sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Meille on muuttanut mölyapina

Meil on ollu kyl ihan paras viikonloppu pitkään aikaan! Ihan oikeesti, ollaan naurettu vedet silmissä tolle meidän ipanalle joka on maailman ihanin mölyapina! Mä luulin ennen et Tiara oli äänekäs ku meille sanottiin neuvolassa jo kaks kuukautta sitten että Tiara ääntelee tosi paljon, mut siis nykyään toi on aivan toista luokkaa. Tiara huutaa ja nauraa ja hihkuu ja mölisee muutenvaan, ihan kokoajan!  Tiaran rauhallinen iltahetki; yökkäreiden vaihtokin muuttui äsken vuosisadan hauskimmaksi leikiksi kun isi erehty vähän kutittamaan ja Tiaran kiljunnasta innostuneena jatkoi sitten kutitusta, saapa nähdä mihin aikaan illasta Tiara on rauhottunut tarpeeksi sen huutonauruhepulikohtauksesta, yleensä kun tähän aikaan meillä on valot pimeenä ja Tiara syö tuttia peiton kanssa sitterissä ja odottelee iltavelliä.
                         Ja hei mikä vierastus? Puhuinko mä jostain sellasesta? Ei meillä oo kyllä siitä enää tietoakaan, Tiara ja mun äiti on ihan bestiksiä nykyään. Vaikka Tiaralla ei silmät meinais pysyä auki ku väsyttää niin paljon nii mummulle voi silti nauraa ja selittää ummet ja lammet, vaikka silmät puoliummessa sitten. Sitten se nukahtaa omaan selityksen, turvallisesti mummun viereen olkkarin vierassängylle. Oli ne aika liikkiksiä kun siinä nukku Tirriskä, mummu ja Mörkö yhdessä päiväunia. Ja katottiin kyllä ettei Mörkö mitenkään mene Tiaran päälle ja ollaan muutenkin katottu ettei Tiara huido Mörköä haavaan tai ettei mörkö nuole Tiaran naamaa tai käsiä.
                         Perjantaina äiti toi sen syöttötuolin meille. No sitä ei olla saatu vielä maalattua, tietenkään. Ei me koskaan saada mitään aikaiseksi ihan heti, mutta eipä sen ole niin väliäkään. Mainiosti neiti näytti tuolissa viihtyvän naurusta ja selkeästi helpottuneesta soseensyönnistä päätellen. Sose näyttää olevan nyt suurta herkkua ja neiti oikeen avaa suun apposen ammolleen kun lusikka lähestyy! Jes! Ja turhaan mä huolehdin siitä että Tiara ois vielä liian pieni siihen tuoliin, niin terhakkaana se siinä istuskeli että enää ei epäilytä ollenkaan.
                          Ruuasta puheenollen, käytiin eilen Kampin Memphisissä syömässä ja oli kyllä ihan mielettömän hyvää sapuskaa. Mä otin Halloumi-burgerin vaikken yleensä koskaan tilaa kasvisruokaa mutta oli kyllä loistava päätös, se oli nimittäin ihan törkeen hyvää! Oli ihana käydä ravintolassa syömässä ja viettää vapaapäivää ruuanlaitosta. Tänään sitten innostuttiin ja leivottiin juustokakkua, tällä kertaa vanilja-mustikkarahkatäytteellä, mutta muuten samalla ohjeella kuin viimeksi. Tuli tosi hyvää kakkua ja toi ohje on niin ihanan helppo, ja helppoa on myös sen muuntelu; vaihtaa vaan eri makuiseen rahkaan ja avot!
                       Ainut varjopuoli tässä viikonlopussa on se Mörkön iso haava josta kerroin viime sunnuntaina, vai oliko se maanantai? Haava oli ensin jo hyvää vauhtia paranemassa mutta perjantain jälkeen se on alkanut märkimään oikein urakalla säännöllisestä puhdistuksesta huolimatta ja huomenna on tiedossa taas eläinlääkärireissu. Toinen on niin raukka kun selvästi huomaa että haava on arka ja voi että se on pahan näköinenkin! Toivottavasti lääkäri huomenna keksii jotain ja haavan sais pian paranemaan. Tuntuu niin pahalta kun pitää vaan seurata vierestä eikä voi auttaa, eikä Mörkö suostu syömään edes sen maksanmakuisia särkylääkkeitäkään :S
                       Koska mä en tänään jaksa tapella bloggerin kanssa, mä lisään nyt kuvat poikkeuksellisesti yhtenä läjänä tähän tekstien alle, toivottavasti ei haittaa! Tää on vähän niinku meidän viikonloppu kuvina!

 Memphis<3






 Päivän asu:
Neuletakki - Ellos
Mekko, koru, leggingsit - H&M
Sukkahousut - Seppälä

Ehkä maailman fiksuin ilme?

Ravintolassa, odoteltiin ruokia 50 (!!) minuuttia, mut oli kyllä sen arvostakin!

Mun puoliksi syöty halloumiburgeri<3
Jötkäle isin sylissä<3

Söpöimmät<3

Meillä oli ruokalaput pesussa mut neidille piti kehittää jonkunlainen suojaratkasu koska meidän keittiössä on kylmä kun partsin ovi vetää joten  Tirriskä ei voinu olla ilman paitaakaan, puettiin sille sitten mun vanha bambi t-paita :D

Kyllä nauratti ku oli ihan liian iso paita!

Tyytyväinen Tirriskä uudessa syöttötuolissaan<3

"Ei hitsi tää on JÄNNÄ!"

"Mut kyl meitsi händlää tän, mä otan nyt ihan coolisti!"

"Hei en mä sotkenu ku ihan vähä, eiks ni!"

"Äitiiiiiii! Voinksmä pliispliispliis laittaa hetkeks nyrkin suuhun? Se on nii hyvää dipattuna soseeseen!!"

"Tää on paljon paremman makusta ku saan istuu ihmisten ilmoilla eikä tarvi lattianrajasta tihrustaa!"

"Kyllä nyt hymyilyttää!"

"No okei voin mä nopsaa poseeraa kamerallekki, eiks se niin oo et tähden pitää näyttää hyvält jopa sillon ku se syö ja kattokaa kuin tyylikäs mä oon ku mä syön ;))"

Meidän karvapallero<3 Raukka ku joutuu pitään tota tötsää päässä :(

Äiti ja Tirriskä alkamassa päikkäreille, neiti päätti vetästä peiton korville!

Tossa on toi Mörkön haava, se on ihan hirmu pahan näkönen ja mä oisin halunnu viedä sen lääkäriin jo sata kertaa mut meidän on pitäny kuulemma vaan "seurata" sitä. Huomenna me kyl viedään se vaikka mikä ois!

Otto murskaa keksejä kakkupohjaan, ihana muru<3

Juustokakkusörsselit!

Valmis kakku! Ulkonäkö ei ehkä oo maailman paras niinkun ei mun tuotoksissa yleensäkään mut maku oli mitä mainioin!
Nyt mä alan syömään vielä pikkusen juustokakkua ja sitten voisin käpertyä murun viereen peiton alle ja kattoo vaikka leffaa, Tiarakin meni jo nukkumaan. Ihanaa viikonalkua teille kaikille!

97 kommenttia:

  1. Huui kuinka Tiara on kasvanut! On jo niin ison tytön näköinen <3

    VastaaPoista
  2. Voi kauhistus tota Mörkön haavaa! :o raukkaparka♥ Voimia sille!
    Aivan ihanan näkönen toi hampurilaine!
    IINA! Sä kiusaat mua ): Ei oo reiluu. Noei:D Te ootte liian ahkeria leipomaan,mä oon liian laiska! Eilenki teki mieli suklaamuffinsseja(kyllä,oon makeeperse) ja oli viel taloussuklaataki mut ei.. En vaan jaksanu! mut sit keksin tekosyyks sen koska putous tuli etten ''ehtiny''... :D
    Ja muuten ihan sairaan nätti toi mekko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi Mörkö on jo parempaan päin! Kiitos tsemppiterkuista Mörkön puolesta<3 Ei me leivota ku ehkä kerran viikossa tai kahdessa! :D Ja mä oon kyl kans nii perso herkuille et huhhuh! Kiitos paljon<3 Oot ihana :)

      Poista
  3. Kannattaa kokeilla noiden särkylääkkeiden syöttämisessä sellasta kikkaa, että käärit sen vaikka kinkkuun/juustoon tai upotat johonkin nakinpalaan vaikka. Meidän koira yleensä hotkii tollaset parempiin suihin parissa sekunnissa eikä jää edes pahaa makua suuhun! Tosi harmillista, että pikkuhauvan täytyy kokee tollasta :( Olin iteki ihan paniikissa ton oman koiran takia sillon ku se oli leikattavana ja vaikkei mitään ongelmia ollukkaan noiden haavojen kanssa ja noin niin on se vaan sydäntäsärkevää nähdä tollanen pieni karvapallero kovissa tuskissa kun itelle tulee niin avuton olo. Pikaisia paranemisia ja märkiä pusuja Mörkölle multa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo me sekotettiin sitä kaikkeen mahdolliseen mut ei vaan kelvannu herralle, sit saatiin jotain eriä joka sekotettiin veteen ja se kelpasi jopa kun sitä ei maistanu vedestä mut siitä tuli Mörkölle sit inhottavia sivuoireita :( Nyt on Mörkö onneksi pärjänny jo kaks päivää ilman lääkkeitä ja ollut ihan pirteenä ja parempana! Ja se on oikeesti kauheeta kattoa kun pieni karvakaveri on tuskissaan :(( Terkut välitetty Mörkölle ja kiitos paljon ihanasta kommentista<3

      Poista
  4. hahaha repesin tolle kakulle :D:D sori vaan.. kannattaisko ostaa irtokakkupohja ? ei tollasia kakkuja ihan uuninpellille oo tarkotus tehä :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tiedoksi vaan että kyseessä on lasagnevuoka ;)) Ja mäpäs en oo missään vaiheessa täällä väittäny et tää ois kakkublogi jossa on maailman upeimmat kakut :---D Mulle maku on tärkein ja ulkonäölle on aivan sama :-------------D

      Poista
  5. oi miten ihana tiara :) se rupee jo näyttämään isolta, verrattuna vauva kuviin :) ihana <3 Sinä myös kaunokainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä jo nii iso neiti<3 :D Ei voi käsittää miten nopeesti se kasvaa!

      Poista
  6. Ihana postaus :'3 toi halloumi-burgeri on oikeesti jotain parasta! Ja toi 50minan oottaminen on ainaki mun kokemuksien mukaan ihan normaalia tuolla (: toi juustokakku näyttää niin hurmaavalta, et voisin itekki vääntää tollasen ensviikolla :pp ihanat jatkot teille ja paljonpaljon paranemisrapsutuksia Mörkölle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos<3 Ja se oli kyl ihan sika hyvää! Joo no mä en ollu pitkään aikaan käyny Memphisissä, äitin kaa käytiin ennen aina ku se oli viel siin Sokoksen talossa, tossa Kampin Memphisissä oon käyny vaan kerran pari Mojitolla kavereiden kanssa, ne on aina tullu nopsaan nii toi ruoan hitaus oli vähä ylläri :D Mut eipä se haittaa, hyvää oli silti! :D Ja paranemisrapsutukset meni perille Mörkölle ja se on jo paljon paremmassa kunnossa! Kiitokset meiltä kaikilta ja terkkuja sinne<3

      Poista
  7. Tiara on vasta 4kk ja te istutatte sitä syöttötuolissa? Suositus on että 6kk iässä aletaan istuttamaan eikä se suositus ihan turha oo koska vauvan selkäranka ei oo viel tarpeeksi kehittyny että sitä vois istuttaa noin pikkusena.

    VastaaPoista
  8. Ja sä varmaan luit tuon mun edellisen postauksen jossa kerroin enemmän tästä asiasta ennen kun tulit pätemään? :)

    VastaaPoista
  9. Mun mielestä toi kakku näyttää just hyvältä (: Ja oi että ku rupes hymyilyttämää noi Tiaran ihanat kuvat, kyllä se on jo iso tyttö ja nii kaunis lapsi! Kyllä saatte olla ylpeitä tollassesta hymytytöstä, enkä yhtää epäile ettettekö olis (: Ja sä olet kans tosi kaunis. Onko Tiaralla muuten hymykuoppa, kun tossa yhessä kuvassa ainaki näyttää? (:

    VastaaPoista
  10. Tiedätkö kaikki vauvat alkaa puskemaan itseään ylös eikä se tarkoita et olisi valmis istumaan ja 15 minuuttia on _todella_ paljon 4kk VAUVALLE. kyllä suosittelen,että käytätte sitä sitteriä nyt vielä ainakin reilun kuukauden. Siis 5 kk on tosi pieni ja suositellaan,että silloin voi harkita siirtämistä esim rattaisiin,mutta rattaiden selkänoja ei saa olla kokonaan suorassa vaan silloinkin vaakatasossa ja mieluiten pieniä hetkiä kerrallaan. En usko,että ketään lääkäri voi suositella noin typrää asiaa kuin laittaa 4kk vauva syöttötuoliin,oliko kenties sama lääkäri joka antoi luvan antaa soseita alle 3 kuukautiselle vauvalle? vai milloinkas niitä aloitte antaa,no aikaisin joka tapauksessa. Onhan se kiva,että tulee uusia asioita,mutta kyllä malttaisin tommosen kanssa joka voi ihan oikeasti aiheuttaa selkävaivoja myöhemmällä iällä, vaikka teini-iässä. Ja se et istuttaa pientä vauvaa liian aikasin voi hidastaa kehitystä,kävlyä,liikkumista jne. Muutenkin miksi pitää kiirehtiä kaiken kanssa,ne jutut tulee sitten aikanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö sinä että kaikki vauvat kehittyvät eri tahtiin? Sekä neuvolatäti että -lääkäri molemmat juttelivat tästä asiasta ja kertoivat että sitten kun lapsi itse jaksaa kannatella itseään niin ettei huoju ja heilu joka suuntaan istuessaan hän on valmis istumaan tuettuna. Ja ei, 15 minuuttia ei ole pitkä aika todellakaan, eri asia jos Tiara istuis syöttötuolissa koko päivän. Se ei todellakaan mene silleen että tasan sinä päivänä kun lapsi täyttää 6kk hän osaa istua tai hän on valmis istumaan, miten se yksi päivä muka muuttais kaiken?
      Meillä on rattaat ihan vaakatasossa edelleen ja on varmaan vielä siihen asti että Tiara istuu ilman tukea, koska neiti siellä viihtyy vaunukopassa turvallisesti nukkuen. Myös sitteri on melkein vaakatasossa ollut ja tulee vielä olemaan, ennemmin mä pidän Tiaraa muuten makuulla paljon ja lattialla oppimassa itse liikkumista ja annan neidin istua sen 10-15min syöttötuolissa soseen ajan koska se helpottaa huomattavasti syöttämistä.
      Miksi pitää taas anonyyminä tulla pätemään? Miksi sulla on niin hirveän kauhea huoli muiden lapsista? Mä todellakin ennemmin luotan siihen mitä lääkäri sanoo kun siihen mitä joku kasvoton keittiöpsykologi/keittiölääkäri/keittiökasvatusguru luulee tietävänsä. Huolehdi sä jooko omista lapsista jos sulla semmosia on ja anna minä huolehdin omastani, on sullakin helpompaa kun putoaa kivi sydämeltä eiks nii :)

      Poista
    2. Oho, älä hikeenny. :) Taitaa osua aika väärään paikkaan? Ehkä yleinen opastus ja tieto tietää enemmän, kuin yksi lääkäri ja kokematon nuori äiti...

      Poista
    3. Ai hikeenny? :D Ei sun kommentti kyllä osunu mihinkään "väärään paikkaan" :D Mä kyllä luotan enemmän lääkäriin kun "yleiseen tietoon", sitäkin on niin monenlaista. Esimerksiksi tollasta rasittavaa nillitystä joka tulee joltain av-mammalta jolla taitaa olla aika tylsä elämä kun niin kovasti pitää muiden lapsista huolehtia :D! Ja jos et vielä tästä postauksesta sattunut huomaamaan niin mun oma äitini on meillä tällä hetkellä, ikää 52 vuotta ja hän on kyllä kaikkea muuta kuin kokematon :)). Upeaa illanjatkoa sinulle, toivottavasti löytäisit sisältöä elämääsi niin voisit käyttää vähemmän energiaa sinulle kuulumattomiin asioihin puuttumiseen :)!

      PS: Huomaa kyllä sun kielellisistä lahjoista sen ettet ole kovin korkeasti koulutettu, joten en sinuna lähtisi kauheasti mitään kasvatuksellisia vinkkejä antamaan. Vai mitä mielestäsi tarkoittaa virke "yleinen opastus ja tieto tietää" jota käytit kommentissasi?

      Poista
    4. Hei sinä parahin ano, jospa vaikka perustaisit jonkun lastenkasvatusblogin, jossa voisit jakaa mahtavia "yleisiä tietojasi" huippuja neuvojas. Sieltä niitä vois sitten käyä lukemassa ne ketkä neuvojas tarvii/haluaa. Kätevää vai mitä?! Eiku ihan oikeesti, meidän kaikkien parhaaksi: päristelehän muualle pätemään! Kiitos ja heihei!
      Ps. Go Iina :)

      Poista
    5. No niin, nyt taas päästiin itse asiaan ! Anonyymi kommentoija tietenkin tietää asiat paremmin kuin kokeneet lääkäri ja terveydenhoitaja.
      Kannattais varmaan pysytellä siellä vauva.fi sivustolla jakamassa tällaista nollatietoa, Iina saa ihan oikeat tiedot neuvolasta, eikä se todellakaan tarvitse tällaisia höpö-tietoja joltakin joka luulee tietävänsä paremmin.
      Minä tiedän omasta kokemuksestani sen, että lapset kehittyy eri tahtiin, kuten tiedän myös sen, että ei Iina aio Tiaraa syöttötuolissa koko päivää istuttaa, vaan juuri soseen syötön ajan. Tällainen pienen hetken tuettuna istuminen syöttötuolissa on turvallista harjoitusta, ja lapsi oppii näkemaan kotiaan uudesta perspektiivistä.
      Suosittelen sinullekin uuden perspektiivin ottamistasi omaan elämääsi. Sinunhan ei ole pakko lukea Iinan blogia, jos et hyväksy Iinan tekemisiä. Ja tällä en tarkoita sitä, että ei saa arvostella tai neuvoa, vaan sitä, että turha tulla pätemään nolla-koulutuksella, jos koulutetut ihmiset on sanoneet toisin. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle toivottaa Iinan äiti.

      Poista
    6. Hyvä Iinan äiti! :) Hyvä että sinäki uskallat tänne jättää kommenttia ja puolustella tytärtäs, inhottavahan se on saada tollasia kommentteja anonyymeilta varsinkaan kun mitään väärää ei oo tehny. Onneksi Iina et oo sellanen joka helposti ottaa itteensä (?) kaikki ilkeät kommentit :) anonyymit ei oo todellakaan sen arvosia, et kannattais loukkaantua tai epäillä kykyjä olemasta paras äiti omalle lapselle :)

      Poista
    7. "Ehkä yleinen opastus ja tieto tietää enemmän, kuin yksi lääkäri ja kokematon nuori äiti..."

      Tiesithän, että jokainen lapsi kehittyy omaan tahtiinsa? Vauvan lihakset, jotka tukevat istuma-asennon ylläpitämistä, kehittyvät ihan sen mukaan mitenkä nopeasti lapsi itse oppii liikkumaan ja tätä mukaa siis kehittyy. Mikäli lapsi pystyy itse istumaan, niin silloin lapsi on siihen valmis. Suositushan on noin 6kk, koska normaalisti lapset oppivat pitämään istuma-asennon noin 6kk iässä - se ei kuitenkaan tarkota, että kaikki lapset tekisivät niin.

      Terveisin myös yksi kokematon nuori äiti, jonka lapsi istui myös tukevasti paikallaan alle 6kk ikäisenä..

      Poista
    8. hei mun oli pakko vastata tähän ku luin nämä kommentit ja vähä tuli huvittunu olo mutta etenkin paha mieli. mä en todellakaan halua iinalle mitään pahaa, päin vastoin, mutta sanon nyt alkuun sen että musta sä otat asiat vastaan vähä liian puolustuskannalla ja "piikit pystyssä". ymmärrän kyllä jos on tommonen suhtautuminen anonyymien neuvoihin koska oot saanu niin paljo paskaa niskaan täällä, mutta musta tuo joka kristisoi alun perin tiaran istumista tuolissa, ei sanonu sitä mitenkää erityisen pahasti? ei nyt mitenkään hymiöiden kera tai mitään mutta kuitenki vaan suht asiallisesti sano kantansa. ja sitte sä jotenki olit todella puolustavainen vastauksessas. mutta kuten sanoin, ymmärrän mistä se voi johtua. oon iteki just semmonen että myöhemmin tulee huomattua että ei ois ehkä tarvinu suuttua jostaki. asia, mikä mua kans häiritsi tässä keskustelussa on se, miten tässä nyt tavallaan mollataan alhaisesti koulutettuja. vaikka ei ois käyny yliopistoa, ni voihan kuitenki olla vaikka tehny töitä lasten kanssa vuosia tms ja olla asiantunteva ja pätevä. jotenki se oli vähä loukkaavaa niitä kohtaan joilla ei välttämättä ole korkeakoulutusta. ja en sano tätä siksi että henk.koht. olisin loukkaantunu, itse opiskelen paraikaa yliopistossa, mutta jotenkin tämä vain pisti silmään ihan näin tämmöisen yleisen suvaitsevaisuuden kannalta. tässä kommentissa oli kritiikkiä, mutta tarkoitan sen hyvällä ja tykkään tosi paljo sun blogista, joten toivon että osaat suhtautua tähän :)

      Poista
    9. Voi harmi kun täällä Bloggerissa ei ole sellaista, FAcebookista tuttua "TYKKÄÄ"-painiketta! Mä niin kovasti hinguin, että olisin sitä kautta päässyt ilmaisemaan tukeni Iinalle. No, pitipä nyt avata sanainen arkkuni.

      Iina, älä välitä muiden kommenteista. Meidän poika istui aivan itsekseen ilman syöttötuolia jo 5-kuisena. Emme opettaneet häntä, ei tehty mitään. Poika vain alkoi istua. Eli, kun suositus istuttamiseen on sen 6 kuukautta, niin mitä meidän olisi pitänyt tehdä? Väkipakolla köyttää sänkyynsä, ettei vain istu kuukautta etuajassa? Voisiko se anonyymi huudella mulle tähän vastauksen, jos on vielä linjoilla? Että, mitä se "yleinen opastus ja tieto tietää enemmän" tästä aiheesta??? Kun lapsi istuu ihan itsekseen??? Voi apua, meillä kävelläänkin pian, lapsethan kävelevätkin vasta vuoden vanhana! no, täytyy varmaan aina sitten tuuppia tota poikaa kumoon, ettei vallan mene pilalle. MÄ olen varmaan jo pilannut lapseni liian aikaisella motorisella kehityksellä. Voi luoja.

      Meinasin muuten kysyä sulta, että miksi välillä niin varovaisesti kirjoittelet, mutta jos linja on joiltain ihmisiltä tätä, niin alan ymmärtää. Ja tuon anonyymin kommentti on varmasti vielä rauhaisaa, kun sen kerta julkaisit. Yritä Iina kestää! Ja muista, ettei kaikki anonyymit oli kamalia. :) Minä ainakin pidän kovasti sun tavasta kirjoittaa ja mä olen kovin utelias aina näkemään, että mitä teille kuuluu. :) Täytyy varmaan oma tunnus hankkia, niin kommentointikin helpottuu.

      Emma&poikavauva7,5kk

      Poista
    10. Kiitos tsemppikommenteista teille kaikille ihanille! Onneksi on myös teitä jotka ymmärtävät sen että lapset kehittyy omaan tahtiinsa, ei siten niinkuin kirjoissa lukee :D <3 Blogimutsit on parhaita! Ja niiden IHANAT lukijat<3

      Poista
  11. Voi mörkööö! :( toivottavasti alkais nyt paranee kiltisti toi haava.
    Ootan aina innol näit sun postauksii ja hyvä postaus oli tämäkin. :---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon, ihana kuulla :) Mörkökin on onneksi jo paljon paremmassa kunnossa! :))

      Poista
  12. sun lapsi on niin maailman ihanin vauva, ihanan iso tyttö jo : ) älä välitä noista anonyyemeista, eiköhän lääkärit kuitenkin tiedä mitä suosittelevat ja sisnä tuskin äitinä tahtoisit pahaa lapsellesi :) hyvää kevään jatkoa teille toivottaa täysin blogiisi koukuttunut lukija :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kyllä on! Tänäänkin oppinut taas niin paljon kaikkea uutta! Kiitos paljon ihanasta kommentista ja mahtavaa kevättä sinnekin päin! :)<3

      Poista
  13. Mä en _tajua_ että mikä noita anonyymeja vaivaa? :D Jos teille lääkäri on sanonu että Tiara saa istua koska ei huoju ja heilu joka suuntaan istuessaan niin eiköhän se sillon saa :-) vai onkohan noi anonyymit jotain lääkäreitä olevinaan.. :) tiedä niistä mut huhhuh mitä porukkaa taas. Mun blogiin tuli äsken joku valittaan et mulla on lokinpaskat silmissä ja haukkumaan sitä ku en tienny että tänään on runeberginpäivä että voiivoi minkälainen kana-aivonen äiti Henrillä oikeen on.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo en mäkään :DD Lääkärithän ei tiedä mitään mutta anonyymit tietää kaiken ;) Ja voi herranjumala, en mäkään muista jokaikistä liputuspäivää ulkoa eikä se tee musta yhtään sen huonompaa äitiä :D:D:DD ARGH!

      Poista
  14. Kiva että oli kiva viikonloppu. Ja ihania kuvia taas kerran.. <3 Ihana ku noi kolme nukku yhteset päikkärit <3 Voi Mörkö raukkaa..); Lähetän sille haleja.
    Nyt kyllä käsket sen Oton soittamaan Tiaran isoisälle että millon te voisitte tulla meille! Mukavaa viikkoa! (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä käsken sitä varmaan joka päivä, voi kun se vaan oliskin niin helppoa! Sanoppas säkin vaikka sille M:lle että soittelee Otolle niin sit me vaikka voitais tullakin! :D Olis niin ihana nähdä pitkästä aikaa :) <3

      Poista
  15. Ihania kuvia! :) Ja voi apua tota haavaa, näyttää tosi pahalta kyllä :( Toivottavasti Mörkö paranee pian! Haluaisin kysyä, että jäikö pikkuiselle jonkinlaisia traumoja siitä koiran hyökkäyksestä? Pelkääkö esimerkiksi, jos näkee ulkona toisen koiran? Tosin varmaan ihan eritavalla nyt pystyy lenkillä käymään tuon haavan kanssa - niin ei varmaan niin paljoa muita koiriakaan näy. Ja toivottavasti saatte niitä lääkkeitä syötettyä, niin auttaa ainakin vähän kipuihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :))<3 Joo se on onneksi jo vähän paremman näkönen se haava kun sitä on nyt hoidettu hyvin! Mörkö on jo paljon paremmassa kunnossa muutenkin ja pirteämpi ja on tehnyt jo kunnon lenkkejäkin äidin kanssa, kummallista tässä on se että Mörkölle ei ilmeisesti ole jäänyt mitään traumaa koko episodista! Kuten ei aiemmistakaan sattuneista haavereista (Kyy-käärmeen purema ja terrierin hyökkäys :D). Se on meidän sankarikoira<3 :)

      Poista
  16. Hahah, voi että noitten joittekin anonyymien kansssa kun aina joku jaksaa narista jostakin aiheesta, ihanku ne tietäis paremmin asioista(ei todellakaan). :) Niillä ei ole kokemusta ja ne haluaa vaan esittää että ne tietäis paremmin!.. raukkoja. :D

    Näyttää herkulliselta toi juustokakku, nam! :) Ootko koskaan tehny valkosuklaa juustokakkua, suosittelen! Siis ihan herkkua, vaikka pienen palan voikin vain syödä, kun niin makiaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä :D Mutta mikäs siinä, senkun louskuttaa leukojaan tai tässä tapauksissa sormiaan :---D

      Se oli kyllä hyvää! Ja viimeksi tehtiin valkosuklaalimejuustokakku, se oli kyl nannaa! :)

      Poista
  17. Sun postauksista tulee aina niin hyvä mieli. :-) Mörkölle pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos<3 Paranemisterkut meni perille ja herra voi jo paljon paremmin<33

      Poista
  18. Taas anot vauhdissa. :) Siitä ei kannata välittää, koska te ootte ihana perhe ja varmasti huolehditte Tirriskästä parhaalla mahdollisella tavalla! Oon niin koukussa sun blogiin ettei tosikaan ja en voi lakata ihastelemasta teidän pientä tyttöstä. Maailman sulosin tapaus! <3 Ja paljon paranemisia Mörkölle!
    -M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on! Kiitoksia ihanasta kommentista<3 Me kyllä yritetään parhaamme vanhempina ja noudatetaan lääkäreiden neuvoja, miksi me haluttais mitään pahaa meidän maailman ihanimmalle rakkaalle tytölle? En ymmärrä noiden anojen logiikkaa :DD Mutta kiitokset vielä<33

      Poista
  19. Hei!
    Oon aina silloin tällöin täällä käynyt lukemassa, mutta kommentoin nyt ensimmäistä kertaa :)
    Voi pientä Mörkö-raukkaa, tulee itellekki niin paha mieli :( Toivottavasti haava alkais paranemaan pian!! Tuosta särkylääkkeestä aloin kirjoittelemaan, että meidänkin koirat on aika vaikeita tapauksia mitä tulee lääkkeitten syöttämiseen. Kaikkea on kokeiltu ja silti ne aina onnistuu sylkemään ne tabletit ulos :D Mutta, sellanen on meillä toiminut, että vedenkeittimellä kuumaa vettä vähän kahvikuppiin tai lasiin, esim puoli desiä riittää. Tabletti sinne sekaan ja se alkaa sielä liukenemaan. Välissä voi sekoitella lusikalla ja kun se on liuennut kokonaan, niin se sekoitetaan johonkin koiran lempiruokaan tms. Ja siten tabletti saadaan koiralle syötettyä koiran huomaamatta! ;)
    Pikaista paranemista pikkukoiruudelle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkamoi ja kiva että kommentoit!
      Haava alkaa onneksi olla parempi ja lääkettäkään ei tartte enää syödä! Mut ihan loistava vinkki tuo ja jos joskus (toivottavasti ei enää koskaan) tarvii vielä antaa lääkettä niin ihan varmana kokeillaan tuota! Me saatiin onneksi sen toisen lääkkeen tilalle semmonen joka ei maistunu millekään ja liukeni veteen niin Mörkö joi sen aina, mut siitä tuli sivuoireita niiin se piti lopettaa ja nyt Mörkö on ollut ilman lääkkeitä iloisesti jo kaksi päivää! Mut onneksi on parempaan päin ja kiitokset vielä! :)

      Poista
  20. Onko sulla täällä blogissa jossain jo tuo juustokakun ohje tai oisko jotain linkkiä? Näyttää ja kuulostaa niin hyvälle että haluisin itekki kokeilla! Vitsi miten sulonen Tiara on! :)) Aina tuntuu tyttö olevan yhtä hymyä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.valio.fi/reseptit/rahkataytteinen-juustokakku/ <-- tuossa on ohje! Maailman helpoin ja nopein! :) Ja onhan tuo meidän neiti kyllä maailman ihanin hymytytsty<33 :D

      Poista
  21. Ompas Tiarasta tullut jo jykevä neiti! :) Aivan ihana! <3
    Ei ne neuvolan tädit ja lääkärit mitään turhia lupia siellä anna, kattovat juurikin sitä, että miten jokasen vauva on kehittynyt ja sitä mukaan niitä ohjeita alkaa tulla, ei niissä ole mitään ikärajaa! Ja kyllä sen itsekkin maalaisjärjellä omasta lapsesta näkee, koska on valmis mihinkin! Ja kuvistakin näkee kuinka hienosti Tiara jo istuu syöttötuolissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä meidän jötkäle! :DD<3 Kiitos tästä kommentista, näin sen juuri pitäis mennä että yhteistyössä lääkärin neuvot+oma maalaisjärki= lapsen kehitykselle sopiva toiminta :D Harmi vaan kun noi anonyymit on sitä mieltä et jos kirjassa on tarkka ikäraja niin silloin sitä pitää sekunnilleen noudattaa :----------D

      Poista
  22. Voi että ku toi Tiara on niin ihana!! <3 =) Tullee hirvee vauva kuume ku kattoo tota ihanaa Tiaraa (Joo-o ja oon vasta 13 vuotias =/ :DD) Ja ihana toi teiän Mörkö, toivottavasti sen haava paranee pian!! Niin ja säkin oot taas tosi nättinä!! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :DD No mutta nauti nyt rauhassa nuoruudesta ensin ja vauvakuumeile kunnolla sitten myöhemmin ;) Vaikka tiedän kyllä tuon tunteen, itelläki vauvakuume varmaan jostain 5-vuotiaasta asti ja mulla oli oikeesti niin paha että mietin sitä melkeen joka päivä :D Mörkökin on onneksi parempana ja kiitos paljon sulle<3

      Poista
  23. siis onks teillä koira??:D mää en oo tienny!!!:D noi kuvat ja kuvatekstit on niin parhaita<3 luen joskus pelkät ne, kun on kiire ja voi että ne saa hyvälle tuulelle<3 Tirriskä on niin ihana pikkupullukka<3 hyvällä!;)
    Aleksandra

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mörkö on mun äidin koira, ja myös munkin mutta asuu mun äidin kanssa :) Ja kiva että tykkäät!<3 Tiara on kyllä itse neiti suloisuus<33

      Poista
  24. Että Tiara näyttää jo paljon vanhemmalta kun istuu! Sulonen tyttö! :)

    VastaaPoista
  25. Ihania kuvia ja pikkutypykkä on niin suloinen! <3 Mä en kestä tota kakkukuvaa, mun leipomukset on kans aina kaukana siitä kauneimmasta päästä, vaikka maku onkin kohdallaan. :D Oon vaan ihan paineissa, kun pian pitäis kestitä synttärivieraita enkä osaa leipoo mitään nättiä.

    Tiara on jo niiiin iso tyttö, justhan sä vasta postailit synnytyksestä ja nyt teijän pieni istuu jo syöttötuolissa. Hullua tää ajan kuluminen kyllä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookin maailman söpöin<3 Se on kasvanu ihan hulluna! Ja hei leipomuksissa ulkonäölle on ihan sama kunhan maku on kohdillaan! :D

      Poista
  26. Ihanat hymykuopat tullut Tiaralle :) ja alkaa huomaa jo piirteitä äidiltä että isältä. Alko itteeki ihan hymyilyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana hymytyttö, hymyilee itse kokoajan ja saa kaikki muutkin hymyilemään<3 :)

      Poista
  27. Älä välitä tosta anonyymistä, oot ihana ihminen ja hyvä äiti :)
    Kyl sä tiedät, mikä on sun lapselle parasta ja ku lääkärikin on kerra niin sanonu nii mikset sit vois myös tehä nii..
    Ei kaikkien ihmisten sairauksiakaa hoideta samal taval, vaik niil olis sama sairaus, vaa nii ku ihmiselle on parasta :) Ok oli aika huono esimerkki mut :D
    Älä välitä muutenkaa näistä anoista, ne on vaa kateellisia sulle ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ihanasta kommentista<3 :) Mä kyllä koitan olla välittämättä ja uskon kyllä että vaikken minä itse aina tietäiskään niin ainakin lääkäri tietää mikä mun lapselleni on parasta ja hänen neuvoihinsa luotan :)

      Poista
  28. Pikkuvinkki! Mun pieneltä koiralta on myös jouduttu tikkaamaan mahaa(vai oliksne Mörön tikit ees mahas?:D) no kuitenki nii sit mua säälitti kans tosipaljon pitää sillä sellast tötsää pääs ni leikkasin sit vanhasta vauvan bodystä pikkupiskille sopivan "haalarin" nii et haava meni piiloon. Toimi ihan älyttömän hyvin, koira ei yrittäny yhtää repii sitä pois. Näin ei tarvii pitää mitään tötsää ja haavaki pysyy puhtaana ku on piilos bodyn alla:) Ei välttämättä toimi joka koiralla mut kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi onkin hyvä vinkki! Onneksi nyt Mörköllä on kunnon paksut siteet masussa niin ei pääse raapimaan vaikka kuinka yrittäis :D Mut toi on kyl kätevä neuvo ja meiltäkin noita vanhoja bodyjä kyllä löytyy :D!

      Poista
  29. Oli ihana nähdä tommonen "irvistyskuva" susta, se sai mut hymyilemään, koska yleensä hymyilet niin nätisti ja toi yllätti ! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah aijaa :D No mä aattelin et joskus jotai vaihteluu! :D

      Poista
  30. Oi ihana Tiara :)) Ihana katsoa kuvia ja kuva tekstejä kun tulee aina niin hyvälle mielelle! :)
    Ei kannata välittää niistä anonyymeistä, kyllä jokainen äiti tietää mitä oma lapsi tarvitsee ja lääkärit sun muut neuvovat sivussa :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että tulee hyvä mieli :) Joo mä yritän olla välittämättä ja nimenomaan! Kiitos paljon ihanasta kommentista<3

      Poista
  31. ihana tiara :)
    Hei voisin antaa sellasen paljon tota muovitötsää koiraystävällisemmän vinkin, että eläintarvikeliikkeissä myydään sellasia puhallettavia vähän niinkun uimarenkaan näkösiä pään ympärille laitettavia suojia. Ne on koiralle paljon mukavampia kuin noi muovitörpöt, kannattaa ehdottomasti hankkia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiiiivan loistava vinkki! Sinun ansiostasi meillä on ollu kivuista huolimatta iloinen ja pirteä karvainen pikkuherra jo monta päivää! Kiitos ihan mielettömän paljon<3 :)

      Poista
  32. Voi suloisuus Tiara! :)
    Kuinka paljon Tiara syö kerrallaan sosetta? Ja montako kertaa päivässä teillä on sose ruokailu? Meneekö jo purkillinen kerrallaan, vai onko vielä maistelua? :) Olisi kiva kuulla Tiaran ruokailu ajoista, ruokien määristä yms, ja paljonko päivässä menee maitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana söpöläinen<3

      Tiara syö suunnilleen puoli purkkia sosetta kerrallaan ja meillä on kerran päivässä soseruokailu, siinä 12-13 aikaan :) Soseen jälkeen menee yleensä vielä täysi Nan-purkillinen maitoa ja meillä menee maitoa edelleen lähes saman verran kun ennen soseiden aloittamistakin, eli se 1000-1100ml päivässä +200ml velliä aina illalla :)
      Tiara täyttää viikon päästä 5kk ja ajateltiin pikkuhiljaa muutaman viikon päästä alkaa ottamaan puurot ja lihatkin mukaan ruokavalioon, tällä viikolla alan lisäämään hedelmäsoseen alkuillan maidon lisäksi, eli joskus 16-17 aikoihin :)

      Ruokailut meillä menee suunnilleen näin: Klo 9.00 200ml maitoa/12.00 puoli purkkia sosetta + 200ml maitoa/ 15.00 200ml maitoa /18.00 200ml maitoa /21.00 200ml velliä +60ml maitoa (näiden lisäksi päivästä riippuen saattaa olla vielä yksi ruokailukerta 200ml maitoa, ja nyt siis tosiaan sosetta lisäilen tuonne väliin vielä toisenkin kerran)

      Toivottavasti tästä oli jotain apua ja kysy ihmeessä lisää jos on kysyttävää! Anteeksi että kesti vastata!

      Poista
  33. Niin sulonen tossa bambi-paidassa :)

    En halua loukata sua mitenkään, sanon tälleen yleisesti, että aina ihmisillä on kauhea kiire. Tuttavat kyselee: joko teidän lapsi syö soseita, joko se osaa tehdä sitä ja tätä. Aina odotetaan milloin lapsi kääntyy, lähtee ryömimään, kävelemään. Miksei voida nauttia tästä hetkestä, antaa lapsen kasvaa rauhassa? Mitä haittaa jos Tiara söisi vielä sitterissä soseensa, kyllä se kerkii syödä syöttötuolissa monta vuotta, mutta vauva-aikaa ei voi saada takaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mitä haittaa siitä on että istuu syöttötuolissa jos on siihen jo valmis?

      Poista
    2. Ei haittaakkaan, mutta tarkoitin vaan, että vauva-aikaa ei saa takaisin, miksi kiirehtiä joka asian suhteen. Jos lapsi tottuu syöttötuoliin, niin ei se enää halua sen jälkeen sitteriin. Musta ainekin tuntui, että syöttötuolissa istuminen on askel seur. kehitystasoon ja näin ollen tuntui "missä mun pieni vauva on" :)

      Poista
    3. Meillä ainakin poika suostu ihan hyvin olemaan sitterissä vaikka yleensä söikin syöttötuolissa, ollessaan 4kk. Meillä poika haluaa vieläkin välillä mennä sitteriin istumaan, vaikka ikää on jo 1v8kk :)
      Eiköhän Iina ja Otto tiedä parhaiten mikä on heidän tyttärelle kaikista parasta.

      Poista
    4. Ei meillä ole mikään kiire minnekään, mutta en mä halua jarrutella mun lapsen kehitystä jos se itse kehittyy nopeammin kuin kirjallisissa suosituksissa :) Meillä tänään haparoiden ryömittiin, käännyttiin masulleen ja selälleen sekä päristeltiin kielellä. Syöttötuolissa istuttiin ja syötiin kiltisti sosetta jonka jälkeen siirryttiin sitteriin rämppäämään leikkikaaren musiikkileluja makuuasennossa, tyytyväisenä. Mä en halua jaotella että mikä kehitysaskel tekee mun lapsestani vähemmän vauvan ja mikä ei, se saa kehittyä ihan rauhassa omaan tahtiinsa, oli se tahti sitten hidas tai nopea :)

      Poista
  34. Puhuuko Otto Tiaralle nyt ruotsia vai miten ootte menetelleet asian suhteen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomi meillä kyllä vallitsee tällä hetkellä koko perheen yhteisenä kielenä, edelleen, valitettavasti :( Mä toivon että ruotsinkielisyys ottaisi enemmän tulta alleen mutta se on kyllä enemmän Otosta kiinni kun musta :D!

      Poista
  35. Oho, olipa tänne ilmestynyt hieno ulkoasu! Aivan törkeen nätti ja jotenkin niin sun blogille sopiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voooi kiitos paljon<3 On toi Rudi kyllä niin taiteilija!

      Poista
  36. Mun toivomus ois että kirjottelisit joskus vauva-arjen huonoista puolista? tuntuu että kirjottelet täällä vaan hyvistä asioista etkä ollenkaan koskaan sellasista jos tiara on vaikka vähän valvottanut/kitissyt ja tunnet olos väsyneeksi.
    Mut sellanen toivomus jos täällä saa postauksia toivoa. Että mikä on vauva-arjessa raskainta tai väsyttävintä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiiin söpö uus banneri!!

      Poista
    2. Anonyymille, se postaus jonka tein tähän sinun kommentoimaasi aiheeseen liittyen ei ollut sitten mitenkään pahalla juuri sinua kohtaan tarkoitettu, vaan yleistä ihmettelyä siitä miksi niin monet kokee vauva-arjen pelkästään negatiivisena asiana :) Ja SUGARille kiitokset!

      Poista
  37. Siis apua, eikö Mörköä oo ollenkaan käytetty vielä lääkärissä vai ymmärsinkö kokonaan ihan väärin? Mitä tuolle haavalle on siis tehty tähän mennessä, kun noin pienellä koiralla (varmaan myös isoillakin) on suuri tulehdusriski? Haava vain näyttää niin pahalta :(

    PS. ihana uus banneri <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli sitä käytetty jo kaksikin kertaa ennen tätä postausta! Ja oli kyllä pahasti haava tulehtunutkin, onneksi nyt ollaan jo menossa kohti parempaa<3 Kiitos paljon!

      Poista
  38. aivan ihana banneri ja muutenkin ihana uus ulkoasu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, mä en ois ikinä itte osannu tehdä näin hienoa ´mut onneksi on Rudi! <3

      Poista
  39. Itsehän en edes muista milloin lastani istutin tuolissa ekaa kertaa. Oisko ollu just joku 4-5 kk?
    Hohhoijjaa, itteäni ei ainakaan kiinnosta mitä muut siitä ajattelivat, kun terkkarikin sanoi, että istuta vaan.
    Miten kaikki jaksaa tehdä näin pienestä asiasta ison asian?
    Joo, kyllähän siellä neuvolan lippusissa ja lappusissa lukee, että "selkä voi mennä lyttyyn..", mutta se maalaisjärjellä tarkoittanee sitä, että jos istutat lastasi 24/7 tuolissa.
    Minun lapseni on suoraselkäinen ja pitkä. Ei mitään hätää ihmiset, ei se selkä siitä mene :D Täällä on vaan joitakin "mun neuvo is the right one" - nuijia liikenteessä. Vittuillaan ku itellänsä tylsä elämä, vittuillaan ku muka tiedetään asiat paremmin.
    Ja etenkin jokainen ihminen, oli hän sitten nuori tai vanhempi äiti tulee huomaamaan jossakin vaiheessa, että ei niitä kasvatusoppaita tarvitse noudattaa kuukausi kuukaudelta, JOKAINEN KUN KEHITTYY OMASSA TAHDISSAAN! Neuvolan opukset ja vau.fi:n neuvot, ovat suuntaa antavia, pieniä vinkkejä, jotka on hyvä muistaa, muttei niiden tarvitse antaa mennä maalaisjärjen edelle (lukuunottamatta näitä turvallisuusjuttuja, eli siis että lapsella on turvallinen koti, ei alkoholia raskauden aikana tai tupakkaa - ne ovat tärkeitä ja jokaisen kohdalla tärkeää noudattaa tietty jne) .
    Itselleni kävi jossakin alkuvaiheessa niin, että noudatin vaan ohjeita ja hyvä, että itse osasin olla enää oma itseni ja itse äiti lapselleni, kun siskoni luuli tietävänsä lapseni paremmin kuin minä itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kommentti oli niin paras! Oon sun kanssa niin samoilla linjoilla, noita itsestäänselviä alkoholi-tupakka ym- neuvoja tottakai tulee kirjaimellisesti noudattaa mut kaikki muut on suuntaa antavia vinkkejä, ei konkreettisia ikärajoja jotka olis oikeesti jokaisella lapsella samat :D! Ja musta tuntui ihan samalta raskausaikana ja Tiaran ollessa pariviikkoinen että hukuin kaikkiin ohjeistuksiin ja neuvoihin ja unohdin etsiä oman tapani olla äiti, onneksi se on sittemmin löytynyt :D! Kaikkea hyvää sulle ja kiitokset vielä mielettömän hyvästä kommentista!

      Poista
  40. Mistä h&mstä ostit ton mekon ja milloin?:) Ja jos saa kysyä , mikä koko sulla on siitä, oon nimittäin miettiny nettitilaamista kun ei mistään meinaa löytyy!!ja ihana blogi sulla !:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tilasin omani netistä joskus joululomalla oisko ollut ja mulla on kokona xs tai 34, en nyt muista oliko noissa numero -vai kirjainkoot kun en jaksa mennä ettiin pyykkikasasta :D Mutta jompi kumpi koska en käytä muita :D Kiitos paljon<3

      Poista
  41. "Ja se et istuttaa pientä vauvaa liian aikasin voi hidastaa kehitystä,kävlyä,liikkumista jne. Muutenkin miksi pitää kiirehtiä kaiken kanssa,ne jutut tulee sitten aikanaan." pffffff pakko nyt tähän kommentoida, ettei istuminen mitenkään HIDASTA kehittymistä, usein vaan tuppaa käymään niin että vauvat tykkää istuskella kauheen pitkään kun sen oppivat kun siitä näkee niin hyvin muiden touhut ym ettei sitten ees välttämättä pyri heti liikkeelle kun "pitäisi". mutta enpä oo vielä tänäkää päivänä nähny esim tervettä vuotiasta joka ei liikkuisi, että ei ne vauvatkaan loputtomiin paikallaan istu.. en huolis tosta istumisesta niin.

    ps. meillä noustiin jo _ihan itse_ telkkaripöytää vasten seisomaan jo 5 kk vanhana.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥