keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Taitava Tirriskä

Tänään siis vihdoin oli 8kk-neuvola, vaikka Tiara täyttääkin jo tasa kahden viikon päästä 9 kuukautta. Tiara oli kiltisti neuvolassa ja esitteli taitojaan hienosti siitä huolimatta että kerkesi matkalla jo ummistaa viideksi minuutiksi silmät ja sitten joutui taas heräämään neuvolakäynnin ajaksi. Mä voisin ensin kertoa teille mittoja ja sitten kopsata tuon neuvolalääkärin kirjoittaman tekstin tähän:


(Suluissa 7,5kk mitat)
Pituus: 71,1cm (68,5cm)
Paino: 9525g (9015g)
Pipo: 45,1cm (44,9cm)

"Virkeä hyväkuntoinen tyttö. 
Kasvu ja kehitys hyvää. 
Hapanmaitotuotteiden aloitus 10kk iässä."

Neuvolalääkäri kehui kovasti Tiaran liikkumistaitoja kun neiti ryömi/yritti kontata/yritti karhukävellä ympäri tutkimushuoneen lattiaa. Kuulemma on ikäisekseen tosi hyvin kehittynyt ja varsinkin kun ottaa vielä huomioon kuukauden ennenaikaisuuden niin kuulemma aivan loistavasti on kehittynyt meidän neiti. Tiara hoki neuvolassa kokoajan "vauvauvauvauvauväyväyväyväyyy" ja kysyin sitten lääkäriltä siitä että onko se mahdollista että Tiara mahdollisesti jo tarkottaisi sillä "äidiii":n hokemisella äitiä oikeastikin ja kuulemma on, eli jee Tiara sitten kai osaa ensimmäisen sanansa? Kyllä se sitä ainakin hokee kun se on tulossa mun luokse tai samalla kun esim. hakkaa mun jalkaa tai rapsuttaa mun käsivartta.
          Oli myös tosi hassua kun neuvolalääkäri kysyi että joko Tiara nousee istumaan itse, niin sanoin että ei nouse että pitää vielä toisella kädellä kiinni lattiasta mutta melkein osaa jo nousta. No eiköhän sitten neiti heti ensimmäisenä meidän päästyä kotiin noussut itse istumaan ja on tehnyt sen jo kolme kertaa tänään! Viimeksi meillä kävi 7kk -neuvolassa niin että täti kysyi joko Tiara osaa ryömiä ja sanoin että ei niin samana päivänä tytsy rupes ryömimään!








Tiara osaa..
..Kääntyä selältä masulleen (4,5kk iästä)
..Kääntyä masulta selälleen (vastasyntyneestä asti)
..Ryömiä (7kk iästä asti)
..Mennä konttausasentoon ja kontata pari "askelta" (8kk iästä asti)
..Istua ilman tukea (5,5kk iästä asti)
..Nousta istumaan (tästä päivästä asti)
..Nousta karhukävelyasentoon (8,5kk iästä asti)
..Kävellä talutettaessa (5kk iästä asti)
..Varata painoa jaloille (4kk iästä asti)
..Nousta polvilleen seisomaan tukea vasten (8,5kk iästä asti)
..Taputtaa käsiä yhteen (7,5kk iästä asti)
..Sanoa "Äidiiii" = äiti (8kk  iästä asti)
..Toistella useita eri tavuja (7kk iästä asti)
..Tulla luokse kutsuttaessa (8kk iästä asti)
..Hytkyä musiikin tahdissa (8kk iästä asti)
..Syödä itse tuttipullosta (5kk iästä asti)





Tiara tykkää..
..Taputtaa
..Tutkimusmatkailla ympäri kotia (tai muuta paikkaa jossa saa olla lattialla)
..Lukea kirjoja ja avata niiden luukkuja
..Kiipeillä
..Keinua
..Shoppailla (istua vaunuissa ja leikkiä limupullolla) 
..Lukea mainoksia
..Pyydystää kaikki mahdolliset minipienet roskat ja muruset joita vain löytää
..Leikkiä piilosta (isi tai äiti pistää pään peiton alle ja Tiara ottaa peiton pois)
..Kuunnella musiikkia
..Tölkeistä, laseista ja pulloista (aina jos joku meistä juo jotain niin Tiaran on ihan pakko saada käsiinsä se astia josta juodaan)
..Hampaiden pesusta
..Halimisesta ja pusimisesta 
..Pomputtelusta
..Kutittamisesta
..Nuuskuttamisesta ja pöristelystä
..Vaipanvaihdosta
..Kylpemisestä, vedellä läträämisestä ja kylpyankoista





Tiara ei tykkää..
..Bodyjen/paitojen pukemisesta
..Semper eco turskasoseesta (en tosin ihmettele yhtään, soseen hajukin oli oksettava)
..Siitä että hän itse hakkaa itseään kaikilla mahdollisilla asioilla päähän (esim. kaukosäätimellä tai Xbox -ohjaimella), mutta kukapa tykkäis?

Tiaran lempiruokia on..
..Spagetti-tomaatti-kesäkurpitsasose
..Puolukkapuuro
..Porkkanaraaste
..Kaikki hedelmäsoseet 
..Neiti on muutenkin kaikkiruokainen, kaikesta tykkää ja kaikkea syö mutta noi on selkeesti ne jotka menee salamannopeasti kurkusta alas

Tiaran päivärytmi 8,5kk iässä 
(meillä rytmi vaihtelee paljon päivän ja tekemisten mukaan mutta tässä on nyt esimerkki aika tavallisesta neidin päivästä):

8.00 Herätys, aamumaito ja hengailua
8.30 aamupesut, vaipan ja vaatteiden vaihto
9.00 Aamupuuro + vesi
9.15-11.00 Leikkiä, kirjojen lukemista ja höpöttelyä
11.00 Lounas (Liha-kasvissose)+ Maito
11.15-13.00 ekat päikkärit
13.00 leikkiä, ulkoilua, keinumista
14.30 Välipala (Sormiruokaa/Hedelmäsose/vauvajogurtti)
14.45 Leikkiä ja hengailua
15.30 Maito
16.00 Kakkospäikkärit kauppareissun ajan
17.00 Hengailua
18.00 Illallinen (lihakasvissose ja maito)
18.15 Leikkiä, kirjojen lukemista ym. 
20.00 Iltakylpy (Kylpy n. 3-4 kertaa viikossa)
20.30 Maito
21.00 Iltapuuro -->omaan sänkyyn nukkumaan

Olipas tässä nyt aimo annos Tirriskää, toivottavasti tykkäsitte! Mä nyt epäkunnioittavasti Tiaran hienoa 8kk-etappia kohtaan lätkäisen tähän loppuun vielä parit asukuvat itsestäni, ihan vaan siksi koska tykkäsin mun asusta! Toi on siis eilinen asu ja eilen oli ihanan lämmintä!





Päivän asu:
Nahkaliivi - Only
Musta toppi - Vero Moda
Farkut - ZARA
Sandaalit - TopShop
Aurinkolasit - Glitter
Huivi hiuksissa - Äidin vanha

Nyt hipsin äkkiä sohvalle Oton kainaloon kattomaan salkkareita! Hirveä harmitus kun kesätauko alkaa ihan pian! Kommentoikaa ihmeessä mielipiteitä päivänasusta jos jaksatte! Ja mitäs tykkäsitte tälläsestä kattavasta Tiara-postauksesta? Vai oliko tää edes kattava? Hauskaa keskiviikkoiltaa kaikille<3

60 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Tiara on fiksu tyttö! Ja kiva asu sulla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanaa että tykkäsit :) Tiara on meidän fiksu muksu<3

      Poista
  2. Kaunis Iina! Ja mun mielestä ainakin oli tosi mukavaa lukea näin kattavasti Tiaran touhuista ja syömisistä, I like! ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos<3 Ja kiva että tykkäsit postauksesta!

      Poista
  3. Tosi kiva postaus! :) Tiara on nii ihana! <3 Ja sä niin nätti! :) Nii ja toi sun asu on kans tosi kiva! :) Toi nahkaliivi on tosi ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, kiva jos postaus miellytti :)<3 Mäkin tykkään siitä nahkaliivistä, se on ollu mulla jo vuodesta 2009! :D Ja Tirriskä on meidän neiti suloisuus<3

      Poista
  4. voin niin kuvitellla, kun olet neuvolatädille sanonut, ettei tiara vielä osaa tuota, niin neiti on päässään ajatellut että 'mitä sä äiti oikein huijaat, osaanhan mä' ! :DD teidän neiti on kyllä sellanen ilopilleri !

    VastaaPoista
  5. Meilläki käy aina noin että neuvolassa terkka oikeen kysyy että osaako vielä sitäjatätä ja ei osata ihan vielä, sitten mennään kotiin ja eiköhän neitinen esittele heti uusia taitojaan joista neuvolassa on kyselty. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah joo se on kyllä niin huvittavaa :D! Pitää vissiin aina jos haluaa et neiti oppii jotain nii alkaa sanomaan neuvolassa että se ei osaa sitä vielä ;) :D

      Poista
  6. jumankautsi oot nättinä ja toi sun pukeutumistyyli! fashionmama

    VastaaPoista
  7. Turskasose ei tosiaan kuulosta kovin houkuttelevalta... :D

    Mutta ensi maanantainahan alkaa heti Salkkareiden kesäuusinnat + mulla odottaa ihan katsomattomana vielä Salkkareiden 2. dvd täällä, ykkönen jo katsottuna! :D Eihän sitä millään koko kesää ilman pärjäis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se ei kyllä ollut houkuttelevaa, mut ku aina pitäis yrittää antaa kalaakin :DD Tiaran mielestä ei tarttis olla olemassakaan sellasta asiaa kun kala :D Ja joo niin alkaa onneksi kesäuusinnat, mut kyllä uudet jaksot on silti parhaita :D! En mäkää kyl pärjäis koko kesää ilman salkkareita :D!

      Poista
    2. Mitä mitä, kyllähän ne Salkkareiden ihan vanhimmat jaksot on kaikist parhaimpia, Saku ja Miia ja kaikki kun oli vielä. Niitä katsellessa tajunnu miten luonnottomasti noi kaikki nykyään Salkkareissa puhuukin jne, kauheen 'sievisteltyy' se kielenkäyttö ja kaikki paikoitellen. :( Mut onhan noi uudet jaksot ihan kivoja myös. :D Kaikki ne on!

      Poista
  8. Voi tuota Tirriskää! Se selvästi haluaa oikein näyttää koko ajan että oppii uutta :D

    Plus itsekin tykkään tuosta asustas! I-ha-na. Oi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah joo Tiara on just sellanen et kun se oppii uuden asian nii sit se tekee sitä kokoajan ja oikeen esittelee sen taitoja :D<3 Ja kiitoksia paljon<3

      Poista
  9. Ihana postaus kaikin puolin! :)

    VastaaPoista
  10. miks pitää laittaa 4 melkein samanlaista kuvaa ittestä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uliuliuliuli... Iinan blogi, se laittaa vaikka 10 ihan identtistä kuvaa jos tykkää. :)

      Poista
    2. Hahah uliuli :DD Nii no ehkä en osannu päättää mitkä kuvat laitan nii laitoin monta :D Miten voi häiritä jotain noin paljon noin pieni asia? :DD

      Poista
  11. Voii kun olet ollut taas nättinä :) Sellasta haluaisin kysyä että miten sä osaat toimia tiaran kanssa niin hyvin? Tai siis ku mä jotenki ihailen sua ku tiiät tosi paljon vauvoista ja niiden kehityksestä yms ni ootko sä jostain kirjasta lukenu niitä juttuja vai tuleeko ne sit ihan luonnostaan vaa ku saa lapsen vai miten sä oot vaa ihan ku oisit ollu äitinä vuosia? :)
    Vauvajutut on tosi mielenkiintosia ja täältä on ihana lueskella niitä ku voi pistää vähän korvan taa ideoita ja tapoja miten sit joskus toimia omanki lapsen kanssa :)
    En muista oikeen ees että mitä kautta tän sun blogin oon löytäny mut tää on ehdottomasti parhain mitä oon lukenu. Jatka vaan samaan malliin! :) Tästä blogista tulee aina niin hyvälle mielelle ja saa ihania vinkkejä esim pukeutumisen, meikkaamisen ja ruuanlaiton suhteen.
    Huihui nyt tulee jo melko pitkä kommentti joten sanon vielä sen että pysy aina tuollasena positiivisena, aurinkoisena ja hyvätuulisena ittenäs! Olet ihana <3 :)

    -Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia paljon<3

      Ja siitä että miten "osaan toimia niin hyvin Tiaran kanssa", niin kyllä se tulee ihan luonnostaan. Alussa kun Tiara oli ihan vastasyntynyt niin olin mäkin ihan hukassa ja vaipanvaihtokin pelotti mut siihen tottuu niin äkkiä ja löytää ne omat tavat toimia just oman lapsen kanssa. Olin mä lukenut paljon kirjallisuuttakin ja luen edelleen kasvatukseen liittyen, mutta silti koetan tietoisesti välttää toimimasta jonkin tietyn kasvatusmallin mukaan (esim. kiintymysvanhemmuus) koska inhoan tollasta lokerointia ja sokeaa toisen ihmisen periaatteiden kopioimista. Mä haluan kasvattaa Tiaraa sillä kuuluisalla maalaisjärjellä ja just meidän perheelle sopivilla tavoilla. Jokainenhan on juuri sellainen vanhempi kuin itse haluaa olla, mä pyrin olemaan rento, rakastava ja johdonmukainen äiti ja haluan antaa Tiaralle parhaat mahdolliset lähtökohdat oppimiseen ja ja elämään yleensäkin.

      Ihan hirmuisen kauniisti puhuit musta ja tästä blogista sun kommentissa, kiitos ihan hirveen paljon ja voi että tuli hyvä mieli :)<3 Ihana kuulla että koet täällä olevan hyödyllisiä vinkkejä ja kivoja juttuja! Musta on ihanaa että laitoit pitkän kommentin<3 Olet kuules ihan itse ihana! Mahtavaa viikonloppua :)

      Poista
    2. Kylläpäs tuli hoettua ihana-sanaa :DD Mutta minkäs sille voi jos sun kommentti oli niin IHANA! :D

      Poista
  12. Tiara on nii ihana :) toivottavasti aikojen kuluessa tää blogi säilyy täällä! Tiarasta ois varmasti sitte vähän vanhempana ihan super kivaa lukea tätä blogia. Ois musta ainakin huippua jos mun vanhemmat olis pitänyt blogia mun vauva-ajasta ja vielä näin ihanaa ja suosittua sellaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä maailman sulosin neiti<3 Ja mäkin toivon että Tiara on joskus ilonen siitä että sen vauva-ajan muistot ja tapahtumat on niin kattavasti ylhäällä :) Aion kyllä jatkaa bloggailua hamaan tulevaisuuteen asti!

      Poista
  13. Mun mielestä oman vauvan kanssa toimiminen tulee aina luonnostaan (kommenttina vaan Ninalle, anteeksi kun puutun:)), ja ainakin esikoisen kohdalla sille yhdeksän kuukauden raskausajallekin on tehtävänsä, kun äitiys alkaa muodostua. Ja muistan kyllä Iinan kirjoittaneen suhtautuvansa aina avoin mielin kaikkeen vastaantulevaan, mikä tekee varmasi hänestä entistäkin luontevamman äidin, samoin kuin tuo ihanan positiivinen asenne :). Itselläni meinaa on sellasiakin äitikavereita, jotka on jo ennen lapsen syntymää päättäneet suunnilleen lapsen päivärytmin pitkälle tulevisuuteen ja koska yöheräilyt yms. loppuu jne.

    Luulen myös, että riippuu myös vähän lapsesta, miten se kokemus äitiydestä kehittyy. Jos esim Tiara olisi syntymästään asti heräillyt parin tunnin välein tai olisi paljon temperamenttisempi tai sairastelisi paljon, tämä blogigin voisi olla vähän erilainen. Mun esikoinen oli samantyylinen hyväntuulinen ja hyvin nukkuva vauva kuin minkä kuvan Tiarasta täällä saa, mutta toisen kanssa ei käynyt yhtä hyvä tuuri vaan muistan ikävä kyllä hänen vauva-aikansa raskaimpana aikana elämässäni. Siksi joskus ihan kateellisena täältä lukiessani tajuan miten paljon olen menettänyt kuin jos olisi saanut ekana vuotena nukkua säännöllisesti pidempiä kuin 3-4 tunnin yöunia tai kuulla päivisin enemmän naurua kuin ainaista tyytymätöntä huutoa, eikä olisi tarvinnut viettää aikaa lastenosastolla jne. Mutta olen onnellinen että esikoisen kanssa meni hyvin kuitenkin ja kuopuksenkin vauva-ajasta selvittiin! Lisää vaan positiivisia vauvajuttuja tänne, toki niistä negatiivisistakin saa kirjottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kerroit :) mä vaa just sitä oon usein miettiny et miten voi osata toimia niin hienosti vauvan kanssa ku tuntuu et ite en osais varmaa yhtään mutta kai se sitten äitiyden mukana tulee..ainaki toivottavasti :D

      -Nina

      Poista
    2. Ei haittaa että puutuit, mukavaa että kerroit omiakin kokemuksia Saara, niin Ninakin sai vähän kattavamman näkökulman äitiyteen kuin pelkästään yhdeltä ihmiseltä olisi saanut :)!

      Se on ihan totta varmasti että avoin asenne uusia juttuja kohtaan sekä positiivisuus kantaa äitiydessä pitkälle, kuten varmaan aika monissa muissakin asioissa elämässä. Se auttaa varsinkin siinä että kaikki lapset ovat erilaisia, jos päättäisi etukäteen kaiken niin varmasti hyvin nopeasti saattaisi tulla ristiriitoja lapsen toivomissa toimintatavoissa ja vanhemman päättämissä toimintatavoissa.

      Sekin on totta, että jos meillä olisi kauhean rankkaa Tiaran kanssa ja me nukuttaisiin tunnin pätkissä joka yö niin varmasti ei tämä blogikaan olisi näin positiivinen ja aurinkoinen. Sitä ei tosiaan voi tietää että millaisia Tiaran toivottavasti joskus syntyvät sisarukset tulee olemaan, ja silloinhan kaikki saattaa muuttua jos syntyykin vaikka erityislapsi tai lapsi jolla on univaikeuksia. On varmasti todella raskasta jos lapsi sairastelee ja nukkuu huonosti, mutta kyllä niistäkin aina jotenkuten selviää ja kyllähän vaikeudet kasvattaa ihmisenä. Ihanaa Saara että olet noin positiivinen vaikka teillä on varmasti ollut vaikeaa kuopuksen vauva-aikana! Mä jatkan kirjoittelua kyllä niin pitkään kun vaan voin, ihanaa että tykkäät lueskella! Ja kiitos kattavasta kommentista ja siitä että jaoit omiakin kokemuksiasi, oli mukava lukea. Kaikkea hyvää teidän perheelle ja aurinkoisia kesäpäiviä!

      Poista
  14. Aww, kuinka sulosia otuksia siellä teidän lattialla möyrii. :) Ja onpas tuo teidän tyttö etevä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah Jarno ja Tirriskä on kyl söpöleitä molemmat<3 Ja Tiara on kyllä niin taitava tyttö!<3

      Poista
  15. voih miten ihana päivän asu, ehkä mun lempparein tähän asti, sopii sulle hyvi :) mulle tuli heti vähän rihanna vibat kokonaisuudesta, joka on tietenki positiivista. tiera on niiin ihana, luetaan kämppiksen kaa aina tippalinssissä sun blogii ja ollaan niin liikkiksii, ku tiera on niin ihana ja kaunis vauva :') kiitos tästä ihanasta blogista iina<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitat varmaan Tiara

      Poista
    2. Voi kiitoksia, kiva että tykkäsit! Ja Rihanna on mun idoli, jos joku pitää idoliksi nimetä, joten voit uskoa että mulle tuli hyvä mieli sun sanoista :D! Ja Tiara on kyllä ihana ja kaunis neiti niinkun sanoit<3 Kiva että tykkäät blogista!

      Poista
  16. Voi ei miten hienosti tiara osaa jo kaikkea :)) On se niin ihana! :) Ja sinä kanssa mikä asu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanuus<3 Tiara on taitava ihana tyty<3

      Poista
  17. Onpas Tiara iso tyttö jo! :)

    Mun piti kans sanoa tuosta vauvan hoidosta, mitä ylempänä juteltii, että mun mielestä se tulee ainakin aivan luonnostaan. Oon aina rakastanut lapsia, mut omani olivat kuitenkin ensimmäisiä vastasyntyneitä keitä oon pitäny sylissä :)
    Ja kirjoistahan ja netistä pystyy paljon hakea tietoa ja apua, mutta ite suosin ihan maalaisjärkeä, se tuntuu monella olevan hukassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä, kasvanu ihan hirmuna!

      Ja niin se äitiys tuleekin luonnostaan, nuorin minkä ikäistä olin pitänyt sylissä ennen Tiaraa oli mun kaksiviikkoinen kummipoika, mutta kaksiviikkoisen ja vastasyntyneenkin välillä on huikea ero :D Maalaisjärki on meilläkin kunniassa vaikka se tosiaan tuntuu monelle olevan kirosana nykyään :D!

      Poista
  18. Voi kun olet taas ollut nättinä ja ihana toi sun rusketus! Harmi että itse oon niin vaalea, niin lopputulos on aina enemmän tai vähemmän oranssi. :( Joten kalkkilaivan kapteenina viihdytän täällä. Ja voi kun olet hoikka! muutama lisäkilo kyllä tekis hyvää sulle. Tulis vähän pyöreyttä! :) Tosin vaikutat samanlaiselta kuin minä. helppo on hoikistua vaan painonkerryttäminen onkin sitten asia erikseen (siis vaikeaa). Mulle sanottiin jo mun veljen valmistujaisissa, että "sie et oo näköjään ollu ruoka-aikan koton". sukulaiset. <3

    Ja ihanalta kuulosti toi teidän neuvolalääkäri. Täällä meillä päin jos ei mene just eikä melkein oppikirjan mukaisessa kehityksessä joutuu fyssarille. Periaatteessa ihan hyvä, mut mun mielestä turhaa kuormitusta siihen suuntaan, kun lapset jotka ovat siellä käyneet, ovat kuitenkin olleet ihan normaaleja! ja tätä en nyt tarkoita, että Tiara kehittyisi istumisen suhteen hitaasti, vaan ajattelin jakaa oman kokemuksen siitä, että meillä jos ei itse istuta 8-kuisena, niin joutuu fysioterapiaan. mut ihana neiti teillä kyllä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia :)<3 Oon mäkin aika kalkkilaivan kapteeni ilman solariumia ja itseruskettavaa, mutta en vaan enää osaisi olla ilman kun niin monta vuotta tullut käytettyä niitä :D! Ja mä en tiedä uskooko kukaan jos sanon mut syön oikeesti ihan hirvittävän paljon ja mua pelottaa itteenikin että miksi laihdun kokoajan! Tajusin nimittäin että valehtelin kun sanoin painavani 47kg, kävin neuvolassa vaa'alla ja painoa oli vaivaiset 45kg... Multa just otettiin kaiken maailman kilpirauhaskokeet ym mutta ne oli ihan normaaleja, että en sit tiiä varmaan mulla on joku lapamato joka syö kaikki mun ruuat XD Ja mäkään en oo koskaan onnistunut lihomaan vaikka kuinka mua ois yritetty lihottaa, 45-48kg on aina ollut mun normaalipaino ja sen verran oon painanut 13-vuotiaasta asti riippumatta liikunnan määrästä tai syömisistä, mun sukulaiset on onneksi tottuneet jo siihen mutta kaikki muut sitten aina huomautteleekin :DD

      Meidän neuvolalääkäri oli kyllä tosi mukava tällä kertaa ja oli kiva kun se puhui suomea :D! Ja meillä ollaan ainakin neuvolassa ihan rentoja, neuvolakortissahan lukee ne asteikot että milloin keskimäärin opitaan mikäkin taito ja esim istumisen kohdalla se aika oli muistaakseni 6?-9kk joten Tiara oppi kyllä sen onneksi ihan ajallaan (ikää 8,5kk) ja pienistä viivästymisistä ei meillä olla yhtään huolissaan jos sellaisia tulee (esim neuvolalääkäri sanoi että Tiara varmaan oppii ihan pian istumaan kun se neuvolassakin nousi jo istumaan paitsi käsi oli kiinni maassa vielä). Se on kyllä tosi hassua jos laitetaan ihan turhasta fyssarille :D Inhottavaa tollainen nipottaminen neuvolan suunnalta, ihan kuin lapsi olisi jotenkin huonompi jos ei kehity oppikirjan mukaisessa tahdissa!

      Kiva että jaksoit kommentoida pitkästi! Terveisiä myös ihanalle pikkuherralle!

      Poista
  19. Mitä teillä kuuluu toimia teillä kuuluu aamupesuihin?Entä jos illalla ei kylpyä niin mitä iltapesuja silloin kuuluu ohjelmaan?Kuinka pitkään Tiara on kerralla kylvyssä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamupesuihin kuuluu kasvojen, kaulan, käsien ja pyllyn pesut ihan vedellä vaan ja iltapesut ilman kylpyä on samat. Kylvyssä Tiara viihtyy niin hyvin että annetaan kyllä neidin siellä lillua aina niin kauan kun se vain jaksaa, yleensä joku 15-40 minuuttia :D Kylpyankat on niin lemppareita ja veden läiskyttely!

      Poista
  20. aivan ihana postaus sulosesta Tiarasta ! <3

    VastaaPoista
  21. aivan ihana postaus sulosesta Tiarasta ! <3

    VastaaPoista
  22. Sun blogia on ihana lukee , kirjotat niin positiivisesti kaikesta !
    Voi että ku teen Tiara osaa kaikkee jo, on se jo isotyttö :)
    Sano terkut Tiaralle :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos<3 Ihana et tykkäät! Ja Tiara fiksu neiti lähettelee terkkuja takaisin :D<3

      Poista
  23. Taitava Tirriskä ja jumppaava Jarppuli:) vai mitä tuossa ekassa kuvassa tapahtuu?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa ei se jumppaa kun ne piirsi Tiaran kanssa, siitä kakkoskuvasta näkee :D Mut joo tos ekassa kyl näyttää siltä et jumppais XD

      Poista
  24. IINAA SÄHKÖPOSTI!!!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei oo tullu nyt pariin päivään uusia, oon kyl tarkastanu ja pari päivää sitten tulleeseen vastasin jo aikoja sitten? Onkohan mennyt väärään osoitteeseen? :O

      Poista
  25. Olet ihana :) ehdottomasti miun lemppariblogaaja. pusuja teille <3

    VastaaPoista
  26. Oi Tiara on niin söpö ja sulla ollut tosi kivat vaatteet, toi nahkaliivi on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä<3 Kiitoksia paljon, kiva että tykkäät! Mäki rakastan sitä nahkaliiviä<3

      Poista
  27. Mä rakastan niin paljon lukea sun kaikkia tekstejä, koska vaikutat ehkä maailman mukavimmalta tytöltä :) ihana tiara ja ihana postaus !

    VastaaPoista
  28. Toi liivi on aivan I-H-A-N-A <3!!! Voi ei miten tiara vaan kasvaa!! Niin iso tyttö jo! :)


    http://calledlov3.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥