lauantai 8. syyskuuta 2012

Isi kantaa!

Mielenkiintoista. Avovaimoni mukaan olen luvannut kirjoittaa mielipiteeni tuosta kantorepunhötäkästä joka meille on pölähtänyt tuossa viikkoa takaperin. Tulako se oli?

Totta puhuakseni, onhan tuota "reppua" tullut muutaman kerran käytettyä. Ihan hauska tekele. Tänäänkin tuli taas, jokseenkin pakon alla, vehjettä testattua kun lähdettiin Verkkokaupassa pyörähtämään.

Metromatka itsessään ei nyt mennyt ihan nappiin, tuli sitten seistyä reilu parikytä minuuttia Vuokista keskustaan kun ei istua viittinyt ettei vauva liiskannu mun ruhon alle, niin jäin vaan kiltisti seisomaan ja tarraamaan tolpasta kiinni kahden hengen edestä kun metrokuski tapansa mukaisesti iski vuorotellen kaasun pohjaan ja liinat kiinni.

Sen jälkeinen Kampissa pyöriminen ja sporan paikantaminen taas oli huomattavasti mukavampi kokemus. Ei tarvinnut saatana hissiin jonottaa, hullua luksusta! Sporassakin neiti auttoi ja otti omatoimisesti takavasemmallani sijaitsevasta tolpasta kiinni. Oli vissiin ollut senverta hutera metrokyyti. Ja tapansa mukaisesti yksi paikallisista kukkahattutädeistä näytti työntäneen jotain liian syvälle jonnekkin, siihen malliin tuijotti minua ja Tiaraa. Tai sitten mun housut oli taas valahtanu jonnekki perstuntuman alapuolelle, tiedä häntä, #YOLO.

Jätkäsaaren päässä taas, näköalatasanteella, hyvin ahtaan hissireissun jälkeen totesi neiti isin mieliksi että nyt riitti. Lapsi maahan pyörimään ja isin selkä ansaitulle lepotauolle.

Kyllä mä näen tollaselle käyttöä, varsinkinkin jos on pienempi lapsi matkassa. Ei sillä että Tiaraa olisi vaikea siinä kantaa. Tuo ipana nyt vaan on vähän tollanen että se kovasti haluaisi hytkyä ja tutkia jokapaikkaa, ja mun selkä taas on vuosien urheilun jäljiltä vähän sellanen että se ei hirveesti rasitusta kestä. Mutta sekin on käyttäjä-, ei tuotevika. Reppu itsessään näyttää tarpeeksi miehekkäältä että kehtaa siinä notkua. Ja on se ihan kätevää kun on kädet vapaana.

- Otto
 Mun ihanat♥ Ja nyt siis äänessä taas minä, Iina, kuten normaalistikin! Mä olen iloinen että Ottokin antoi oman panoksensa kantokiertueelle ja vaikka se tuossa tekstissään miehekkäästi koittaa väittää olleensa pakotettuna reppuilemaan niin ihan tyytyväisenä se neitiä kanniskeli ja on auttanut mua koko viikon pohtimaan missä niitä kantokokemuksia voisi hankkia. Ihana mies tuo Otto!
Mua naurattaa kauheesti tää vasemmanpuolimmainen kuva, ihan kun molemmat nukkuisivat mutta oikeasti niillä oli silmät kiinni vain koska tuolla ylhäällä oli niin kirkasta eikä meillä sattunut aurinkolaseja mukaan kun kotoa lähtiessä oli hullu rankkasade! Siellä ne tutkiskeli Jätkäsaaren Verkkokaupan hienolla näköalatasanteella Helsingin maisemia.

 Meidän aamu alkoi koko perheen yhteisellä jättiaamiaisella bageleineen, hedelmineen ja jugurtteineen, on vaan niin paljon parempi fiilis uuteen päivään kun aamulla kiskaisee tuhdit eväät!
 Kuten Otto jo kertoikin niin me suunnattiin Jätkäsaaren Verkkokauppaan ostamaan toista Wii -ohjainta kun ajateltiin tänään pitää yhdessä peli-ilta ja käväistiin sitten tuolla Verkkokaupan katolle rakennetulla näköalatasanteella ihailemassa maisemia ja hienoa hävittäjä-lentokonetta. Löydettiin samalla Tiaralle synttärilahja, josta lisää sitten siinä synttäripostaus pt. ykkösessä jonka ensi viikolla ennen varsinaisia pirskeitä ajattelin toteuttaa. Lahja on kyllä kovin epätavallinen Verkkokaupan kaltaisesta nörttikaupasta ostettavaksi, mutta aivan passeli meidän neidille ja täysin vauvaystävällinen siis!
Tiaran piti repun kyydistä päästä tutkailemaan maisemiakin ja se polleana käveleskeli eteenpäin isin kädestä kiinni pitäen. Välillä piti saada myös vähän konttaillakin, ettei ollut kenessäkään kiinni vaan sai mennä mihin itse halusi!
 Päivän asu:
Bleiseri, neule, kaulakoru - H&M
Shortsit - Cheap Monday
Sukkikset - Lindex
Kengät - DinSko

Huomenna onkin sitten kantokiertueen viimeinen päivä mun blogissani, ennen kuin repun matka jatkuu kohti seuraavaa etappia ja ajattelin kirjoitella jonkinlaisen loppuyhteenvedon siitä mitä reppuilusta jäi käteen. Huomenna luvassa myös ahkeraa kommentteihin vastaamista, sillä nyt on vuoro peli-illan kun toi murunen tuolla jo kärsimättömänä odottelee ohjain kourassa! Ihanaa lauantaita kaikille, mä alan nyt pelaamaan ja maistelemaan mun lempparisipseja Hot American -dipin kanssa, moikkamoi♥

Osallistuvatko teidän perheissä isimiehet kantamiseen? Jos isit ovat kantamista testanneet niin mitä ovat tykänneet?

34 kommenttia:

  1. Meidän isimieskin on reppua kokeillut, muttei tykännyt. :D Vaunuissa kuulemma niin paljon helpompaa ja silläkään ei toi selkä hirveitä kestä (selkäranka leikattu useampi vuosi sitten) niin ymmärtäähän sen toisaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otto oli vähän samaa mieltä, luulen et vähän pienempien muksujen kanssa miehetkin selkävaivoineen arvostais reppuja enemmän ;D

      Poista
  2. Ihania kuvia!
    Itselläni ei ole vielä omia lapsia,mutta kantoreppuun olen päässyt tutustumaan.Ystävän vauvaa (2kk) kantelin rintarepussa kaupungilla ja oli niin positiivinen kokemus,että sitten kun saan oman vauvan niin rinta/kantoreppu on ensimmäinen ostos :) Pikkuinen rauhoittuu ja nukahtaa hyvin,kun tuntee aikuisen lähellä,eikä ole turvaton olo ja varmasti isompikin vauva viihtyy!Aivan kuten Tiarasta sen huomaa :) Ihania olette!
    -Hannele-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia paljon ihana :)!! Mulla on kokemusta sekä rinta- että kantorepusta ja mä voin kertoa että kantoreppu tuntui huomattavasti miellyttävämmältä eikä rasittanut selkää yhtään niin nopsasti kuin rintareppu! Mutta lyhytaikaiseen kantamiseen (esim. laittaa pyykit kuivumaan lapsi repussa tms) on kumpi tahansa ihan passeli! :) Ja ihan oikeassa olet että on varmasti pienestä rauhoittavaa kun on vanhemmassa ihan kiinni :)

      Poista
  3. Mulle kyllä nyt iski sun postauksien myötä kauhea kantoreppukuume. On se kyllä kirppareitakin kierrellessä huomattu, kuinka kätevä tuo olisi. Harmi vaan kun Tulan reppuja ei tahdo kivoilla kuoseilla löytää netistä tai sitten oon vaan niin sokea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ipanainen.fi sieltä löytyy ihania Tula -reppuja ihanissa kuoseissa! Ja mukavaa että mun panoksella kantokiertueelle on ollut positiivisia vaikutuksia ;DD!

      Poista
  4. Tiara on ihan sun näkönen tossa ruokailu kuvassa! Ihana pieni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja täällä ollaan sitä mieltä että aivan on isinsä näköinen tässä samaisessa kuvassa :) Ihania kuvia taas jälleen kerran Tiarasta!!

      Poista
    2. Hahah on se ehkä vähän, ainakin enemmän kun normisti :D! On se ihana♥♥

      Poista
  5. Ihana kun Ottokin lähti mukaan ("pakotettuna" mutta silti vaikuttaa ihan innostuneelta) kokeilemaan reppuilua! Saa nähdä miten käy Samin, kun reppu tulee meille :) Se vaan on niin saakelin tupakkariippuvainen että tuskin suostuu pidempiä reissuja tekemään ettei vaan joudu olee ilman röökiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah samaa se Ottokin valitteli XD Riippuvaiset miehet....:D Innolla odottelen teidän perheen osuutta kiertueesta! :)

      Poista
  6. Blogissani on sinulle haaste :)

    VastaaPoista
  7. Repeiltiin miehen kanssa yhdessä tolle ekalle kollaasille, miten joku voi olla noin iloisen näköinen aina! :D Toi nauru tarttuu tänne asti ja toi toisen kollaasin nukkumakuva kruunasi mun ilon. :D IHANA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah se on kyllä ihana pieni super iloinen ipana :DD! Heti ku ottaa kameran kouraan niin sillä leviää hymy korviin :D!!

      Poista
  8. Oot tosi kaunis Iina! (:

    VastaaPoista
  9. Tiara on niin sinun näköinen tuossa ruokailu kuvassa! kaunis neitokainen<3

    VastaaPoista
  10. Meillä oli Manducan kantoreppu, joka oli kanssa tosi hyvä!
    Varsinkin pienempänä sitä tuli kyllä käytettyä ahkerasti ja mieskin siitä tykkäsi. Tosin aika vähän käytettiin reppua enää siinä vaiheessa, kun neiti olisi ollut tarkoitus siirtää selän puolelle, kun sieltä ei nähnyt, mutta meillä oli ilmeisesti myös reppu liian matalalla. Tosin meidän neiti oli ja on edelleen aikamoinen ikiliikkuja, joten sekin asiaan vaikuttaa.

    Meillä oli ensin käytössä rintareppu, jonka ostin kirpparilta, mutta ei mun selkäomgelmaisen selkä kestänyt sitä ollenkaan. Sitten yritin pärjätä ilman mitään (neiti ei suostunut olemaan oikeastaan alle puolivuotiaana kuin sylissä), mutta ei siitäkään mitään tullut. Ostettiin sitten kantoliina, josta kyllä tykkäsin. Mies ei siitä ollut innostunut. Liinan kanssa oli vaan sellainen ongelma, että mä ainakin halusin sitoa sen kotona ja pituus vaikutti myös siihen, että sen säätäminen ulkona olisi ollut hankalaa. Sen vuoksi sitten päädyttiin Manducaan.

    Ainoa, mikä mua harmitti Manducassa (ja ilmeisesti sama juttu myös muissa kantorepuissa?!?) oli se, että edessä kannettaessa lasta ei pystynyt laittamaan nenä menosuuntaan. Mutta monet päikkärit neiti repussa nukkui ja oli kätevä metsässä yms. ulkoilussa.

    Tosi kivasti olet toteuttanut tätä kantokiertuetta postausten kautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Manducasta oon kuullutkin monelta, mutta itsellä ei ole kokemusta ollenkaan! Meilläkin Tiara on kyllä todellinen ikiliikkuja eikä hirveämmin viihdy paikallaan enää, mutta sitten just kun nosti sitä reppua korkeammalle tosiaan niin viihtyi paremmin kun näki olkapäiden ylikin :)

      Rintareppua ei mun eikä Otonkaan selkä kestänyt ollenkaan! Liinaa haluaisin ehkä joskus tulevaisuudessa kokeilla, vaikka luulen että tarvitsen tosi paljon harjoitusta niissä sidonnoissa! :D

      Joo ei Tulassakaan ilmeisesti voi nassukka menosuuntaan lasta kantaa, ellei ole sitten tosiaan selkäpuolella, mutta siihen taitaa olla syynä se viriketulva ettei lasta haluta suoraan vielä altistaa kaikelle hälinälle jolta lapsi ei naama menosuuntaan kannettaessa mitenkään pääsisi piiloutumaan, mutta toisaalta taas en ole varma onko siitäkään tieteellistä näyttöä (ainakaan kovin vahvaa) että naama menosuuntaan matkustaminen pienenä olisi jotenkin kovin haitallista.. Nää on näitä klassisia äitiyden kiistakapuloita joissa en itse (varsinkaan paremman tiedon puutteessa) halua asettua millekään puolelle :D

      Kiitos paljon, mukava kuulla että olet tykännyt mun kiertuepanoksesta! :)

      Poista
  11. En tiiä mistä tuli mieleen mutta haluutko kertoo onko otto jo suorittanut armeijan/sivarin jos ei niin millon ja miten meinaa suorittaa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On suorittanut onneksi ettei tarvi sitä murehtia :)!

      Poista
  12. Meillä on manduca, mutta nyt kun Tulaan olen tarkemmin tutustunut haluaisin sen tuon manducan tilalle. Tula on musta paljon paremman näköinen kuin manduca, maku asia kai. Mutta tosiaan, ergonomiset kantovälineet ylipäänsä on kyllä sellainen juttu jota suosittelen kaikille joilla on pieni lapsi tai pian saavat oman nyyttinsä. On helpompaa liikkua esim. kaupoissa ilman vaunuja jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Manducasta ei oo kokemusta, mutta Tula on ihan paras! Kyllä varmasti pienen nyytin kanssa on ergonomiset kantovälineet todella käteviä :)

      Poista
  13. Oletteko aiemmin kantaneet Tiaraa rintarepussa siis hänen ollessaan pienempi vauva? Jos ette niin suhtautuiko Tiara ihan hyvin rintarepussa olemiseen heti alusta asti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://couturecouturee.blogspot.fi/2012/08/kantamiskokemuksia-untuvikoillekin.html tässä löytyy johdatusta kantokiertueelle ja kantokiertue 2012 -tagin alta löytyvät kaikki aihetta koskevat postaukset ;)!

      Poista
  14. voiii, tiara on niin ihana kun se on niin ilonen ja hymyilevä! :-)

    VastaaPoista
  15. Onko sulla anoreksia :'(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, todellakaan, enkä julkaise enää yhtäkään aiheeseen liittyvää kommenttia. Ja ihan tiedoksi että jos mulla joskus ikinä olisikin anoreksia (ei tule olemaan) niin en mä siitä täällä kertois :D

      Poista
  16. Blogissani olis haaste. :)
    http://iina-myonlyone.blogspot.fi/2012/09/blogiaidit-ruokkii.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥