keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Vauvahärpäkkeitä

Mä oon tässä nyt viimeset kaks päivää pyöriny erilaisten lastentarvike-nettikauppojen sivuilla ja mun silmissä vilisee vaan vauvakeinut ja babysitterit nii ajattelin sitten kirjottaa niistä ja kysyä teidänkin mielipidettä asioista. Mulle tuli yhtäkkii sellanen paniikki et herranjumala enää kolme kuukautta et nyt on pakko alkaa tekemään isompiakin hankintoja pelkkien vaatteiden ja lelujen lisäksi. Vaunut on tietysti se isoin hankinta ja mulla on nyt parit kivat kiikarissa mut niistä lisää sitten ku oon vaunut ostanut. Teidän vinkeistä mun vaunupostauksessa oli todella paljon apua ja siksipä ajattelin nyt taas kääntyä teidän puoleenne. Toivottavasti jaksaisitte auttaa vielä tällasta ostovimman kourissa painiskelevaa ensisynnyttäjää :D Oon koonnut tähän postaukseen nyt mun silmää miellyttäviä puuhamattoja, keinuja ja babysittereitä ja perustietoja niistä. Kuvat saa isommaksi klikkaamalla nii saa noi tekstitki kunnolla näkyviin (vai oonks mä ainoo sokee joka joutuu tihrustamaan? :D)


Puuha- /leikkimattoja:




 Tykkään itse eniten noista missä on eniten toimintoja (ylläripylläri :D) ja siksi oon valinnut tähän pääasiassa niitä. Laitoin myös kaks tollasta ihanan väristä mut toiminnoiltaan vähän suppeempaa leikkimattoa mukaan.

Vauvakeinuja:



 Noissa Fischer-Pricen keinuissa on enemmän toimintoja pienemmällä rahasummalla mut sit taas noi Gracon keinut on kivemman ja tyttömäisemmän värisii ja sopis paremmin tytölle sen takii ehkä. Ja toi kahden sadan euron keinu on tossa mukana vaan ihan sen takii et se on vaan niin överi :D, en siis tosissaan edes harkitse sen ostamista. Oishan tollanenkin toki ihana ja kiva mut uskoisin et selvitään ilman sitäkin...

Babysittereitä:



Mä oon ihastunu tohon alemmassa kuvassa olevaan Fischer-Pricen sitteri-keinu-yhdistelmään ja se ei ois niin pahan hintanenkaan, jos miettii et paljon maksais ostaa erikseen keinu ja sit viel tollanen supersitteri.
Kuvat kollaaseissa: BumBeez  ja Baby1

Mut tän koko postauksen pointti oli se että millaisia kokemuksia teillä rakkaat lukijat on erilaisista vauvojen tarvikkeista? Mitkä ovat oikeasti tarpeellisia ja hyväksi havaittuja? Mä tiedän kyllä et joku tollanen överivauvakeinu ei ehkä oo maailman tarpeellisin mutta jos jollain on kokemuksia niistäkin niin kertokaa ihmeessä! Nettikauppojen sivuilla luki et keinut saattaa ainakin helpottaa koliikkivauvan oloa mut onko kellään oikeaa tietoa tällaisesta? Mua saa neuvoa ja olisin enemmän kuin kiitollinen jos saisin teiltä vinkkejä ku itte oon vaan hurahtanu kaikkeen "söpöön ja kivannäköseen" jotka on kaikki tietysti "tosi tarpeellisia" :D.Toivottavasti jaksaisitte auttaa mua. Hauskaa päivää kaikille ihanille ♥♥

26 kommenttia:

  1. hahaa meillä oli oliverilla toi ihan sama sitteri mikä on viimisenä tuossa kuvassa. Ostin sen huuto.netistä ihan uudenveroisena 20e ja semmosen ihanan velour puuhamaton 7e :D kannattaa tosiaan katsoa huutiksenkin tarjonnat! :)

    VastaaPoista
  2. ainiin sen verran vielä että me ostettiin ylihieno hoitopöytä ikeasta jolla ei ollu mitään virkaa koska se ei mahtunu kylpyhuoneeseen ja se kökötti tuolla poitsun huoneen nurkassa täysin käyttämättömänä koska ei meillä niitä vaippoja vaihdettu misään makkarissa :D kaikista kätevin on vaihtaa vaippa pesukoneen päällä jossa on semmonen vaahtomuovialusta! :) ja sitten ku se vauva alkaa hyöriä ja pyöriä ni lattialla vaan sen alustan päällä :)

    VastaaPoista
  3. heips! omasta mielestäni ihan sitterin vaan ostat ( 6 ystävälläni on lapset, kaikilla vain sitterit :D) joten uskoisin että tuollainen vauvakeinu on turha, ja jos koliikki vauva sinulle sattuu syntymään, toivottavasti ei nii sitten kannattaa miettiä uudestaan mutta äidin oma syli ja keinuttelu taitaa olla paras apu siihen :) ja tollanen leikkimatto on kyllä ihan ykkös hankinta, meillä poika tykkää niin paljon siinä leikkiä, ja se on hyvä kehityksellekkin, suosittelen todella paljon! jaksamisia sinne :) t. 5 kk pojan äippä :)

    VastaaPoista
  4. Ihana toi vaalenpunanen keinu! :) Kannattaa hommata semmonen sitteri minkä saa makuuasentoon asti, ja ne kantokahvat sivuilla on aika kätevät.

    VastaaPoista
  5. Ei todellakaan kannata ostaa kauheen kalliita juttuja, sillä ne saattaa jäädä käyttämättä. me ostettin esikoiselle kirpparilta sitteri 6€:lla, mutta ei se siinä viihtyny. nyt toinen lapsi nukkuu siinä lähes kaikki päiväunet. Lapset on niin erilaisia :) Meilläki jäi hoitopöytä kokonaan käyttämättä. kaikista helpointa vaihtaa lattialla tai sängyllä. :)

    VastaaPoista
  6. Meillä ainakin sitteri on ollu iha ykkösjuttu, saa esim. syödä rauhassa ku heiluttaa vauvaa jalalla siinä. Ostettiin kirppikseltä vitosella :D

    VastaaPoista
  7. leikkimatto on varmaan hyvä ja tarpeellinen, mut en tiiä kannattako ostaa babysitteriä ja keinua, et niitten joku yhistelmä ois kätsä:D menee muuten kauheesit rahaa... tai no enhän mä tiedä paljon teillä on rahaa käytettävissä, mutta silti:D kannattaa panostaa ainakin niihin vaunuihin!

    VastaaPoista
  8. Charlotte: Toi on kyl tosi kiva toi sitteri, pitää tsekkailla kyl huuto.netin tarjontaa noidenki osalta ku kerran löytyy noin halvalla noin hyviä :) Ja hoitopöytää en ajatellu ostaa vaan nimenomaan toi on hyvä et on se hoitoalusta pesukoneen päällä nii se on kätevästi sit kylppärissä, samalla tavalla on munki kummipojalla ollu ja sit just isompana lattialla. Pitää vaan varmaan ostaa joku lipasto vauvan vaatteille ku ne ei mahdu enää mihinkään :D

    Anonyymi 14.34: No jos ihan rehellinen oon itelleni nii tiedän kyllä et se keinu on turha :D Haluisin vaan ostaa koko maailman kaikki ihanat asiat meijän vaaville vaik tiiänki et se ei puoliakaan niistä tarvii. Ja toivottavasti ei joudu vauveli kärsimään koliikista ;S Leikkimattoon ajateltiin kyl satsata ku siitä oon huomannu et mun serkku ja kummipoikakin tykkäs tosi paljon pieninä ja sit jos sitterin ostais :) Kiitos ja jaksamisia sinnekin päin :))

    J: Joo no yritin ainaki katella sellasii missä sais just säädettyy sitä selkänojaa moneen eri asentoon ja varmasti on kyl kätevät ne kantokahvat :)

    Kristina: En ollu tullu ees ajatelleeksi ettei vauveli ehkä viihtyiskään sitterissä, hyvä kun sanoit :D Mä oon jotenki ajatellu et se on joku kaikkien vauvojen number one -paikka ku mun omien sukulaisten vauvat on kaikki viihtyny sitterissä. Mut tietenkinhän vauvat on erilaisia :D! Ei ehkä tosiaan ihan omaisuutta kannata siihen käyttää, mut jos jonku aika perus sitterin ostais :) Ja toi on ihan totta toi vaipanvaihtojuttu :)

    Noora: No niin mäki oon kyl ajatellu et se kantsis ostaa, kannattaa varmaan just tsekata kirpparitarjonta munkin :)

    Essi: Musta tuntuu et ostetaan leikkimatto ja sitteri ja jätetään se keinu suosiolla haaveeksi ja vaikka me ajateltiinki panostaa rahallisesti jonkin verran nii ei me kyl mitää miljonäärejä olla et ehkä just tossa keinussa tulee jo raja vastaan :D Vaunuihin ajateltiin kyllä panostaa :)

    KAIKILLE: Kiitos paljon vinkeistä, ihanaa kun jaksatte neuvoa ja mitä tahansa vinkkejä tulee vaan mieleen nii kertokaa ihmeessä :)♥

    VastaaPoista
  9. Moi muru! Kaikki on kauniita ja ihania, ja noi vaaleanpunaiset aivan suloisia. Mutta olen samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa siitä, että ei kannata hirveitä rahasummia sitteriin laittaa. Kun sulla oli koliikki, niin paras asento sulle oli sylissä vatsallaan käsien päällä ja siihen sitten heijausta, tai sitten vatsallaan polvien päällä kun istuin ja hyppyytin siinä. Toivon todella että teidän vauvalle ei tule koliikkia, se on kurjaa sekä vauvalle että vanhemmille. Kattelepa sitä kirpparitarjontaa... ♥

    VastaaPoista
  10. Moi, meillä oli esikoisella tommonen keinujuttu joka meni ittellää, se Fisher Price Precious Planet Gradle Swing ja vauva tottu nukahtamaan siihen (ehkä oma vika) mutta oli aika vaikee ns. vierottaa vauva siitä. Toisella oli sitten vaan sitteri käytösssä ja tuntu riittävän ihan hyvin :) mutta aivan ihanan söpöjä noi kaikki!

    VastaaPoista
  11. leikkimatoista kannattaa ottaa sellanen missä on peili :)

    VastaaPoista
  12. Meillä ei ollut leikkimattoa ja hyvin pärjättiin ilman sitä. Eihän vauva siinä montaa kuukautta leikkiä. Keinuhan toimii samalla sitterinäkin, joten miksi ostaa molemmat. Me satsattiin keinuun jossa oli kaikki maailman härpäkkeet ja poika viihtyi siinä. Eli minä suosisttelisin ostaa hyvän keinun. Säästää paljon rahaa!

    VastaaPoista
  13. apua noit on ihan liikaa ;< en osaa päättäää.

    VastaaPoista
  14. Meillä ei ollu sitteriä eikä mitään vauvakeinua, mun tutulla oli vauvakeinu ja se meni lopulta siihen et vauva ei suostunu olee missään muualla ku siinä keinussa ja lopulta se joutu nukuttaakki vauvan siihen ja siit ävierottaminen kesti pitkään. Meillä ei myös tarvittu sitteriä mihinkään me käytettiin turvakaukaloa jos oli tarve laske johonkin vauva ja samoin ku alettiin soseita maistelee laitoin turvakaukalon tuolille ja siihen päälle harson ettei se mee sotkuun, musta noi on ihan turhia rahanmenoja mut tietenkin jokainen tyylillään:)

    Leikkimatto meillä oli ja vauva viihty siinä pitkiäkin aikoja yksinään et se on kyllä ehdoton ja kannattaa semmonen ostaa:)

    VastaaPoista
  15. Toi leikkimatto on aika turha tai ainakin meillä ei siinä paljoo leikitty. :) mut kaikki tavallaan niinku lukee täällä kommenteissa. Kiva blogi ja jään seuraamaan!

    VastaaPoista
  16. moi, mitkä aineet kirjotit lukiossa ja mitkä oli tulokset? :)

    VastaaPoista
  17. sitterii, eikä keinuu meil ei ollut, mut tommonen leikkimatto oli. Ostin sen vast ku vauva oli jo ainaki 2kk eikä se kauaa siin sit ollu ku lähti liikkeelle 4kk, et meil on ainaki pärjätty ihan hyvin ilman mitään ihme härpäkkeitä :)

    VastaaPoista
  18. Heips, selailin sun blogia, ja kiinnostuin heti. Jään ehdottomasti kurkkaileen sua ! :)

    VastaaPoista
  19. Anne: Jepjep oon äiti katellu huuto.netist kaikkee nyt ja löytäny kaikkia hienoja juttuja :) ♥

    Anonyymi 19.58: No ehkä se sitteri ois sit vaan ihan hyvä ettei vauva liikaa tottuis keinuun :) Mut noi on kyl ihanii joo noi keinutki!

    Anonyymi 21.30: Joo mäki oon huomannu et pikkuset tykkää ihan eniten ku ne saa kattoo itteensä peilistä :D!

    Janni: No tässä taas huomaa miten erilaisii vauvat on! Ja äidit siinä et mitä ostaa vauvalle... Mä alan olla ihan sekasi et mitä teen :D

    Jarno: Haha voi höpsö :D ♥

    Emmy: No tota on nyt useempi sanonu et on ollu vaikee saada vauva sit vierotettua siitä keinusta nii ehkä se ei ookkaa niin hyvä juttu ;S. Leikkimattoa oon kyl ajatellu ja nyt ku on noitaki missä on sellanen tyyny et se on hyvä tuki just ku opettelee istumaanki vielä nii menee pidempään se leikkimatto :)

    Tiia: Kaikki tavallaan mut millä tavalla minä ku en tiiä mist meiän vauva tykkää :D Noh kai mä jotai keksin :D Mut kiva et tykkäät blogista ja jäät seuraamaan ja kommentoi ihmeessä jatkossakin jos tulee jotain mieleen!

    Tam: No tää ei kyl liity mitenkää tähän postaukseen et jatkossa tällaset vois laittaa formspringiin, mut mä kirjotin Ruotsin, enkun, historian ja äikän tuloksilla E, M, C, C ja oon ihan tyytyväinen, en nimittäin lukenut riviäkään kirjotuksia varten :D

    Anonyymi 1.08: No toikin on totta, kyllähän ilman kaikkia härpäkkeitä pärjää varmasti myös, onhan ennenki pärjätty ilman mitää tollasii ja ihan hyvii ihmisii on meiän vanhemmistaki esim kasvanu ja varmasti ei ollu mitää valoshow-vauvakeinuja sillon :D Mut tuntuu vaan et joku tollanen ois kumminki kiva :)

    VastaaPoista
  20. Loora: Kiva kuulla ja toivottavasti viihdyt jatkossakin mun blogin parissa :)!

    VastaaPoista
  21. mun kaveri sai just vajaa 2kk sitte vauvan ja sil on itellää ainaki toi grace sweetpeace, tai joku sen mallinen ja se on kehunu sitä kovasti! ainii, ja oon täysin hullaantunu sun blogiin, tätä on vaa yksinkertasesti niin ihana lukee (: ja ootan tota sun ja oton postaust, ootte ihana pari ja aivan varmast täydelliset vanhemmat! ihanaa kesää :)♥

    VastaaPoista
  22. Anonyymi 14.14: Okeei no se on kyl söpö ja niit oli pari halvalla huuto.netissäkin :D Pitää miettii :) Mut aww kiitos kovasti kaikesta ja kaikkee hyvää ♥♥ Ja sun odotus palkitaan huomenna koska se Oton ja mun tarina -postaus on huomenna teidän kaikkien luettavissa ;D

    VastaaPoista
  23. Meillä oli leikkimatto ja siinä meijän neiti viihtyi tosi hyvin. Sitteri oli meillä myös kovassa käytössä, jos halusi itse syödä pysty laittaa lapsen siihen ja sitten kun alettiin soseita syömään syötiin sitterissä. Tollanen keinu on musta ihan turha juttu, sitteriä voi keinuttaa jalalla.

    t. 1v tytön äiti

    VastaaPoista
  24. Anonyymi 20.00: No sitteri ja leikkimatto me varmaan hankitaankin, ja toi on ihan totta et sitterii voi kyllä keinuttaa jalallakin :) Kiitos vinkeistä :)

    VastaaPoista
  25. Meillä toimi loistavasti Tiny Love merkkinen puuhamatto, siihen sai ostettua lisää leluja ihan jokaisesta marketista, oli vähän vaihtelua välillä :) Ja Lamaze-merkkiset lelut sopivat sen kanssa hyvin yksiin. Sai nekin lelut ripustettua roikkumaan kaaren lenkkeihin. Mitä enemmän matossa on touhuamista, niin sistä vahemmaksi asti lapsi jaksaa sillä leikkiä.

    Meillä oli ihan perussitteri, mutta ystävälläni oli käytössä sellainen tärisevä malli ja siihen vauva rauhoittui nopeasti, jopa meidän tyttö tykkäsi siitä tärinätoiminnosta kovasti.. Joten sitä voisin ihan lämpimästi suositella. Sydämensyke- ja muut äänitoiminnot on omasta mielestäni ainakin turhia...mutta jotkut tykkää :) Mielipideasia.

    VastaaPoista
  26. Jonna: Mäki oon ihastunu noihin Tiny Love -leikkimattoihin ja semmosen ajattelin ostaa :) Ja jos noi tärisevät babysitterit kerran on oikeesti ihan hyviä nii voisin kyl sellasen hankkii, näin olin muutenkin jo suunnitellu mut sun kommentti viel vahvisti tätä ajatusta :) Kiitos vinkeistä ja musta tuntuu et aika samoilla linjoilla on sun kanssa :))

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥