keskiviikko 8. elokuuta 2012

Korkeamäki ja Linnansaari vai miten se meni

Viime viikolla päästiin siis vihdoinkin käymään Korkeasaaressa ja Lintsillä kuten mainostinkin täällä jo etukäteen! Molemmille reissuille sattui aivan mahtavat ilmat ja meillä oli enemmän kuin mukavaa. Otto oli ihanasti töissä molempina päivinä, eikä päässyt mukaan mutta onneksi meillä on tiedossa murun kanssa vielä syksymmällä toinenkin Lintsireissu ja Korkeasaareen nyt pääsee milloin vaan! Lintsillä mä kiersin laitteita mun 8-vuotiaan serkun kanssa ja otettiin molemmille vain pikkuhupi-rannekkeet kun en mä olis ypöyksin viitsinyt niihin isompien laitteisiin mennä (tai uskaltanut :D). Tiarakin sai ikioman vauvahupitarran ja neiti pääsikin mun kanssa kokeilemaan hepparataa, kotkotia ja panoraamaakin. Panoraaman kyydissä yläilmoissa pallero oli aivan liekeissä ja seisoi vain lasista seinää vasten alas Helsinkiin tuijotellen. Ei vissiin korkeanpaikankammoa täällä havaittavissa?
 Ihan ensimmäisenä piti tietenkin poseerata coolisti Hurjakurun vesiputouksen edessä!
 Tirriskä pääsi ensimmäistä kertaa elämässään sporaan (ei se varmaan itse kyllä huomannut metroon tai bussiin mitään eroa, mut olipahan taas uusi eka kerta ekojen kertojen listaan :D). Mä tein äidille tollasen nutturakampauksen johon äiti ihastui!
 Tässä kuvia hurjan jännittävästä Kotkotista, Tiara katseli aivan ihmeissään ja me laskettiin serkkuni kanssa punahuivisia ankkoja jotka olivat kuulemma menneet kanaemolta hukkaan.
 Kirnussa, eli tuossa oranssissa hullun näköisessä laitteessa mä oon kerran käynytkin ja ens kerralla meen kyllä uudestaan kun nyt en päässyt! Kummitusjuna oli meillä ihan eka juttu johon mentiin ja vaikka se pelottikin ekaksi mun serkkua niin loppumatkasta jo nauratti että eihän se ollutkaan yhtään paha!
 Syömässä me käytiin Lintsin uuden Kattila -ravintolamaailman Lihapullabaarissa. Ruoka oli tosi hyvää ja kuvassakin näkyvällä lastenannoksella mulla tuli ainakin maha ihan täyteen! Ainoa miinus oli ruuan suolaisuus, en tosiaan uskaltaisi lapselle antaa Lihapullabaarin ruokaa kun mun äidin ja mun serkun ranskalaisetkin joita maistoin oikein ui suolassa. Yleensä kun syö ravintolaranskalaisia niin tekee mieli laittaa lisäsuolaa mutta noihin sitä ei kyllä tarvinnut, mieluummin olis ottanut vähän pois jos ois voinut.
 Heppa-ajelusta neiti tykkäsi kovasti, kikatteli ja istui kiltisti kyydissä. Enpä muista milloin oon viimeksi noilla hepoilla ratsastellut, varmaan ala-asteella tai tarhassa. Eihän se tässä iässä enää mikään kovin mullistava kokemus ole mutta varmasti Tiaralle se oli oikein kiva juttu! Alhaalla oikealla oleva kuva on otettu panoraamassa ennen kuin se kohosi korkeuksiin!
Panoraamasta sai kyllä kivasti katseltua koko Helsinkiä ja oli hauska bongailla tuttuja maisemia!

Korkeasaaressa käytiin siis sunnuntaina ja matka sinne taittui kätevästi bussilla. Päivä oli tosi kaunis, mutta aika tuulinen ja mulla oli tosi kylmä välillä farkuista ja villapaidasta huolimatta. Meidän vierailuajankohta oli ehkä vähän huono, kaikki kissaeläimet olivat nukkumassa ja taisipa kaikkia muitakin siellä väsyttää, mutta bongattiin me silti monta hauskaa eläintä! 

 Tiara odottaa bussia ihanissa ballerinoissaan! Ja Tirriskälle oli kyllä vaunuihin peitto ettei neiti suinkaan paleltunut tuulesta huolimatta onneksi, piti vain ilmoittaa ettei kukaan huolestu aiheettomasti Tiaran terveydestä. Mä rakastan tuota pupupaitaa, se sopikin hyvin Korkeasaaren eläinteemaan!
 Ihania tyttöjä molemmat! Minun rakkaita! Mun serkusta oli kyllä niin paljon seuraa Tiaralle koko viikon reissun ajan että ei Tiara pahemmin muhun päin edes vilkuillutkaan.
 Amurintiikeri nukkumassa, oon aika iloinen että sain kerrankin tiikeristä kuvan napattua, vaikkakin nukkuvana! Noi halailevat kamelit oli tosi suloisia, otin niistä varmaan sata kuvaa ja kilpikonnatkin olivat hurjan hellyyttäviä. Eniten ihastuin (kuten tavallista) kuitenkin näihin seuraaviin pikku hippiäisiin:
 MANGUSTEJA! Ne ovat ihania ja varsinkin noi kaksi toisiaan hellivää yksilöä olivat aivan liian söpöjä!
 Riikinkukkoja Korkeasaaressa pyöri ympäriinsä ihan pilvin pimein, tääkin kuvissa näkyvä kaveri tuli varmaan metrin päähän meistä tepastelemaan ja mua vähän pelotti!
 Paluumatkalla otettiin allemme vanha kunnon Vispilä ja tultiin siis lautalla pois saarelta. Tiara viihtyi lautalla tosi hyvin ja katseli innoissaan ikkunasta ulos. Meitä vastapäätä istahti joku söpö pikkupoika jolle Tiara höpötteli myös innoissaan ja esitteli uutta hali-apinaansa jonka mummu nappasi mukaan Korkeasaaren krääsäkaupasta.
 
Meillä oli tosi kivat reissut kyllä molempiin paikkoihin ja varmasti ensi kesänä on vieläkin mahtavampaa kun Tiarakin ymmärtää vähän enemmän kaikesta. Yllättävän kiinnostunut se kuitenkin oli Lintsillä laitteista ja Korkeasaaressa niistä eläimistä jotka se huomasi, oletin että ei olisi ihan noinkaan paljoa vielä hiffannut.

Mikä on teidän lemppari huvipuisto? Entäs eläintarha? Mä oon käynyt huvipuistoissa ja eläintarhoissa Ruotsissa, Englannissa ja Irlannissa ja vaikka nää Suomen ylpeydet onkin vähän pienempiä ja kotikutoisempia niin niistä mulla on paljon hyviä muistoja ja niistä tykkään kaikkein eniten! Vaikka sitä en kyllä kiellä etteivätkö Dublin Zoon ihanat norsut olis vieneet mun sydäntä jo pikkutyttönä!

42 kommenttia:

  1. Ihana postaus <3 Näkee Tiarasta että se oikein nautti reissuista! :) Mua muuten vieläkin pelottaa mennä kummitusjunaan, hahah :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia<3 Kyllä se taisi tykätä kun oli kivaa tekemistä :) Ja ihana, voi sua, ei se oo ees pelottava! :D:DD

      Poista
  2. Aivan mahottoman ihanat nuo Tiaran balleriinat! Ja tuo sun villapaita on kans nii ihana..onko se mistä? :) Maksoiko kuinka paljon tuo ranneke lintsille ku nehän on aika kalliit ainaki ne "aikuisten" rannekkeet tai siis ne isoimmat? :D Selitimpäs sekavasti mut olkoot toivottavasti ymmärsit :D Kiva oli taas tauon jälkeen lueskella postauksia..aina niitä vaan innolla oottaa uutta postausta ja sit kun se tulee ni kyllä aina päivää piristää :)

    -Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä suloset! Ostettiin ne neidille ristiäisiin kun ne on oikeesti tosi pienet mut ne on vasta nyt Tiaralle sopivat kun sillä on niin minijalat :D:DD! Ja villapaita on H&M:ltä :) Kiitoksia<3 Ja toi pikkuhupiranneke oli muistaakseni 23 euroa mut ostettiin ne etukäteen Sokokselta nii sai halvemmalla sen takii :) Kiitos hirmusti ja ihana kuulla että mun höpötykset piristää!<3

      Poista
  3. En todellakaan tienyt, että noita pikkuhupirannekkeita voi aikuisetkin ottaa! :O

    Mä en oo käynyt eläintarhoista muuta kuin Korkeasaaressa, niin se on lemppari ja huvipuistoista Lintsi korkeista hinnoista huolimatta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah joo voi niitä :D Mitä sitä turhaa maksamaan laitteista joihin ei uskalla esim. mennä :D!

      Korkeasaari on kyllä ihana ja Lintsi kans :)!

      Poista
  4. aaa koska ootte ollu lintsil, kui jees!(: ja mistä syyst ootte takas lintsil menos syyskuus? sori uteliaisuus mutku satun työskentelee siel haha XDD eli no siis mun lempi huvipuisto on lintsi paitsi no nyt se on jo tylsää ku käyny laitteis enemmä ku laki sallii, haha. mut hyvä et tiara viihty kummaski paikas, kävin tos yks vkl korkeasaareski ja oi vitsi noi kissaeläimet varsinki oli tosi ihanii!(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltii viime perjantain lintsillä ja syyskuun alussa mennään koska Oton duunipaikka järkkää sellasen lintsipäivän työntekijöilleen/niiden perheille :) Lintsi on kyl tosi jees ja Korkeasaari kans :)!

      Poista
  5. Hei apua noi riikinkukot tuolla on ihan hulluja!! :-D muistan kun oon pienenä juossu joskus tommosta karkuun.. XD mut mun lemppari huvipuisto on Alahärmän Powerpark! Ja Lintsi, vaikka oon elämässäni käyny siellä 2 kertaa, mut ne laitteet on huippui siellä ja niitä on tarpeeksi. Paras eläinpuisto on Ruotsin Kolmorden (tshihi en tiijä miten kirjotetaan)! Niin hieno paikka :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah joo ne tulee tosi tosi lähelle :DD! Powerparkissa mä en käyny koskaan :(! Kolmården tai Kålmorden hitto ku en itekkää muista kumminpäin se on :D mut nii siis se on ihana, mäki oon käynyt siellä :) Ja Gröna Lund Tukholmassa on kans tosi kiva!

      Poista
  6. Ääh me oltiin korkeesaareessa lauantaina!:D Osuttiin just hyvään aikaan kun tikrut ja karhut ihan virkeinä siellä, leopardi vaan nukku ja lähtiessä vasta nähtiin sekin kunnolla pikasesti :) Ja noi mangustit sulatti munki sydämen, ihania!:D<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsi mä oon kade ku näit ne kaikki hereillä! :D Mut mangustit on kyl ihan ylisöpöi<3

      Poista
  7. Ihania kuvia ja suloinen Tiara :)) Mun lemppari huvipuisto on särkänniemi, koska siellä on tullu rampattua pienestä asti ja koska Oulustä lähin eläinpuisto on ollu aina Ranua niin se :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia<3 Särkänniemessä mä oon käyny vissiin kahdesti, mut kummalki kerral olin aika pieni :O Ja Ranual en oo käyny koskaan, ois hauska käydä!

      Poista
  8. Paras eläintarha on ehdottomasti Englannissa tai New Yorkissa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sen mä kyllä uskon! Englannissa en oo käyny missää eläintarhassa mut Alton Towers -huvipuistossa käytiin ja seoli ihan mieletön!

      Poista
  9. Apuaa ! Miten suloinen Tiara on <3 Mulle tulee vauva kuume :D

    VastaaPoista
  10. oon aina innoissani ku nään et oot kirjottanu uuden postauksen, tykkään näistä niiin! :-) tosi kivoja kuvia ja koonti molemmista reissuista. en oo muistaakseni käyny muissa eläintarhoissa ku korkeasaaressa ja ähtärin eläinpuistossa, enkä oikein muista kummastakaan mitään :D huvipuistoista ehdoton lemppari on powerpark, oon sen lisäks kiertäny lintsit ja särkät ja sit ruotsissa jonkun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla, kiitos ihan hirmusesti :)! Mäkin oon käyny ähtärissä joskus pienenä, muistan et siel oli majavii joil oli isot punaset hampaat ja pelkäsin niitä :DD Powerparkissa en oo käyny :(

      Poista
  11. ootpa tosi nättinä tolleen ehk vähän vähemmän laittautuneena !

    VastaaPoista
  12. Lintsistä pienenä tykkäsin ja muistan kun olin tossa heppalaitteessa ihan mielissäni :D 90-luku <3 mutta nykyään tykkään hirveästi Powerparkista ja Särkästä! Särkässä on mun all time favorite eli Tornado :) se on vaan jotain niin parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah joo se heppalaite oli pienenä niin paras :D! Mua harmittaa kun en oo koskaan päässy Powerparkiin! Ja Särkänniemessäkin oon käyny vaan pienenä pari kertaa :(

      Poista
  13. ois semmone postausehdotus, et tekisit joskus postauksen niiku Tiaran näkökulmasta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikös se oo vähän hankalaa? Vai niinku et Iina ajattelee miltä Tiarast tuntuu yms.

      Poista
    2. niin, sitä tarkotin.

      Poista
    3. Toi on aika hauska idea, voisin kokeillakin tehdä :) Ehkäpä vaikka neidin 11kk -päivänä 10 päivän päästä voisin!

      Poista
  14. ihana hyväntuulen postaus! :) tää blogi on kyllä niin ihana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww kiitoksia<3 Ihana kuulla että tuli hyvä mieli :)

      Poista
  15. Oot ihan mahottoman kaunis Iina:) mun mielestä sulle sopii tuollain vähän vähemmän meikkaus, tai vähemmän silmämeikkiä ja sit esim just näyttävät kulmat, oot upee! ja Tiara taas niin nättinä myös:) ihanaa syksyn alkua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kauniisti sanottu, kiitos ihan hirmusti :)<3 Tirriskä on kyllä aina maailman söpösin<3 Ihanaa syksyn alkua sinnekin :)!

      Poista
  16. Mäkin oon käyny siellä lihapullabaarissa! :D Hyvää oli. Ehkä vähän turhan isoja ne "kuulat", ku otin kaikista pienimmän annoksen enkä jaksanu syödä loppuun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah joo mullaki teki tiukkaa just sen pikkuannoksen kanssa :DD!

      Poista
  17. Sen jälkeen kun ite kävin new Yorkin Bronx zoo:ssa ei oikein oo saanu korkeasaaresta niin paljoa irti, mutta kiva käyttää lasta siellä kun rakastaa eläimiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sen mä kyllä uskon! Hienoin eläintarha missä mä oon käyny on Dublin Zoo ja se oli kyllä ihan mieletön mut varmasti jossain Nykissä on viel siistimpää :) Korkeasaari on kyllä silti musta ihana paikka kun siellä on niin paljon muistoja!

      Poista
  18. Voi kun oot freshin näköinen! Ja ihana kävelevä Tiara ballerinoineen, mä en kestä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti<3! Tirriskä on jo niin isoa tyttöä et pitäs muka itse saada kävellä ;D

      Poista
  19. te ootte sun äidin kanssa jotenki niin symppiksiä! ihana nähdä et joillain sun ikäsilläkin on omaan äitiin noin hyvät välit, ja kuinka huomaa että välitätte toisistanne tosi paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww<3 No äiti on aina ollu mulle superläheinen ja rakas ja tärkeä ja tulee aina olemaan :) Äidit on parhaita, niistä kannattaa pitää kiinni<3

      Poista
  20. Linnanmäki on kyllä ainakin Suomen huvipuistoista ehdottomasti paras! Siellä on se tunnelma ja aluekin ihan eri luokkaa kuin esim. Särkänniemessä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintsi on kyllä ihana, sieltä mulla on parhaat lapsuuden huvipuistomuistot :D

      Poista

Kiitos kommentistasi♥