sunnuntai 19. elokuuta 2012

Toivepostaus: Oton vastauksia

Jepaa, eli osasyy siihen miks me päädyttiin/Iina päätyi tähän ratkasuun et tänää kirjallisena ja viikolla loput videolla on se että mulla on suuongelmia. Mua on useita vuosia piinannut jo sellane ongelma et out-of-fucking-nowhere mun suu täyttyy haavoista ja sit mä joko itken ja puhun, tai leikin mykkäkoulua noin viikon ajan. Nyt on taas menossa se vaihe. Jos jollakulla on jotain konstia tähän ni pliis auttakaa mua, alkaa olee hanurista ku mikään ei auta. Mut ei siinä, siirrytään eteenpäin!


ISYYS

Onko isyys muuttanu sua ihmisenä, miten ? (:

No jos totta puhutaan niin on. Musta on tullut huomattavasti vakavampi. Tai sillee, vastuuntuntosempi? Tylsempi? En oikeen osaa selittää. Musta on tullut vähän faijamainen. Housut noussu pikkuhiljaa ylemmäs. Lompakosta ei enää löydy kondomeja vaan kuitteja. Mä moikkaan bussikuskeja ihan oletukselta vaikka kuinka ois huono päivä. Musta on vissii vaa tullu vähemmän mulkku?

Puhutko Tiaralle ruotsia? Jos joo, niin miksi? Jos ei, niin miksikäs ei?

En vielä. Tätä on pari kertaa käyty läpi jo, mut mä kelasin että alan sitä ruotsia kattoon sit ku neiti eka alkaa suomea oppimaan. Tai edes ymmärtämään käsitystä kieli. Ja vaikkei tuo ruotsia heti oppiskaan sit ni onpahan sit hyvä pohja mistä lähteä.

Miten siis oot kokenut oman kaksikielisyytesi ja miksi tai miksi et halua antaa lapsellesi samaa?

No en kai mä oo sitä oikeen minään kokenu? Mä oon vaa aina osannu kahta kieltä ja käyny sit koulut ruotsiks. Vaikka mä siellä suomea puhuinkin noin 90% ajasta. Kaverit kaikki samanlaisia jääräpäitä ku mä. Ruotsi on "pakollinen paha", puhuttiin keskenään suomea eikä kukaan meistä ollu niin aktiivinen koulussa et ois pahemmin tarvinu ruotsia maikkojen kaa vääntää.

Lähinnä se mua jääny vaivaamaan et joutunu monta termiä opetteleen suomeks omatoimisesti ku ei niit koskaan kuullu ku ruotsiks. Mut neki enemmän tai vähemmän johonki bilsaan / matikkaan liittyviä mitä ei hirveemmin tuu käytettyä. Iina tosin aina nauraa ku sanon "motivoi" ku tarkotan "perustele". Ruotsin "motivera" jotenki jääny jonnekki aivojen taaimmaiseen nurkkaan eikä oikeen halua sieltä hävitä.

Mikä isyydessä on yllättänyt?Positiivisesti ja negatiivisesti?

Jaa-a, positiivesti ehkä se olo minkä isyys antaa. Jotenki sellanen tietty ylpeys pukkaa aina jostain. Vaikka ei leijua tarkotakkaan ni aina tulee hyvä viba ku saa kertoo jotai stooria et mitä meidän pikkuapina taas keksiny / oppinu. On jotenki sellane olo et on oikeesti saavuttanu jotain elämässään, vaikkei loppupeleissä olekkaan mitään poikkeavaa tehnyt.

Negatiivisesti se että kaikki ei aina välttämättä hiffaa et meikäl on skidi. Sit suututaan ku ei pääse lähtee mihkää sellai vartin varotusajalla. Kyl mun lähimmät ystävät onneks on ihan tilanteen tasalla ja tulee sit mielummin käymään tänne, ei siit oo kauaa aikaa ku yks kaveri tuli tänne koneensa kaa ja pidettii kunnon datissessiot keskellä yötä. Toiset sit taas, ei vaa hiffaa.

Oletko ajatellut ennenTiaraa,että haluat oman perheen perustaa?

Oon joo. Mä oon aina ollu lapsirakas. Mä kävin kaikki ensiapu-/lastenhoitokurssit jo nuorena, aina ainoana jätkänä, ja siit eteenpäin tein aika paljon hommia silläkin "alalla". Varsinki ku oon perheen vanhin lapsi ja vissii ihan lähiperhepiiristäki ollu vanhimmasta päästä ni aina ollu jossain määrin nuorempien kaa tekemissä.

Oletko löytänyt Tiarasta samoja piirteitä kuin vanhemmistasi? Mitä?

Täytyy myöntää et tolla on aikalailla sama itsenäinen asenne jonka mäki oon äitiltäni periny. Semmone jännä, itä-helsinkiläinen. En tiedä miten sen muuten oikeen selittäis.

Ikävöitkö koskaan aikaa ennen Tiaraa?

Enpä oikeestaan. Sen pari päivää ehkä aina sillon ku julkastaan joku uus siisti peli ja haluisin vetää sellasen 36h-putken ihan vaan et oisin muita pidemmällä. Mut sit tuo tulee läpsii naamaan ja huutaa "kakka!" ni unohtuu seki sit.


IINA/PARISUHDE
 
Mitä mieltä olet Iinan blogista?

No jos totta puhutaan ni mun suhtautuminen tähän on aikalailla neutraali. Hyvä että on olemassa siinä mielessä et Iinallaki on se joku oma juttu, ja kyl mäki tykkään aina sillontällön auttaa. Välillä vähän ottaa kaaliin tosin se et tuo ottaa aina välillä hirveet stressit siit et "pakko tehdä tänää postaus!" ja kameraa on pakko raahata mukaan ku lähtee kauppaan. Mut ei sekää oo blogin syytä, Iina on vaa vähä häseltäjä välillä. Ja kyl mäki käyn aina lukemassa Iinan kirjotukset ja suurimman osan kommenteista. (Leikin moderaattoria aina duunissa ku on tylsää, hähää!)

Mitä mieltä oot siitä että Iina kirjoittaa blogia ja laittaa paljon kuvia itsestään, Tiarasta ja sustakin?
  
No eikai mun oo tähänkää pakko olla sen kummemmin mitää mieltä? Ei mua ihan oikeasti haittaa. Kyl jos se musta meinaa jotain kuvia laittaa ni saatan kattoa etten ihan lehmältä näytä, muuten ihan ok. Ja kyl Iina on ihan fiksu et ei mun tarvii olla huolissaan et se kertos jotain mitä ei sais/kannattais. Jos huomaan jotain mikä ei musta tänne kuulu ni kyl Iina ymmärtää ja ottaa pois, oli se sitten samaa mieltä tai ei.
 
Mitä ajattelit, kun Iina kertoi olevansa raskaana?
  
Enkö mä oo vastannu tähän jo muutaman kerran? En mä oikeesti pahemmin enää muista. Siit on jo senverta aikaa.
Kuinka monen kanssa oot seurustellu ?

En mää kyl pahemmin koven monen kaa, pari sellasta pidempää suhdetta ja ihan muutama vähän lyhyempi. Ja sit tottakai random säpinät siihen päälle. En mä tässä asiassa oo mitenkään poikkeava.

Mikä on parasta ja ärsyttävintä Iinassa?

No johan on. Parasta? Vissii se että tuo on ensimmäisiä ihmisiä joihin uskallan luottaa aivan täysin. Ja uskokaa tai älkää se kertoo jo paljon. Tuo on mun nainen ja hyvä niin.

Ärsyttävintä ehkä se että Iina tietää että mä en hirveesti tykkää tehä asioita liian lyhyellä varotusajalla, ja silti se muuttaa suunnitelmia just silleen et ollaan jo matkalla jonnekki. Mut tuoki lähinnä mun omaa syytä. Musta on tullu vähän tylsä.

Miten kuvailisit Iinaa jollekin tuntemattomalle? Eli siis miten kuvailisit Iinaa jollekin, jota Iina ei ole koskaan tavannut?

Tää o vähä sellane keissi et ei tohon oo mitään yhtä vastausta. Se riippuu niin monesta tekijästä. Onko kyseessä joku mun kaveri vai mulle tuntematon? Missä tilanteessa tää tulee ilmi, kysytäänkö multa vai aattelinko muuten vaan kertoa? Mä en ihan rehellisesti osaa sanoa. Kaikki mun kaverit on tavannu Iinan sillä meiningillä et oon soittanu kaverille et "tuu tänne pelaa boxii mun kaa, Iina lupas laittaa ruokaa". Yks mun vanhimmista frendeistä pyörii tääl aina miten sattuu ja ihan hyvin nuo kaks on sillä meiningillä tullu toimeen. 
 
Oon ymmärtänyt et Iina näkee lähes aina ystäviään niin et Tiara on mukana niin menetkö Otto sinä koskaan tapaamaan omia kavereitasi lapsen kans? :) meillä tästä ainaki välillä ollu miehen kans vääntöä et äiti ottaa luonnollisesti lapsrn mukaan kaverin luo mut miksi se on miehille vaikeampaa, vai onko teillä näin?!:) 

En pahemmin jos totta puhutaan. Mutta tämä siksi että sillon ku Iina menee näkemään kavereitaan ja ottaa Tirriskän mukaansa ni mä oon sillon duunissa, enkä pysty pahemmin neitiä kattomaan. Ja niinä harvoina hetkinä kun minä jaksan kotoa lähteä frendien kaa johonki, ni me yleensä tehään jotain sellasta mihin ei oikee tollasta mukulaa oteta mukaan. Esimerkkinä ens viikonlopun mökkireissu, jollon me vedetään pitkästä aikaa jätkäporukalla kalsarikännit. Kyllä Iina tietää että jos oon kotona ja se haluu tehä jotain ni senkus jättää neidin mulle. Se vaa tykkää raahata sitä mukanaan.

Millaisista asioista teille tulee eniten erimielisyyksiä?

Leffoista. Ihan oikeesti. Meillä on jossain määrin niin erilainen leffamaku et siit tulee aina hirvee sanaharkka. Iina haluaa aina romanttisia komedioita ja minä kauhua. Toinen asia on kalaruuat. Se on mulle jotenki niin ongelma, vaikka kalasta tykkäänki aina ku tuo sitä tekee.

Teettekö molemmat samoja kotitöitä vai oletteko jakaneet ne jotenkin?

No aikalailla samoja joo. Poikkeuksena tietenki pyykit jotka on Iinan heiniä, koska mä vaa sössisin ne värit keskenään, ja roskien vienti joka on vaa jotenki jämähtäny mun hommaks.

Kuvaile tulevaisuudennäkymä Iina-mummosta :) ?

Iina-mummo? :DDDDDDDDDDDDDD Ei saamari en mä pysty. Jotenki semmone ryppynen turbomummo joka on aina menossa johonki suuntaan. Aina pakko olla (lapsen?)lapsenlapset hoidossa. Ja vieläkin pakko kattoa niitä hiivatin romanttisia komedioita.

Minkälaiset ois sun unelmien häät? Antaisitko Iinalle vapaat kädet vai onko sulla mielipiteitä?

No siis mähän oon suunnitellu mun häitä siitä asti ku olin vielä pieni tyttö! Kyllä mustu tuntuu et menee kutakuinki sillee että Iinalla lähestulkoot vapaat kädet, sillä poikkeuksella että mä toimin järjen äänenä siin vaiheessa ku koitetaan saada häämarssi siten että kyyhkyset soittaa ne harpulla.

RANDOM

Tietääkseni sulla on ajokortti, mutta sul ei oo autoa, nii kysyisin sitä että miten sä pystyt säilyttää sun ajotaidot, jos et pääse ns. säännöllisesti niitä ajotaitoja harjottamaan?:D kerro vinkkis!

No mä isken joka perjantai tuolin tohon keskelle olkkaria ja vyötän itteni siihen, ja istun vähintään puolisen tuntia siinä päristelemässä, kattilankansi rattina ja sateenvarjo vaihdekeppinä. (Paitsi jos mua laiskottaa, sillon mä leikin että mulla on automaativaihteisto ja jätän sateenvarjon pois.)
Kyl mä pääsen autolla ajamaan aina sillontällön. Se on vähä sellane et ei se vaa hävii mihkään ku sen kerran kunnolla oppii.

Minkälaisen auton ottasit jos saisit valita ihan minkä vaan? Ja kerrolemppari automerkki kans!  

Jaa-a. Mä en nyt kyl ala luottelee mitään lapsuuden märkiä unia tähän näin. Jos totta puhutaan ni Dodge Caliber (tai Avenger) on perhanan hienoja/käteviä autoja. Eikä mikään ihan täysin mahdoton haave. Ja kyllä mä oon aina noista jenkkiraudoista tykänny. Fordilla muutamia hauskoja vehkeitä ja faijan Chryslereista jääny hyvät fiilikset. Dodge Viperin takia kyl täytyy se Dodge sanoa voittajaks.

Oton  lempibändit/musiikkigenret?

No mun musamaku vaihtelee hyvin laajalti. Fiilispohjalla mennään. Välillä natsaa Arttu Wiskari, välillä taas In Flames. Massapoppia en pahemmin kuuntele, ja kyl mä aika usein päädyn vähän raskaampaan settiin. Täl hetkel kuuntelen ehk eniten Chunk! No, Captain Chunk!:ia, Four Year Strong:ia ja Bury Tomorrow:ta. Sit on tietenkin _tämä_, mut siihen ei nyt lähetä.

Lempiruoka?
 
Mulla on melkeen liikaa safkoja et osaisin yhen all time favoriten poimia kaikkien joukosta. Pastat ja pizzat ehkä siinä mielessä et niist on niin paljon variaatioita. Vapianon pastat on herkkua. Tacot ja tortillat on kyl sellane et yhdessä parin Solin/Coronan kanssa mä ängen niitä sisääni aina siihen malliin etten liiku pöydästä puoleen tuntiin, ja sit ku liikun ni sillonki vaan sohvalle makaamaan toiseksi tunnin puolikkaaksi.

Mitä valmistaisit Iinalle kolmen ruokalajin illalliseksi?

No alkuruuaks mä vääntäsin jonku oikein hifistelynaposteltavan. Toast Skagenia, jotai mozzarellaleipiä, tai sit blinejä, jota oon aina halunnu kokeilla tehdä. Pääruokana mä yritän jotain mahtipontista, kuten pestokuorrutettua nautaa tai vastaavaa, jossa epäonnistun surkeasti ja masennun, jonka jälkeen jälkiruokana nautitaan erilaisia jäätelöitä/leivonnaisia sohvanpohjalta, jossa Iina koittaa vakuutella mulle että oli se pääruoka oikesti hyvää. Ja sit me tehdään keskellä yötä uus satsi alkupalaa, joka oikeasti onnistui. Aina sama kaava.
Mitä ostat melkein aina kauppareissulla ruokakaupasta?
 
Tupakkaa ja energiajuomaa. Oon vähän jonne siinä asiassa. Vaikka en meekkään keskustaan pärisemään.

Kumpi keittää paremmat kahvit, Iina vai sinä? :D

Iina. Mä aina kysyn siltä että paljonko kahvia/vettä mä laitan. Perkele tuo nainen tietää paremmin ku minä että miten mä tykkään kahvini juoda.

EDIT: Tuossa alempana on myös mun vastauspostaus, käykääs kurkkimassa sekin! T. Iina

50 kommenttia:

 1. ei helkkari kun oot hyvä tyyppi! hihittelin parissa kohtaa täällä niin kovaan ääneen et varmaan seinänaapurit heräs. :D

  VastaaPoista
 2. hahahha otto on kyllä mainio! nauran ihan vedet silmissä sen vastauksia täällä. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tarkotus oli olla viihdyttävä, ei vissii ihan mettään menny. :D

   Poista
 3. Hah, voit lainata NFS ja ratin nii ei tarvii kattilan kantta käyttää. Tai parempi ois jos otetaan kaupasta semmone lapsille tarkotettu autovaunu, törkätään siihe ruohonleikkurin kone ja päristellään öisin ES kädes pitkin katuja. Älämölöä!!

  VastaaPoista
 4. Hahhah, Otto nää sun vastaukset on aina yhtä hauskoja ja semmosia... cooleja :-D vaikutat niin huippu tyypiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etippä sanakirjasta sana "kolea", siel on mun kuva vieressä. ;---D No ei vaa, kiitti. :D

   Poista
 5. repesin sitte ihan kunnolla tossa unelmien häät-kohdassa :DDD iina ja otto, te ootte oikeesti parhaita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kelaa nyt kui kallista niille linnuille ois opettaa joku harppu? Vähän pakko olla realistisempi, koiralle flyygeli, tai sit mulle triangeli. Se ehkä meniski.

   Poista
 6. Hahh parhaat vastaukset! :D Kummankin vastaukset sai nauramaan :))

  VastaaPoista
 7. Hahh parhaimmat vastaukset :D Kummatki postausket sai kyllä hymyn huulille! :)

  VastaaPoista
 8. ''sillä poikkeuksella että mä toimin järjen äänenä siin vaiheessa ku koitetaan saada häämarssi siten että kyyhkyset soittaa ne harpulla.'' :DDDDDDDDDDd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tosta naisesta tiedä vaikka yrittäiski. :D

   Poista
 9. Luin molempien vastaukset ja jotenki hymyilin ja kihertelin vaan koko ajan! Toi oli kuva huomata miten monista asioista olitte vastannu niin samalla lailla. Ja noita Oton letkautuksia ei voi olla rakastamatta :D ne on vaan niin hauskoja ja jotenki aitoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli itseasias joo hauska lukee noi Iinan setit ku me tehtii nää ihan erikseen. Kahvissa melkee identtiset vastaukset perhana. :D

   Poista
 10. :DDDDDDD mullaki vissii iltavilli ku naureskelin tolle harppu-jutulle ja muutenki...... hienoo otto ja iina tehkää näitä kysymyspostauksia useemmin ku nää on nii hauskoja :DDD videopostausta ootellesa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs varmaa, Iinal vaa aina kestää sen kolme viikkoa suostutella mut johonki. :D Videopostaus tulee heti kun en kuulosta sönkkäävältä mursulta.

   Poista
 11. Otto vaikuttaa ihan huippujätkältä :D

  Mulle tuli heti tosta suuongelmajutusta mieleen sellanen tavara kun auringonkukka uute! ( https://www.hyvinvoinnin.fi/a-vogel-echinaforce-tipat ) Mun tulee käytettyä tota esim. niihin maailman kipeimpiin pieniin haavoihin mitä tulee kynsinauhoihin, satunnaisesti naamaan iskeviin näppyihin ja vaikka pieniin haavoihin suussa - toimii! Noi tipat vaan kirvelee ihan hullun lailla, mut kipu ja tulehdus loppuu kyllä siihen, suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei toi on kyl seuraava asia mitä kokeilen ku ens kierros alkaa. Pikkuhiljaa helpottamassa taas. Listerineä oon ruvennu vetää, seki menee vähä sillee et purskuttelu kirvelee perhanasti mut sit on hyvä olla jonkun aikaa. Kiitti näist, otan ton linkin talteen!

   Poista
 12. Hahahhahaha mä taidan olla vähä väsyny ku nauratti ja lujaa. :-DDDDDD

  VastaaPoista
 13. Hahah, vähä nauroin osalle vastauksista, varsinkin tolle hää- ja autojutuille:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajotaidon ylläpitäminen on hei vakavaa puuhaa. ;<

   Poista
 14. ahahaha toi miten pidät ajotaitoo yllä XDDDDDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Iina vähä katto ihmeissään ekaa kertaa ku vedin setit pystyyn, hyvä ettei lähteny lätkimään ku piti mua ihan seinähulluna. ;<

   Poista
 15. Heiiiiii puhu sitä ruotsia niin paljon kun voit nyt, kun Tiara on vielä pieni! Alussa ne kielet on sekasin, mut kyllä ne siitä erottuu, pikemmin kuin uskookaan. Kokoajan on vaikeampaa ja vaikeampaa alottaa puhuun eri kieltä, kun on tottunut siihen suomeen... Ja jos ei jaksa koko aikaa, nii ees välillä. Auttaa tosi paljon tulevaisuudessa kaikkien kielien opettelussa! t. Tarhatäti, joka on kielikylpytarhassa töissä :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei hei hyvä tietää, kiva et joku osaa antaa ihan asiallistaki palautetta asiasta. :D Se on mulla lähinnä se suurin blokki, ruotsi ei oo koskaan ollu mitenkää lähellä sydäntä ni se tuntuu jotenki niin uskomattoman raskaalta ajatukselta et joutusin mun (toistaseksi) ainoan lapsen kanssa puhumaan vierasta kieltä. ;<

   Poista
 16. "...Paitsi jos mua laiskottaa, sillon mä leikin että mulla on automaativaihteisto ja jätän sateenvarjon pois."


  Kiitos tästä, purskahti kahvit suusta :-D Hahah, Otto vaikuttaa ihan sikahauskalta ja fiksulta tyypiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sama täällä ! paitsi että mehut :D
   ihaaan paras.
   ootte te kyllä niin luotu toisillenne:)

   Poista
  2. Sori jos tuhosin teidän näppikset. :D

   Poista
 17. Otto oot huippu!! :)

  VastaaPoista
 18. Otto soot ihana! ;D just tommonen rento sanaseppo yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mua ei oltu skidinäkään ulkonäöllä pilattu, piti opetella huumoria. :D Harmi vaa et se on kääntyny näin vanhemmiten sarkasmin puolelle, kaikki ei aina hiffaa.

   Poista
 19. Otto on kyl huippu dude! :D Haha. Nauroin tolle, et millasena kuvittelet Iinan mummona! :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No käyppä kattoo mitä Iina sano musta pappana. :D

   Poista
 20. https://m.facebook.com/jasmin.tirkkonen?id=100002820508422&_rdr#!/profile.php?id=100004048651503&__user=100000838516781

  nyt oli pakko linkata tää tähän,koska aattelin ilmottaa että tällä tytöllä on yks kuva joka on oikeesti sun,mut tää väittää olevansa siinä ite! aattelin vaa jos haluut ilmiantaa tai jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iina varmaan kattoo tän. :)

   Poista
  2. linkkaatko tähän ihmeessä sen kuvan missä väitän olevani joku muu kuin itseni? :) t. Jasmin Tirkkonen

   Poista
  3. :D ei herranjumala hanki silmälasit. t. Kyseisen profiilin omistaja :)

   Poista
 21. Haha, nää Oton kirjotukset on ihan parhaita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä et kelpaa, ois ehkä turhauttavaa tehä edes näin harvoin mitään jos ei porukka ees diggais. :D

   Poista
 22. Hammastahna voi vaikuttaa noihi sun suuongelmii! Kannattaa vaihtaa hammastahna apteekista saataviin vaahtoamattomiin hammastahnoihin, jotka eivät sisällä natriumlauryylisulfaattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on yks ekoista asioista mitä kokeilin, ei vaikuttanu. ;< Kiitti kuitenki.

   Poista
 23. ei hyvää päivää.... Mun mielestä nää Oton vastaukset on niiiiin MUKA hauskoja -.- pikkusen esittämisen makua.. jos kasvaisit vaikka aikuiseksi Otto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Repesin tälle kommentille lähes yhtä paljon ku noille Oton vastauksille! ;D

   Poista
  2. hyvä et DIGGASIT. ;>

   Poista

Kiitos kommentistasi♥