sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Erilainen isänpäivä

Oton toinen isänpäivä (hui kamala että tuntuu oudolta ajatella että tämä on jo toinen isänpäivä!) ei alkanut pitkään nukkumisella, sänkyyn tuodulla aamiaisella ja lahjoilla vaan kello 7.30 herätyksellä, keittiön siivouksella ja ulkoilulla Tiaran kanssa. Minä sen sijaan nukuin ensimmäistä kertaa kuukausiin onnistuneesti pitkään, yleensä nimittäin herään viimeistään kahdeksalta vaikka saisinkin nukkua. Kuulostaa ehkä kauhealta, etten antanut Oton nauttia isänpäivän luontaiseduista! Mutta totuus on että Otto oli itse sitä mieltä, että koska hän eilen nukkui perjantaisen poikienillan jäljiltä pitkään oli tänään mun vuoroni nukkua ihan rauhassa. Isänpäivälahjankin annoin jo tiistaina, kun herran odottama peli julkaistiin ja en halunnut olla niin ilkeä että Otto olisi joutunut tähän päivään asti odottelemaan kun kaikki muut pääsivät jo tiistaina pelaamaan. Aamupala oli sentään ihan Oton mieleinen; pekonia, nakkeja ja munakokkelia ja maistui se mullekin. Vaikka sellaisen rasvaähkyn jälkeen kyllä tuntui ainakin tunnin ajan siltä että kolesteroli tukkii mun verisuonet! Isänpäiväksi ostettu juhla-ateria pihveineen ja marinoituine vihanneksineen syötiin jo eilen kun ei jaksettukaan odottaa, tänään on sitten vuorossa kotoisasti kinkkukiusausta. Mutta juhlan kunniaksi voisin kyllä lisätä siihen tuplamäärän valkosipulia!
                Koska mulla ei itsellä ole ollut koskaan isää läsnä elämässä, vaan ainoastaan maailman paras äiti, ovat mun kokemukset iseistä ja isyydestä aika rajalliset. Ne rajoittuvat kavereiden ja sukulaisten iseihin, mun omaan pappaan ja sitten tietenkin siihen millainen isä Otto on ollut Tiaralle. Mulla ei periaatteessa ollut mitään vaatimuksia isänä olemisesta Otolle, koska jo se fakta että Tiaralla on isä läsnä arjessa ja elämässä jokapäivä, on mun mielestä ihan mieletön asia vaikka monille isä on varmaan ihan itsestäänselvyys. Mutta ne mun vähäisetkin odotukset on Otto kyllä ylittänyt miljoonakertaisesti! Otto jaksaa touhuta ja leikkiä innoissaan Tiaran kanssa aina pitkien työpäivienkin jälkeen ja viikonloppuisin lähteä ulos jo aamuvarhaisella kun Tiara osoittaa ulkovaatteita ja huutaa "KIIKKAA" vaativalla äänensävyllä. Alusta asti Otto on osallistunut kaikkiin rutiineihin vaipanvaihdoista syöttämiseen ja kylvettämiseen ihan yhtä ahkerasti kuin minäkin ja mua ei oo koskaan pelottanut jättää Tiaraa Oton huomaan ja mennä käymään itse vaikkapa kaupassa. Tiaran silmissä me molemmat vanhemmat ollaan ihan tasavertaisia, ihan sama kumpi ovesta lähtee ulos niin Tiara seisoo eteisessä ja vilkuttaa iloisesti ja jää ihan tyytyväisenä leikkimään toisen vanhemman kanssa. Mutta tietysti Tiarastakin huomaa että se on onnellisimmillaan silloin kun molemmat vanhemmat istuu sen kanssa yhdessä lattialla leikkimässä palikoilla tai kylpyankoilla ja mä oon maailman iloisin siitä että Otto on isä joka tyytyväisenä on leikeissä mukana.
                 Vaikka mä pyrinkin kertomaan mahdollisimman usein Otolle kuinka tärkeä se on ja osoittamaan rakkautta muutenkin, ei mun mielestä ole ollenkaan liikaa että yksi päivä vuodesta on iseille omistettu. Silloin voi pysähtyä miettimään sitä kuinka tärkeä osa elämää se omien lasten isi tai sitten oma isä onkaan. Ja on mulle pappakin kyllä tärkeä, äsken juuri papalle soitinkin ja kerroin meidän pekoniaamiaisesta samalla kun toivottelin hyvää isänpäivää ja yhdessä todettiin että onhan se hyvä pitää kolesterolit korkealla! Ihan mahtavaa isänpäivää kaikille iseille ja samalla toivotan kyllä mun äidillekin hyvää isänpäivää, ala-asteellakin tein isänpäiväkortin aina myös äidille koska äiti on ollut mulle aina myös isä siinä missä äitikin. Vaikken yksinhuoltaja olekaan niin yksinhuoltajan lapsena voin mielestäni täysin oikeutetusti todeta että yksinhuoltajavanhemmat voivat ihan hyvin juhlia omaa vanhemmuuttaan kaksi kertaa vuodessa ja olla ylpeitä siitä että jaksavat yksin! Nyt siis toivotan hyvää isänpäivää kaikille ja meen leikkimään noiden hönttien kanssa!

29 kommenttia:

 1. Aivan ihana teksti, täyttä asiaa! Sä olet upea ja inspiroiva nainen ja loistava äiti. Sun blogista tulee niin hyvä fiilis aina , vähän sellanen "on maailmassa vielä paljon hyvääkin"-olo. Jatka samaan malliin ja ihanaa uuden vauvan odotusta teille<3 olette kaunis perhe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei miten ihana kommentti!!<3 Ihan mieletön! Kiitos ihan järjettömän paljon ja kaikkea hyvää sinulle :)

   Poista
 2. Ihana teksti! Tuli kyynelkin silmää!! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos rakas Iina, tuli oikein hyvä mieli! Mielestäni sinä ja Otto olette hyviä vanhempia, ja olen varma siitä, että toisenkin lapsen kanssa tulee menemään yhtä hyvin kuin Tiarankin kanssa. Olette rakkaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana äiti<3 Kiitos itsellesi ja oot rakas kans<3

   Poista
 4. Sori ku kysyn tällästä ei oo pakko vastaa :) mut eikö sulla ollu kuukautisten aikaa aika kovat kivut ku ittellä on kans ei pysty mitään tekee ei oikee ees ajatella mitää muuta ku sitä kipua ja oksettaa kans koko ajan niin miten kestit ne? oon kyllä kokeillu esim e pillereitä ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla oli joo, en mä niitä kestänytkään :( Buranaa, kauratyyny ja lepoa, siinä on mun ainoot neuvot kun itse en saa syödä e-pillereitä kohonneen veritulppariskin vuoksi :/

   Poista
 5. Alin kuva vasemmalla kyllä sulatti sydämmen ihan totaalisesti :) Ihanaa ihanaa ihanaa!

  VastaaPoista
 6. Alin kuva vasemmalla sulatti sydämmen kyllä totaalisesti! :) Ihanaa ihanaa ihanaa!!!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa tekstiä, kirjoitit taas niin osuvasti. Meinasin alkaa jo ihan kyynelehtimään :-D Tiara saa kyllä olla onnellinen, että hänellä on tollaset vanhemmat! Ei voi muuta sanoa :-) Ja nuo kuvat.. Voi että, mun sydän suli ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana<3 Miten kauniisti sanottu :) Ja munkin sydän suli kun kattelin ylpeetä isi-Ottoa ja ihanaa miniTiaraa<3

   Poista
 8. ihana teksti!
  haluatko paljastaa,että monennella raskausviikolla olet juuri tänään menossa? olisi kiva tietää,mutta ymmärrän jos et halua sitä paljastaa,onhan sinulla aika liuta lukijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)!! En mä mielellään tarkkoja raskausviikkoja paljasta täällä julkisesti, jos haluat tietää niin laita s-postia tai viestiä blogin facebook-sivuilla :)!

   Poista
  2. ok,ymmärrän ymmärrän sitte! =)ei minua se tieto niin paljoa kiinnosta,että lähestyisin sinua ihan noin henk.kohtaisesti pelkästään tuollaisen pienen kysymyksen tiimoilta :D

   tämä on kyllä muuttunut paljon tämä blogisi tämän syksyn aikana,jos vertaa esim. viime vuoden syksyyn.toisaalta se oli mukavempi lukea yksityiskohtaisemmin tuntemattoman ihmisen arjesta, mutta kyllä minä saan jo näistäkin nykyisistä postauksista niin paljon iloa ja vinkkejä(esim. ruoka,kosmetiikka,sisustus...)että ei nämä nykyiset postaukset sen vertaa poikkea saamastani hyödystä ja ilosta,kuin mitä sain vuosi sitten:Dja ymmärrän aivan täysin, mitä enemmän lukijoita,sitä vähemmän kerrot yksityiskohtia :)

   en anna sen haitata minua,että blogisi on suppeampi tiedoiltaan sinun elämästäsi,pysyn silti lukijanasi ''anonyymisti'' vaikka nimeni kyllä tiedät ja muutkin lukijat näkevät sen mutta uskoisin että täällä maaailmassa on muitakin meidän nimisiä ihmisiä kuin minä ja sinä :---D

   Poista
  3. Onhan tämä muuttunut, se on aivan totta :) Mä jo alkusyksystä kun kaikenlaista draamaa blogimaailmassa oli niin totesin että blogi tulee muuttumaan ja varsinkin raskauden ja samanaikaisen lukijamäärän kasvun myötä se yksityisyys on tullut paljon isommaksi asiaksi - on aivan eri asia jakaa raskautensa vaikkapa 300:lle lukijalle kuin nykyiselle n. 5000 päivittäiselle vierailijalle. Myös anonyymikommentoinnin pois jääminen on muuttanut mun blogia, mun mielestä positiiviseen suuntaan; se ilkein ja terävin kärki on kommenteista jäänyt pois onneksi ja näinollen myöskään mun ei tarvitse esittää täällä enää niin kärkkäitä mielipiteitä/puolustuspuheita :D!

   Mutta ihanaa että tykkäät silti edelleen vaikka en niin yksityisiä asioita enää täällä jaakaan, sun sanat merkitsi mulle paljon :) Kiitos!

   Poista
 9. Ihanasti kirjoitettu! Olen ehdottomasti sitä mieltä, että yksinhuoltajavanhemat ansaitsevat viettää sekä isän-, että äitienpäivää. Onhan heillä työtä tehtävänä kahden vanhemman edestä! Täällä mun tunnelmia isänpäivästä: http://maria-femalelogic.blogspot.fi/

  Ihanaa isänpäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, kiva että tykkäsit!<3 Pitää käydä kurkkimassa :)!

   Poista
 10. Meillä mentii melkein samalla kaavalla. Itse nukuin pitkää koska isimies sai nukkua eilen ja lahjan annoin vasta kun olin herännyt. Eikä meillä sen suurempia ruokiakaan ollut :) Mutta mulla aika lailla sama tilanne oman isän kanssa, niin eipä tää isän päivä niin erityinen päivä mulle ollut vaikka ihana päivä olikin sen takia että oli meillekkin se toinen isänpäivä yhdessä pikku perheemme kanssa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä aina tarvi tehdä kaikkea sillä perinteisellä tavalla ;D Tärkeintä on että omalla perheellä on mukavaa :)!

   Poista
 11. Mahtava teksti! Ei voi muuta sanoa. Olis kaikkee mielessä mutta en vaan osaa laittaa sanoiksi! Ootte sanoinkuvaamattoman ihania vanhempia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon ihanuus<3 Oot itse sanoinkuvaamattoman ihana!

   Poista
 12. Ihan samaa mieltä olen, tämä yh- äiti on viettänyt tänään laatuaikaa oman tyttärensä kanssa kun isimies ei ole kuvioissa ollut pitkään pitkään aikaan... Ei se isä niin itsestään selvyys kyllä ole... mutta hyvin ollaan pärjätty ilmankin ja mun isä antaa mun tyttärelle miehen mallin parhaalla mahdollisella tavalla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että miehenmallia löytyy sun omasta isästä ja ihanaa että pärjäätte hyvin :)!<3

   Poista
 13. Mahtava teksti Iina! Sen lukemisesta tuli tosi hyvälle tuulelle. Voi kunpa sinunlaisia ihmisiä olisi enemmän tässä maailmassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla :) Ja miten kauniisti sanottu!! Mun hormonit iskee taas ja tulee tippa linssiin :D Ihanaa joulunodotusta!

   Poista
 14. Ihana postaus ja ihanat Tiara ja isi! Itsekin yksinhuoltajan lapsena oon hyperonnellinen siitä, että tämä tuleva vauveli saa isän, joka on läsnä ja rakastava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisen paljon<3 Se on kyllä iso asia että on se mies arjessa auttamassa ja rakastamassa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi♥