torstai 5. heinäkuuta 2012

Vilkas päivä

Eilen tosiaan meidän oli tarkoitus viettää rentoa lämmintä kesäpäivää rannalla istuksien ja syödä illalla Oton kanssa hyvää ruokaa ja katsoa leffaa Tiaran mentyä nätisti ajoissa nukkumaan, mutta toisin kävi. Rannalle päästiin juu, mutta rannalla Tiaran silmä alkoi valumaan vettä ihan solkenaan ja naama meni aivan täyteen punaista ihottumaa! Siitä kun lähdettiin kävelemään kotia päin niin neiti sammui vaunuihin kuin saunalamppu ja nukkui yhteen putkeen kaksi ja puoli tuntia jonka aikana oireet hävisivät heti. Lähdettiin kauppaan ja neiti sitten heräsi siellä ja kun päästiin kotiin niin ihottuma ja silmä näyttivät taas samalta kuin päivälläkin joten päätettiin sitten skipata rauhallinen koti-ilta ja lähteä lastenklinikalle näytille. Automatkalla Tiara nukahti taas ja ihottuma hävisi kokonaan uudestaan, mutta heti heräämisen jälkeen silmästä alkoi taas valua vettä. Onneksi mentiin, Tiaralla oli silmätulehdus ja allerginen reaktio! Saatiin silmätulehdukseen tipat ja allergialääke vastaisuuden varalle jos vielä ilmaantuu yhtäkkistä punaista ihottumaa. Kaiken Tiaran kärsimyksen kruunasi se että yläleuasta löytyy nyt myös yksi hammas, eli jo neidin kolmas, mutta ilmeisesti hammas ei kuitenkaan ole pahemmin oireillut? Ainakin yö sujui hyvin kaikesta tuosta huolimatta onneksi ja silmäkin on jo lähtenyt parantumaan.
             Oli kyllä niin pelottavaa kun se ihottuma nousi, mulla on itsellänikin ollut pienenä nokkosihottumaa mutta hengitysvaikeuksien kera, onneksi Tiara ei siis saanut niitä. Ja nyt on neidillä sama allergialääke joka on mullakin ja se auttaa kyllä heti jos joskus uudelleen tuollainen kohtaus tulee. Kaikkein huvittavinta on se että kukaan ei koskaan saanut selville mikä niitä mun nokkosihottumia aiheuttaa ja lääkäri sanoi että luultavasti sitä ei koskaan saada selville Tiarankaan kohdalla, niitä vain joskus tulee jos on tullakseen. Eli ei johdu välttämättä mistään tietystä siitepölystä tai ruoka-aineesta tai mistään muustakaan, Tiarakaan ei ollut eilen syönyt mitään sellaista mitä ei olisi syönyt jo monen kuukauden ajan. Mutta yöt voi kumminkin nukkua ihan rauhassa kun on allergialääke kaapissa, se auttaa heti!
               Nyt iloisempiin juttuihin! Eilen onneksi ehdittiin aiemmin päivällä tosiaan myös hengailla rannallakin ihan rauhassa Saran ja Eliaksen kanssa ja Tiarakin istuskeli tyytyväisenä viltin päällä. Hiekka ei näyttänyt kiinnostavan ollenkaan vaikka vieressä Elias heitteli hiekanjyväsiä joka suuntaan. Oli kyllä ihanan lämmintä, mäkin sain pienet rusketusrajat aikaiseksi vaikka olinkin varustautunut huolellisella itseruskettavakerroksella joka aika hyvin yleensä peittää oman rusketuksen :--D  Kiitoksia Saralle ja Eliakselle mukavasta seurasta! Pitää joku päivä kun on vielä lämpimämpää niin päästää noi pallerot veteen asti läträämään, eilen kun ei sattunut uikkarit mukaan.









Tänään Tirriskän kummitätsy Nona on tulossa meille kylään pitkästä aikaa ja varmaan suunnataan ainakin pihalle tai puistoon keinuttelemaan tuota pikku palleroa. Mä kovasti toivon että mun H&M:n paketti saapuisi tänään niin saisin uudet kesävaatteet vielä näille helteille käyttöön! Ihanaa kesäpäivää kaikille♥

Mitäs teidän muksut on tykänneet ensikosketuksesta meriveteen? Tai no veteen yleensäkin siis rannalla :D! Missä iässä ootte vieneet luonnonvesiin uiskentelemaan ekan kerran?

41 kommenttia:

  1. Ava on nyt kohta 9kk ja en aio varmaan vielä tänä vuonna viedä luonnonveteen :) ensi vuonna sitten

    VastaaPoista
  2. Me ei olla vielä käyty luonnonvesissä (Helmi 4 kk), mutta vauvauinnissa sanoivat ettei ole mitään syytä välttää luonnonvesiä, että muita rajoitteita ei ole kun että alle vuoden ikäistä ei sais luonnonvesissä sukelluttaa eikä tietenkään olla kauhean pitkään.

    Tiara on ihan ylisöpö ! Mistä toi sen ihana body on ? vai onks se ihan paita ? Mut kumminki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei no noin mäkin kelailin et ei varmaan mitään hulluja sukellussessioita heti ensimmäisenä tai uimamaratoneja :D! Ihan vaan vaikka jos vähän päästäs läträämään rantaveteen :) Toi paita on viime kesänä ostettu H&M:n alennusmyynnistä ja on toi meidän palleroinen kyllä sulonen! Terveisiä Tirriskältä teidän pikkuiselle Helmille ja mukavaa kesää teille!

      Poista
  3. Oho! Hyvä, että selvisi vaiva. On ne kyllä neroja lääkärissä, kun heti osaa diagnosoida :---)

    VastaaPoista
  4. Tiara on niin suloinen! Ja blogista/kuvista huomaa miten paljon rakastatte ja välitätte hänestä :) Tiara on onnekas lapsi, kun sai tuollaiset vanhemmat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kauniisti sanottu, kiitoksia ihan hirmuisen paljon :)<3

      Poista
  5. EEEIII IHANA TOI TIARAN LÄHIKUVA MIS SILLÄ ON TOI ILME XD <3 IHAN SINÄ! ja onneks ei ollu mtn kovin hirveetä toi tiaran juttu. :/ kauhia ku säikähin, ku kuulin ekan kerran siit. ö mut onneks kaikki on nyt hyvin. (^^) <3 nähdään viikonloppuna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah eiks ookki XD<3 KIitos ihana murunen onneksi nähdään lauantaina!<3 Ja mäki säikähdin kyllä mut onneksi meni äkkiä ohi sitten! IKÄVÄ!<3

      Poista
  6. Meilä Elli-Amalia oli 9kk kun käytiin meressä uimassa. Sillon tuuli ja aurinko ei paistanut, mutta vedessä tarkeni. Elli-Amalia istuskeli vedessä ja loiskutteli vaan.. Alko satamaan vettä ja lähdettiin autoon hirveän huudon saattelemana. Tyttö olis jääny polskimaan. :D Vesisade loppui ja päästiin vielä vähäksi aikaa uimaan. Tuosta uintireissusta on yks kuva kehystettynä :) Tälle kesää ei olla päästy uimaan, mutta toivottavasti tässä kuussa on tarpeeksi lämmintä! Tänään tai huomenna tytöt varmaan pääsee takapihalle pikkuseen uima-altaaseen polskimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kivalta kuulostaa! Mäki haluan päästä ottamaan ihania rantakuvia Tirriskästä :) Toivottavasti tulee vielä paljon lämpimiä ilmoja niin pääsee lapset uiskentelemaan :) Ihanaa kesää teille!

      Poista
  7. Mmhh.. Olisiko ollut 6kk Leo ja Ariel viime vuonna saman ikäinen, kun kerta talvella molemmat syntyneet. Aina vien kesällä järveen, oli lapsi minkä ikäinen tahansa. Tietenkin jos sattuu syntymään vauva tähän aikaan, niin tuskin sellaista kääröä järveen vien, kun ei kerta tavallista kylpyäkään suositella kovin usein :D Täällä päin on vielä niin kylmää vettä, ettei itsekään viitsi uimaan lähteä, mutta rannalla rasvakerroksen kanssa leikitään hiekassa :) Toivottavasti Tiara ei tule saamaan allergioita eli ihottuma saisi jäädä viimeiseksi tai ainakin omalle kohdalle, jos sattuisi toivoisin niin.. Meillä on Arielin 1,5 vuotis neuvola ensi tiistaina ja kauhulla odotan, tuleeko samat oireet, ku Leolle Vihurirokko-rokotteesta.
    Mutta oikein lämpimiä kesäpäiviä sinnekin suunnalle!
    Täällä päässä luetaan aktiivisesti blogiasi, mutta kommentteja näin kesäisin ei millään meinaa keritä jättämään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah no niinpä, joo en mäkään oo ajatellut että siitä ois mitään haittaa jos luonnonveteen vie, mä vaan mietin lähinnä sen takia sitä ikää että mitä ne muksut on tykänneet puuhailla siellä vedessä missäkin iässä :) Ja ei ainakaan toistaiseksi oo tullut allegioita mistään ruoka-aineista vaikka tosi monipuolisesti ollaan kaikkea kokeiltu :) Ja voi apua, nyt mua alkoi pelottaa vihurirokkorokote :S!

      Lämpimiä kesäpäiviä teillekin ja mukavaa että kerkesit kommentoimaan nyt, kyllä sitä itsekin huomaa että kesällä olis paljon mieluummin ulkona kuin sisällä koneen ääressä :D!

      Poista
  8. Meillä tyttö syntyi kesän juuri loputtua, joten ensimmäinen järvessä uinti tapahtui neidin ollessa jo 10kk. Nautti kovasti! :) Ja meidänkin tytöllä on ollut samankaltaista vaivaa. Nokkosrokkoa, joka oli todella pahan puolisen vuotta sitten. Syytä siihenkään ei koskaan tulla saamaan ja sekin voi uusiutua koska tahansa ilman mitään ruoka aine tms. allergioita. Meidän neiti ei siis kuitenkaan ole allerginen millekkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Tiara on kans just syyskuussa syntyny ja pian täyttää 10kk :) Se on niin inhottavaa että siihen nokkosrokkoon ei saa mitään syytä ja se voi tosiaan uusiutua milloin vaan, ei Tiarakaan ole allerginen millekään onneksi mutta inhottava vaiva tuo silti on :/ Ihanaa kesää teille!

      Poista
  9. Tiara on kuitenkin yksilö ja jos se lääke sulla auttaa heti niin ei se välttämättä tiaralla auta! Nimim, mulla on kolme eriä lääkärin mukaan suomen vahvimpia astmalääkkeitä ja kahta =||= siitepöly allergialääkkeitä eikä normit heinixit toimi mulla yhtään vaikka iskälle ne sopii vallan mainiosti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiara sai Ataraxia joka on kyllä ihan eri maata kun Heinixit yms käsikauppalääkkeet ja se auttaa kyllä varmasti kun se on sama lääke jota sairaalassakin nokkosrokkoon annetaan :)

      Poista
    2. Kyllä nokkosrokkoon auttaa heinix ja muut antihistamiinit, näin toimivat sairaalassa jossa itse olen ollut ja nokkosrokko puhkes :). Atarax on niin tuju, etten itse henkilökohtaisesti antais sitä kovinkaan usein pienelle lapselle (jos siis rupeaa tulemaan useamminkin), vaan koittaisin ensin tepsiikö joku vähän kevyempi.

      Poista
    3. No mulla ei ainakaan itselläni auttanut mitkään normaalit antihistamiinit ja lastenlääkäri tuon Ataraxin Tiaralle määräsi että jos tulee vielä joskus nokkosrokkoa niin kyllä mä sitä annan. Mut en usko että noita tulee kovin usein, tai ainakin toivon niin, itselläni tuli nuorempana ehkä kerran vuodessa-parissa. Nokkosrokossa on aina hengitysvaikeuksien vaara joten mä en kyllä aio siihen suhtautua kevyesti.

      Poista
  10. Tiara on avian yli sulonen tuossa neljännessä kuvassa! :)

    VastaaPoista
  11. Voi Tiara-raukkaa :( Toivottavasti ei tuu enää tommosia oireita!

    Mut noi kuvat oli kyllä mun työpäivän piristys, ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, täytyy toivoa :( Mut ihanaa jos kuvat ainakin piristi :)!

      Poista
  12. Voi ihanaa mummun rakasta Tiaraa ! Mulla on kamala ikävä jo, vaikka vasta nähtiin! Halipusuja pienelle ja pikaista paranemista. Toivottavasti kelit säilyy hyvänä, niin pääsette vielä mereen. Sinä olit n. 9-10 kk kun pääsit luonnonveteen Oulun Nallikarissa. Et kyllä kauheesti nauttinu kylmästä merivedestä, mutta sitäkin enemmän hiekkakakkuleikeistä Jonnan kanssa siinä veden rajassa. Terkkuja ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta onneksi me nähdään jo pian!<3 Toivotaan juu että kelit säilyy hyvänä ja päästään uiskentelemaan! Mennään vaikka sitten kun te tuutte Veeran kanssa :) Terkut takas<3

      Poista
  13. eksyin ihan sattumalta sun blogiin ja ensireaktio oli että voi ei miten valloittava veitikka! hyvää kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Ihanaa että meidän pikkunen pallero on valloittanut sinutkin :) Hyvää kesää myös sulle!

      Poista
  14. Voi miten suloinen Tiara ja onneksi ei ollut mitään vakavempaa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä<3 Ja niinpä, kyllä sitä säikähti siinä tilanteessa mut onneksi meni nopeasti ohi!

      Poista
  15. Ihania rantakuvia :) Teidän tyttö näyttää niiiin onnelliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ihan mielettömän paljon! Toi mitä sanoit on paras kohteliaisuus mitä äidille voi antaa! Koska eniten mä vaan haluun et Tirriskä on onnellinen<3

      Poista
  16. Tiara on niin suloinen, apua mulle tuli vauvakuume :D

    T. entinen koulututtusi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiii mä haluun tietää kuka sä oot! :D Mut on se kyllä sulosin<3

      Poista
  17. Miks ne ei ilman uikkareita olis voinu uida?:D Meillä esikoinen "ui" (=istu rannassa ja löträsi) luonnonvesissä 8 kk vanhana ja tyttö noi 1/2 vuotiaana. Alle vuoden ikänen voi uida muuten luonnonvesissä, mut sitä ei saisi sukelluttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en mä tiiä, mä en jotenkin koe sitä mun jutuksi että pitäisin Tiaraa täysin alasti julkisella paikalla :O Vaikka ei siinä mun mielestä mitään pahaa ole jos muut tekee niin :D Ja joo näin arvelinkin että ei saa sukelluttaa, enkä sitä aikonutkaan tehdä :)

      Poista
    2. ok. Se tietyst on jokaisen oma päätös, et missä raja menee.:) En minäkään nakusta lapsesta kuvia julkaisisi...

      Poista
  18. mulle on tullu kamala vauva kuume kun oon tätä sun blogias lueskellu ! toi vauva on niin älyttömän söpö tekis mieli ottaa vaa toi pikku pallero syliiin ! olet onnekas kun tuollaisen sait :) ooot muutenkin tosi kaunis ja sulla on ihania vaatteita ! ja hyvää kesää ja kaikke muutakin sulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah voi awws, kiitoksia paljon ihanuus<3 Mä oon kyllä maailman onnekkain kun oon noin ihanan tirriskäneidin saanut :) Ihanaa kesää myös sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi♥