tiistai 20. maaliskuuta 2012

Puolivuotias Tirriäinen

Niiiii-i! Voitteko uskoa että toi ihana palleroinen on jo puolivuotias? Kuusi kuukautta, kuusi maailman ihaninta kuukautta on takanapäin ja toivottavasti ainakin miljoona yhtä ihanaa kuukautta edessä. Mä voisin veikata että toi neitikin on ihan tyytyväinen elämänsä kuuteen ensimmäiseen kuukauteen, ainakin ilmeistä päätellen. Tänään ollaan oltu nimittäin niin yhtä hymyä että! Puin Tiaralle hienon mekon päälle ja neiti on saanut syödäkseen tänään vain lemppariruokiaan koko päivän; hedelmäpuuroa, aprikoosisosetta ja ruuaksi Piltin spagettia & jauhelihakastiketta. Kyytipoikana tietenkin maito, se suurin suosikki edelleen. Koko illan Tirriskä on viettänyt lempiasussaan; vaipassa, ja ollut iloinen pieni päivänpaiste.
                  Näihin kuuteen kuukauteen on kyllä mahtunut niin paljon kaikkea ihanaa että ei sitä voi edes käsittää. Ja se kasvun ja kehityksen määrä tuolla tytöllä, niin henkisesti kuin fyysisestikin on aivan mieletön mitä tässä ajassa on kerennyt tapahtumaan. Meidän pientäkin pienemmästä, seiniä tuijottelevasta 46- senttisestä rääpäleestä on kasvanut ihana 20cm pidempi pallero joka kovasti pyrkii joka puolelle tutkimaan ympäristöään. Juttua riittää meidän pienellä papupadalla vaikka muille jakaa ja tuetta istuminen häämöttää jo ihan nurkan takana. Seisomaankin olis niin kauhean kova hinku ja askeliakin Tiara ottaa jo oikein mallikkaasti, välillä jopa varvistamattakin.
                 Juuri tänään Tiara ensimmäistä kertaa liikkui itse jo vähän pidemmän matkan sillä aikaa kun kävin vessassa. Jätin neidin tapani mukaan selälleen keskelle karvapeittoa olkkarin lattialle ja kun tulin takaisin Tiara ähisi masulleen yli metrin päässä peitosta, kirjahyllyn edessä ja nuoli lattiaa. Eli hyvä että siivoan nykyään useammin! Mua vaan hämmentää se että Tiara liikkuu aina pisimmät matkat silloin kun mä en nää, joten mulla ei vieläkään oikeestaan oo käsitystä siitä millä tekniikalla se liikuskelee.. Mutta olettaisin että kierimällä vuorotellen selälleen/masulleen ja sit se vissiin osaa jo käsillä vähän vetää itseään sinne suuntaan minne haluaa. Jalatkin sätkii hulluna mut ei kauheesti auta siinä ryömimisessä kun käsien ja jalkojen yhteistyökyky ei vielä oikein pelitä. Mutta ei tässä kiire oo, nytkin toi neiti on jo liian nopee mun hitaille aivoille, tarviin vielä vähän totutteluaikaa ennen kun Tiarasta tulee ikiliikkuja! Toivottavasti siis tässä kestää vielä hetki.

Mutta nyt kuvia meidän päivänsankarista (ja vähän äidistäkin joka ei voinut olla käyttämättä mekkoonpukeutumistilaisuutta hyväkseen):

Äidin rakas<3

Liian jännä keittiö, ei voinu kattoo kameraan? :D

"Höööö!"

Maailman sulosin kulta nappisilmä<3

"JEEE!"

"Mä ooon jo niiiiin iso tyttö!"


"HEHE!" Tiara oikeesti päästää tommosii hehe -äänteit, se oikeen huutaa ne silleen isosti :DD Mut eikai vauvat osaa tekonauraa? :D
Tiaran puolivuotispäivän hehkuttaamisen lisäksi oon tänään saanut itteni raahattua jopa Meilahteen asti johonkin Spirometria -puhallustestijuttuun jonne sain lähetteen silloin tammikuussa kun kävin sillä hyvin mielenkiintoisella lääkärillä flunssan takia, jos joku muistaa. Mä siirsin ja siirsin tota aikaa kun en millään olis jaksanu sinne asti raahautua enkä koe et mulla ois mitään hengitysvaikeuksia, mut yks hyvä puoli noissa testeissä oli! Mun oli pakko käydä vaa'alla koska ne tartti mun paino- ja pituustiedot niitä kokeita varten ja ihan oikeesti mun leuka meinas tippua lattiaan kun näin sen vaa'an lukeman!
               En ollut käynyt vaa'alla sitten jälkitarkastuksen joka oli marraskuussa, ja silloin vaaka aiheutti lähinnä lohduttoman itkukohtauksen seitsemällä ylimääräisellä kilollaan, mutta tänään kun kävin niin lukema oli 48kg! Eli enää kaksi kiloa lähtöpainoon ennen raskautta, mutta toisaalta oon kyllä joskus ennen raskauttakin painanut välillä 48kg ja ollut ihan tyytyväinen. Mulla vaan on vaihtelevainen paino. Mutta siis totta se on mitä monet muut äidit mulle silloin raskausaikana vakuutteli, että se riittää että ihan normaalisti vaan on ja leikkii vauvan kanssa. Siinä on jo ihan tarpeeksi liikuntaa palauttamaan keho takaisin raskautta edeltäneeseen.

Tänään on ollut ihana päivä! Nyt mä lähden kylvettämään tuon ihanan pikkuneidin joka varmasti kastelee mut ja Oton ihan urakalla näin synttäreiden kunniaksi. Kylvetyksen jälkeen käyn kaikkien kommenttien kimppuun, osaan jos vastailinkin aiemmin. Kiitoksia ihan mielettömän paljon kaikille kommentoineille, ihan tosi kiva vähän lukea että millaisia ihmisiä siellä näyttöjen ja älypuhelimien äärellä meidän elämää seurailee. Ja mukavia ne kommentit muutenkin on että saa kommentoida! Aivan mahtavaa viikkoa kaikille <3

78 kommenttia:

  1. Mää en kestä miten sulonen Tiara tuossa mekossaan on!! <3 :D

    VastaaPoista
  2. oi vitsi kuin ihanat teijän molempien vaatteet :) ja ihana Tiara kun seisoo noin nätisti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Laura <3 Ja juu se hirveesti haluais jo seisoskella :D!

      Poista
  3. Mikä neiti tossa mekossa <3 super sulonen :)

    VastaaPoista
  4. Ihana Tiara ja toi sen mekko <3 :)

    VastaaPoista
  5. Onnea Tiaralle ja koko perheelle! <3
    Itse omaa ihmettäni odottelen.. Jos meilläkin vaikka tärppäis.. :)
    Blogista voit lueskella lisää, mysteerimutsi.blogspot.com.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon<3 Toivottavasti tärppää sullakin :)) pitää käydä kurkkimassa!

      Poista
  6. Hei mikä toi sun hame oikeen on ? :D Ei millään pahalla mut on melko jännä.
    Häämekon alushameeksi passais. Onko muuten teidän häät millon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on mun hame josta tykkään<3

      Hahaa en tiiä milloin häät on, varmaan joskus parin vuoden päästä toivottavasti :D

      Poista
  7. Oikein ihanaa puolivuotispäivää Tiaralle, ja ehkä vähän Tiaran vanhemmillekin! :)

    Johanna

    VastaaPoista
  8. Oot ihana, kun näet tässäkin juhlan aiheen ja toteutat spessupäivän ns. pienillä asioilla :-) Kaunis äiti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon just semmonen ihminen joka haluu tehdä kaikesta juhlaa :D Mut kiitos ihan hirveesti, itse olet kaunis<3 :)

      Poista
  9. oon ihan varma et oot vastan tähän jo miljoona kertaa mut en löytäny mistään.. eli kuinka pitkä oot? :D (meinasin vaan että 48 kiloa on TODELLA VÄHÄN ;o )

    ps. tiaralle onnea! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon 167cm pitkä, eli tommonen keskimittanen kai :D

      Tiaralta kuolapusut kiitokseksi onnitteluista :))<3

      Poista
  10. http://4.bp.blogspot.com/-gzE7FFGtq4c/T2jE3t11ujI/AAAAAAAAEUg/uWT-PVidPjA/s1600/17.jpg blogihistoriasi ihanin kuva! ihan oikeesti aaaa tuli liian onnellinen olo sun puolesta kun näin tuon kuvan ;__;

    voi että onnea hirveästi teille ja pikku tyllerölle, toivottavasti teidän juttuja saa lukea vielä kauan kauan kauan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa voi että, kiitoksia ihan hirveen hirveen paljon<3 Ja kyllä saa lukea niin kauan ku mussa henki pihisee, ainaki näillä näkymin :DDD

      Poista
  11. Ihana Tiara ja ihana sä!:) Onnee isolle neidille:).

    http://kaksinkauheampi.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti <3 On se silti viel nii pieni vaik onki nii iso<3 :DD

      Poista
  12. Voi Tiaraa, pikku prinsessa <3 Onnea neidille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Tirriäiseltä<3 Se on kyl nii prinsessainen<3

      Poista
  13. Voi onnea puolivuotiaalle! NIII ootte molemmat nätteinä! Oon edelleen sitä mieltä että Tiara on söpöin vauva jonka olen koskaan nähnyt! :) Ja sinä olet varmaan kaunein ja onnellisin näkemäni nuori äiti!

    Täytyy kyllä sanoa että tää on paras blogi jota olen pitkään aikaan lukenut! Innolla odottaa aina postauksia ja kuvat ja tekstit on molemmat aina yhtä kivaa nähtävää :) Tuota Tiaraa katsellessa kasvaa kyllä vauvakuume ja pahasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia paljon<3 Tulipas kyllä niin hyvä mieli! Tiara on kyllä oikea neiti suloisuus, ei sitä voi kieltää ;D<3

      Ihana kuulla että tykkäät noin paljon, toivottavasti pysyt meidän matkassa vielä pitkään! Ihanaa kevättä :)

      Poista
    2. Varmasti pysyn! Kiitoksia, ja kiva kun piristi :)

      Poista
  14. Voih mikä ihana prinsessa :) ! Tuli mieleen, että ku lopetit tupakanpolton heti ku tulit raskaaksi ni ootko onnistunu olee savuttomana vielä Tiaran syntymisen jälkeen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookin<3 Hahaa jos mä sanon et en haluu vastaa nii heti kaikki aattelee et poltan :D Mut en tosiaan haluu puhua näin henkilökohtaisista jutuista täällä :)

      Poista
  15. Oon taas ihan hymy suussa luettuani sun postauksen! Ihania nuo kuvat missä pidät Tiaraa pystyssä :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa voi kiitos paljon, ihanaa että hymyilyttää<3

      Poista
  16. Sulla on aina toi sama pose :D

    VastaaPoista
  17. Onnea puolivuotiaalle Tirriäiselle! :)

    VastaaPoista
  18. Onnea puolivuotiaalle Tirriäiselle! :-)

    VastaaPoista
  19. oot niin ihanan positiivinen aina! ja onnea tiaralle!

    VastaaPoista
  20. Oi, mistä toi Tiaran mekko on?
    IHANA.
    Meidän puolivuotias tarvitsis tädin häihin mekkoa ja toi olis kaunis! :)
    Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me saatiin toi lahjaksi mutta mekko on Zalekuan joten olettaisin että Stockalta ostettu, saatiin toi syksyllä mut ehkä noita vielä jostain sais? :) Toi on kyl ihana mekko!

      Poista
  21. Miten pitkä sä oot? :o (Pyritkö tarkotuksella alipainoon? Tai tietenkin riippuu ihan sun pituudestas et onko toi alipainoa vai ei...) Oon kyl kateellinen jos (ja kun) oot luonnostaan noin kauheen hoikka!

    Oottepa ollu nätteinä Tiaran kanssa! Ja toi "Höööö!"-kuva on jotain niin sulosta.... ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en pyri tarkotuksella oikeestaan mihinkään, mä oon kirjottanu mun syömisistä ja liikunnasta/liikkumattomuudesta täällä ja niistä voi kyllä päätellä että en mä tarkotuksella ainakaan laihduta :D Mutta kiitoksia paljon<3

      Tiara on kyllä niin sulonen, meidäm ihana neitiskä<3

      Poista
  22. Voisitko tehdä postauksen teiniäideistä? Siis mitä mieltä yleensäkkin oot..mua kiinnostais :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä idea, täytyypä tehdä tommonen :) Kiitos!

      Poista
  23. Ei voi muuta taas sanoa kuin et aika menee hurjan äkkiä. Kohta meidän lapset menee kouluu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah no älä vaan, ihan liian nopsaa kuluu viikot ja kuukaudet :D!

      Poista
  24. Paljon onnea tiaralle ja vanhemmille <3 :) ootte ihania :)

    -Nina

    VastaaPoista
  25. semmonen postaus ois kiva, jossa esittelet vähän sun lempipaikkoja teiän asuinkulmilta esim. lempiravintola ja lemppari leikkipuisto... tajusit varmaan idean! :) sulla on aivan huippu blogi ja tiara on kyllä niin valloittava. toivottavasti et oo aikeissa lopettaa bloggaamista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei aww, aika ihana idea :) Mä en oo vaan varma viitsinkö hirveen tarkkaan täällä kertoa missä me liikuskellaan ku en halua että ihan koko netti tietää missä me asutaan :D Mut jos vaikka ympäri helsinkiä kertoilisin lempipaikkoja :) Kiitoksia kovasti, en oo lopettamassa ja ihanaa kevättä sulle!

      Poista
  26. paljon onnea koko perheelle, erityisesti tiaralle :) aivan ihana mekko tytöllä<3

    VastaaPoista
  27. oi olipas söpö mekko tiaralla:)!

    VastaaPoista
  28. Muistan meidänkin lasten 6kk päivät. Ihan ku olisivat elämän ensimmäiset synttärit, vaikka niihin on oikeasti saman verran matkaa :D
    Ihanaa, kun saa mekkoilla. Olen kiitollinen, kun sain tytön. Ei minulla ole poikia vastaan mitään, mutta tuttavapiiriinkin kuuluu niitä joille siunaantuu vain poikia ja aina välillä oli ajatus, mitä jos minullekin tulee vain yhtä sukupuolta. Olen kuitenkin nainen ja rakastan kaikkea pinkkiä ja hempeätä. Muistan, kun mulle syntyi kolme pikkuveljeä putkeen ja olin niin epätoivoinen, että aloin pukea hameita nuorimmalle veljelleni xD Onneksi sieltä sitten tuli Mariela, ettei Marion tarvinut kärsiä xD Toivottavsti teillekin tulisi molempia ja jos ei, niin ainakin terveitä :)
    Meillä on 6kk perinteenä ollut vaan sellanen, että Henri tuo lahjan lapselle töistä tullessansa :) Mutta toi on hienoa, että teillä tiedetään jo lempiruoatkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah no niin ne onkin kyllä ihan ku synttärit :D! Ja on se kyllä kiva kun on tyttö mut itse kans haaveilen pojasta, oishan se kivaa että olis molemmat :) Ja hahah ihana ku oot pukenu sun veljee tytöksi :D Ihanat nimet sulla ja sun sisaruksilla, on kyl teidänkin muksuilla :D Ja Tiara oikeen hymisee innossaan ku saa lempiruokia ja maiskuttelee eikä missään vaiheessa osota merkkiäkään että ois vaikka masu täynnä tai ei maistuis enää :D Siitä tiiän et se tykkää ylipaljon jostain :D

      Mut ihanaa loppuviikkoa :))<3

      Poista
  29. Joko Tiara kannatteli päätään hyvin 3 kuukauden iässä vai jo aiemmin/myöhemmin? :) Onnea puolivuotiaalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en oo kyllä satavarma, mulla on tuolla tageissa noi "Tiara 3kk" ja siitä eteenpäin samalla tyylillä niin niiden alta pitäis löytyä Tiaran taitoja milloin missäkin iässä :) Mut mun mielestä suht hyvissä ajoin neiti kannatteli kyl päätään! Kiitokset neidin puolesta <3

      Poista
  30. Ihanat neidit kauniissa mekoissa :) toi sun hame on kyllä tosi kiva! ja tiaranki mekko toki ::) onnee puol vuotiaalle pikkuneidille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ja kiitokset myös Tirriskän puolesta <33

      Poista
  31. Minkä kokoinen lantio sulla on? Sentteinä? Mietin vain että näytät aika kokoiseltani, että olisikohan minullakin mahdollista alatiesynnytykseen...
    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä ei oo mitään väliä minkä kokonen lantio on ulkopuolelta, vaan sillä lantion sisämitalla :) Eli vaikka ulospäin ois kuinka kapee niin voi olla sisämitaltaan tilava lantio ja vaikka ois tosi levee lantio ulospäin niin voikin olla sisältä ahdas lantio :)

      Poista
  32. Hehe, meidän kymppikuinen tyttö muuten tekonauraa ja tekoyskii, joten luulisin, että Tiarakin voi tekonaureskella. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah aijaa :D Nonni no kaipa se sitten voi, tosi hassun kuulosta kyllä :DD!

      Poista
  33. Hei ! (: Oon seurannu tätä blogia alusta asti ja pakko sanoa että kertaakaan en ole meinannut kyllästyä ! Se on niin hassua että miten voi huomata Tiarankin kehitystä ihan vain kuvien avulla, onnea puolivuotiaalle ! (:

    http://miranblogikirppis.blogspot.com/2012/03/soutaa-huopaa-vedetaan-taas-nuottaa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitoksia hirmuisen paljon :))<3 Ja joo kyllä toi neiti vaan kasvaa ja kehittyy kokoajan ja sen kyllä huomaa kuvistakin :D Käyn kurkkimassa sunkin blogia!

      Poista
  34. Moikka! Noista Tirriskän ruokajutuista tuli mieleen, että oletko itse tehnyt vauvansoseita? Ei niin, että niita tarvis alkaa tekemään, mutta aattelin kun tykkäät muutenkin ruoanlaitosta. Valmiit purkkiruoatkin on varmasti tosi hyviä, mutta itse sain neuvolasta hyvän vinkin soseruokien tekoon! Olen maailman huonoin kokki enkä ikinä olis arvannut että alan kokkailee vauvalleni soseita, mutta niinpäs olen vain tehnyt...ja poika tykkää :)Ne on tosi helppo tehdä ja kannattaa tehdä kerralla enemmän pakkaseen, niin ei tarvii joka päivä tehdä. Ei tarvitse kun pilkkoa vihannes/liha ja laittaa veteen kiehumaan. Kun on kunnolla kypsynyt niin vedet pois ja sauvasekottimella mössöksi. Sitten lisää sitä keitinvettä niin että tulee sopivan löysää. Ja pakasta jääpala-astiaan!! Pakkasesta on sitten helpppo ottaa ruokakuutioita ja lämmittää mikrossa. Pakkaseen voi tehdä monia makuja ja niitä sitten sekoittaa oman mielen mukaan. Minä olen tehnyt pojalleni jo bataattia, porkkanaa, kukkakaalia, pakasteseitä, paistijauhelihaa, kanaa (rintafile). Kaikki on maistunut tosi hyvin. Suu on ammollaan kun linnunpojalla :). Peruna on ainut mikä ei käy pakastamiseen, sen rakenne jotenkin kärsii. Mutta siitäkin sain vinkin...vauvalle voi syöttää Oolannin luomu perunamuussia (kaupan pakastealtaasta). Siitä pussista ottaa vain tarvittavan määrän ja lämmittää. Hedelmä- ja marjasoseet olen ostanut valmiina purkkeina. Tämmöinen ruokavinkki...voi olla että tämän jo tiesitkin. P.s. Meidän poika on myös syntynyt 20.9.2011 klo 18.03 Kätilöopiston Haikaranpesässä ;) T. Riikka & Roope

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hitsi ollaanko me oltu samaan aikaan kättärillä! Onnea pojalle hienosta synttäripäivästä ;DD Ei mut tosi hauska sattuma kyllä!

      Ja kiitos paljon noista ruokavinkeistä, ihan loistavia kyllä! Ja meillä syödää muutenkin Oolannin luomuperunamuusia niin sitä vois kyllä hyvin antaa ja sauvasekoitinkin löytyy :) Kiitos oikeesti tosi paljon, pitää kokeilla noita kaikkia :D! Ihanaa kevättä teidän perheelle :)<3

      Poista
  35. voi miten sulonen <3

    http://inka-neverendingdream.blogspot.com/

    VastaaPoista
  36. Ihana Tirriäinen sulla :) Sun tekstiä lukiessa tuli entistä enemmän sellanen olo että sais jo oma pikkuinen tulla. Elokuuhun on vielä hetkiaikaa kun meidän pienokainen syntyy, mutta odotus on jo tosi kova. Kiva blogi sulla muutenkin ja taidan jäädä seurailemaan :)

    http://khetkia.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos paljon<3 Ihanaa odotusaikaa sulle ja onnea paljon tulevasta pienokaisesta :)

      Pitää käydä kurkkimassa myös sun blogia!

      Poista
  37. vaikutat aika täydellisyydenhakuiselta.......? "Meidän Tirriäinen osaakin jo" Mitäs jos hän ei vaikka koskaan opi kävelemään... Vaikutat juuri sellaiselta pinnalliselta äidiltä, että jos lapsi ei ole täydellinen, se on noloa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tähämn vastasinkin jo tuossa postauksessa :----------D

      Poista
  38. lol ylempi ano.. onnee tiaralle :) pakko kysyy mut miks ette oo enää kavereita deryan kanssa? :/ tuliks teille riitaa vai päätittekö vaan että elätte kokonaan omia elämiänne?? :(

    VastaaPoista
  39. Myöhäiset onnittelut ihanalle puolivuotiaalle!

    Johanna

    VastaaPoista
  40. Voi toi Tiara on niin suloinen! :) Liity ihmees facebookis Syysmasut 2011 ryhmään. Sielä on meitä jo sankoin joukoin. Ihanaa kevään odotusta teille!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥