keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Kaikkee

Moi!
Mun piti tulla jo eilen postailemaan, mutta mulle sit ylläriylläri nousi joskus neljän aikaan iltapäivällä kauhee kuume ja hautauduin sitten sängynpohjalle teemukin kanssa tuijottelemaan telkkaria. Tänään mä päätin että mä karkotan sen kuumeen vaikka mikä olis ja flunssaa uhmaten lähdin äidin, Tiaran ja Mörkön kanssa vaunulenkille tonne ihanaan auringonpaisteeseen. Tehtiin reipas kahden tunnin lenkki Aurinkolahden rannassa ja ympäri Vuosaarta. Mua alko naurattaa jo itteenikin kun koko matkan hoin että "Oikeesti äiti ei voi olla noin kaunis ilma! Täällä on NIIIIN ihana ilma!".  Ei ehkä ollut maailman fiksuin temppu mutta oli sen arvosta kyllä. Nyt nenä vuotaa ku Niagaran putous ja kuumekin tuntuu taas nostavan päätään mutta mä aion kyllä siltikin postata, on niin paljon asiaa että blogihiljaisuus ei tuu kysymykseenkään. Kuvia kerkesin räpsiä eilenkin neitokaisen kanssa ja tänään oli pakko napata kamera mukaan ulos.
              Piipahdettiin myös Piilossa kurkkimassa jos sieltä löytyis jotain kivaa vähän isommassa koossa tuolle neitokaiselle jonka 68-koon käytössä eletään jo viimeisiä viikkoja. Tein kuin teinkin löytöjä ja nyt meidän 74-koon lipastolaatikko ei näytä enää ihan niin orvolta kun adidas-verkkareiden, parin yökkärin, pillifarkkujen ja muutaman mekon seuraksi ilmestyi muutama uusi vaatekappale. Mulla on tosiaan jotenkin ollut hämärän peitossa tää käsitys siitä miten nopeasti vauvat kasvaa kun raskausaikana oon ostellut vaatteita ja siitä syystä meidän vaatearsenaali rajoittui lähinnä kokoihin 44-68.  Tai ehkä mua ei vaan huvittanut ostella noita isompia kun oli mahdollisuus takertua niihin superpieniin nukenvaatteiden näköisiin pikkunuttuihin. Mutta mikäs sen mukavampaa kuin shoppailla oikein urakalla ihania vaatteita tuolle pikkuipanalle!

Ensiksi aattelin laitella parit kuvat musta ja Tirriäisestä tältä ja eiliseltä päivältä ja sitten mietin että voisin kertoa vähän meidän päivärytmistä joka on kokenut kyllä todellisen päivityksen edellisestä kerrasta kun siitä kerroin.

Ehkä kummallisin valaistus/valotus/joku ikinä? :D














Päivän asu:
Neule - Gina Tricot
Toppi, sukat - H&M
Farkkuleggingsit - VILA

 Lindex Hello Baby prinsessakakku- ja jäätelöbodyt - Piilo-kirppis


Lindex Hello Baby -velourmekko, Polarn O. Pyretin raidallinen trikoopipo ja H&M:n lila trikootunika - Piilo-kirppis

Tiaran Päivärytmi 5kk iässä

8.30-10.00 Heräillään, tai oikeammin Tiara herää sängyssään ja herättää mut jokeltelullaan. Noustaan ylös ja syötän neidille lautasellisen aamupuuroa. Puuron jälkeen vaihdetaan vaatteet ja vaippa sekä suoritetaan aamupesut ja sen jälkeen neiti kiskaisee 210ml maitoa. Maidon jälkeen leikitään, lueskellaan kirjoja ja höpsötellään.

10.00-12.00 Tiara menee partsille päikkäreille ja nukkuu yleensä sen kaksi tuntia putkeen siellä ihan kiltisti. Sillä aikaa mä lueskelen blogeja, siivoilen ja teen kaikkia muita omia juttuja.

12.00-15.00 Päikkäreiltä herättyään Tiara on hurjan nälkäinen ja näin ollen neiti syö purkillisen hedelmä- tai marjasosetta. Soseen jälkeen neiti syö taas 210ml maitoa ja sitten leikitään niin kauan kun energiaa riittää, ja sitähän riittää! Siinä kolmen aikoihin tai vähän ennen +/- 30min Tiara ottaa pienet torkut sisällä, yleensä noin puolen tunnin mittaiset. 

15.15-17.00 Tiara syö 210ml maitoa ja sitten lähdetään isiä vastaan kauppaan ja tehdään samalla päivän vaunulenkki. Käydään kaupassa ja Tiara nukkuu vaunuissa sen aikaa. 

17.00-20.00 Viiden aikoihin tullaan kaupasta ja silloin Otto leikkii Tiaran kanssa ja mä teen meille ruokaa. Me syödään ja Tiara leikkii sen aikaa ja kun me ollaan syöty noin kuuden aikoihin on Tiaran iltaruuan aika. Tiara syö 18.00 liha/kala/kana-kasvissoseen ja 210ml maitoa ja sen jälkeen taas leikitään, yleensä koko perhe yhdessä tehdään kaikkea hömppää. Ennen kahdeksaa on myös neidin kylpyaika jos sattuu olemaan kylvetyspäivä.

20.00-21/22.00 Kahdeksan jälkeen ei enää leikitä neidin kanssa, vaan vaihdetaan yökkärit, himmennetään olkkarin valoja ja ollaan muutenkin hissukseen. Usein Tiara sammuu kuin saunalamppu tässä vaiheessa mutta yhdeksältä yleensä syötetään sitten velli/maito (200ml velliä/60ml maitoa) jonka jälkeen viedään Tiara omaan sänkyyn jonne neiti sitten nukahtaa itsenäisesti. Joskus samantien, joskus saa höpöttelyä kuunnella itkuhälyttimestä puolikin tuntia ja naureskella sen ääntelylle. 

21.30/22.00-8.30 Tiara nukkuu yöunia omassa sängyssään. 

Koko päivän ruokasaldoksi tulee siis mun laskujen mukaan 900ml maitoa, kaksi purkkia sosetta, puuro ja velli. Sekä satunnaiset sormiruokaillut vihannekset, hedelmät ja maissinaksut. Osaatteko muut äidit sanoa että onko se paljon vai vähän? Meillä ei mun mielestä oo vähentyneet maitomäärät lähes ollenkaan kiinteiden aloittamisen jälkeen vaikka Tiara syö tosi hyvin kiinteitäkin... Vielä ois tarkotuksena lisätä se viides ateria tuohon rytmiin mutta muuten oon kyllä ihan tyytyväinen siihen että saatiin nää kiinteet sujumaan ihan suht hyvin vaikka ensin se tuntuikin haastavalta. 
                        Mä tykkään meidän päivistä, ne on lepposia ja mukavia ja nyt on just kiva kun on tullu tietyt rutiinit päiviin niin se on jotenkin helpottavaa kun tietää missä vaiheessa tehdään mitäkin ja pystyy helpommin suunnittelemaan jos haluaa tehdä vaikka jotain muuta kun olla kotona. Usein me tehdäänkin kaikkea mutta tällasia meidän päivät on jos ollaan vaan ihan normaalisti kotona. Ja tietenkin Tiara on vielä sen verran pieni että parin tunnin heittoja noissa ajoissa saattaa joskus olla, mutta suunnilleen noin ne päivät sujuu.

Sitten olis vielä viikon kuvasaldoa meidän ihanasta hurmurineidistä (kera kuvatekstien, sillä niitä on toivottu paljon!)<3:

"En oo tehny mitää pahaa, noi sotkut oli jo täs bodyssa!"

"Kyl mä viel saan sut kiinni Mörkö! Älä ees yritä juosta karkuun!"

"Hahaa mäpäs oon sua parempi ryömimään!"

"Oon aika velmu! Ja hei kattokaa kaikki, mul on alkanu kasvaan ihan oikeeta tukkaaki päähän!"

"Näin hienosti mä jo istun ilman tukee, äiti vaan pitää kiinni etten horjahda vahingossa ku olin niin reunalla sängyssä!"

"SENSUROIN MUN NAAMAN!"

"Porkkana on nannaa!"

"Äiti on niin naurettava!"

"OHO!"

"Siis et oo tosissas, ihanks tosi sä koitat ottaa musta kuvaa JUST nyt!"

"Mä nyt vaan chillaan ja tuijottelen tätä kirahvii täs, ota sä vaa niit kuvii jos huvittaa"
 Mä en ole vielkään saanu sitä videoo mun puhelimesta, kiitos ihanan Samsung Galaxy S:n <3 Se on  muka ladattu jo youtubeen mutta youtube ei vaan näytä sitä mun tilillä ollenkaan? Mä jatkan sinnikkäästi yrittämistä! Huomenna olis tarkotus mennä äidin kanssa Itäkeskukseen kuumeesta huolimatta ja perjantaina meillä on Tirriäisen 5kk neuvola vihdoin, tosin tällä kertaa en odottele innolla ollenkaan koska meidän pikkuraasu saa taas piikkejä. Onneksi Otto tulee mukaan niin mun ei yksin tarvi kattoa ku Tiaraa sattuu :(. Toinen juttu mitä en odota innolla, on äidin lähteminen takaisin Ouluun viikonloppuna, tulee taas niin HIRRRRRRVEEEN kova ikävä! Mutta juu, näistä lisää myöhemmin! Hei ainiin ja keksin viel semmosen idean, et mä kuvaan meiän iltaruuan joka päivä viikon ajan ja pistän reseptin talteen ja teen sellasen ruokapostauksen sitten kun multa niin usein kysellään meidän ruokien reseptejä ja kaikkea muutakin ruokaan liittyvää. Vai haluisitteko ennenmmin et pitäisin viel ihan kunnon ruokapäiväkirjaa viikon ajalta ton lisäksi? Vai onko koko idea ihan tyhmä ja toteuttamiskelvoton :D!

Nojoo mut hyvät yöt ja torstait ja karkauspäivän viimeset minuutit kaikille <3

119 kommenttia:

  1. Ootte niin kamalan ihania ja onnellisen olosia koko perhe, tuun niin hyvälle tuulella aina ku luen täältä juttuja touhuiluistanne. :)♥ Toivon, että munkin elämä joidenkin vuosien päästä ois sen kaltaista, kun sun elämä nyt. Kaikkea hyvää teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vooi kiitos, ihana kommentti! <3 Kaikkea hyvää myös sulle ja ihanaa että tuut iloiseksi meidän höpötyksistä!

      Poista
  2. Teillähän on mukava päivärytmi, itse vielä odottelen n. 1kk ikäisen tyttöni kanssa rytmin muodostumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään! Ja kyllä se rytmi siitä lähtee muotoutumaan, onnea pienestä ihanasta ihmeestä :)<3

      Poista
  3. ihanat noi sun ja Tiaran yhteiskuvat!! :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa kiitti, Tiara kaunistaa kuvan kuin kuvan nii ei tartte itte olla niin edustava ;D <3

      Poista
  4. Ai ku kiva!¡!¡! ;---------DD

    VastaaPoista
  5. Sä oot niiiiin kaunis noilla lyhyillä hiuksilla :o Ja mäki oon niin kovasti kaipaillu noita Tiaran kuvien kuvatekstejä :p On se pikkunen vaan niin söpö :)

    Oon lukenu sun blogia pitkään ja aina vaan yllätät mut positiivisesti ♥ oot paras :)

    http://newuski.blogspot.com < tsekkaa jos on tylsää :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vooi kiitos :)<3 Ihana kommentti! Ja musta on kiva kirjotella noita kuvatekstejä, pidin vaan taukoa kun sain pari kommenttia että niistä ei joku tykkää niin aattelin että en sitten joka kerta laita niin ei ärsytä :D Ja on se kyllä maailman sulosin ipana<3

      Pitää käydä tsekkaileen, vaikka ei oiskaan tylsää ;D

      Poista
  6. voi että tää blogi on kyllä niin paras :) aina tulee super iloseksi kun näitä lukee ja kattoo noita ihania kuvia♥ laita vaan ehdottomasti reseptejä niin pääsee muutki herkuttelemaan !! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voooi, ihana kuulla että mun blogi ilahduttaa :)<3 Ja juu voinhan mä laittaa, kiva että löytyy kiinnostusta tälle idealle! :)

      Poista
  7. voivitsi ootte tosi ihania! (:: ja hei laitoin sun blogin tonne mun suosikkeihi, tää todellakin on yks mun suosikkei, tulee itelläki iha vauvakuume :D jenicaaa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)<3 Hahaa et oo eka joka sanoo et Tiara aiheuttaa vauvakuumetta ;D Kiva että tykkäät :)<3

      Poista
  8. Toi viimenen kuva Tiarasta on ihana, ja toi sen masu on niiiin söpö! Sinäkin olet tosi nättinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on meidän pullamasu ihanainen<3 :D Kiitos paljon nättimys!

      Poista
  9. lyhyt tukka sopii sulle tosi hyvin ja noi kuvatekstit on niiiin parhaita :D!
    niinkun monet sanoo, tulee aina tosi hyvälle tullelle lukiessa sun ihania postauksia! : ) yks lempiblogeista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Hahaa kiva että tykkäät mun blogista ja kuvateksteistä! Ja tulee aina itellekin niin hyvä mieli kun joku sanoo että mun blogi tuottaa hyvää mieltä :)! Ihanaa päivää sulle!

      Poista
  10. oi toi neljäs kuva on ihana!! ootte niin onnellisen näkösiä molemmat siinä :) muutenkin, tätä blogia on ihana lukea kun tulee aina niin hyvälle tuulelle! ihanaa kevättä koko perheelle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia paljon<3 Ihana kuulla että blogi tuottaa hyvää mieltä :) Ihanaa kevättä myös sulle!<3

      Poista
  11. valkasetko sun hampaita vai miten ne on noin ihanan valkoiset ja kirkkaat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valkaise, mä käytän Colgaten jotain ihan normi whitening hampitahnaa mut en mitenkään "ammattimaisesti" oo koskaan valkassut :D! Kiitos :)

      Poista
    2. Mä kanssa tulin justiin kommentoimaan sun hampaista :DD mut jumituin ensin lukeen näitä kommentteja. Niin herranjestas sulla on vaaleet hampaat :D Olispa mullakin! Kunnon pepsodent hymy kyllä :)

      Poista
  12. Aivan ihana Tiara ja tietty mamiki ;D
    Ootko käyny :D valkassut tai jotain sun hampaita :o niin valkoset :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olet hömppä ihana<3 EN oo käyny :DD Colgate whitening hamppitahna on parasta :D! Ja maistuu hyvälle XD

      Poista
  13. Mun mielestä Tiara kyllä juo ainaki maitoa ihan todella hyvin :) Meillä Henri ei suostu enää juomaan maitoa ei yhtään, paitsi öisin. Siks se varmaan heräileeki vielä öisin syömään, ku päivällä ei juo ollenkaan maitoa, mut sit menee kyllä taas monta monta sosepurkillista alas.. :D Se on kyl niin yksilöllistä :) mut hyvinhän te ootte noi kiinteetki saanu alotettua, tosi hyvin! :) ja tiaran rytmi kuulostaa hyvin olevan kohillaan muutenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, niin mä aattelinkin et ei se ainakaan liian vähää syö :D Ihanan pötsin on saanu kasvatettua ittelleen<3 :DD Henrikin tuntuu syövän tosi hyvin, vaikka maito ei enää ookaan kaveri päivisin :D Kyllä noi kiinteetkin onneksi alkuvaikeuksien jälkeen lähti sujumaan ja nykyään menee kyllä ihan kivasti :) Terkkuja sinnepäin!

      Poista
  14. Ihana Tiara <3 :) Ja säki taas niin nättinä :) Onko sen Mörkön haava muuten jo parantunu? :) Nii ja mä oon muuten huomenna tulossa sinne Helsinkiin täältä Oulusta ni ilmottele täällä sun blogissa jos ootte vaikka ens viikolla menossa jonnekkin (esim: itikseen) tms. ni tuun moikkaan! :D :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä ihana pieni<3 Ja voi kiitoksia paljon! Ei se oo vielä kokonaan parantunut mutta melkein, ei oo enää mitään hätää ainakaan :) Ja joo tule ihmeessä moikkailemaan, vähän kiva! Kyl me voidaan jonnekkin liikkua täältä kotoa :D

      Poista
  15. Jipiii, ihana oli tulla kurkistamaan taas postauksen toivossa ja sellanenhan täältä taas löyty! :) Ja pakko nyt oikeesti kehua noita kuvia, en tiedä onko sulla jotenkin erilaiset meikit tai vaatteet tai mikä (vaikka aina oon pitänyt sinua kauniina) niin nyt näytät jotenkin VIELÄ kauniimmalta ja freshiltä! Lyhyet hiukset todella käy sulle!:)
    Ja Tiara on niiiin suloinen, herrajestas! Vauvainto senkun kasvaa, saatiin juuri poikaystävän kanssa kuulla että hänestä tulee eno! :)
    Ihanaa loppuviikkoa teille!
    -Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että postaus oli odotettu :D!<3 Ja kiitos ihan hirmuisesti, tuli niin hyvä mieli sun kauniista sanoista :))<3 Tiara on kyllä maailman söpöliinein! Ja onnea poikaystävällesi enoksi tulemisesta!

      Ihanaa loppuviikkoa myös sulle :)

      Poista
  16. Joo tuo ruokajuttu kuulosti kivalta! Reseptejä tuleen;) tarttis vähän päivitystä omiin ruokiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva että kuulostaa kivalta! :D Mäpäs laittelen sitten ensi viikolla :)

      Poista
  17. Kiva katsoa noita maisemia, kun me lenkkeillään näköjään aika samoissa paikoissa. :D Ties vaikka tulisitte vastaan joku kerta. :D Mun mielestä teidän rytmi kuulostaa ihan hyvältä. Tais Eliaskin juoda tuossa vaiheessa lähemmäs litran maitoa päivässä, mutta vähitellen se sitten alkoi vähenemään, kun kiinteiden osuus alkoi kasvamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, pitää lenkkeillä vaikka yhdessä! Ja hei laitoin just s-postia sulle siitä vauvakerhoasiasta et käyppäs kurkkimassa! Ja joo niin se varmaan on että sitten kun menee vielä enemmän kiinteitä niin maitomäärätkin vähän vähenee :) Terkkuja sinne!

      Poista
  18. Sun blogissa on enemmän kuvia, ku mun blogissa eli ihan turhaan stressasin omien kuvieni määrän vaikutuksesta blogiini, kun sunkaan blogi ei kärsi kuvien määrästä tai no teillä ollaankin niin kuvauksellisia :D
    Meidän lapset ovat molemmat reissanneet ja reissaavat varmaan edelleen käyrien alapuolella ja siksi on taas niin ihmetystä katsoa tuollaista pömppistä, ku Tiaralla :D
    Tee ihmeessä tollanen ruokapostaus ja paljon paljon kuvia :D Itselläni, kun kerron arjesta, niin melkein puolet kuvista on ruokaa tai leipomuksia ja olisi ilo katsella muittenkin tuotoksia, ku ei mua pelkkä ruoka kiinnosta eli sillai arkea ja ruokaa sopivassa suhteessa, niinku sulla on ollutkin :)
    Tupakoitko tai juotko kahvia? Ku mainitsit, että peset vain tolla Colgate whitening-tahnalla hampaasi. Siis ku mun hampaat eivät pysy valkoisena, vaikka käyttäisinkin erikoistahnoja. EN kyllä tupakoikkaan, mutta juon välillä kahvia ja teetä.. Tai sitten sulla vaan on sellainen hammaslaatu, johon ei tartu mikään :D
    No mutta ruokapostausta ja herkkureseptejäsi odotellessa!
    Voikaa hyvin. Meidän lapsilla alkoi nimittäin tänään vuotaa nenät ja toivotaan, että Tira pysyy terveenä. Vauvoilla räkätaudit ovat aivan kamalia. En ikinä nuku öitäni hyvin, ku kuuntelen vaan vauvan hengitystä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään laittaa paljon kuvia niin teksti ei oo niin puuduttavaa vaikka sitä paljon oliskin :D Ja niin no Tiara on kuvauksellinen, mä en mutta silti aina laittelen omiakin kuvia :DD
      Tiara näytti tän päivän neuvolassa olevan pituudessa alakäyrällä ja painossa yläkäyrällä :D Mutta kuulemma hyvin kasvaa kumminkin!
      Ja joo ajattelin että toi ruokapostaus olis ihan kiva idea kun kumminkin niin paljon siitä kysellään :D
      Mä kyllä pahoinpitelen mun hampaita kaikin keinoin mutta mulla on aina ollu hyvä hammasluu eikä koskaan reikiä niin kai se vaan sitten johtuu siitä :D
      Me voidaan niin hyvin kuin mahdollista, toivottavasti tänpäivän rokotukset ei nyt nostaisi kuumetta! Toivottavasti teillä parannutaan pian niin saat säkin nukkua yöt rauhassa :) Ja terkkuja sinne!

      Poista
  19. Niin ja piti vielä rytmistä sanoa, että onnellisessa asemassa olette, kun noinkin hyvän rytmin omaatte, noin pienenä. Meillä ei lapsilla ollut kunnon rytmiä, vasta nyt ku toinen on 2 ja toinen 1 :D
    Ja hyvältä Tiaran ruokapuolikin kuulostaa. Muista, että lapset ovat erilaisia eli jos tulee kummallisen kuulosia kommentteja, niin ei kannata pelästyä, koska muitten perheissä eletään heidän tavalla ja teillä Tiaran. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että rytmi kuulostaa hyvältä :) Mäkin oon kyllä onnellinen siitä että aika nopeesti se rytmi löytyi vaikka saattaakin vielä muuttua monen monta kertaa :D Ja niinhän ne on ihan erilaisia, ei varmasti kaikilla ole samanlainen rytmi ku meillä :D

      Poista
  20. mikä meikkivoide sulla on? noissa kuvissa iho näyttää niin ihanan mattaiselta ja sileeeltä että!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on Lorealin se true match minerals mineraalimeikkivoide, tai no irtopuuterin muodossahan se on mut kummiskin :D Se on ihan mun lemppari, peittää hyvin mut iho kumminkin hengittää eikä tuu liian paksua kerrosta! SUosittelen :) Ja kiitos!

      Poista
  21. Kiva toi Ginan neulepaita! Mäkin haluun tollasen:) Ja söpöjä kuvia taas Tiarasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :)) Se on kyl hauska! Ja kesälläkään ei oo liian kuuma ku on noin reikänen mut kummiski myös lämmittää :D Ja eipä tuosta neidistä taida ees huonoa kuvaa saada, ellei ne sit oo tärähtäneitä ;D

      Poista
  22. Aika samanlaiset päivärytmit kun meillä tuossa iässä,meillä tosin tuon marjasoseen tilalla syötiin se liha ja sitten sen lihan tilalla marja/hedelmäsose. Ei tule liian raskas iltapala kun puuronki alkaa siihen saamaan ennen yöunille menoa +velli. Mutta meillä kyllä otettiin pottuihin muutenkin pieni varaslähtö ja alettiin niitä syömään jo reilu 2kk ikäisenä,joten meillä jo tuossa iässä meni pari pottupurkkia päivässä.. Mutta ruuan lisääntyessä ne jokaiselle itselleen parhaimmat ruokailuajat sitten kyllä löytyy,joten Mirabellaa lainaten "muitten perheissä eletään heidän tavalla ja teillä Tiaran." Ja lopuksi vielä pakko sanoa että Tiara on kyllä aivan ylisöpö pikku neiti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä toimii hyvin toi että illalla tulee se isompi ruoka kun ei vielä oo alettu sitä puuroa antamaan niin täyttää mahan paremmin :D Ja niinhän se on että jokainen perhe tekee omalla tavallaan, mikä kenelläkin toimii parhaiten :) On se kyllä maailman sulosin pieni<3 Ja kiitos kommentista!

      Poista
  23. Oot tooosi kaunis :)) Ja tiaraki niin sulonen :) Vaikutat tosi hyvältä äidilta, keep going :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia paljon<3 Tiara on kyllä maailman sulosin ja kiltein pieni tytsykkä<3 :D

      Poista
  24. Voi ku ootte söpöi molemmat <3 Tiarassa on muuten tosi paljon mumminsa piirteitä myös! :)
    Teil on muuten tosi hyvänkuulonen rytmi, varmaa helpottaa arkea kovasti ettei tarvi joka päivä miettiä että missähän rytmissä tää päivä menee.. En osaa selittää tota järkevästi, mut luotan siihe et tajusit!
    Ja voii tshihi ihanat noi Tiaran pari haituvaa! :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia nättimys<3 Mä en nää Tiarassa edelleenkään muuta kun Oton piirteitä :Ddd Ja joo kyllä mä ymmärsin ;D Ja on se kyllä kiva kun on tommonen selkee rytmi nii voi just ajottaa kauppareissut ym silleen ettei tarvi miettiä mitään syöttöjä yms, harvemmin meillä on ees ruokaa mukana jos mennään jonnekin kun ei olla koskaan sitä kolmea tuntia poissa mikä meillä on syöttövälinä :D Ja mua harmittaa kun samalla kun Tirriskälle on alkanu kasvaa tukkaa jokapuolelle nii sen takajeejee on vaan harventunu ja koht se lähtee pois :(( Terkkuja sinne!<3

      Poista
  25. Pakko kysyä, oletko valkaissut hampaat viimeaikoina? :D oli pakko kysyä kun itteäni askarruttaa uskaltaisiko sitä itte mennä kokeilemaan. Ja näyttivät ihan voissa sun kuvissa valkaistuilta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo valkaissut, multa on kysytty tosi usein täällä tosta valkaisusta siitä asti kun tein blogin :D Mut siis mulla on vaan kai suht vaalea hammasluu ja sen takia on valkoset hampaat, ei mulla koskaan oo ollut reikiäkään :D Kiitoksia!

      Poista
  26. Musta noissa teidän yhteiskuvissa sun naama näyttää aika muokatulta? Blurria? Kun joku tossa ylempänä kyseli, että mitä meikkivoidetta käytät.

    On kyllä Tiara jo kasvanu huimasti, vautsi :) Ja söpö pömppiskin sillä, verrattuna silloin aikaisempaan kun oli niin laiha. Ruokailutki kuulostaa hyvältä, jatkakaa samaan malliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä teen nää postaukset tällä hetkellä mun äidin koneella joten ei kyllä oo mahdollisuuksia käyttää ees mitään muokkausohjelmia kun ainoonä tässä on paint :--D Siksipä juuri mä mainitsin tuosta kummallisesta valaistuksesta itsekin koska naama näytti oudolta, mutta kyllä tuossa kuvassa nro.2 esimerkiksi bongasin itseltäni poskinäppylöitä :D Että en kyllä ole blurraillut!

      Ja on kasvanu kyllä ihan hurjan paljon, just käytiin neuvolassa! Ja joo neidillä on kyllä ihana pieni pötsi!

      Poista
  27. Voooiu Tiara on niin rakas! <3(:
    Ja toi neljäs kuva oli ihana :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä maailman ihanin pieni rakas<3 Kiitosta paljon<3 :)

      Poista
  28. http://www.lauranlastentarvike.fi/epages/GPL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/23072008-84852/Products/4300

    Tuolta saa Cosatton herkkuvaunut tilattua jonkin alennuksenkin kera! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia vinkistä! Mä aattelin tosin tilata ulkomailta kun löysin nettikaupan jossa hinta on vielä 60 euroa halvempi ja postikulut vähän päälle kympin!

      Poista
  29. Oot niin kaunis kun sulla on luonnollinen meikki ja hiukset tollaset luonnolliset ilman pidennyksiä! Oot luonnonkaunis :) Et oikeesti tarvi pakkeli meikkejä etkä pidennyksiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon<3 Oon alkanu itekki mieltymään tähän luonnollisempaan lookiin vuosien tauon jälkeen :D Kiva kuulla että se sopii!

      Poista
  30. Voi Tiara on niiin sulonen:). Tästä on tullu kyllä yks mun lempiblogeista! Postaukset on aina pitkiä ja kivoja ja kuvista plussaa!!:) Ja Tiaran ilmeilyt saa aina hymyn huulille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä maailman sulosin pieni<3 Ihanaa että tykkäät blogista ja se tuottaa hyvää mieltä :)!

      Poista
  31. oiiih ihania kuvia :) Sulla on tosi kauniin valkoset hampaat. Ootko käyny jossai valkaisussa vai onko ne luonnostaan tollaset? :)

    -Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina! En oo käynyt missään valkaisussa :D

      Poista
  32. Ihania kuvia susta ja Tiarasta! :D♥
    Ja joo! Tee ihmeessä semmone ruokapostaus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon<3 Ja kiva että löytyy kiinnostusta, pitääpä siis tehdä! :)

      Poista
  33. ootte niin ihania molemmat (: ai että! ;) mun mielestä toi ruokapäiväkirja juttu olisi mukava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olet! <3 Ja kiva juttu, pitääpä siis toteuttaa se :)

      Poista
  34. voi että tiara on niin supersulonen vauva, se on vaan söpistyny ku on kavsanu ja sen maha on söpön pullukka ku se istuu :DD ja sulle käy tosi hyvin toi oma lyhyt tukka, pidä se! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa on se kyllä, kasvaa hirmu nopsaa vauhtia ja sillä on ihana pömppis<3 Ja kiitos paljon<3

      Poista
  35. Oot tosi raikkaan ja kauniin näkönen uudella tukalla! Meikkikin on hirrrrveen nätti! :)

    VastaaPoista
  36. oot varmaanki ehdottanu tätä äidilles.. mut mitä jos sun äitikin muuttais helsinkiin? :) ois lähempänä teitä ja tiaraa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuli mieleen: suostuisko sun äiti olee joskus vierailevana tähtenä täällä blogissa ja tehä postauksen? Hän vaikuttaa kommenttiensa perusteella kivalta ihmiseltä niinku tyttärensäkin!:)

      Poista
    2. No kyllä me ollaan juteltu aiheesta, mutta se ei oo ihan niin yksinkertaista ;/ Pitää kattoa jos joskus se onnistuis :) Ois kyllä ihanaa jos äiti asuisi täällä<3

      Ja mä kysyin äidiltä niin se sanoi joo, mutta en sit tiiä millon se kerkeää sen toteuttaa :D! Se on kyllä kiva idea :)

      Poista
    3. mikä sun äitiäs ees sitoo ouluun jos sillä ei ole sielä töitä tai mitää ? :o onks sillä ees miestä?

      Poista
  37. Iina sulle sopii noi lyhyet hiukset ihan älyttömän hyvin!! Saa sun kasvot näyttämään tosi kauniilta ja korostaa just oikeita piirteitä:) jotenkin sun olemus on tosi "kevyen" olonen noilla lyhyillä hiuksilla, niitä pidennyksiä kun oli niin paljon ja paksusti:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihan hirmusti! :)<3 Pidennykset on kyl siitä kivat et niitä on paljon ja paksusti mut toisaalta se on myös niiden huono puoli :D

      Poista
    2. niin onhan ne pitkät ja paksut hiukset ihanat pakko myöntää, ja sellasia unelmahiuksia on vaikea saada muuten kuin pidennyksillä:D mutta kivaa vaihtelua noi lyhyet;)

      Poista
  38. Vaikka lapsi osaakin istua ilman tukea, ei kannattaisi istuttaa kuitenkaan ennen 6kk ellei itse pääse mahaltaan istumaan :) Mut nämä on näitä standardeja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän ne on, ei kaikki vauvat ole samanlaisia eikä mee standardien mukaan :) Ja meille on sanottu neuvolasta että jos osaa itse istua niin on valmis istumaan :)

      Poista
    2. onnea hyvästä neuvolasta teille... Oma likka oppi istumaan ilman tukea noin 5kk iässä. sitten neuvolassa käydessä tää hoitaja toteaa, ettei noin pientä saa vielä istuttaa.. Mitäpä tekisin, sitoisin lapsen sänkyyn vai. ja onhan se niinkin, mikäli lapsen alkaselkä on istuessa suorassa, niin turvallista sitä on istuttaa :)

      Poista
  39. Noi lyhyemmät hiukset sopii sulle niiiiiiiiiin hyvin! :-) Oot oikeesti niin kaunis,että huhhuh! :) Ja Tiarakin pikku söpöliini,ja ihana massu awws :D :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihan hirveesti, tulipas hyvä mieli!<3 Ja on tuo neiti kyllä meidän ihana pömppämasu<3

      Poista
  40. Herranjumala miten paljon Helsingis on lunta! :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä! Nyt tuol tosin sataa vettä et jos ne tosta sulais ees vähän :DD

      Poista
  41. Sä oot niin kaunis noilla lyhyillä hiuksilla!! en yleensä kommentoi, mut mun oli pakko kertoa:)

    VastaaPoista
  42. Minun on nyt pakko vihdoin ja viimein saada sanottua miten hiirvittävän paljon tykkään sinun blogista! Tää on ihan ehdottomasti minun lempiblogi niistä kaikista mitä luen,koska tätä lukiessa välittyy aina sinun tosi positiivinen ajattelutapa,sekä se onnellisuus mikä teistä huokuu. Oot muuttanu minun käsityksen nuorena lasten hankkimisesta ihan päälaelleen just sillä onnellisuuden määrällä minkä tuot reilusti esille :) Osaat olla just oikeista,pienistäkin asioista onnellinen,mikä on minusta aivan käsittämättömän hieno piirre!

    Sulla on tosi kunnollisen oloinen mies ja syötävän suloinen tytär,eli aivan mielettömän ihana perhe. Oot myös luonu itsestäs tosi lämpimän ja miellyttävän,mutta aidon kuvan. Jotenkin jaksan ihailla sinua ihan tosi paljon :> Toivottavasti jaksat jatkaa tän blogin kirjottamista pitkään,että voit aina piristää minunkin päivää! 8)

    ps. Kommentoin ihan tosi harvoin kenellekään mitään,mutta nyt en voinu enää olla hiljaa vaan oli pakko saada kertoo sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihanaa että tykkäät mun blogista ja aivan ihana kuulla että oon onnistunut muuttamaan sun stereotypioita nuorista äideistä :)

      Otto on kyllä maailman kunnollisin mies, osallistuu kaikkeen hienosti ja on vielä niin rakastavakin että :)<3 Ja onhan tuo tyttökin maailman ihanin, äidin ja isin rakkaus<3

      En kyllä ajatellut lopettaa blogin pitämistä ainakaan pitkiin aikoihin, jos koskaan :D Ihanaa että tää piristää ja tuottaa hyvää mieltä :) Mukava että jaksoit kommentoida ja kaikkea hyvää sulle<3

      Poista
  43. Moikka! Tässä muutama mua kiinnostava aihe :D eli voisit tehä arvosteluja noista sun rattaista millaset teillä on eli onko olleet toimivat? Millasia vaippoja muuten käytätte tiaralla? Onko tullu koskaan mieleen käyttää kestoja? Ajatuksia näistä haluaisin kuulla :) Kiitos ihanasta blogista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon rattaista kyllä kirjottanutkin tuosta, vissiinkin juuri silloin kun tein postauksen matkarattaista! Eli kantsii katsoa tuolta "Vaunut" tai "rattaat" -tagien alta :) Pampersia ollaan käytetty sairaalasta asti, siellä totuttiin pampersin keskosvaippoihin ja sitten niiden jälkeen ollaan aina siirrytty isompaan kokoon ja tykkään, ikinä ei oo tullut läpi pissat eikä kakat ja ne on niin söpön näkösiäkin. Liberoita oon kerran kokeillut pakon edessä ja ollenkaan en tykännyt! Kestoissa ei oo mitään vikaa jos joku muu niitä käyttää, mutta itse en jaksaisi alkaa siihen rumbaan :) Siksi oonkin lahjoittanut meidän kestot niitä tarvitseville ja pysyttelemme itse noissa pamperseissa :D Ihanaa että tykkäät blogista!<3

      Poista
  44. kunnon ruoka päivä kirjaa !!!

    VastaaPoista
  45. HEIHEIHEI ihanat tyttttöbodyt !!! Ilmota het sit ku pistät myyntii ku jää teillä pieniks pakko saaha kesäl syntyvälle tyttelille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa mäki ihastuin noihin, pitää kattoo raaskinko luopua! :D

      Poista
  46. Sulla on ihana blogi ja oot nätti ja Tiaraa söpömpää vauvaa en oo nähny :):) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon :)<3 Tiara on kyllä maailman sulosin vauva!

      Poista
  47. Ootpas ollut pirtsakkana vaikka kipeenä ootkin ja hirmu nättinä! Ja taas kerran, IHANA Tiara! <3
    En nyt ihan tarkalleen tota maidon määrää muista, mutta ite kyselin noita samoja kyssäreitä kun Väinö oli tuon ikänen (edelleen kyselen vaikka onkin jo isompi!) ja mulle taidettiin neuvolassa sanoa että just joku n. 1l-1,5l on tuon ikäselle se hyvä. Mut mun mielestä se on kyllä jokaisella lapsella ihan oma määränsä, oman tarpeen mukaan! Kun nyt mulle sitten sanottiin Väinön 8kk käynnillä, että joku 6dl on sen ikäsen vähimmäismäärä. Että kannattaa neuvolassa kysellä noita kysymyksiä, sielä ne osaa aina vastata! :)
    Pikaisia paranemisia sulle, toivottavasti ei Ottoon ja Tiaraan tartu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ihan hirmuisesti :))<3
      Joo kysäsin noita maitomääriä neuvolassa tänään ja kuulemma ovat ihan hyvät :) Ja niinhän se on että jokasella lapsella on omat juttunsa :)
      Ei oo onneksi tarttunu nuille ihanuuksille, ainakaan vielä :)

      Ihanaa viikonloppua teille!

      Poista
  48. Siis vitsi toi Tiara on sitten suloinen <3 Ja miusta sulle sattu tosi hyvin tuo lyhyt tukka ja aika naturel meikki! Näytät jotenkin tosi paljon pirteämmältä yms. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä, meidän ihana palleroinen<3 Kiitoksia paljon! :)

      Poista
  49. Teillähän menee tosi hyvin tota maitoa soseiden kanssa. :) Meillä poika ei enään suostu juomaan maitoa niin hyvin. :/ päivän aikana menee noin 300-400 ml ja syödään soseita 2krt/päivä ja illalla puuroa. Tätä on nyt meillä jatkunut pari viikkoa. Usein huudon kera juo maitoa. :( Jos kiinnostaa lukea mun blogia niin http://8tassua6jalkaa.blogspot.com. Mun mielestä on kiva lukea sun blogia ku Tiara on saman ikäinen ku mun poika. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin tuo neuvolantätikin sanoi että hyvin sujuu syöminen :) Ja voi teidän poikaa, meilläkin oli Tiaralla muutama viikko sitten semmonen että maitoa meni vähän huonosti ja usein kiukun kanssa mut se on helpottanu nyt kun se on tottunut siihen että aina kiinteiden jälkeen on viel maito :) Pitää käydä kurkkimassa sunkin blogia! Ja aijaa hauska juttu että meillä on samanikäiset vauvat :)

      Poista
    2. Mulla oli blogi salainen nii nyt se on kaikille näkyvä. :)

      Poista
  50. aivan pakko kommentoida kun kattelin nuita Tiaran kuvia ja voi että siinä on suloinen vauva :) ihan mielettömän söötin näköinen ja nuo silmät ja nenä on niin ihanat =)
    ihana tyttö teillä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se kyllä maailman sulosin pieni neiti<3 :) Meidän ihana pallero!

      Poista
  51. En tiiä, et luetko näitä kommentteja täällä, vai onko sullaki se fromsprig. Jos luet nii.. Eihän ton ikäselle sais antaa viellä ku niitä makuannoksia? Ainakin neuvolassa ollaan sanottu, että 4-6kk makuannoksia ja 6-8kk nii voi antaa jo koko purkin ja sitten 7-8kk annetaan vasta monta kiinteetä ruokaa päivässä. Olin itte ihan ihmeissäni ku mun kaverit anto niitten 4kk lapsille jo kokonaisia purkkeja kun mä alotin vasta pari päivää sitten sen koko purkin antamisen (Oona 6kk)ja ennen sitä annoin vaan 1/3 osa purkista. Ja sitte noi naksut mitä annat? Saako niitä jo antaa? Eikös sua pelota, että se tukehtuu tai muuta? Tai eikö noissa oo mitää semmosta mikä ei sovellu viellä pienille vauvoille? Voisin ittekkin kokeilla, ootko kysyny neuvolasta et saako niitä antaa?

    Anteeks kauheesti kysymyksii O__o Oon seuraillu sun blogia jo aika pitkään ja laitoinki jo aikasemmin kommentin siitä, että näin sut itiksessä teijän vauvan ja sun poikaystävän kanssa.. Mut tosi ihana tää sun blogi ja teijän pikku tyttö ja teidän koko perhe! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luen mä täällä kyllä kaikki kommentit ja vastaan :)
      Meillä annettiin 4kk neuvolassa jo ohjeet että alkaa antamaan säännöllisesti kiinteitä ja monta kertaa päivässä, niin paljon kun vauva vaan syö :) Lapset on täysin yksilöllisiä, kuten varmaan tiedät eikä kaikki standardit päde kaikkiin vauvoihin :) Mun mielestä on hyvä että Tiaralla on jo pienestä pitäen selkeät ruoka-ajat ja se syö hienosti :)

      Tänään juuri neuvolassa juteltiin ja neuvolantätikin kehui meidän neidin ruokailutottumuksia :) Ja maissinaksut on 100% luomumaissinaksuja ilman mitään lisäaineita, eli pelkkää maissia. Terveellisempää kun piltin maissose lisäaineineen :) Ei Tiara tukehdu, mä kyllä aina valvon tarkasti jos me sormiruokaillaan ja enimmäkseen Tiara imeskelee porkkanaa ja maissinaksuja, ei se osaa vielä purra niistä paloja joihin vois tukehtua. Sä voit vaikka googlettaa sanan sormiruokailu niin löydät hyviä vinkkejä :) Mä en ole mikään idiootti joka mielivaltaisesti antaa vauvalle sille sopimattomia ruoka-aineita vaan varmistan kyllä aina asiat neuvolasta ensin sekä kyselen muiden äitien kokemuksia ja vinkkejä :)

      Kiva että tykkäät blogista ja muutenkin, hyvää viikonloppua! :)

      Poista
  52. Heippa! Pakko kysyä että ootko valkaissut sun hampaita, riittääkö jos kerran käy valkaisemassa, että tulee oikeasti valkoisen väriset? Olen miettinyt itse valkaisua valmistujaisteni kunniaksi ja mietin onko tulos oikeasti yhden käynnin jälkeen huomattava/saako niille rahoille oikeasti vastinetta. Kaunis hymy sinulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo valkaissut joten en noista tiiä ;/ Kannattaa varmaan googletella jotain käyttökokemuksia eri valkaisuista! Ja kiitoksia kovasti<3

      Poista
  53. tee ehdottomasti sellainen postaus jossa on kuvat ja reseptit teidän arkiruuista, näyttää aina niiin hyvältä ja ennenkaikkea erikoiselta :) ja videopostailuja odotellaan myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei no kiva että löytyy kiinnostusta! Pitääpäs toteuttaa se sitten :)

      Poista
  54. Kun tuota maitomäärää tuossa mietiskelit, niin 0-10kg painavan lapsen nestetarve lasketaan 100ml/kg. (Kun on yli 10kg niin lasketaan edelleen se 100 x 10 + 50ml/kg 20kg painavaksi asti) Eli siitä ainakin saa vähimmäisnestetarpeen. Sillä ei sitten tietenkään ole väliä jos enemmän uppoaa. Ja nestettä tulee myös soseista ja puuroista jonkin verran. :)

    VastaaPoista
  55. Jos Tiara menee aamu 10 päikkäreille ja nukkuu 2h niin eikö nuku toisia unia? Jaksaako tosissaan valvoo iltaan asti? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luitkos nyt ihan tarkkaan? ;)

      "Siinä kolmen aikoihin tai vähän ennen +/- 30min Tiara ottaa pienet torkut sisällä, yleensä noin puolen tunnin mittaiset."

      "15.15-17.00 Tiara syö 210ml maitoa ja sitten lähdetään isiä vastaan kauppaan ja tehdään samalla päivän vaunulenkki. Käydään kaupassa ja Tiara nukkuu vaunuissa sen aikaa."

      Poista
  56. Et näytä ollenkaan itseltäs tuossa ekassa kuvassa :---D Mut tosi kiva blogi, ja söpö pikkuneiti ♥

    VastaaPoista
  57. Nuo hiukset sopii sulle NIIN hyvin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥