sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Viikonlopun sekalaiset

Tänään on masujen ja kotien ja kaiken jälkeen vuorossa kunnon sillisalaattipostaus, nimittäin niitä kuulumisia vihdoin! Mitä meille kuuluu? Siinäpä vasta kysymys! Hyvää kuuluu suurimmalta osin, mutta muutosten syksy on tehnyt tehtävänsä ja joskus kun jää hetki aikaa istahtaa alas ja miettiä kaikkea tapahtunutta tulee ainakin mulle todella hämmentynyt olo. Miten voi niin lyhyessä ajassa tapahtua niin paljon?! Jos listaan tähän niitä muutoksia, on niitä määrällisesti vähän; (muutto, uusi raskaus ja blogin siirtyminen uudelle sivustolle) mutta suuruudeltaan ne ovat silti niin laajoja, että ne ovat muuttaneet jo ja tulevat muuttamaan aivan kaiken luultavasti. Valehtelisin jos väittäisin ettei uuden vauvan tulo jännitä ollenkaan, jännittäähän se kovastikin, mutta hyvällä tavalla! Tietysti sekin jännittää että miten yöt sujuvat ja onnistuuko imetys tällä kertaa. Stressiä en silti aio niistä ottaa, tärkeintä on se että uusi tulokas on terve ja voi hyvin. Toistaiseksi eniten jännittääkin siis se että kaikki sujuu hyvin loppuun asti, ja ei auta kuin uskoa ja toivoa että niin käy!
           Mä en oo itse oikein päässyt vielä käsiksi siihen raskausajan hehkuun ja ihanuuteen, vaikka mulle on pari kertaa jo selkeästä raskaushehkusta mainittukin. Onnellinen oon, maailman onnellisin tulevasta vauvasta, mutta tämä odottaminen saisi kyllä sujua vähän nopeammin! Kuten ensimmäisen raskauden jälkeen sanoinkin niin synnyttää voisin vaikka kerran viikossa mutta raskaanaolo ei ole kyllä mitään herkkua. Herkuista puheenollen, miksi aina on niin että kun kielletään jotain niin sitten ei halua muuta kuin juuri sitä kiellettyä asiaa! Nimim. "Graavilohta, sushia ja valkohomejuustoa piparin kera kuolaava pallomaha". Ja raskaushormonien sumentamilla aivoilla se graavilohi muuttuu maailman haluttavimmaksi asiaksi ja tulee olo kuinka olisi kokonainen ihminen ja koko elämä täydentyisi kunhan vain saisi sen yhden lohisiivun ja voi kuinka kakalta se tuntuukaan kun sitä ei saa! Mutta ehkä mä selviän, kun mietin vain ensi kesän tulevia herkkuaterioita ja tyydyn paistettuun kalaan ja pipareihin ilman juustoa. Pipareita sentään löytyy, viimeiset pari viikkoa oon mutustellut Ikeasta ostettuja todella hyviä pipareita ja tänään niiden loputtua leipaisin ensimmäiset omat piparit Tiaran kanssa!
            Muutto sujui hyvin kuten kerroinkin jo aiemmin ja arki on lähtenyt rullaamaan mukavasti uudessa ympäristössä. Täytyy sanoa että täällä on kyllä ainakin todella mukavia naapureita ja kivat myyjät lähikaupassa! Ja on ihanaa asua veden äärellä, auringonnousu aamuisin on mukavaa katseltavaa kun se heijastuu kauniisti veden pintaan. Täällä on ihanan rauhallista ja turvallista ja luonto on lähellä vaikka Helsingissä ollaankin. Tiara on sopeutunut uuteen kotiin aivan hirmuisen hienosti, yöt on neiti nukkunut alusta asti täälläkin hyvin ja viimeinen iltamaitopullokin on jäänyt pois kokonaan, ilman taisteluita ihan vahingossa! Tavoitteena on vielä päästä yötutistakin eroon ennen pikkusisaruksen syntymää, mutta onneksi tässä on aikaa ihan hienosti siihen puuhaan. Ja katotaan vaan niin viikko ennen laskettua aikaa mä tuskailen vielä samaa tuttiasiaa..

Yksi varjopuoli meidän asunnossa on: Täällä on valoisinta iltapäivisin, eikä aamuisin! Ja iltapäivisin ei olla melkeinpä ikinä sisällä vaan yleensä puistossa tai vaikkapa kaupassa. Aamuisin sensijaan täällä on super pimeää enkä saa otettua niin kivoja sisäkuvia kun haluaisin! Ja koska on talvi, on iltaisin myös pimeää enkä silloinkaan saa kivoja kuvia. Miten mä saan tän ongelman ratkaistuksi, jos jollakin on mahtavia neuvoja niin otan niitä ilomielin vastaan! Kamerana meillä toimii siis Canon eos 450D.

Mä jatkan nyt isänpäivähöpinöiden kirjoittelua ja koitan saada ne julkaistuksi vielä tämän päivän puolella! Ihanaa isänpäivää kaikille iseille♥

36 kommenttia:

  1. Mä oon murehtinu tota ihan samaa. Meille ei tuu luonnonvaloa ikinä paitsi meidän makkariin :< lisäsalama ois hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ärsyttävä ongelma! Lisäsalama kyllä ois varmaan hyvä!

      Poista
  2. Jos haluut santsata niin osta ihmeessä valovoimasempi objektiivi! Voin lämmöllä suositella Canonin 50mm 1.8, maksaa satasen ja sillä saa sisällä tosi hyviä kuvia täydellä aukolla, eli just tolla 1.8:lla. Sillähän ei sitten voi zoomata tai ottaa omalla kädellä omasta naamasta kuvia, kun on tosiaan 50mm, mut onhan sulla toi kittiobjektiivi siihen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No satanen ei kyllä oo paha! Mä oon vaan niin tumpelo että osaisinkohan käyttää sitäkään, en nimittäin osaa säätää suunnilleen ees mitään asetuksia ja täys aukko on mulle ihan hepreaa :DD! Otto sanokin mulle äsken että "opettele ensin kuvaamaan niin katotaan sitten niitä lisävarusteita" :--D Kiitos vinkistä :)!

      Poista
    2. Käytännössä tuo aukon luku, eli se f jokunumero.jokutoinennumero tarkoittaa sitä, että mitä pienempi numero, sen valosampia kuvia :--)

      Poista
  3. Mites ois lisäsalama? :) Mä itse kans pähkäilin pitkään tuota valo-ongelmaa, kunnes muistin että mullahan on lisäsalama ja siihen ei tarttis vaihtaa kun patterit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi varmaan kokeilla, minkähän hintaisia ne lisäsalamat on :O! Kiitos vinkistä :)

      Poista
  4. Aina kun sulta tulee uusi postaus, tuun tosi hyvälle mielelle. Näitä on ilo lukea, koska sulla on aina kivoja kuvia ja tykkään tosi paljon sun kirjoitustyylistä! Ja tottakai musta on ihana huomata näin tekstin välityksellä, kuinka onnellisia olette.. ihana pieni perhe. <3

    Mä oon niin iloinen teidän puolesta, hyvää odotusaikaa! Vaikka et herkkujasi saakkaan syödä. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, mikä ihana kommentti!<3 Kiitoksia hirmuisen paljon ja mahtavaa että tykkäät :)!<3 Ihanaa joulunodotusta sinne ja syö sä herkkuja munkin puolesta :D!

      Poista
  5. Valovoimaisia lamppuja vaan kattoon! Mun ongelmat on hyvin usein sillä ratkastu ku ollaan ostettu tommoset isot lamput ja niist tulee semmost vaaleet valoo ni se toimii hätä luonnonvalona! Hei muuten, olis ihanaa jos tekisit nyt toisen raskauden aikaan postauksen siitä, mitä asioita teet erilailla, nyt ku on yks kokemuspohja alla ja mitkä oot kokenu hyviks jutuiks? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäis varmaan sellasia ostaa, inhoon noita perus energiansäästölamppuja joissa on maailman rumimman sävyinen valo :DD! Ja hei kiva idea, voisin vaikka tehdäkin sen! :)

      Poista
  6. Hei tuli mieleen että eikös sitä graavilohta voi vähän syödä jos kala on takuuvarmasti tosi tuoretta (esim kauppahallista).. Ainakin mä muistelisin syöneeni Emiliaa odottaessa. Mullakin oli ihan kamala himo sushiin ja tuorejuustoihin silloin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mä olen kuullu että sais syödä jos ostaa tiskiltä ettei ole ollut vakuumipakkauksessa ;) ja neuvolan ohjeessakin taitaa lukea että ei vakuumipakattua kylmäsavu tai graavilohta.

      Poista
    2. Joo niinhän se on että tuoretta graavilohta saisi suositusten mukaan syödä, mut mä oon ylihysteerinen enkä syö ollenkaan :D!

      Poista
  7. Lisäsalamaa suosittelen. Salamassa on paljon hyviä puolia, ei tule samanlaisia kuvia kuin perussalamalla ( varsinkin jos on taittuva salama ). Tietenkin ne maksavat, mutta saat halvemmalla halvan salaman kuin valoisan objektiivin, tietenkin kaikilla on omat mielipiteensä. Itselläni ei vielä lisäsalamaa ole, mutta joululahjaksi sitten. Kavereiden salamia ja muiden bloggaajien kuvista huomaa miten valosia ja hyvänlaatusia kuvista tulee. Ihanaa kun teilläkin menee niin hyvin ja kivaa aina lukea postausta miten kerrot miten teillä menee yms (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Mäkin huomasni nyt että kaikilla on omat mielipiteet siitä että salama vai uusi objektiivi, varmaan molempi parempi? :D Mutta täytyy katsoa mihin me päädytään :) Kiitos paljon ja ihana että tykkäät<3

      Poista
  8. Mäkin kommentoin tohon kalajuttuun, että eikös se kielto koske vakuumipakattuja kaloja? Mä oon ymmärtänyt, että pieninä määrinä itse !tuoreesta! kalasta graavattu olis ihan ok neuvolan tädinkin mielestä:). Toki parempi olla varma ennenkä riskeeraa:).
    Tsemppiä himoihin;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se on juurikin niin että vakuumipakattuja kaloja se kielto koskee, ja mä en ikinä (siis silloinkaan kun en ole ollut raskaana) oo tietosesti syönytkään muuta kuin tuoretta kalaa, mutta itse ainakin oon nähny kun S-marketissa otetaan vakuumista tuorekalatiskille "tuoretta" graavilohta, joten en uskalla riskeerata nyt raskausaikana :) Kiitos paljon!

      Poista
  9. Minäkin kommentoin tuohon kalajuttuun. Mä oon ymmärtänyt, että kielto koskee vakuumipakattuja kaloja. Käsittääkseni itse graavattu(tietysti tuoreesta kalasta) lohi on pieninä määrinä ihan ok neuvolan tädinkin mielestä. Toki kannattaa olla ihan varma ennenkä riskeeraa:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa sanon sinulle kuin Hennallekin, että noinhan se juuri on kuten sanoit, mutta itse en riskeeraa ollenkaan :D

      Poista
    2. Haha, oon siis Henna toisella nimimerkillä :). Vaihdoin profiilitietoja kun nimi vaihtu naimisiin mentyä, ja onnistuin jotenki nyt sähläämään kommentit molemmilla profiileilla;)... Kiitos kärsivällisyydestä!

      Poista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  11. Noi ruokajutut; I feel your pain! Lämminsavulohta tekisi ihan hulluna mieli, mutta en uskalla syödä vaikka useista paikoista olen lukenut sen tuoreena olevan ihan ok. Ja arvaa onko paskaäitiolo, kun söin vahingossa valkohomejuustoa viikko sitten, kun en yhtään tajunnut sen olevan kiellettyjen listalla. :( Ää! Listeriaoireita odotellen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Siis joo en mäkään uskalla syödä mitään muuta kuin itse paistamaani kalaa :D Ja voi valkohomejuusto! Itse söin Tiaran odotusaikana ravintolassa pienen murun pehmeää ulkomaista cheddar-juustoa kun en huomannut sitä olevan ruuassa mukana ja sitten itkin koko illan :---D mutta onneksi ei tullut mitään!

      Poista
  12. Meille tulossa myös perheenlisäys keväällä, huhtikuussa. Välillä jo vähän miettii että kuinka Joona suhtautuu uuteen tulokkaaseen (paha uhma vaihe päällä, ainakin tällä hetkellä ja on keväällä juuri täyttäny kolme joten voipi olla ettei oo uhma yhtään sillon edes laantunu) sekä noi yöt mua jänskättää ehkä kaikista eniten. Joona on ollu pienenä suht huono nukkuja tai heräilly usein niin pakostikkin on hiipiny oma jaksaminen mieleen mutta eiköhän se siitä, pärjää muutkin kahen pienen kanssa pienillä yöunilla :)

    Mä en oo päässy YHTÄÄN kiinni raskaushehkuun :D En edes kovin nautinnolla seuraa mahan kasvua koska kilot kertyy sitä mukaan vaikka kuinka oon lenkkeillyt jne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi onnea todella paljon<3! Toivotaan että kaikki sujuu teillä hienosti sitten kun vauva syntyy (ja tietysti nytkin :D)! Muakin jännittää Tiaran suhtautuminen vauvaan ja lähestyvä uhmaikä, mut täytyy vain toivoa parasta :)

      Kilot ne kertyy mullakin! Mä en tosin oo niin reipas että lenkkeilisin :D! Tsemppiä :)

      Poista
  13. Mulla myös mieltä painaa nuo asiat,et mitä nyt jouluna saakaan syödä.Pitääpä varmaan seuraavalla neuvola kerralla kysästä asiasta.Ja voi kyllä,kaikkea kiellettyä tekee juuri nyt raskaana mieli. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :D! SIis joo joulu mua harmittaa eniten kun jouluun kuuluis niin vahvasti se graavilohi :(!

      Poista
  14. Mikä siinä tosiaan on kun tulee jotain ruoka-ainekieltoja niin niitä tekisi mieli vetää napa täyteen, vaikkei lemppariruokaa olisikaan. Raskaana ollessani himoitsin maksalaatikkoa harvase päivä, vaikken siitä erityisesti tykkääkään! :D Tsemppiä jaksamiseen, ehkä jos yrität korvata noi herkut jollain muulla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah se on just niin että se kielletty aina kiinnostaa eniten :D Kiitos! Ei raskausaikana mitään voi korvata millään toisella kun se on "pakko olla juuri sitä tiettyä", mutta kyllä se tästä :D!

      Poista
  15. graavilohta voi syödä kunhan ei ole vakuumi pakattu :) eli ostat kaupan tiskiltä! ja valkohomejuustoa voi syödä kunhan on ison meijerin tekemää ja pästöröityä maitoa käytetty! Näin meile neuvottiin neuvolassa ja näin mie teinkin raskaana :) tuossa se pikkunen pötköttää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en luota kaupan tiskeihin kun oon nähnyt kuinka ainakin S-marketissa graavilohet otetaan vakuumista siihen tiskiin :/ Kauppahallista ehkä jos ostaisin niin sitten ehkä just ja just uskaltaisin, mut mieluummin en vaan riskeeraa ollenkaan vaikka mieli tekeekin kaikkea :D Mä oon niin hysteerinen että mulle on helpompaa vaan kärsiä kuin sitten miettiä hulluna että entä jos kaikesta huolimatta tuleekin listeria :D!

      Poista
  16. Äää just tosta mun pää hajoaa, nyt on SYKSY EI TALVI! Mä en marraskuun lapsena suostu vääntäytymään siihen muottiin, että olisin muka talvella syntynyt argh.

    Mutta joo, mulla tekee ihan sikana mieli nyt pipareita kun kuvan näin, mutta kuten aina en aloita jouluhössötyksiä ennen kuin synttärit on juhlittu :-D jotkut liiankin aikaisin.. Mun mielestä lokakuussa lahjojen hankita ja kämpän koristelu on järkyttävän aikaista. Glögiä saa taas juoda koska vaan kera pipareiden, kunhan vetäsee viltsikat jalkaan!
    <3Tiara ihana!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah no mä oon syyskuun lapsi ja mulle marraskuu on jo talvea :D Varsinkin kun luntakin on satanu jo pariin otteeseen ja on pimeää ja lehdetkin tippuneet puista :DD! Mä rakastan joulua ja mun mielestä sitä vois juhlia jo vaikka syyskuussa mut Otto ei suostu XD Glögi ja piparit on parasta ympärivuoden ja villasukat kans<3

      Poista
  17. Voi kun olisikin tuoretiskin graavilohi tuoretta, mutta kun ei siihenkään voi enää luottaa :/ Muistatteko tätä artikkelia http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/79100-s-marketin-%E2%80%9Dmaan-tapa%E2%80%9D-kalat-tuoretiskille-vakuumista ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo artikkelia nähnyt ennen mutta sen sijaan oon nähnyt kun kalaa laitetaan S-marketissa vakuumipakkauksesta tuoretiskiin ihan asiakkaan (eli mun) silmien edessä :// En kyllä uskalla yhtään luottaa kaupan kaloihin enää!

      Poista

Kiitos kommentistasi♥