keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Tomera tytsykkä

Tiarasta on tullut ihan oikeestikin kyllä niin tomera tyttö! Viikonlopun jälkeen Tiara on alkanu istumaan niin varmasti ja tomeran näköisesti tuetta ettei tosikaan! Siis nyt uskallan jo vaikka jopa käydä hakemassa vaikka keittiöstä maissinaksun ja jättää neidin olkkariin istumaan hetkeksi, koska tänäänkin Tiara istui vauvakerhossa koko sen ajan (2,5h) mikä oltiin siellä ja horjahti ainoastaan kerran. Ja sekin horjahdus johtui siitä että Tiara tiiraili söpöä poikaa joka lähestyi ja neidin keskittyminen herpaantui, mut onneksi oli toinen söpöliini ritari ottamassa kiinni kun Tiara kaatui suoraan Eliaksen syliin. Aijaijai, millanen flirttaileva neiti tosta Tirriäisestä onkaan tulossa kun nyt jo pojat sekottaa sen pään ja ikää on vasta 6,5 kuukautta!
                  Tosta iästä mulla tuli semmonen juttu mieleen, mikä harmittaa ihan hirveesti, että meillä jäi neidin puolivuotisneuvola välistä tuon Oulun reissun takia! Seuraava neuvola on sitten vasta 27.4. ja silloin ikää on jo reilut 7 kuukautta. Mutta toisaalta, eipäs ainakaan tuu niin pitkää väliä sitten ennen 8kk neuvolalääkäriä kun se pitkä väli onkin ollut vahingossa nyt. Ois vaan niin kiva päästä sinne neuvolaan näyttämään meidän ihanaa taitavaa tytsyä joka istuukin niin hienosti, siis ihan oikeesti mulla meinas tulla tippaki linssiin muskarissa tänään kun olin niin ylpeä Tiarasta. On se vaan niin ihana ja rakas tyttö! Ja tässäpä ois muutama otos tuosta maailman rakkaimmasta neitokaisesta:

Maailman sulosin<3

Niin hienosti istuu<3

"Nyt kyllä mun näkökenttään osui jotain vielä kameraakin jännempää!"

"Hyi, porkkanaa!"

"Popsi popsi pooorkkanaa..."

"Hampaitaaa see vahvistaaa..." (missä ne hampaat viipyy!?!!!"

"Naminaminaminami poorkkanaaaaaa!"
Vauvakerhossa oli tänään ihan huikean kivaa ja Tiara ja Eliaskin tuntui olevan leikeissään nyt paljon enemmän samalla tasolla kirjaimellisesti kun molemmat osasivat istua. Oli se niin hassua katsoa muskarissa kun oli niin paljon Tiaraa nuorempia vauvoja. Toisaalta olin ihan silleen että "aww aww en kestä vauvakuume!!!" Mutta toisaalta oon niin hirmusen hirmusen onnellinen siitä että ollaan jo ohitettu ihan pikkupikkuvauva-aika ja neidistä on jo enemmän seuraakin ja kyllä siinä niiden äitien yövalvomistarinoita kuunnellessa tuli semmonen olo että onneksi meillä ei oo niistä kärsitty enää pitkään aikaan. Mutta kyllä mä silti haluan kokea tän kaiken vielä uudelleenkin, mutta just nyt on hyvä just näin.

Allaolevat kuvat on ottanut ihana Sara, huomaa varmaan kuvanlaadustakin että nyt on kamera ollu jossain vähän kokeneemmissa käsissä kun mun omissa. 




Kuinka söpöjä noi kaksi pientä palleroista voi oikeesti olla yhdessä? Samanlaiset sukatkin söpöliineillä! Mä en kestä, tässä on kyllä vuosisadan rakkaustarina aluillaan! Mä nään jo mun mielessä "Just Married Tiara & Elias" -kylttejä, Sara älä nyt säikähdä (:-------D)! Mutta siis musta on aivan ihanaa että niistä on seuraa toisilleen ja vielä ihanampaa on se että meistä äideistäkin on seuraa toisillemme ja saadaan patistettua toinen toistamme niin lenkkeilemään kuin vaikka mitä muutakin. Just tällasesta äitikaveruudesta mä haaveilin raskausaikanakin! Sara myös nappasi musta parit päivänasukuvat ulkona, joten seuraavaksi niiden vuoro:



Päivän asu:
Mintunvihreä lyhyt toppi ja valkoinen reikäneule - Gina Tricot
Parka - H&M
Musta tuubihuivi - Seppälä
Nilkkurit - DinSko

Sellaista tänään! Huomenna olis tarkoitus mennä käymään neidin kummitädin Nonan luona ja sen jälkeen suunnata Oton ja Tiaran kanssa Vapianoon herkuttelemaan pitkästä aikaa ihanilla pasta-annoksilla, kaikki on nyt kiinni siitä että saanko mä huomenna nauttia taas ah niin ihanista kuukausittaisista vatsa- ja selkäkivuista vai vältynkö niiltä kenties vielä yhden päivän. Pitäkää mulle peukkuja! Mä alan nyt keittelemään iltateetä kun tuntuu tuolta jostain orastelevan joku ihana pieni kurkkukipukin vielä tähän hätään, toivottavasti lähtis sillä teellä pois. Ihanaa loppuviikkoa teille kaikille ja isot kiitokset siitä että ootte jaksaneet kommentoida niin paljon kaikkea ihanaa viimeaikoina, ootte tuottaneet mulle kyllä niin hyvää mieltä että en tiedä uskottekokaan!

Sellaisia kyselisin vielä, että missä mitoissa teidän muksut on olleet 6kk iässä? Kun ois kiva tietää vaikka jotain arvioita vaan että osaisin ees vähän hahmottaa että missä kokoluokassa Tiara saattaa olla tällä hetkellä. Ja toinen juttu, missä iässä teillä on alettu istuskelemaan tuetta? Ja missä iässä itse on päästy istuma-asentoon, tai toisinsanoen kuinka nopeasti istumaan oppimisen jälkeen?

Moikkamoii<3

64 kommenttia:

  1. Teijän tytsy on kyllä kasvanut ihan hirmuisesti muutaman kuukauden sisällä :) Ja toi haalari on niin söpö ja mukavan näköinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on se kyllä, kasvanu niin huikeesti ettei meinaa itekkään uskoa! Ja eiks ookin, mä tykkään kans ja Tiarakin :)

      Poista
  2. tosi ihana toi sun päivän asu:) sopii sulle super hyvin, nii sun tyylinen :) ! ootko muuten ajatellu pysyä mustahiuksisena (vai onko se tummantumman ruskea:D) vai vaihtaa kesällä vaaleampaan vai kenties ihan blondiin ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii kiitos<3 Tummanruskeet nää on, tietty aina eri valaistuksessa näistä saa mitä tahansa keskiruskeesta pikimustaan :D Mut blondiksi en aio enää koskaan, jäi trauma mun katkeilleista hiuksista :D Mut saatan ehkä vaihtaa vaaleampaan ruskean sävyyn :)

      Poista
  3. Meiän tytöllä oli tiistaina just 6kk neuvola ja mitat oli 70cm ja 9,1kg. :)

    Ja muistutat noissa kahdessa kuvassa aika paljon sitä yhtä näyttelijää, Sara Melleriä. Tai ainaki mulle tuli heti mieleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, nojoo, musta tuntuu et Tiara saattais olla aika samankokonen kun 5kk neuvolassa oli 65cm ja 7,7 kg muistaakseni :)
      Ja aijaa :D No se on mun mielestä aika nätti että otan ton kohteliaisuutena, eli kiitos :D!

      Poista
    2. Vois hyvinki olla samaa kokoa suurinpiirtein, ku meillä 5kk mitat oli 66cm ja 7,6kg eli ei paljoa heitä noista Tiaran mitoista. :D
      Ja kohteliaisuus sen oli tarkotuskin olla. :)

      Poista
  4. Ihana tuo kolmas kuva Tiarasta ja Eliaksesta, ne ihan selvästi keskustelee keskenään siitä, että mitä tehdään tän leikkihetken jälkeen... Sulosia ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah eiks ookin <3 Ne on kyl niin söpöliinejä keskenään!<3

      Poista
  5. Voi ei mikä söpö tyttö, niin tomerasti istuu jo itse! <3

    Tämä saattaa olla liian henk.koht. kysymys, mutta miltä susta ja Otosta tuntuu se, että Tiaralla on käytännössä vain yksi isovanhempi? Meillä tulee olemaan tällainen tilanne mikäli saadaan lapsi, sillä mä en ole isäni kanssa tekemisissä ja miehen vanhemmat ovat kuolleet. Onneksi mulla on ihana äiti, kuten sullakin! Ymmärrän tietty, jos et sä tai Otto halua aiheesta puhua. :) Mä oon vaan vähän masis, kun isovanhemmat olis kuitenkin lapselle iso rikkaus, mutta toisaalta uskoisin, että kyllä yksi hyvä isovanhempi riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eiks istukin, se on kasvanu niiiiin paljon!

      Kyllähän se pahalta tuntuu, olis ihana tarjota Tiaralle 4 välittävää ja rakastavaa isovanhempaa mutta valitettavasti se ei vaan ole mahdollista :( Mut onneksi Tiaralla on hirveän paljon muita rakastavia sukulaisia jotka voi korvata puuttuvia isovanhempia; isotädeistä isoenoihin ja isoisovanhempiin jotka hekin ovat vielä täysissä elämänvoimissaan :D

      Poista
  6. miksi panta on otsalla...? eikö tuo häiritse vauvaa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten se vaikuttaa mihinkään jos on panta otsalla????? Ymmärtäisin jos vaikka silmillä roikkuis tai suussa tai kaulassa mutta miten se otsa muka häiritsis mitään XD

      Poista
  7. Tuli tuosta Tiaran istumisesta mieleen, että meille ainakin vuosi sitten neuvolasta sanottiin ettei saisi kovin pitkiä aikoja (tarkoittaen siis kymmeniä minuutteja putkeen) istuttaa tuetta ennen kun lapsi itse nousee istumaan lattialta. Tiedä sitten miten nykyään sanotaan ja mihin se perustuu. Kun itse järjellä ajattelisin että kun lapsi pysyy istumassa itse pitkän aikaa niin saa istua. Ehkä ei lihakset sitten kuitenkaan ole ihan tarpeeksi kehittynyt tukemaan selkää oikeaan asentoon pitkiksi ajoiksi... Ehkä joku muu tietää mihin perustuu ettei saisi istuttaa ja sanotaanko niinedes neuvolassa enää?

    Ei siis tosiaan ole tarkoitus Iina arvostella tai moittia että istutat Tiaraa. Tuli vaan mieleen mitä meille sanottiin. Jäin silloin jo itse miettimään mihin perustui tuo ohje, mutta ei tullut kysyttyä. Nyt kun näin Tiaran istumassa muistui mieleen ja jäin miettimään asiaa... Uskon että itse Oton kanssa parhaiten näette kuinka tukevasti Tiara istuu ja kuinka pitkään jaksaa istua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis kyllä Tiara oli mulla sylissäkin ja oli siinä muskaria ja ties mitä kaikkea välissä (muskarissa kokoajan vauvan kanssa tehdään jotain joko sylissä tai makuuasennossa) että en mä sitä istuttais paikallaan todellakaan 2,5h vielä kun se on just vasta oppinut, pointti oli enemmänkin se että ei kaatuillut tai mitään ja kokoajan halusi ja osasi istua siellä. Mutta ilmeisesti ilmaisin itseäni tässä väsymyksessä sen verran huonosti että aiheutin taas huolta meidän lapsen turvallisuudesta. Mulla on kyllä järki päässä ihan omasta takaa, kuten Otollakin niinkuin totesitkin ja vaikka sitä ei ehkä aina uskois niin kyllä me mietitään yleensä ennen kun annetaan Tiaran tehdä jotain. Sun kommenttisi oli ihan asiallinen, siinä ei ole mitään vikaa ja ymmärrän kyllä nyt kun itekin luen tota mun tekstiä että kuulostaa tosiaan "hieman" hassulta toi että Tiara ois istunut 2,5 h putkeen, mutta tämä mun kärkäs vastaustekstini lähinnä siksi että jos joku muu nyt innostuu kehittelemään tästä vaikkapa taannnoisen sosesodan veroista kommenttipommitusta niin voinpahan ainakin sanoa että olisit lukenut tuon :D!

      Että kaikkea hyvää sulle ja en ottanut kommenttiasi pahalla, toivottavasti et säkään ota tätä :)

      Poista
    2. Meille neuvolassa sanottiin, että ei saisi istuttaa ennen kuin nousee itse istumaan ihan sen takia, ettei lapsi ala liikkumaan silleen pepullaan. Me kyllä istutettiin silti, koska muuten meidän neiti ei olisi viihtynyt itsekseen ollenkaan ja ihan normaalisti lähti konttaamaan. :) En ole aiemmin tainnut kommentoidakaan, mutta ihana blogi ja aivan ihana tyttönen! <3 Meillä on muutaman kuukauden vanhempi pikkuneiti ja lisäksi kaksi isoveljeä. :)

      Siru

      Poista
    3. Mun serkku liikku silleen pepullaan ja se oli maailman sulosin :D En mä tajuu että mitä pahaa siinä on, ihan normaalisti se oppi sit kävelemään ja aika hyvissä ajoin vieläpä :) Mutta joo, mä kyllä istutan Tiaraa yleensä 5-10min kerrallaan korkeintaan ja sitten jo kaappaan sen syliin tai sit se menee itte mahalleen tai jotain ku se osaa kyllä tulla pois istuma-asennosta itse :) Kiitoksia paljon ja mukavaa kevättä teidän perheelle :)<3

      Poista
    4. pakko kommentoida että vauvan istuttaminenha tarkottaa sitä että lapsi tuetan esim tyynyillä istumaan iässä jolloin lapsi ei itse hallitse vartalooan. mutta Tirahan ISTUU itse eli mun käsittääkseni iina ei teemitää väärää ku antaa lapsen istua :)

      Poista
  8. Hei! Oma tyttöni oli puolen vuoden iässä 69 senttiä ja painoa reilu 8 kiloa. Nyt tyttö onkin jo 8 kuukautta. Istumaan hän oppi 7 kuukauden iässä itse. En siis istuttanut häntä lattialla tai muuallakaan kuin vain syöttötuolissa. Minulle sanottiin ettei saisi istuttaa pitkiä aikoja, ennen kuin oppii itse nousta istumaan. Joten hän oppi itse nousemaan istumaan ja tasapainon kanssa meni pari päivää ennen kuin osasi istua niin, ettei enää horjahtanut jonkin ajan kuluttua. Mutta ei tuo kauheasti jaksa paikallaan istua, kun on niin kiireinen seisomaan nousemisen ja tuella kävelemisen kanssa. Ja jo kuukausi sitten, kun oppi istumaan, ei kauheasti istunut, kun piti taas mennä kontaten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelen aina tuota, että sanotaan muka ettei saa istuttaa lasta ennen kun oppii itse nousta istumaan. Meillä on saman ikäinen tyttö ja hän osaa kyllä istua mutta ei vielä ole itse kertaakaan mennyt istumaan, hän kuitenkin jo seisoo tuetta ja ottaa askelia sekä konttaa. Että ei se nyt mun mielestä niinkään voi mennä että saa istuttaa vasta kun oppii istumaan koska moni vauva ei edes malta opetella istumaan menoa jos on kova kiire liikkumaan. :)

      Poista
    2. No Tiaraakaan mä en istuttanut muulla kuin syöttötuolissa ennen kuin huomasin että se itse lopetti nojaamasta syöttötuolissa niihin selkä- ja käsinojiin ja vaunuissa nousi itse istumaan kokoajan, että en mäjään oo mitenkään väkisin koittanu istuttaa ennen kun se on ollut valmis :) Ja niinhän se on että jos on tosi kiire liikkumaan niin ei siinä välttämättä ehdi mitään istumaan menoa opettelemaan :D Kaikki lapset on yksilöitä ja eiköhän jokainen (tai ainaki melkeen jokainen) vanhempi tiedä itse mitä lapsensa kanssa tekee :) Mutta ihanaa kevättä teille molemmille perheinenne!

      Poista
  9. Me käytiin viimeviikolla 6kk neuvolassa ja mitat oli 8060g ja 67,5cm :) Neiti on vasta oppinut pyörähtämään selälleen ja mahalleen eikä puhettakaan vielä tuetta istumisesta ;) Hetken voi istua yksinään jos jalkojen väliin laittaa leluja mut selkä ei pysy vielä suorana ja pää painuu kohti lattiaa :D Mut kaikki ajallaan :) Tiara on kyllä tosi hyvin kehittyny ikäsekseen :) Ja hei mulla ihmetyttää tuo ku monet samanikäset Tiara mukaanluettuna juo ite tuttipullosta? Onko se tapahtunu ihan itestään et Tiara on ite ottanu aina pullosta kiinni? :D Mä oon nimittäin yrittäny samaa mut ei ne pikku kätöset malta pysyä siinä pullon ympärillä ku paljo kivempaa huitoa niillä joka suuntaan;)

    -J-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on neiti 8,5kk eikä kyllä puhettakaan että malttaisi itse pitää pulloa käsissään ja juoda vaan se huitelee sitä minne sattuu ja puree vaan tuttiosaa kun koittaa laittaa sitä suuhun. :D Mutta eiköhän kaikki sen taidon opi ennemmin tai myöhemmin ja niinhän se taitaa mennä että toiset oppii ajoissa toisen asian ja toiset toisen. :)

      Poista
    2. Okei, no musta tuntuu että painoa Tiaralla on varmaan reilusti enemmän (viime neuvolassa 5kk iässä jo lähes 8kg :D) mutta pituus saattais ehkä olla samaa luokkaa kun teillä :) Tiarallakin kesti kauan oppia kunnolla masulleen pyörähtäminen mutta sen jälkeen kaikki uudet jutut on tullu tosi nopeessa tahdissa :) Musta tuntuu että toi vauvakerhoilu on kans "opettanu" Tiaraa ihan hirveesti kun se on alkanu matkimaan kaikkea mitä isommat muksut siellä tekee niin jotenkin tuntuu että nykyään Tiara oppii paljon nopeammin kun pienempänä jolloin ei hirveesti nähty muita vauvoja ja kaikki tuli aika hitaassa tahdissa :D

      Ja siis Tiara on varmaan parin viikon ikäsestä aina pitäny tuttipullosta kiinni, mut nyt vasta parin kuukauden ajan sillä on oikeesti pysyny se käsissä :) Mut aina se on heti tarrannu kiinni siihen kun on suuhun laittanu :DD Kai sekin on ihan yksilöllistä että millon oppii pitämään tuttipullosta vai oppiiko ollenkaan, jotkuthan ei pidä tuttipullosta ollenkaan kiinni mut hiffaa silti heti nokkamukin idean :)

      Ihanaa kevättä teille molemmille kommentoijille!

      Poista
  10. HMM, eikös panta vauvoilla juurikin ole otsalla???? olisko kaulassa jotenkin parempi :D
    Ja siis joo, meillä Leo oppi ensin seisomaan ja sit vasta istumaan :DD (istu kyllä kun laitto istumaan, mutta ei ite osannu)
    6KK neukku = 7670g ja 68cm :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sitä mäkin mietin että mihin mun sit pitäis tunkea se panta XD

      Ja aijaa, musta tuntuu et meillä tulee kestämään tossa seisomisessa vielä hyvä tovi, Tiara kyllä seisoo jos sitä pitää käsistä kiinni ja vielä ihan tukevasti mut sillä ei oo mitään hinkua yrittää edes nousta vielä ylöspäin :D Mut kaikki ajallaan :)

      Tiara paino 5kk neuvolassa 7760g muistaakseni että nyt kun ikää on pian 7kk nii musta tuntuu et neidillä huitelee paino jo varmaan yhdeksässä kilossa :DD

      Poista
  11. oon kommentoinu 2kertaa sulle aiemmin ja kehunu sun kauneuttas aina vaan:D mut en oikeesti kestä kuinka kaunis oot:) ja heei noi lyhyet hiukset sopii sulle tosi hyvin, sekä tykkään sun asuista tosi paljon!

    VastaaPoista
  12. Vitsi en kestä Tiara on niin söpö ja sä niin kaunis:) Hei en muista kirjotitko aikasemmin että mistä toi Tiaran haalari on, mut mistä se on :DD? Ja tiiätkö onko niitä muissa väreissä ku vaaleenpunaisena :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sry tunkeudun, mut se on Kappahlista :D Meillä on nimittäin samanmallinen tähtihaalari, joka on siis sini-punainen :)

      Tää jörrikkä oli 6 kk neukussa 69 cm ja hiukan vajaa 8 kg. 7 kk neuvolaa ei oo, joten punnitsin itse lapsen kun (haha) panikoin sitä, saako tuo tarpeeks ruokaa, kun kiinteiden syönti aloitettiin vasta tuossa 5,5 kk iässä. Jotenki sitä vaan ei osaa luottaa, et kun toisella on yleishyvä olo ja se nukkuu, niin ehkä saa ihan riittävästi.. Painoki noussu 3 viikossa 500 g. Oho, meninpä sivuraiteille taas :D

      Tää ei vielä istuskele ilman etusormien tukea. Syöttötuoliki otettiin käyttöön vasta nyt kun saatiin sellanen.. Vaik mein poika ei oo ihan yhtä tomera kuin Tiara, joten ei syöttikselle olis käyttöö ollutkaan ;) Me ollaan keskitytty hampaiden tekoon, niitä löytyy kaks ja lisää on jo tulossa.

      Mun pti kysymyspostaukseen ehtiä kysymään (oho), et miten suhtaudut siihen, kun joku lukijas tunnistaa sut kadulla? Eli jos esim. meikä putkahtais sun naaman eteen sanomaan, et "oon se Fanni ja luen sun blogia" niin tuleeko sulla nolostus vai ilostus, et sut on tunnistettu? Oot varmaan vastannu joskus tähän/kommentoinu asiaa jotenkin, kun mulla on semmonen mielikuva ettet pistä pahaksesi :)

      Poista
    2. ^ Kappahlista saa noita. On kyllä niin suosittuja, että jäljellä olevat koot on hajakokoja. Sini-vihreinä ja sini-puna-tähtikuvioina saa :) Kappahlin nettisivuilta löytää tuon noiden valikoiman!

      Poista
    3. Laura: Aww eikös ookin, meidän prinsessainen <3 Ja joo Kappahlistahan se mut tosiaan äkkii kannattaa rynnätä ostoksille jos meinaa saada tommosen, noi on ihan super suosittuja! Terkkuja teidän suloselle pikkumiehelle<3

      Fanni: Ei haittaa "tunkeutuminen" varmasti ihan kiva että vastasit kommenttiin kun mulla tunnetusti aina vähän kestää näissä vastauksissa niin meni info nopeammin perille :D

      Tiara painoi sen vajaat 8kg jo 5kk neuvolassa nii en tiiä kyllä yhtään paljon se paino sit on kun ikää on 7kk, varmaan lähemmäs 9kg jo :D Ja meillä taas ei löydy niitä hampaita ainuttakaan, saapa nähdä millon ne ilmestyy :D

      Ja siis joo musta on kyllä ihanaa jos joku lukija sattuu bongaamaan mut ja tulee moikkaamaan, se on kyllä kunnon päivänpiristys aina! Mut semmonen ahdistaa just kun välillä mulle tulee kommentteja että joku on nähnyt mut jossain ja kuinka kamalaa oli että vaikka mä ostin Mäkistä ruokaa :D Tai silleen, kuka oikeesti omaa niin tylsän elämän että tuijottaa jonkun bloggaajan mäkkiostoksia ja vielä tulee kommentoimaan paheksuvasti :D Eli moikkaavat lukijat HOT nolot stalkkerit NOT :DD Saa siis tulla moikkaamaan!

      Anonyymi: Kiitos kun neuvoit, mulla kesti näissä vastauksissa niin oli varmasti mukava kumminkin saada vastaus nopeasti :)

      Poista
  13. Täällä oltiin 6kk iässä kokoo 62/68, pituutta en kyl nyt muista (villi arvaus että 61cm) ja painoa tais olla sen 7-8kg. Tyttö synty keskosena ja on edelleenkin tosi hoikka ja pienikokoinen, vaikka ikää on jo 3vuotta. :) Ja istuminen tuli kanssa heti kun ätytti 6kk, muistan kun ostin kk aiemmin matkarattaat ja en uskaltanut istuttaa, ennenkun itse oppi istumaan niissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii kun on ollut sirppana neiti teillä :) Tiarakin osaa jo itse nousta rattaissa istumaan :) Mukavaa kevättä!

      Poista
  14. Voi mikä pari! Söpöjä :)

    Se on kyllä aivan mahtavaa kun on näitä äitikavereita. Mulla on yksi lapsuuteni ystävä jonka kanssa ollaan oltu ystäviä ekaluokalta asti ja nyt meillä on lapset kolmen kuukauden ikäerolla, ihanaa :)

    Meidän Väinö on ollut puolivuotiaana 8950g ja 68,2cm. Syntyessään oli 3960g ja 52cm. Nyt ikää herralla tulee ensi viikolla 8kk, mutta 7kk oli 9550g ja 69,7cm :)

    Meillä ei juuri yksinään istutettu kuin syöttötuolissa ennen kuin itse oppi nousemaan istumaan :) ja se tapahtui n. viikko 7kk päivän jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookin ihania! Se on kyllä oikeesti niin kiva että on äitikavereita joiden kanssa jakaa kaikki vauvajutut!

      Musta tuntuu että Tiara saattais olla aika samoissa mitoissa mitä Väinö on nyt, mut en kyllä tiiä... Pituutta voi olla ehkä vähän vähemmän :O

      Poista
  15. Meillä opittiin 5-6kk ikäisenä istumaan ilman tukea. 7kk iässä alettiin konttaamaan ja vajaa 8kk ikäisenä noustiin seisomaan tukea vasten. Iida osaa siis istua kyllä kun hänet laittaa istumaan, mutta itse ei käy istumaan, hänellä on vain niin kova kiire liikkumaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No musta tuntuu että meillä saattaa mennä noin niinkun teilläkin tuon istumaan nousun kanssa koska Tiaralla on kans kiire päästä liikkeelle :D

      Poista
  16. meillä 6kk mitat oli 67,6cm ja 7800g :) ja puolen vuoden iässä alettiin istuskella tuetta pieniä aikoja kerrallaan ja ite nousi istumaan 8kk:n iässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän 6kk mitat oli suunnilleen samat kun meidän 5kk mitat paitsi pituutta vähän enemmän :)

      Poista
  17. Heippa! Oon jo jonkin aikaa tätä sun blogia lukenut mutta nyt vasta saan aikaseksi kommentoida :) Kiva blogi!
    Meillä Roni on nyt 7kk2vko ja oppi istumaan pari viikkoa sitten, nousi siis itse istumaan ja istuu tuetta. Ei oikeestaan koskaan edes istutettu, paitsi syöttötuolissa ja sylissä joitakin aikoja, eli itekseen oppi :)
    6kk neuvolan mitat oli 8330g ja 68cm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Kiva että tykkäät ja jaksoit kommentoida :) Meidän muksuilla ei sitten ookaan kun pari hassua viikkoa ikäeroa, Tiara on nyt 6kk 4vko 4pvä vanha :D
      Mukavaa kevättä teille!

      Poista
    2. Ei ookkaan! Roni synty 1.9 vaikka LA olis ollu vasta 20.9
      Eikös Tiarakin syntyny aika paljon ennen LA.ta vai muistanko ihan väärin? :)

      Poista
  18. Hienosti istuu :) Mun tyttö oppi istumaan vasta n. 10 kk iässä, sillä ei ollu mihkään kiire :) Mut kaikki me olemme yksilöllisiä ;)

    Toivottavasti ne tulevat hampaat ei tuu kauhean itkun ja kuumeen kanssa, meillä selvittiin pelkillä pienillä itkuilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän me kaikki ollaan yksilöllisiä, meillä kesti esim Tiaralla tosi kauan oppia kääntymään itse, oppi sen vasta n. 5,5kk iässä kunnolla :D Mutta ei tässä ole mikään kiire! Ja joo sitä mäkin toivon että hampaat tulis nätisti pikku kitinöillä, toivottavasti mun toive toteutuis :DD

      Poista
  19. Otan osaa noihin kuukautiskipuihin, ei ole todellakaan mukavaa... Tiedän kymmenet kerrat vessanpönttöä kaulailleena miltä se tuntuu, kun sattuu ja kuvottaa. Varmaan oletkin kokeillut kaikki miranaxit ja muut sitä vahvemmat reseptilääkkeet (saa ihan terveyskeskuslääkäriltäkin), mulla ne eikä ehkäisypillerit ole auttaneet tarpeeksi. Toiset väittävät, että synnyttäminen vie kivut, mutta ei taida näköjään olla niinkään. Jos et ole käynyt gynellä, suosittelen kyllä lämpimästi, multa löytyi ultrassa munasarjakasvain ja laparoskopiassa endometrioosi, mitkä osittain molemmat selitti kipuja, vaikkei täysin. Näin siis vaikka kuukautiskipuni ovat ns. primäärejä eli olen kärsinyt niistä aina. Ei ole tarkoitus pelotella, mutta jos et ollut tietoinen niin tuskin tarkastuttamisesta on haittaakaan.


    Ihana teidän pikkuinen neiti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulla on ihan sama että vessanpyttyä on tullut halailtua ja kouristeltua kun on niin kovat kivut :( Mä oon koittanut joo vaikka mitä noita lääkkeitä ja pillereitä ja nyt tuli sit kokeiltua synnyttämistäkin :D mut eipä sekään auttanut! Mutta yllättävää kyllä, nyt kun mulla on menkat niin mulla oli reseptilääkkeet loppu ja otin normaalia ibumaxia ja voi että mulla on hyvä olo, ei oo ollut näin helpot menkat varmaan vuosiin :DD En voi käsittää miten tässä näin kävi mut oon ilonen! Ja joo mä aattelin kyllä että pitäs varaa gynelle aika ja tutkituttaa ihan kunnolla että mistä nää kivut johtuu, ne ei tosiaan ole kyllä mukavia :/

      Kiva että kommentoit ja mukavaa kevättä!

      Poista
  20. Voi kun Tiara on kasvanut!:DD Ihan mielettömän suloinen lapsi.
    Ja sulla on ihan sikahienot kengät!:-D

    VastaaPoista
  21. Meiän Eelis oli 6kk:s neuvolas 8545g/71,6cm (syntymämitat 4035/53,5cm) Istumista tuetta en muista enää, ja vauvakirjakaan oo nyt lähettyvillä kun ei olla kotona, mutta varmaankin siin 5-6kk iässä. 8kk:n iässä meidän poika alkoi itse nousemaan istumaan vasta, kun oppi ylös nousemisen tukea vasten muutenkin niin alko tasapaino kehittyyn siin samalla. Nyt 10kk ja seisoo tuetta hetkellisesti ja ensimmäinen askelkin on otettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi hitsi, teidän Eelis on kasvanut hienosti jos ensimmäinen askelkin on otettu :) Musta tuntuu että Tiarallakin tulee kestämään siinä itse istumaan nousussa kun sillä on niin kiire lähteä muuten liikkeelle :D Terkkuja sinnepäin!

      Poista
  22. Meillä oli tänään just 6kk neuvola ja Fiona on nyt 6kk ja 5 pvää vanha. Mitat oli 7245 g ja 66,5 cm :)

    Hienosti Tiara istuu jo! Fiona istuu useimmiten kans ihan hyvin tuetta mutta joskus kellahtaa heti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiaralla oli painoa melkein 8kg jo 5kk neuvolassa, se on semmonen pullukka<3 :D

      Ja joo niin se kyllä istuu, ihan huikeeta että se oppikin ton niin nopsaa! Ja kyllä Tiarakin vielä viikko sitten kellahteli useammin, mut toi vakaus tuli ihan yhtäkkiä :)

      Poista
  23. Meijän tytsy oli 6kk 69cm pitkä ja painoi 8.1kg :D Ja meijän Bella (viikkoa teijän prinsessaa vanhempi :D) ni ei se oikee handlaa tota tuetta istumista,keinuu ku viimestä päivää ku oon testaillu :D

    p.s en mäkään muista ootkos kirjotellu tosta haalarista..ni samaa kyselisin kun ylimmäinen eli mistäs sellanen kävelis vastaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana nimi teidän neidillä! Ja kyllä se sieltä vielä tulee se istuminen, viikko sitten Tiarakin vielä huojui aika paljon :D

      Ja toi haalari on Jonathanin ja me ollaan saatu se Lapsellista -blogin Sascialta kun se oli Helmille liian pieni :D En tiiä löytyykö noita mistään enää, mut me ollaan ainakin oltu tyytyväisiä, ihan mielettömän hyvä haalari!

      Poista
  24. Meidän poika on nyt kohta 8kk ja istuu oikein tukevasti, kun laittaa istumaan, mutta itse ei osaa vielä istumaan mennä eikä osaa ottaa käsillä vastaan, jos sattuu horjahtamaan. Siksi en ole vielä pitkiä aikoja istuttanut, kun neuvolassakin sanoivat, ettei kannata istuttaa, ettei vauvasta tule "peppukiitäjää" eli vauva alkaa liikkumaan istuvilteen eteenpäin. Istuttamisessa voi myös käydä niin, että vauva ei enää haluakkaan maata lattialla vaan haluaisi vaan istua kokoajan ja sen myötä voi liikkumaan lähteminen viivästyä.

    Niin ja noista yövalvomisista.. itsekkin ajattelin, että kun "pikku-vauva-aika" meni ohi, että itkuiset yöt ovat takanapäin, mutta tipuin taas maan pinnalle, kun huomasin miten levottomiksi yöt käyvät aina kun lapsi oppii jotain uutta.. tai tulee hampaita. Mutta kyllähän se jossain vaiheessa lähes kaikilla helpottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun serkku oli peppukiitäjä pienenä ja maailman sulosin :D Nykyään samainen serkku tosin on jo fiksu 8-vuotias tokaluokkalainen tyttö :)

      Ja meillä ei oikeestaan koskaan oo ollut yöt mitenkään itkuisia, aina on neiti nukahtanut heti syötön jälkeen (tai no siihen asti kun ne yösyötöt loppui sitten kokonaan 2,5kk iässä) ja sen jälkeen neiti on nukkunu kokonaisia öitä aina, enkä oo ainakaan huomannut että uuden oppiminen ois mitenkään vielä muuttanut öitä levottomammiksi, ihan hyvin meillä nukutaan :) Toivottavasti jatkuiskin tämmösenä!

      Mukavaa kevättä teille :)

      Poista
  25. Ihana toi jumppi Tiaralla<3 Suloinen ja iso tyttö sulla. Saat kyllä olla ylpeä (:

    terhi-story-of-my-life.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se<3 Ja oon mä kyllä maailman ylpein meidän neidistä :)

      Poista
  26. Meillä poju 6kk 2vko istuskelee vallan vaunuissa pystyssä vaikka olisin laittanut selkänojan alas. Siinä pysyy hurjan hyvin, toodella pitkiä aikoja. Lattialla istuskelee aika tomerasti, mutta taaksepäin lentää jos keskittyminen herppaantuu. Välillä näyttää siltä, että poitsu koittaisi päästä istumaan, menee jotenkin hassusti istumisasennon ja kyljelläänmakuun välimaastoon, mutta ei jaksa työntää itseään pystyyn :D nyt nousi kyllä jo polvilleen seisomaan tukea vasten.. Saa nähdä pääseekö ensin istumaan vai seisomaan :D

    Heh, meillä oli viikko sitten mitat hurrrrjat 75,6cm ja 10,8kiloa :D mutta me mennään ihan omilla käyrillä eikä kannata vertailla.. Syntyessään oli 4310g ja 55cm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ihan sama noiden vaunujen kanssa! SIksi mä kokeilinkin lattialla alunperin istuttaa kun vaunuissa nousi kokoajan itse istumaan selkänojan asennosta riippumatta :D Ja meillä on myös sama toi kylki-istumisasentojuttu, mutta ei myöskään jaksa vielä työntää pystyyn :D Ja meillä harjoitellaan kans konttausasentoa, mut aina kun pylly nousee pystyyn ja jalat menee oikein niin naama ja kädet romahtaa, ei vielä oo voimaa tarpeeksi :DD Ja teillä se vasta tomera poika onkin! Tiarakin on tosin kyllä monia ikäisiään vauvoja reilusti isokokoisempi vaikka syntyi pienipainoisena kuukauden etuajassa, se on niin yksilöllistä :D Ihanaa kevättä teille<3

      Poista
  27. Moi Iina (ja tietenkin ihana Tiara ja Otto)!

    Enpähän oo ehtinyt pitkään aikaan sulle kommentoimaan, vaikka kaiken olenkin lukenut, on ollut hirveää hässäkkää! Täytyy nyt ihan ensiksi sanoa, että voi vitsit kun Tiarasta on tullut iso tyttö! Siis aivan ihana. <3 Voisin sanoa, että melkeinpä rikollista, että teiltä löytyy noin söpö vauva, minä kun olen tällainen jatkuvasti kuumeileva persoona. Poika kun löytyy, niin tuollaista pientää prinsessaa himoan. :)

    Meillä poika oppi/nousi istumaan siinä n. 5,5-kuisena kun oppi konttaamaankin. Me ei oltu edes ehditty hankkimaan mitään syöttötuolia, eikä kyllä oltu istutettukaan, kun jätkä jo istua jökötti meidän olohuoneen lattialla! Meillä siis ensin opittiin konttaamaan (ryömiminen jäi välistä) ja sitten istumaan, välissä kun piti hetken aikaa aina huilata. :) Nyt, ikää on sen 10 kk ja jätkä vetää tukia pitkin niin mallikkaasti, että on enää päivistä kiinni, kun lähtee kävelemään. Käveleminen on tullut kyllä hitaammassa tahdissa, johtuu ehkä siitä, että jätkä pääsee niin nopeasti ja helposti konttaamalla eteenpäin. Laiskuutta ehkä havaittavissa? :D

    Niin ja meidän 6kk-neuvola mitat oli 72,6cm ja 9620g. :)

    Ihanaa kevättä teidän perheelle Iina!

    Terkuin
    Emma ja poikavauva 10kk

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥