maanantai 19. marraskuuta 2012

Uusi, pirteämpi minä esittäytyy!

Moi! Mä uskallan nyt viimeinkin todeta sen seesteisen keskiraskauden alkaneen, vaikkakin viikkoja myöhässä mutta kuitenkin! Voi että tuntuu hyvältä kun jaksaa taas oikeasti iltaisinkin tehdä muutakin kuin kaatua sänkyyn ja nukahtaa samantien. Voimien palattua ja uuden kodin myötä mua on myös puraissut oikea siivouskärpänen ja päivät kuluvatkin iloisesti siivoillen ja Tiaran banaanimössötahroja lattiasta hinkaten, joululaulut raikaavat taustalla. Joulufiilistä mulla on muutenkin ilmassa, jotenkin se joulu (varsinkin tälläiselle jouluhullulle) tuntuu niin huikealta senkin takia kun tänä vuonna Tiarakin ehkä ymmärtää edes jotain joululahjoista ja joulukoristeista ja voi syödä jouluruokaakin, vaikka varmasti se joulun merkitys tulee seuraavina vuosina olemaan sitten vieläkin suurempi kun ikää  tulee neidille lisää. Mutta tämä postaus on nyt tästä eteenpäin ihan jouluvapaa, sillä takaan että tulette saamaan jouluähkyn mun postauksista jatkossakin aivan varmasti niin päätin nyt että voisin nyt vielä vähän ajatella niitäkin jotka eivät joulusta ehkä ole aivan niin innoissaan kuin minä.
                  Tänään mulla oli neuvola, pitkästä aikaa ja voin kertoa että oli kyllä ihanaa kuulla pikkuiset sydänäänet ja tietää että kaikki on hyvin. Kuten facebookissa kerroinkin niin kauan ei sydänääniä ehtinyt fiilistelemään kun tuo isompi rakas vetäisi sellaisen paniikkikohtauksen dopplerin äänestä että huhhuh! Mutta tärkein tuli selväksi eli se että ne kuuluu ja ovat tasaiset. Neuvolassa kuunneltujen sydänäänien lisäksi tyyppi kyllä on ilmoitellut olemassaolostaan jo muutaman viikon ajan voimakkaalla völläyksellä, myllerryksellä ja uusimpana juttuna pyllyä työntelemällä navan vierestä ylös. Kakkonen on siis aivan eri maata kuin isosiskonsa, Tiaran ensimmäiset liikkeet joita tunsin muistaakseni vasta 17+ viikolta eteenpäin olivat sellaisia pieniä hipaisuja ja töytäisyjä ensimmäisten viikkojen ajan ja voimistuivat vasta puolivälin jälkeen reippaasti. Pyllyäkään neiti ei puskenut mahan läpi ennenkuin vasta viimeisellä kolmanneksella, joten tällä kertaa on temperamenttinen tapaus ilmeisesti tulossa siis! Taidetaan olla helisemässä Oton kanssa sitten kun tulokas syntyy kun ollaan totuttu seesteisen rauhalliseen ilopilleri-Tiaraan ja yhtäkkiä meillä onkin temperamenttinen vastasyntynyt ja uhmaikäinen Tiara! Mutta sitäpä on ihan turha etukäteen kauhistella, sen näkee sitten kesällä miten kaikki sujuu ja ainakin voi lohduttautua sillä että jos joutuu paljon valvomaan niin se on ainakin mukavampaa kesällä kun on kokoajan lämminta ja valoisaa! Mutta joo, jos vaikka nyt pysyttelisin ensin vaikka talvessa ja näissä tämän hetken kuulumisissa kun joulukaan ei ole vielä ohi (ainiin se joulu, jota mun ei pitänyt mainita!). Tällä kertaa (vaiko joka kerta?) kuvitus on aika surkeaa, meillä on nmittäin kamerasta akku loppu ja arvatkaas kuka supermuuttaja ei ole sitä onnistunut löytämään laajoista etsinnöistä huolimatta?! Vime viikolla sentään otin muutaman kuvan kameralla ja lisäksi ajattelin laittaa teille mahakuvavertailun Tiara-masu vs. Kakkosmasu! Mahakuva on otettu jo aikoja sitten eli maha on nyt jo paljon isompi (miten niitä kuvia tuleekin kakkosraskaudessa otettua niin paljon harvemmin?!) mutta siitä näkee miten paljon nopeammin tällä kertaa se maha on lähtenyt kasvamaan.


Mitäs meidän Tirriäiselle kuuluu? No hyväähän sille, tänään neiti jopa jossain tilapäisessä mielenhäiriössä antoi mun nukkua yhdeksään vaikka normaalisti herätään jo reippaasti ennen kahdeksaa! Oli aika mukavaa, tosin miten musta tuntuu että nämä takuuvarmojen herätyskellojen mukavat nukkumis-yllärit sattuu aina sellaisille aamuille kun olisi kiire jonnekin, esimerkiksi tänään meillä neuvolaan! En sitten ehtinyt käydä suihkussa, mutta onneksi ei kuitenkaan myöhästytty neuvolasta vaan oltiin jopa kaksi minuuttia etuajassa. Neuvolatäti aivan innoissaan kehui koko käynnin ajan Tiaran sanavarastoa joka kuulemma on loistavan laaja 1v2kk ikäiselle! Musta on ihan kiva ottaa Tiarakin aina omille neuvolakäynneille mukaan kun saa samalla vähän seurata vielä senkin kehitystä tarkemmin kun neidin oma seuraava neuvola on vasta neljän kuukauden päästä kun neiti saavuttaa puolentoista vuoden iän! 
                Tällä hetkellä Tiaran aktiiviseen sanavarastoon kuuluu mm. seuraavat sanat: kuua = kuuma, kiikki = kiitti (kiitos), Tiiaala/Tiiaawa = Tiara, kiikka = keinumaan, isi, mummu, äiti, kakka, möökö/köökö = Mörkö-koira, ankka, ekkä/pekka = vettä/jano, vauva, nam/mam = ruoka on hyvää, keksi, kukka, kakku, kiija = kirja, joo, brrr = auto, haoo/hawoo = haloo (laittaa puhelimen/ipodin/kameran/käden korvalle ja sanoo haloo ja puhuu muka puhelimeen). Passiivinen sanavarastohan on tietenkin paljon suurempi kuin ne sanat joita Tiara osaa itse sanoa ääneen ja nykyään tuntuu että Tiara ymmärtää melkeinpä kaiken mitä sille sanon kunhan kysymys on konkreettisista, yksinkertaisista lapselle tutuista asioista. Ja en kyllä näe syytä miksi Tiaralle alkaisin mitään toisen maailmansodan käänteistä tai EU:n eurokriisistä selittämäänkään vielä toistaiseksi. Myös vauva masussa on tuollaiselle päälle 1-vuotiaalle aika abstrakti asia käsitettäväksi, joten sitä Tiara ei vielä oikein hahmota vaan ennemmin rapsuttelee mun napakorua tai läpsyttää mun pallopötsiä kädellä. Mutta siis aika hyvin neiti ymmärtää kaiken muun mitä pitääkin kuten vaikka "Mennään ulos!", "Laita pipo päähän!", "Näytä missä banaani on?" (kirjasta), "Älä sotke vaan laita leipä suuhun", "Otatko lisää ruokaa?", "Soitetaanko mummulle?" etc. Kysymyksiin Tiara osaa halutessaan vastata pudistamalla päätään tai nyökkäämällä, usein Tiara tosin pelleilee ja tekee molempia vuorotellen. Sormella osoittaminen on epäkohteliasta, mutta se on kyllä tämänikäisen kanssa oikein hyödyllinen taito koska Tiara osaa näyttää mitä hän haluaa vaikkei sitä vielä osaisikaan sanoa ääneen, eli siinä mielessä olen kyllä kiitollinen äidilleni joka tämän jalon taidon Tiaralle vahingossa opetti.
    
Tässä vielä video tuossa ylläolevassa kuvassa näkyvältä perjantaiselta puistoreissulta. Tiara on ihanasti alkanut ulkonakin jo tepastelemaan täysissä talvitamineissa ja ihan sujuvasti vielä. Välillä tietysti saattaa vielä muksahtaa mutta aika hyvin se pysyy pystyssä ja näkee kuinka neiti nauttii kun saa itse mennä minne huvittaa! Videolla Tiara muuten sanoo "vauva" koska juuri ennen kuin mä aloin kuvaamaan videota niin sellainen suloinen pikku vauva äiteineen lähti kotiin ja Tiara oli aivan haltioissaan siitä vauvasta. Että ehkäpä (toivon mukaan) siitä ja meidän kakkosesta tulee vielä ihan hyviä kavereita!


Nojoo, jospa tässä olisi taas vähän sillisalaattia! Mulla olis vaikka mitä asiaa mutta ehkä jätän vähän toisiinkin postauksiin sitä kerrottavaa enkä änge kaikkea tähän. Tällä hetkellä en muuten voi jakaa facebookissa blogini sisältöä, koska linkit blogiini on toistaiseksi estetty perättömän ilmiannon vuoksi. Tästä asiasta kirjoittelen varmaankin myöhemmin lisää jos jaksan, luultavasti en koska alan olla aika kyllästynyt tähän jo useasti esillä olleeseen ilkivaltaan joka vain ei ota loppuakseen, mutta jokatapauksessa selvittelen asiaa facebookin ylläpidon kanssa ja tämän sekaannuksen ajan sitten vain mainitsen facebookissa uusista postauksista ilman linkkiä! Ja fb:ssä kannattaa siis kuitenkin seurailla tästä huolimatta, päivittelen sinne usein kuvia/videoita/pieniä kuulumisia jo reippaasti ennen kuin blogiin. Nyt toivottelen ihanat illanjatkot kaikille, sekä mukavaa alkanutta viikkoa! <3>

40 kommenttia:

 1. Kiva sillisalaatti postaus :) Tuo Tiaran puku on kyllä suloinen! Toivottavasti saat selvitettyä tuon ylläpidon kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!!<3 Se on kyllä ihanan pirteä haalari :) ja voi sitä mäkin toivon kun on se inhottavaa kun ei saa fb-seuraajille suoria linkkejä :(

   Poista
 2. Ihana Tiara! <3 Melkee itku tulee ku se on nii luttana :)

  VastaaPoista
 3. Ihana massu!:) Näyttäisi iha poikamasulta kun vertaa tuoho Tiaramasuun! :o Oon iha rakastunu tuohon Tiaran haalariin! Mistä se on ostettu tahon meiän pian syntyvälle pikku prinsessalle samanlaise! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 On tää masu kyl ihan erilainen kun Tiaramasu ja tyyppiki siellä sisällä on ihan erilainen :D! Tiaran haalari on Molo kids pyxis panther, pari postausta taaksepäin sen juuri esittelinkin ja se on tilattu babyshopista mutta saa niitä monesta muustakin kaupasta :)!

   Poista
  2. Joo meilläki on kauhee bilettäjä mahassa saa nähä ku syntyy että millanen on täälä :D voi eii niitä oli vaa koosta 80 ylöspäi joutuu ens talveen odottaa sitte :) Onks se ollu hintansa arvonen ihan? :)

   Poista
  3. :D! Ihania bilettäjävauvoja meille tulossa! On toi haalari ollut kyllä tosi laadukas, ei tahran tahraa vaikka sillä on möyrinyt neiti niin mullassa kuin nurmikolla ja mudassakin :D ne ei vaan tartu siihen! Ja on oikein lämmin ollut ja muutenkin mahtava :) Varmaankin ostan jatkossa aina Molon haalarin niin Tiaralle kuin tulokkaallekin sitten :)

   Poista
  4. Toivotaa ettei meiän tytöstä tuuki ylläripoikaa nii voin ostaa ton haalarin :D

   Poista
 4. Ihanasti maha kasvaa!! Normaali painoisella tai hoikalle se näkyykin vielä nopsempaan ja kaikilla tutuilla, jotka ovat pieni kokoisia, toisen raskauden vatsa on ollut isompi. Mulla on kummassakin raskaudessa sf-mitta noussut niin ylös, etteivät käyrät ole neuvolakortissa riittäneet ja on joutunut ramppaamaan ylimääräisissä ultrissa, mutta terveet lapset ovat olleet ja ainoa vika on ollut närästys.. Ja niinku yleensä muillakin, toisen raskauden maha oli mulla paaaljon isompi :D
  Jännittää kumpi teille tulee ja todella toivon, että terve, kun tänään viimeksi juttelin äidin kanssa, jonka lapsi ei sitä ollut. Saa aina olla kiitollinen terveydestä. Yritän miestänikin siitä muistuttaa, kun tuntuu hänellekin se raha olevan niin tärkeää.
  Toivotaan, että sinne teillekin suureen kaupunkiin tulisi hieman edes lunta jouluksi, niin saisivat kaikki joulufiilistelijät (minä mukaan lukien) sellaisen joulukortti-tunnelman ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :D<3 mullakin masu kasvoi jo viimeksi ihan yläkäyrillä, vaikka neiti syntyi sen 5vko etuajassa :D! Närästystä oli mulla kans, inhottava vaiva ja toivon niin kovasti ettei tällä kertaa tulis sitä :D!

   Muakin jänskättää että osuuko mun arvailut sukupuolesta oikeaan ;D! Terveyshän se on se pääasia todellakin ja täytyy vain uskoa ja toivoa että kaikki menee hyvin :)! Ja mä toivon myös sitä lunta tänne jouluksi, varsinkin kun ensimmäistä kertaa vietetään joulua ihan omassa kodissa omalla perheellä! Ihanaa joulunodotusta sinne :)!

   Poista
 5. Ihana Tiara ja ihana masu! :) Mulla tuli kans mieleen että näyttäisi poikamasulta Tiaramasuun verrattuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia<3 No, sen näkee sitten muutaman viikon päästä että kumpi siellä on ;D

   Poista
 6. Niin ja vallan unohdin lisätä, että Tiara on toosi paljon kasvanut ja haalari on ihan paras väriltään synkkään Suomen säähän. Eipähän niin helposti katoa :D
  Ja meilläkin esikoinen on ollut rauhallinen ja kiltti, mutta kuopus, päinvastoin, tempperamenttinen ja välillä saa kiristellä hampaita oikein urakalla, kun mikään ei käy ja vielä ei ole edes uhmaikä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on kasvanut ihan hurjasti! Iso tytsy jo :) Ja haalarin väristä mäkin tykkään, niin ihanan pirteä!

   Hahaa voin vaan kuvitella millaista meillä tulee olemaan kun kaikki merkit viittaa siihen että meidänkin kuopus todella on sitä temperamenttisempaa sorttia :D!

   Poista
 7. Voi mä en kestä miten ihana toinen voi olla kun tepastelee ton pinkin haalarin kanssa :-)) Ihanaihana Tiara ♥ Toisen kuvan valkoinen hame näyttää erittäin kivalta! Mistä se mahtais olla? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on maailman sulosiin<3 Hame on H&M:ltä tilattu jo aikoja sitten, mut se oli liian iso mulle ennen masua niin en oo siksi pitänyt!! :D

   Poista
 8. Ollut jo hirvee ikävä teijän iloisia kuvia! :D Ja toi masu on niiiin söpö ü ota paljon kuvia siitä ja laita tännekin, että voidaan ihastella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana :D! Kiitoksia paljon<3 Mä koitan muistaa ottaa paljon kuvia ja varmasti kyllä laittelen tännekin! :)

   Poista
 9. Ihana postaus! :) kateltiin yhessä Liamin kanssa tota videoo ja Limppua alko kauheesti hymyilyttää :D on se Tiara vaan niin söpö, niinku sun masuki<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ihanuus<3 Ja ihana Liam :D! Ois nii kiva tavata joskus ihan livenä ja Limppu ja Tiara vois leikkii yhdessä :))

   Poista
  2. Nii olis oikeesti! Meijän pitää yrittää järkkää joku shoppailureissu sinnepäin :)!

   Poista
 10. On kyllä eroa ykkös- ja kakkosmahaan verrattuna! Odottelen sitä päivää ku kakkosvauveli meillekkin tulee (pitää nyt tämä ensimmäinen saada ulos!)
  Missä viikossa sä olet nyt menossa? :) Ihania sun nämä postaukset! Säästän aina viimeiseksi nämä et saa nauttia ilman et kiirehtiä seuraavaan blogiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten kokeilin painaa noita otsikoita "Minä" & "Tiara" mut ei sieltä löytynyt mitään. Onko sinne tulossa jtn? :)

   Poista
  2. On niissä kyllä kieltämättä eroa, aika hassua! :D Ihana kun mietit jo tokaa vaik eka on vasta masussa :D! Mä en halua nyt kertoa tarkkoja viikkoja täällä, päätin sen jo heti alussa mutta sanotaanko näin että puoliväli lähestyy pikkuhiljaa muutaman viikon sisällä :)

   Ja kiitoksia hirmuisesti, ihana kuulla että tykkäät :)! Noissa "Minä" ja "Tiara" -kohdissa on ennen ollu kattavat tietopaketit mutta sitten kerran aloin niitä päivittämään ja ne sekos jotenkin ihan totaalisesti ja kaikki kuvavälit suureni jättimäisiksi ja fonttien koko hyppeli ja en oo uskaltanut nyt koskea niihin :D Tarkoitus olisi kyllä korjata asia! :D

   Poista
 11. On muuten muillakin bloggaajilla kuulemma ollut toi linkkien jakamis -ongelma :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ensin luulin että tossa ois vaan joku ongelma mutta sitten facebook ystävällisesti kertoi mulle että kyseessä on toisen facebook-käyttäjän tekemä ilmianto mun blogin vaarallisuudesta ja loukkaavuudesta..

   Poista
 12. Ihanaa kuulla että kuuluu noin hyvää! Ja toi Tiaran video kyllä sulatti mun sydämen! Muksahduskohdassa en kyllä voinu olla naurahtamatta :D Mun siskon mukaan se näytti siltä että "luovutan!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah Tiara on ihana :D Se kyllä nousi pian muksahduksen jälkeen pontevasti ylös ja jatkoi tepastelua :D!

   Poista
 13. Mie löysin viime viikolla jonkun toisen blogin kautta tänne siun blogiisi, osaat kyllä kirjottaa tosi hyvin, kirjoitustyyli koukutti ihan lukemaan kaikki postaukset läpi! :D Tosi mukava oli lukea varsinkin raskausajasta, vauva-arjesta ja tyylin pysymisestä, kun alkaa kyseiset aiheet itselläkin edessä olla, kun esikoista odotellaan. Vaikka siun tyyli onkin ihan erilainen kuin miulla, niin mie tykkään, siullon upeita vaatteita ja kenkiä! ^^ Pakko jäädä kyllä seurailemaan, ihanan positiivinen blogi, ja huippua ettet kadottanut tyyliäsi äitiyden myötä. Ei voi oikein sanoo kun että jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla että tykkäät ja jaksoit vielä kahlata koko blogin läpi! :) Kiitos paljon ja tervetuloa mukaan :)!!<3 Onnea raskauden johdosta ja mukavaa odotusaikaa :)!

   Poista
 14. ettei olis poika tulossa ;) <3 onnea vielä hirmusesti :) mulla tulee näistä sun jutuista masukuume vaikka vauva on itellä vasta kohta 4kk :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etpä oo eka joka sanoo ;D! Kiitoksia kovasti<3 Ja mullakin kyllä oli masu- ja vauvakuume heti kun Tiara oli syntyny että tiedän tunteen :D!!

   Poista
 15. Tääl tuli heti mielee kans et poikamasu<3 ihana on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii kiitoksia <3 :)! Saapas nähdä pitääkö noi masuennusteet paikkansa ;)

   Poista
 16. En kyllä tajua miks joku on ilmiantanu tän, koska ei täällä oo mitään asiatonta todellakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhtaasta ilkeydestä vain, kiusa se on katsos pienikin kiusa! Ei täällä mitään asiatonta ookaan mutta facebookin on pakko ottaa kaikki ilmiannot tosissaan kun niillä ei ole aikaa käsitellä kaikkia erikseen :/

   Poista
 17. Pakollinen mahakateuskohtaus, toi on niiin söpö! Vaikka mullakin alkaa jo vähä erottaa, jipii! Tai ainakin mahamakkarat on vähän jotenkin kiinteytyneet ihan viikon sisällä ja saaneet pallomaisempaa muotoa. :D Aiotko rakenneultran jälkeen kertoa tänne vauvan sukupuolen, mikäli se siellä selviää? Tai jos ei selviä, niin aiotko mennä esim. 4D-ultraan tarkempaa tarkastelua varten? Onko sulla tyttö- vai poikaolo? Aaa kauhee kysymystulva. :D Mä toivon tällä hetkellä meille ehkä enempi tyttöä jostain syystä, mutta ajattelen tätä vauvaa jostain syystä koko ajan poikana eli kaipa täällä ainakin poikaolo on enempi!

  VastaaPoista
 18. Olin yllättyny kun kuulin sun äänen videolla, olisin ajatellut että sulla on erilainen ääni :-) Ihana ääni on! Ja tuo Tiaran haalari on niin hurjan söpö :-) - Sini

  VastaaPoista
 19. Mä en tiä voisko tossa linkittelyssä joku ilmiantanut joka ei oo halunnut nähdä sun blogiprofiilin päivityksiä. Siis on tykännyt profiilista ja sitten ei ookkaan halunnut nähdä niitä kaikkia syötteitä. Sit on vain ilmiantanut kun ei oo tajunnut, että vain lopettaa sen tilauksen tai tykkää napin painamisen niin kaikki loppuis. Ihan vain veikkaus.. mutta kaikki ei välttämättä tajua, että ilmiannolla on oikeasti rasittavia seurauksia toiselle.

  Sonnelassa on myöskin samaa ongelmaa. Ja ilmiannon takia ei pääse linkittämään postauksiaan. ärsyttää kyllä teidän puolesta. Ja toivottavasti asiat selviää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥