tiistai 20. marraskuuta 2012

Toivepostaus: Meidän perheen aakkoset

Ajattelin lähteä tuota Toivepostaukset -listaa purkamaan taas pitkän tauon jälkeen ja helpoksi aloituskohteeksi valitsin "Meidän perheen aakkoset". En nyt tiedä onko tämä sittenkään niin helppoa, kun pitää keksiä niin monta kohtaa, mutta ihan hauskaa tämä ainakin on! Mutta sen pidemmittä puheitta, voisin aloittaa!

A = Aamut. Rauhalliset, ihanat viikonloppuaamut on niitä joiden avulla jaksaa taas koko viikon. Viikonloppuaamuisin levitetään sohva ja köllitään siinä koko perhe, tehdään kunnon aamupalaa ja löhöillään yökkäreissä.
B = Banaanit. Banaani on Tiaran lempihedelmä ja banaanilla saa kyllä neidin tyytyväiseksi tiukemmankin paikan tullen. Banaanin varjopuolena ovat banaaniklöntit niin lattiassa kuin neidin hiuksissakin, sitä banaania kun on kiva itse "pilkkoa" ja puristella sormissa syömisen lomassa ja levitellä joka paikkaan!
C = Coffee eli kahvi! C-kirjaimesta oli vaikea keksiä mitään mutta aikalailla kahvin voimalla selviää talvella kun muuten olisi aivan naatti.
D = Dataaminen. Me ollaan molemmat Oton kanssa aikamoisia datiksia ja jos ei nyhjätä Tiaran mentyä nukkumaan toistemme kanssa niin ollaan kyllä usein koneella ennemmin kuin katsotaan esim. telkkaria.
E = Elokuvat. Silloin kun meillä on kahdenkeskistä aikaa niin aika usein tulee katsottua leffoja sohvalla nyhväten. Onneksi meillä on suht samanlainen leffamaku!
F = Facebook on ainoa edes etäisesti "tärkeä" asia joka F-kirjaimesta tulee mieleen joten vaikka sitten se. Eiköhän se ole aika iso osa aika monen ihmisen elämää nykyään!
G = Games eli pelit. Vaikka mä en ole niistä aivan (lue: en ollenkaan) niin innoissaan kuin Otto niin olen varma että ne tulevat vielä olemaan suuressa osassa meidän perhettä kun Otto aikoo opettaa molemmat lapsetkin pelaamaan kanssaan konsolipelejä heti kun ohjaimet pysyy kädessä. Kyllä mäkin Super Mariosta tykkään!
H = Huumori. Ilman huumoria ei kyllä mistään tulisi mitään! Onneksi meillä on Oton kanssa aika samanlainen (=yhtä huono) huumorintaju ja nauru raikaakin meillä suhteellisen usein. Myös Tiara on onnistunut aikamoiseksi huumoriveikoksi ja tykkää kovasti naurattaa kaikkia.
I = Iloisuus. Ollaan koko perhe aika sellaisia peruspositiivisia tyyppejä ja suurimmaksi osaksi siis aika iloisia yleensä. Otto oli ehkä ennen vähän pessimisti mutta oon onnistunut tartuttamaan mun positiivista asennetta siihen! Ja Tiara nyt on aina ollut muutenkin sellainen ilopilleri että.
J = Joulu. Joulu on oikeasti parasta aikaa vuodesta ja mulle tosi tärkeä. Jouluna ollaan perheen ja sukulaisten kanssa ja nautitaan yhdessäolosta, levosta ja hyvästä ruuasta.
K = Koti. Me tykätään olla kotona ja ollaankin välillä aikamoisia kotihiiriä. Koti on ainakin meidän perheelle se kaikkein tärkein paikka ja me ollaan myös yritetty panostaa siihen että meillä on koti jossa me todella viihdytään!
L = Laulut eli musiikki. Kuunnellaan paljon musiikkia kotona ja kyllä on siivouskin paljon kivempaa kun kuuntelee samalla toplistaa tai lastenlauluja Spotifysta. Tällä hetkellä kovinta huutoa ovat tietenkin joululaulut joista mun ehdoton lemppari on Joulumaa!
M = Masunkasvatus. Se on nyt aika isossa osassa perhearkea tällä hetkellä arvatenkin!
N = Naimisiinmeno eli häät! No eikai me oltaisi kihloissa jos aikeissa ei olisi mennä naimisiin. Vaikka hääpäivää ei ole vielä tarkasti päätettykään niin lähivuosien kuluessa ne häät olisi tarkoitus pitää´kuitenkin.
O = Omat jutut. Vaikka tykätäänkin olla yhdessä niin on tärkeää että on myös niitä omia juttuja, kuten mulla blogi ja Otolla pelaaminen.
P = Puhelin. Tiaran lempileluja on tällä hetkellä puhelimet ja mullakin kyllä on se puhelin aika tärkeässä osassa. Otto taitaa puhelintaan käyttää kaikkeen muuhun kuin siihen puhelimessa puhumiseen, mutta on se sillekin tärkeä. Puhelimella saa yhteyden kauempana asuviin kavereihin ja sukulaisiin mikä on enemmän kuin tärkeää!
Q = Q on kirjain joka ei tuo mun mieleen oikeasti mitään, antakaa se mulle anteeksi mä oikeasti yritin!
R = Rakkaus. Ilman rakkautta tässä hommassa ei vain olisi edes mitään järkeä. Meillä rakkautta osoitetaan toisille usein ja niin sanoin kuin teoinkin. Musta on tärkeää opettaa rakastamista Tiaralle ja pyrinkin sille mahdollisimman usein kertomaan että "äiti ja isi rakastaa sinua tosi paljon" ja Tiara on "äidin ja isin rakas". Mulle on äiti sanonut pienestä asti vähintään kerran päivässä rakastavansa ja mullekin on luontevaa sitä usein toistella. Ei ne sanat siitä sanomisesta kulu!
S = Syöminen. Syöminen on ihan parasta ja meidän kodissa ruoka on tärkeässä roolissa! Mä käytän suuren osan Tiaran päiväunista uusien reseptien miettimiseen ja ruokaostokset taitavat nielaista sen suurimman osan meidän kuukausibudjetista. Ruoka on vaan asia jossa en osaa enkä halua pihistellä ja onneksi Otto on samaa mieltä. Hyvä ruoka, parempi mieli!
T = Toverit, Kaverit, Kaiffarit, Frendit, ne tärkeät tyypit! Kaverit piristävät vierailuillaan usein ja tuovat sitä kaivattua vaihtelua arkeen. On mieletöntä miten meidän ihanat ystävät on pysyneet tukena vaikka meidän elämäntilanne on muuttunutkin totaalisesti parin vuoden takaisesta. Ja on vanhemmuus tuonut lisääkin kavereita, muita äitejä, isejä ja vauvakavereita Tiaralle. Ilman kavereita olisi elämä kyllä aika tylsää!
U = Ulkoilu. Lapsen myötä ulkonaoleminen on kyllä saanut aivan uuden merkityksen ja kyllä voin rehellisesti sanoa että ne päivät jotka tulee sisällä vietettyä kokonaan ei ole pelkästään jo sen ulkoilun puutteen vuoksi yhtään niin mukavia kun ne päivät jolloin saa ulkoilla. Onneksi niitä päiviä on aika harvoin, lähinnä silloin jos on kipeänä!
V = Vapiano. En tiedä miksi mutta yllättäen V-kirjaimella alkava sana oli melkein se kaikkein vaikein keksiä! Mutta Vapiano on meidän perheen lemppariravintola ja siellä käydään kaikkein useimmin joten ehkä se sopii tähän.
W = Whatsapp. Siellä me vaihdetaan Oton kanssa kuulumisia pitkin päivää ja heti jos Tiara tekee jotain hauskaa niin otan kuvan ja lähetän Otolle ettei se jää mistään paitsi ollessaan töissä!
X = X-factor, ainut asia joka tuosta kirjaimesta tuli mieleen ja ainut ohjelma mitä ollaan yhdessä Oton kanssa seurailtu Salkkareiden lisäksi!
Y = Yhdessäolo. Se on oikeasti tärkeää että on aikaa tehdä asioita yhdessä koko perhe ja en kyllä tiedä mitään kivempaa kuin sen että saan olla mun murusten kanssa.
Z = ZZZZZZ eli nukkuminen. Ilman unta ei jaksa, nukkuminen on ihanaa!
Å = Å:sta tulee mieleen lähinnä se ruotsinkieli, jota kovasti yritetään Tiaralle opettaa. Tai no Otto yrittää. "Tack" ja "titta" löytyvät tällä hetkellä neidin sanavarastosta!
Ä = Äiti. Tällä tarkoitan mun äitiä, se on kyllä rakas ja tärkeä osa meidän perhettä vaikka Oulussa asti asuukin. Huomaahan sen jo siitäkin että päälle 1-vuotias pikkuneitikin on viimeiset kuukaudet halunnut vähintään kolme kertaa päivässä soittaa mummulle ellei mummu ole ollut täällä.
Ö = Öllöttäminen. Välillä saa ja pitää laiskotella että jaksaa, siksi ne heti ensimmäisenä mainitsemani löysät viikonloppuaamut on niitä tärkeitä arjen piristäjiä!

Löytyykö muilta samoja aakkosia? Mitkä on teidän perheen tärkeitä juttuja? Kertokaa ihmeessä!

28 kommenttia:

 1. ihana postausidea! pittääpä itekin koota tällainen, nää on niin parhaita ku saa pysähtyä miettimään sitä oman perheen elämää <3

  haasteena taitaa olla et saisin mahollisimman paljon erejä vastauksia kuin sulla! äkkiseltään kuite aika monesta kirjaimesta tulee just samat sanat ja asiat mieleen :D mut Yritänpäs ainakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkäsin tästä ideasta, harmi kun en enää muista kuka tätä ehdotti että voisin kiittää! :) Mä haluun kyllä lukea sunkin vastaukset ;D!

   Poista
  2. http://isthedaybeforetomorrow.blogspot.fi/2012/11/meidan-perheen-aakkoset.html No nyt sain tehtyy meidän perheen aakkoset :D Olipas haastavaa keksii viel erejä, niin samanlaisia asioita meän elämät sisältää tällä hetkellä! Ja voi joulunkin ois voinu joka kohtaan laittaan, on se vaan nii parasta :)

   Poista
 2. Vaikka meillä ei oo vielä se pikkuinen, niin moni noista asioita sopii just minuun ja avomieheeni.

  Nämä kirjaimet ovat meille just nyt sopivat: A = aamut, D = dataaminen, E = elokuvat, F = facebook, G = games (avomiehen elämä), I = iloisuus, J = joulu (minulle TOSI tärkeää), K = koti, M = masunkuvaus, N = naimisiin meno, haluan jo heti, mut voihan sitä odottaa ;)
  Omat jutut, puhelin, rakkaus, syöminen, toverit, ydessäolo , Å - ruotsinkieli. Tätä pitää puhua koko päivät pitkän, avomieheni osaa vain ruotsia (ja enkkua). Äiti ja öllöttäminen!

  Oho, tuli meillä aika monta samanlaista asiaa! Joskus voisin tulevaisuudessa tehdä tälläisen itsekkin! Saa sitten nähdä jos kirjoitan noi samat mitkä sinäkin vai keksinkö itse jotain aivan muuta!

  P.s meinasin mainita sinut minun blogissani vähän päästä. En tiedä vielä millloin postaus ilmaantuu, mut kirjoitan siihen positiivistä juttua ja miksi meikä seuraa sua jne. Käykö? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi paljon samoja juttuja :)!! Ois hauska lukea sunkin tekemänä tälläinen :) Mainitse ihmeessä jos haluat, oon otettu :) Linkkaathan sitten mullekin postauksen niin käyn lukemassa! :D

   Poista
  2. Kiitos kyllä linkkaan :) Pitää vaan muistaa, mut kirjoitan ylös sen niin varmana muistan! ;)

   Poista
 3. Vähänkö hyvin keksit! Ja hyvin kuvastaa teitä :) Kyllähän tuon Q:n saa anteeksi, mitä siitä vois muka kekkasta? :D Ei yhtään mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia, kiva että tykkäsit :)! Hahah toi q oli kyllä vaikee, ainoa mitä tuli mieleen on joku Quasimodo mut ei se kyllä liity meidän perheeseen mitenkään :DD

   Poista
 4. ihanaaa ku on näin usein tullut postauksia :) kiitos, sinun blogiasi on kiva lukea, tuo minun omaan päivääni viihdettä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, kiitos itsellesi :)! Mä kyllä yritän päivittää nyt useemmin kun alkuraskauden väsymys ja muuttokiireet on taaksejääneitä juttuja :)!

   Poista
 5. Joulumaa on kyllä ihana joululaulu!! Mun on pakko toistaa tätä, mut te ootte vaan niin ihania:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä super ihana, osaisin sen ulkoa unissaankin vaikka nuottikorvaa mulla ei tosin ole yhtään :---------D! Kiitoksia ihanuus<3

   Poista
 6. Q ois voinut olla Quatro stagioni pitsa, jos siis tykkäätte siitä!:D En tiiä mist toiki tuli mieleen ;P Hauskanen postaus ja ihanaa ku teistä kuulee taas useammin. Oon kaipaillu sun kirjotuksia!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah ois joo, en tosin muista yhtään mitä siihen pizzaan edes tulee vaikka varmana oon joskus maistanu! :D Kiitoksia paljon, kiva että oli mieleen! Ja mä oikeasti kyllä haluan päivitellä mahdollisimman usein, nyt se on helpompaa kun muuttokiireet ja alkuraskauden väsymys on menneet ohi :)

   Poista
 7. Sun blogi on niin ihana!<3 Täytyy aina joka päivä käydä katsomassa ootko postaillut:) Ihanaa joulunodotusta teidän perheelle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia hirmuisesti ja ihanaa joulunodotusta myös sinnepäin♥ :)

   Poista
 8. Kuulostaa kivalta!

  Toivepostaus! Postausta Tiaran lempi/inhokkiruoista ja kokkauksista mitä kokkailet Tiaralle jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kuulosti kivalta! :D Hei ja onpa kiva postausidea, vaikka nykyään Tiara on kyllä aika kaikkiruokainen että syö samaa kuin mekin, mutta voin mä sen lempparit kertoa :)!

   Poista
 9. Qsta tuli mieleen quagamole. KIRJOTETAANKO SITÄ edes noin, mut hei miks mulla tuli edes mieleen joku quagamole xD
  Haha. Miten paljon voin kuluttaa sanaa, et mul on IKÄVÄ teitä ♥ Niiiiiiiiin paljon :/ En ala pah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultapieni se on Guacamole :D Oot ihana<3 Ja niin on kuule muru pieni meilläkin sua ihan järjetön ikävä!! Tuun btw Ouluun tammikuun alussa ;)♥♥

   Poista
 10. aivan huippu postaus! kirjaimellisesti pelastatte joskus möksmöks päivät tiaran sööteillä kuvilla ja sun positiivisuudella, silloin ymmärtää itse että ehkä pitää vain ajatella positiivisesti ja nauttia niistä ihan tavallisista asioista. Saatte ymmärtämään, kuinka tärkeitä ne pienet arjen asiat ovat. olette ihania koko poppoo !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä ihana kommentti, kiitos ihan hirmuisen paljon :)!<3 Toit mulle kyllä niin hyvän mielen :) Ihana kuulla että mun blogi piristää joskus päivää ja saa arvostamaan arjen pieniä iloja! Ihanaa joulunodotusta sinnepäin :)!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. No sekin alkaakyllä Q:lla mut en oo koskaan ollu Qstockissa siellä sisällä, pari kertaa vaan ulkopuolella teiniaikoina :D!

   Poista
 12. En yleensä (lue vaikkapa: ikinä) laittele mitään kommentteja blogeihin, joita seuraan, mutta nyt rohkaistuin, koska koin, että sä tarvitsisit vähän yllättävää kannustusta. Sanon vaan, että oon seuraillut sua jo jonkin aikaa ja joka kerta ajattelen, että saat olla NIIN ylpeä itsestäsi. Olet kantanut vastuun lapsesta ja olet tietoinen jaksamisestasi ja pärjäämisestäsi. Olen varma, että sulla jos jollain riittää energiaa (useimmiten, huomioiden lapsiarjen (pian kaksinverroin)) huolehtia uudesta lapsesta. Joten siis, ole ylpeä itsestäsi( kuten myös avomiehesi, isot pojot hänellekin) joka ikinen aamu kun jaksat nousta Tiaran kanssa ylös ja touhuta koko päivän ja sitten vielä rakastaa kumppaniasi ja osoittaa sen joka päivä. Pidä pää vain pystyssä, olet pärjännyt hienosti ja varmasti tulet pärjäämäänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihan hirmuisen paljon tästä mielettömästä tsemppikommentista<3 :) Tuli kyllä tosi hyvä mieli ja kelpaa kyllä oikein mieluusti kaikki mahdollinen kannustus tulevaisuutta ajatellen, ehkä mä uskallan luottavaisin mielin odottaa tulevaa :) Kiitos kiitos kiitos ihan hirmusti<3 Ja ihanaa joulunodotusta sinnepäin :)<3

   Poista
 13. ihana tää postaus! <3 itse olen kasvanut kodissa jossa sen minä rakastan sinua, tai edes ohimennen i lav juu, sanominen ei koskaan ole ollut arkipäivää. tuntuu siltä että yksityiselämäänikin ulottuu kotona opittu näkökulma asiaan....bravo teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon<3 Kyllä se varmasti niin on että jos sitä ei ole tottunut sanomaan niin ne sanat tuntuvat aika isoilta sanottaviksi jokapäiväisessä arjessa, mutta onneksi sitäkin voi opetella jos haluaa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi♥