maanantai 27. elokuuta 2012

Ystäväkirja


Ojenna ystäväkirja yhdelle äitibloggaajalle, jolla se ei ole vielä ollut. Ilmoita ystäväkirjasta hänelle hänen blogissaan. Ei tarvitse kiittää ketään, jaa vain tietämyksesi kaikkien äitien kesken! Valitse osiollesi mieluinen väriteema ja muista kopioida kaikkien tiedot mukaan. 
 

Minä: Emilia 18.03.1992
Blogi: emilia-itsallaboutava.blogspot.com
Lapset: Ava 12.10.2011
Paras raskausajan neuvoni: Ota masukuvia! Paljon erilaisia. Kadut myöhemmin, jos et ota.
Paras vauvanhoito vinkkini: Kokeile useita eri merkkejä D-tipoista, korvikkeesta, vaipoista yms. Se ensimmäinen ei aina ole paras, vaikka ei tulisikaan isoja ongelmia.
Paras paikka saada neuvoja: Vauvakahvila ja avoin päiväkoti. Näkee livenä samanikäisten lasten äitejä ja pääsee jakamaan kokemuksia.

Minä: Lisa Love - marraskuu 1986
Lapset: Kettu - toukokuu 2012
Paras raskausajan neuvoni: Älä jää sohvanpohjalle makaamaan vaan liiku jos et ole kipeä. Voit säästyä selkäkivuilta peruskunnon ylläpitämisellä.
Paras vauvanhoito vinkkini: Hymyile ja naura paljon vauvallesi, hän oppii sen nopsaa itsekkin. ;D
Paras paikka saada neuvoja: Muut äiti ja isi bloggaajat. Varsinkin sellaiset kellä tiedot vielä tuoreessa muistissa eli suunnilleen samanikäis(t)en lapsen vanhempi. 

Minä: Maisa, huhtikuu 1987
Blogi: kapymatkalla.blogspot.com
Lapset:  Olavi, lokakuu 2011
Paras raskausajan neuvoni: ei turhaa stressiä, eikä liikoja keskustelupalstojen lukemisia :)
Paras vauvanhoito vinkkini: kosteuslaput ylipäätään ja tutteja joka huoneeseen...
Paras paikka saada neuvoja: neuvola ja äiti puhelimessa

Minä: Heidi, toukokuu 1990
Blogi: pienenpieni-elama.blogspot.com
Lapset: Milton, tammikuu 2012
Paras raskausajan neuvoni: Älä googlaa MITÄÄN raskausoireita. Äläkä kuuntele sivullisten "onkohan tuola kaksoset" "herranen aika ku sä oot jumalaton" -kommentteja ja yritä nauttia isosta masusta, koska sitä tulee ikävä!! (sanoo ihminen joka vannoi ettei halua isoa mahaansa takaisin)
Paras vauvanhoito vinkkini: Maalaisjärjellä pääsee jo pitkälle! Äläkä kuuntele neuvolantädin "tää kasvukäyrä menee aika alhaalla...." -kommentteja! Ja tosiaan, tutteja joka huoneeseen, mieluiten kaksin kappalein! 
Paras paikka saada neuvoja: Äiti!! Korvaamaton apu!

Minä: Mirka, 08/91
Blogi: Materialistimutsi - mmmirka.blogspot.fi (seurantablogi materialistimutsi.blogspot.fi)
Lapset: Lucas, 12/11
Paras raskausajan neuvoni: Nauti siitä, että pystyt lähtemään vartin varoitusajalla tapaamaan ystäviäsi. Erityisesti nauti shoppailusta, kun mukana ei ole vauvaa, joka saattaa tarvita maitonsa juuri silloin, kun löydät jotain must have-ostettavaa.
Paras vauvanhoito vinkkini: Ole paljon läsnä, lapsi vaistoaa sen. Tee vain se, mikä on pakko - kadut myöhemmin, jos olet tehnyt ensimmäisinä viikkoina kaikkea "turhaa", kuten kiillottanut pöytähopeoita.
Paras paikka saada neuvoja: Oma äiti ja ystävät, joilla on lapsia.

Minä: Anne, Tammikuu 1992
Blogi: palaelamaa.blogspot.com
Lapset: Aatu 12/11
Paras raskausajan neuvoni: Muista syödä ja huolehtia raudan ''saannista'' Ei tapahdu sitte vahinkoja! Nauti hiljaisuudesta ja yksin olosta tylsistymiseen asti <3 span="span">
Paras vauvanhoito vinkkini: Pidä vaihtovaatteet laukussa! Ne selkäripulit yllättää aina kyläillessä :D nauti vauva-ajasta ja siitä kun vauva vielä makaa ja nukkuu... Se on kohta menoa --> <3 span="span">
Paras paikka saada neuvoja: Joulumammat fb ryhmä <3 ja="ja" jne..="jne.." my="my" neuvolat="neuvolat" s="s" span="span" toki="toki" vanhemmat="vanhemmat">

Minä: Susu, Tammikuu 1991
Blogi: apinoidenmatkassa.blogspot.fi
Lapset: Ida 10/10 ja Oona 02/12
Paras raskausajan neuvoni: Ota niitä mahakuvia! Ja yritä nauttia, koska sitä aikaa tulee ikävä. 
Paras vauvanhoito vinkkini: Ei kannata stressata liikoja ja nauti vauva-ajasta, se menee nopeammin ohi kuin ikinä uskoisit. 
Paras paikka saada neuvoja: Oma äiti!

Minä: Jenny, Joulukuu 1990
Blogi: kummitusjahdissa.blogspot.fi
Lapset: Eetu 09/09 ja Amanda 04/11
Paras raskausajan neuvoni: Älä pukeudu telttaa vaan nauti kun saat olla näyttävästi isomahanen! :)
Paras vauvanhoito vinkkini: Leiki, hömpötä ja seurustele vauvan kanssa paljon. Ja ota vauvasta paljon kuvia, ne kasvaa niin nopeesti. :)
Paras paikka saada neuvoja: Ystävät jolla on myös lapsia ja oma äiti.

Minä: Anniina, Maaliskuu 1992
Lapset: Iida 03/11
Paras raskausajan neuvoni: Nauti siitä isosta mahasta, potkuista yms. loppuun asti, vaikka välillä tuntuukin että siitä tahtois jo eroon niin ikävä sitä tulee ! 
Paras vauvanhoito vinkkini: Ota rennosti, nauti pikkuvauva ajasta sillä se on nopeammin ohitte kun huomaakaan.  Ja kun vauva itkee, elä hermostu vaan pysy rauhallisena niin vauvakin rauhottuu nopeammin.
Paras paikka saada neuvoja: Oma äiti ja kyllä omalla maalaisjärjelläkin pitkälle pärjää :)

Minä: Iina , Syyskuu 1991
Lapset: Tiara, Syyskuu 2011
Paras raskausajan neuvoni: Tee niitä asioita joista nautit eniten ja ota itsellesi aikaa niin paljon kuin tarvitset. Nauti isosta mahasta täysillä ja ole siitä ylpeä, äläkä turhaan murehdi ruokavaliota tai liikuntaa!
Paras vauvanhoitovinkkini: Ei kannata stressata turhaan, äkkiä ne omalle perheelle sopivat toimintatavat löytyvät. Rutiinit on hyvä juttu pienestä asti ja ne auttavat nukkumisjutuissa tosi paljon.
Paras paikka saada neuvoja: Oma äiti ja äitikaverit, Neuvolastakin saa kyllä apua ja perhekahviloista myös.

Seuraavaksi kirja lähtee Karolle!

4 kommenttia:

  1. Jihuu sainpas minäki tämän jee kiitti ♥

    VastaaPoista
  2. Moikka,

    ihan ensimmäisenä kiitos ihanasta blogista, olen maailman huonoin kommentoimaan. Sitten asiaan, ostit Tiaralle Molokids haalarin koossa 86?! Minkä pituinen Tiara on? Pähkilen täällä kokojen 80 ja 86 välillä. Meidän neiti on vasta 8,5kk, mutta pitkä tapaus (73 cm viimeksi). 80 senttistä haalaria olen ajatellut, mutta noissa Molokidseissä taitaa mitoutus pienehköä.

    -Helmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi mulla on saman ikäinen neiti, mutta lyhyempi 68,9cm, käytiin kaupassa sovittaa pukua. Testattiin 74cm joka oli viel reilu, mutta koska kasvuvaraa pitää olla myyjä sanoi että meille se 80cm on hyvä. Mutta teille varmasti 86cm, koska neitis on pidempi.

      Poista
  3. http://kimperistore.mycashflow.fi/product/57/molo-kids---vuorelliset-kumisaappaat katoppa mololta onko niiillä jotain kivoi saappait noi on ainaki iha supersöpöt :D jos tykkää värikkäääst

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥