maanantai 20. elokuuta 2012

Toivepostaus: Tirbula 11kk kertoo itse itsestään

Te toivoitte että mä kirjoittaisin postauksen Tiaran näkökulmasta ja ajattelin sitä nyt sitten yrittää! Postaus on ainakin huumorilla väännetty ja mä olen vain koittanut miettiä mitä tuon ihanan ipanan päässä liikkuu. Tietenkin kaikki on vain mun omaa kuvitelmaa, mutta on hauska leikitellä ajatuksella että Tiara muka itse ajattelisi näin. Kiitos postausidean lähettäneelle! Ja nyt onkin sitten Tirriskän vuoro kertoilla!

Moi! Mä oon Tiara, en kyllä osaa oikeesti sanoa vielä mun omaa nimeä mutta osaan monia muita hienoja sanoja! Silloin kun me leikitään piilosta mä huudan aina "kukkuu" koska isi on opettanut niin. Mä en oo vielä sanonu "isi", mut eihän kaikkea voi oppia kerralla! Mut osaan sanoa ainakin "äiti", "ankka", "kakka" ja "kake". Mä myös kauheesti koitan matkia mitä isi ja äiti puhuu ja oon siinä jo aika hyvä. Mä oon tosi iloinen tyyppi, niinkuin äitikin ja kaikken iloisimmaksi mut tekee se kun isi tulee töistä ja kutittaa mua. Mä oon myös ylpeä itsestäni kun oon niin taitava, aina kun teen jotain hienoa esim. katson itseäni peilistä tai seison ilman tukea niin mä taputan itselleni.Silloin kun mulla on tärkeää asia niin yskäisen painokkaasti että kuulostan vakuuttavammalta ja sitten äiti ja isi hihittelee mulle, I wonder why?
            Mä oon tosi harjaantunut maistaja, enkä vierasta erikoisiakaan ruokalajeja. Mua kovasti kiinnostavia makuelämyksiä on ainakin hiekka, vessapaperi ja Tarjoustalon mainokset. Syön mä tietty oikeaa ruokaakin, mut mua harmittaa kun en vielä kunnolla itse osaa syödä lusikalla. Onneksi äiti on kiva ja antaa mulle usein sormiruokaa, mutta joskus tietysti pitää syödä lusikallakin ja silloin äiti tai isi auttaa mua samalla kun itse harjoittelen lusikoimista. Joskus lusikka lentää seinään tai lattialle, mutta monesti oon saanut ruokaa jo suuhunkin asti! "Hyvä ruoka, parempi mieli" pätee muhun oikein hyvin; en nimittäin ennen perustanut kauheasti pottailusta vaikka olisin saanut kaikki maailman lelut ja kirjat tai äiti ois laulanut mulle samalla. Mutta heti kun äiti vihdoin hiffasi antaa mulle banaanin potalle natusteltavaksi niin johan alkoi tapahtumaan! Ja nykyään mä käyn aina unien ja ruokailun jälkeen potalla ihan mielelläni ja jopa ilman sitä banaania. Sain nimittäin ensimmäisellä pottakerralla sellaiset kehut että mä tajusin potan olevan ihan kiva kaveri!
         Äiti hamstraa mulle kauheasti kirjoja koska se on sellanen lukutoukka itse ja niitä on kertynytkin jo kymmeniä tuonne hyllyyn. Iltaisin mä tykkään kauheasti meidän iltasatuhetkistä, mut päivisin mun lempipuuhaa on levittää niiden kaikkien kirjojen lisäksi äidin kaikki Voguet lattialle ja selailla ihania muotikuvia. Muistatteko sen tytön joka osasi 3-vuotiaana nimetä kaikki maailman pääkaupungit? No odottakaahan kun mä täytän kolme niin luettelen jokaisen couture-merkin ulkomuistista! Mä oon jo nyt aika tarkka mun vaatteista, en tykkää sukista esimerkiksi ollenkaan joten otankin ne aina heti pois kun vain saan tilaisuuden. Mutta hiuspantojen mä annan olla paikallaan ihan nätisti ja käyn aina välillä ihailemassa itseäni peilistäkin kun hiuspannat on niin söpöjä!


Mun lempileikki piilo-leikin lisäksi on cd- ja dvd-levyjen repiminen alas hyllyistä aina uudelleen ja uudelleen kun äiti saa ne kerättyä. Äiti aina yrittää tehdä mulle kaikenlaisia omia tavarakätköjä esim keittiön alalaatikoihin joissa on jos jonkinmoista purkkia ja kauhaa että pysyisin edes hetken poissa uunista ja astianpesukoneesta silloin kun äiti tekee meille ruokaa. Mutta minkäs mä sille voin että ne kamppeet on jännimpiä joihin ei oikeasti saisi koskea! Keittiössä mukavaa on myös pakastimen ovesta roikkuminen ja jääkaappiin samalla kurkkiminen. Kuten sanoin niin ruoka on lähellä mun sydäntä ja näinollen jääkaappi on tietysti maailman jännittävin asia!
           Mä voisin käyttää kaikki päivät kiipeilyyn ja vaikka joskus pienempänä sohva tuntui vähintään Mt. Everestin korkuiselta niin kohta mä ihan oikeasti pääsen sinne. Oon myös oppinut jo tosi hyvin seisomaan ilman tukea ja kävelenkin aika hienosti tukea vasten kuten varmaan sillä videolla näitte. Mä muuten tykkään ihan hirveästi myös katsella videoita äidin kanssa, siis sellaisia joita äiti ja isi on musta kuvannut! Ei äiti mun paljoa anna niitä katsoa, mutta silloin kun joskus saan katsoa niin kiljahtelen riemusta kun on niin hauska katsoa itseä videolta!
         Ulkoilu on tietysti myös tosi kivaa, en tosiaankaan ikimaailmassa suostuisi olemaan kokonaista päivää sisällä eikä mun onneksi tarvitsekaan. Ulkona mukavinta on keinumisen lisäksi nykyisin hiekassa möyriminen. Mä siis pääsin mun hiekkafobiastani eroon, ei se hiekka ollut oikeasti niin pelottavaa mutta mun piti saada tutustua siihen rauhassa. Onneksi Elias näytti mulle kilttinä bestiksenä mallia ja nykyisin hiekka on ihan paras juttu! Elias on kyllä kans ihan loistotyyppi, sen kanssa voisin vipeltää päivät pääksytysten ja on mukavaa kun samanikäinen ja ihana kaveri löytyy ihan läheltä.

Mä oon nyt höpötellyt ihan hirveesti, joten en jaksa enää enempää koska mä oon vielä vähän vauva kumminkin niin mun pitää päästä nukkumaan mutta toivottavasti teistä oli kiva kurkistaa mun maailmaan! Onnea minä 11kk klo 23.23 *taputtaa*!

 Sellainen Tiaran oma postaus, toivottavasti tykkäsitte! Onnea vielä meidän ihanalle neidille, tästä se vauvavuoden viimeinen kuukausi nyt sitten lähti käyntiin, apua! Huomenna meillä on suunnitelmissa ainakin Saran ja Eliaksen kanssa hengailua, mutta ajattelin sitten huomisiltana tulla mahdollisesti vihdoinkin kertomaan niitä kuulumisia kun tänään mä vain näin mahdollisuuden yhdistää neidin perinteisen kk-postauksen tähän postaustoiveeseen ja halusin panostaa tähän kunnolla (mistä johtuen en toista postausta kerennyt tekemään). Ihanaa tiistaipäivää kaikille♥ 

Millaisia teidän lapset ovat luonteeltaan? Mitkä ovat lempileikkejä tai vaikka lempiruokia? Kertokaa mitä vain jos haluatte, olisi mukava kuulla!

50 kommenttia:

  1. Muutenki ollu kiva päivä ja tämä sopi kyllä sen jatkoksi. :) Tosi söpö postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia, mukavaa että tykkäsit postauksesta ja kivaa että oli kiva päivä :)!

      Poista
  2. Huippu postaus! Tosi kiva!! :)

    VastaaPoista
  3. Onnea Tiaratirriskätirbula vai mikä nyt sinun ihanan nimi olikaan. :D Tässä olisi sun äidille vähän asiaaa... Ajattele, vuoden päästä Tiara täyttää jo 2!! :O Aika kuluu...
    Tai no joo, olihan mulla jotain asiaakin.En tuohon kysymyspostaukseen ehtinyt laittaa joten... Iina: Pelkäätkö olla _yksin_ kotona yötä? Esim illalla mennä sammuttamaan valoja. Pelkäätkö, että sieltä tulee joku tms? Minkä ikäsenä muutit kotoolta? Muutitko suoraan "perus asuntoon" vai muutitko jonnekkin opiskelija-asuuntoon? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tirriskä Tirbula Tirriäinen kiittää kovasti ;D Ja äiti kauhistelee ajan kulumista!

      Kyllä mä vähän ehkä pelkään, en nimittäin ole ollut yksin yötä missään kertaakaan sen jälkeen kun alettiin Oton kanssa seurustelemaan, eli yli 1,5 vuoteen :DD Mä muutin pois kotoa 18-vuotiaana sellaiseen nuorisoasuntoon jossa kumminkin asuin ihan yksin (siellä kokoajan pyöriviä kavereita lukuunottamatta) ja siellä asustelin puoli vuotta jonka jälkeen muutin sitten Helsinkiin ihan normi asuntoon :)

      Poista
  4. apua onks tiaran syntymästä oikeesti jo noin pitkä aika, tuntuu ihan et siitä olis vaan pari kuukautta! mut paljon onnea kuitenkin ihanalle tiaralle =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan siitä, vaikka niin kyllä tuntuu mustakin :D Tiara kiittää<3

      Poista
  5. Ihana postaus! :) Empä oo hoksannu et ton ikäsen vois jo potalle opettaa :) Meillä myös kohta 11kk tyttö, eli potta vois olla seuraavaksi ostoslistalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)! Joo meille sanottiin muistaakseni 8kk -neuvolassa että pottailun voi aloittaa vaikka heti kun istuminen onnistui jo niin hienosti! Eihän noi tässä iässä vielä tietenkään yhtä hyvin ymmärrä potallakäymisen merkitystä kuin isompana mut säästyy ainakin vaippoja kun käyttää useampaan otteeseen potalla päivän aikana :DD

      Poista
  6. Voi miten ihana ja söpö postaus! Hymy huulissa luin :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana, kiva että hymyilytti ja kiitoksia<3 :)

      Poista
  7. Olipa söpö postaus. ♥

    VastaaPoista


  8. Ois kiva tietää mitä mieltä oot NWO:sta ja Illuminatista yms.? Voisitko tehdä aiheesta postauksen?
    Tirriskä on kyllä tosi luttana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mitäs vikaa tossa kysymyksessä nyt muka on, Otto.. :D

      Poista
    2. Mun mielestä ei ole nimittäin kovin reilua synnyttää lisää lapsia tänne pahaan maailmaan..

      Poista
    3. Mä en edes tiedä mitä noi on :O Jos haluat mun mielipiteen niin valaise toki lisää :D!

      Poista
  9. voi ihana tiara :3

    VastaaPoista
  10. Heh, meillä ei ilmeisesti ollenkaan se maailman ainoa dvdhyllyterroristi! Kun silmä välttää heti on jätkä dvd-hyllyn kimpussa... Ja kaikki revitty lattialle niin korkealta ku yltää. :D

    Ihana postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahh joo en käsitä mikä niissä on niin jännää :DD! Meilläkin ennen sai ylähyllyt olla sentään rauhassa mut sit ku pari kuukautta sitten toi oppi seisomaan nii sen jälkeen on kaikki hyllyt saanu kyytiä :D

      Poista
  11. Haha sulonen ja hauska postaus! Kivaa vaihtelua :) Kuvatkin on mitä ihanimpia <3

    VastaaPoista
  12. Voi ihana Tiara! :)

    http://smilewithyoureyes-blog.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  13. Voi Tiara olet ihana ♥ ;-) tää oli just hyvä postaus, kyllä mä ainakin nauroin :-D ja noi kuvat, aaaw! sulosia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä jos nauratti ;D On toi neiti aika ihana kyllä, mitähän se isompana sanoo kun luen tän postauksen sille "äiti en mä tolleen ajatellu, oot ihan tyhmä!" :DD Kiitos paljon<3

      Poista
  14. aww mikä söpis :D

    VastaaPoista
  15. Ihana postaus ja vielä ihananpi Tiara!♥

    VastaaPoista
  16. On se vaan sulonen neiti, ihanasti ja veikeesti kerrottu Tiaran näkökulmasta ! Ja ihania kuvia jälleen kerran. Valtavasti onnea 11 kk Tiaralla <3 jännää että teidän pieni Tiara on kohta jo 1-vuotias, justhan mäkin vasta aloin lukee tätä blogia, vaikka todellisuudessa aloin blogias lukea jo reilusti ennen Tiaran syntymää, hui !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä<3 Kiitoksia paljon ja Tiarakin kiittää :) Mustakin kyllä tuntuu et just vasta alotin kirjottamaan blogia ja nyt Tirriskäkin täytttää jo muka vuoden, huh!

      Poista
  17. Ihana pikku neiti:) Mistä noi ihanat mustat ballerinat on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia T. Tiara :D Ja ballerinat on H&M:ltä :)

      Poista
  18. Kyllä sun oikeesti pitää vakavasti harkita jotain kirjoittamiseen liittyvää ammattia - oot tosi hyvä siinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia aivan hirmuisen paljon, tulipa hyvä mieli sanoistasi :)!

      Poista
  19. miulle tuli yks kysymys mieleen joka ei sillon vielä tullu ku kysymyspostaus oli. Nimittäin kun tykkäät ruoanlaitosta ja ilmiselvästi siis myös hyvästä ruoasta, niin aiotteko viedä Tiaraa vanhempana sitten aina ravintolaan että se oppii olemaan siellä? Itellä on elämässä tullu muutamia awkward-tilanteita kun ihmiset saa tietää et en oo koskaan käyny Suomessa ravintolassa jos ABC:tä ei lasketa:D, tai et en oo koskaan maistanu kiinalaista yms. Mun porukat oli sitä mieltä että kotona syödessä säästää rahaa eikä me lapset sitä paitsi osattais käyttäytyä ravintolassa, niin ajatteletko sä samalla tavalla vai koetko tarpeelliseks sivistää Tiaraa aikanaan tässäkin asiassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kysymys! Siis Tiara taisi olla kuusi viikkoa vanha kun se ekan kerran oli meillä ravintolassa mukana, ja siitä asti ollaan kyllä käyty tasaisin väliajoin n. 1-2 kertaa kuussa ravintolassa koko perhe yhdessä. Tiara on ainakin toistaiseksi käyttäytynyt aina hyvin ja makoillut kiltisti vaunuissa (pienempänä) ja nyt sitten myös istunut syöttötuolissa kirjaa lukien tai jotain pientä sormiruokaa napostellen. Mä koen jo nyt tarpeelliseksi että vien Tiaraa erilaisiin paikkoihin ja tilanteisiin jotta se oppii käyttäytymään luontevasti ja kohteliaasti kaikkialla. Mut on itsekin kasvatettu niin että kaikialle oon päässyt mukaan pienestä pitäen ja sitä kautta eri tilanteiden hyvät käytöstavat on tulleet tutuksi ja haluan siirtää saman myös omalle jälkikasvulleni :) Mee ihmeessä käymään ravintolassa jos et oo vielä käynyt ja maista rohkeasti uusia makuja, ihana ravintolaillallinen voi olla ihan mieletön kokemus :)!

      Poista
  20. Heh, ihana postaus, oikein aamun piristys =) kuulostaa niin tutulta varsinkin nuo tarjoustalon mainosten "lukeminen" ja kaiken kielletyn kiinnostavuus... Tuntuu, että tuo meidän muksu on aina askeleen edellä taidoissaan, eikä äiskä pysy perässä yrittäessään tehdä kämpästä vähän vauvaystävällisempää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia, kiva että piristi :)! Ja joo niin on Tiarakin aina askeleen edellä, koskaan ei äiti saa tarpeeksi tehtyä kun aina se löytää jostain jotain "kiellettyä" kamerasta aina millon mihinkin paperinpalaan :D

      Poista
  21. Moikka! Sulla on niin paljon lukijoita ja katsojia, niin ajattelin kysyä että osaisitko ollenkaan auttaa, kun mulla ja yhellä toisella mammabloggaajalla on sellanen ongelma.. Nimittäin päivittäin meidän vauvablogeihin tullaan jostain pornosivujen kautta ja ei osata kyllä ollenkaan sanoo että miten se on mahollista :( Tekee olon vaan tosi surulliseks, kun en haluu kuitenkaan että kaiken maailman pervot kattelee meidän vauvoja. Onko sulla ollu/on samanlaista ongelmaa? Kiitos vastauksesta! :)

    http://daniandida.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko kommentoida, että mä huomasin eilen ihan saman!! Ja hassua, ku alotin taas bloggaamisen ja kerken nyt reilu viikon vai kaks omaa blogia pystyssä pitää, niin eipä tota nyt kauheen moni edes tiedä. Heräs vaa kysymys et miten pirus sitä kautta joku päässy, mut se olikin niitten "Viittaavat URL-osoitteet" kautta, joten vissii vaa eksynny sinne ns vahingos.. vai.

      Poista
    2. En oo kyllä kuullutkaan tollasesta, kuulostaa tosi ikävältä! Mulla ei oo kyllä koskaan näkynyt sellaisia osoitteita ja toivottavasti ei näykään :/ Toivottavasti teidän molempien ongelma selviää!

      Poista
  22. mun mielestä toi raitapaita mis on toi rusetti niin on aika lapsellinen :D näyttää joltain ala-aste ikäsen paidalta :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥