keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Puhtaasti pinnallista löpinää

Huomasin juuri tässä ettei mun blogissa ole ollut yhtään (!!!) päivän asua tai mitään muutakaan vaate-, tyyli- tai kauneus -aiheista kirjoitusta aikapäiviin ja ajattelin korjata tämän vääryyden! Mä kovasti toivon ettei mun tyyli kovin pahasti häviäisi tässä raskauden myötä, mutta tuossa muuton tuoksinassa ja pahimpien päänsärky/väsy -viikkojen aikana eivät ne vaatteet kyllä olleet ihan ekana mielessä ja voinkin ihan rehdisti myöntää kulkeneeni aika pitkälti leggingseissä, löysässä villatakissa ja perustopissa useamman viikon. Nyt kun olo on alkanut helpottaa ja mahakumpukin alkanut tulemaan kunnolla esille on vaatekaapin sisältökin taas kummasti alkanut kiinnostaa. Kasvavaa masua on ihana korostaa empire-leikkauksilla ja tiukoilla paidoilla, mutta omat haasteensa pukeutumiseen tuo sopivan vaatekoon löytymättömyys, varsinkin farkuissa. Mun omat farkut menevät vielä ihan helposti jalkaan, mutta kaikki mahdolliset kiinnitysviritelmät puristavat alavatsaa jo aika ikävästi. Äitiysfarkuissa taas ei vielä koko 34 ole mulle sopiva koska en ole kasvanut tarpeeksi takamuksesta enkä kyllä mahastakaan. Äitiystoppien/-paitojen koko 34 ton myöskin liian iso vielä, jopa trikoopaidat pussittavat löysinä mahan kohdalta. Kaikki normaalit paidat pitkiä perustoppeja lukuunottamatta taas ovat jo liian lyhyitä! Tällä hetkellä siis mun pukeutumisen kulmakiviä ovat alaspäin levenevähelmaiset mekot, ne miljoonaan kertaan mainitut pitkät perustopit ja löysät tunikat. Mekot ovat mukavimpia, niiden kanssa kun alaosaksi riittävät superpehmeät ja lämpimät mustat villasukkahousut. Tämänkin päivän asuna oli mekko, viimeisillään Tiaraa odottaessani tilasin sen peittämään raskaudenjälkeistä löllömahaa mutta sopii se mun mielestä raskauspukeutumiseenkin mukavasti!

Päivän asu
Luonnonvalkoinen mekko, valkoinen toppi ja musta vyö - H&M
Sukkahousut - Lindex
Viininpunaiset nahkasaappaat - Mummon vanhat
Kaulakoru - Snö of Sweden

Talviraskauden pukeutumisessa mun mielestä (näin hermoheikko tunari kun olen) ovat tärkeintä hyvät talvikengät joissa on kunnolliset, liukkailla keleilläkin pitävät pohjat. Siksi olenkin ottanut käyttööni mummoni vanhat viininpunaiset (kuva vääristää väriä hurjasti!) saappaat joista kuvailemani tukevat pohjat löytyvät. Saappaissa on lämmin vuori ja mun mielestä ne ainakin ovat ajattoman tyylikkäät. Ja eikös se viininpunainen kuulu tämän syksyn väreihinkin? Mä ainakin tykkään todella paljon! Kiitos mummolle loistavista talvikengistä jotka muuten korkeasta iästään huolimatta ovat edelleen kuin uudet. Kengistä onkin hyvä siirtyä toiseen mun sydäntä lähellä olevaan asiaan; nimittäin hiuksiin! Mä oon niin onnellinen että katkaisin sen lähes viiden vuoden hiustenpidennyskierteen viime tammikuussa ja aloin kasvattaa vihdoin omaa lyhyttä, kärsinyttä pehkoani takaisin. Tällä hetkellä mun hiukset ovat paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen ja voin ylpeänä ilmoittaa pitäneeni taukoa myös hiustenvärjäämisestä elokuun alusta asti eli pian neljä kuukautta! Jotenkin ihmeen kaupalla onnistuin silloin valitsemaan sellaisen värin tukkaani, että mulla ei näy viiden sentin juurikasvussa kuin ehkä yhden asteen sävyero jos oikein tuijottaa  hartaasti luonnonvalossa/tukka märkänä ja ajattelinkin välttää nyt myös hiusten värjäämistä ainakin raskauden loppuun asti. Se on hassua miten siitä omasta hiustenväristä pyrkii eroon koko teini-iän ja oikeasti se onkin se kaikkein omin juttu joka sopii parhaiten ainakin mun mielestä. Mutta en kyllä ottanut tätä aihetta kehuakseni omaa kuontaloani, vaan kehuakseni n. kuukauden käytössä olleita uusia tuttavuuksiani; Tigi Bed Headin Totally baked meringue styling prep -hiusmarenkia ja Tangle Teezeriä, takkujenkesyttäjää jonka ihmeellisen tehon kaikki muut ovat varmaan huomanneet jo aikoja sitten!


Tuo hiusmarenki on tuuheuttavaa hurmaavantuoksuista vaahtoa, jota laitetaan reilusti koko päähän pyyhekuiviin hiuksiin ennen föönausta. Voin kertoa että mulla ei todellakaan ole mikään maailman tuuhein kuontalo, joten mä oon aivan häkeltynyt siitä mitä tuolla vaahdolla saa aikaan ja todellakin suosittelen! Ainoa miinus on se liian herkullinen tuoksu, tekis mieli syödä tuo koko purkillinen vaikka se ei varmaankaan tekisi kovin hyvää! Noissa ylläolevissa kuvissa en ole tehnyt hiuksilleni muuta kuin hieronut Totally bakedia hiusten koko pituuksiin ja kuivannut föönillä normaalisti ja kuvienottohetkellä tuosta käsittelystä on jo muutama tunti, eli ainakin mun hiirenhännässä toi tuote pitää mun mielestä sen tuuheuden aika hyvin monenkin tunnin ajan. 
               Pidennysten käytön aikaan totuin aina käyttämään pehmeää luonnonharjaksista harjaa ja hämmennys olikin suuri kun ilman pidennyksiä ei niitä olisi enää tarvinnutkaan käyttää, mutta "normaalit" markettihiusharjat tuntuivat siltä että kaikki hiukset katkeavat ja harjaaminen sattui. Mä käytin uskollisesti omaa Hairmail -kampaamotukusta aikoinaan ostettua harjaani myös ilman pidennyksiä vaikka se veteli jo ihan viimeisiään, kunnes sitten kuukausi sitten uutta shampoota ostaessani en voinut olla nappaamatta pirteän oranssia Tangle Teezeriä mukaani. Se on aivan loistava, ei revi tukkaa yhtään ja on myös helppo puhdistaa. Harja istuu kivasti käteen ja sen löytää jättilaukustakin helposti pirteän värin perusteella. 14 euron hintakaan (ainakin Hairlekiinista ostin tuotteen tuohon hintaan) ei mitenkään päätä huimaa ja uskoisin että tuo harja kestää kyllä vuosia. Koska olen äiti, on mun pinnallisuuspläjäyksen lopuksi vielä pakko hehkuttaa vähän meidän söpöä pikku keinujaa, vai voiko joku teistä muka vastustaa tuota super iloista kuusihampaista hymyä?
Mä en ainakaan voi! Tiaran lempipuuhaa keinussa on aina alkuhuuman ja riemunkiljahdusten jälkeen nojata reilusti taaksepäin ja tuijotella taivaalle hämmentyneenä. Joka kerta sama juttu, voin kyllä uskoa että yksivuotiaalle sellainen asia kun taivas on aika harvinaisen jännittävä! Onhan se ihan erilainen kuin katto kotona tai vaikka bussissa, siellä on pilviä ja kaikki liikkuu kokoajan. Äidin ihana pieni ihmettelijä!

Loppuun vielä vähän numerofaktaa, nimittäin teitä lukijoita on bloggerin kautta jo yli 1500!! Aivan huikea juttu, puolitoista tuhatta! Kiitos teille kaikille ihanille jotka jaksatte meidän juttuja seurailla! Tänään myös Kideblogien facebook-sivuilla meni rikki 400 tykkäystä! Käykää siis ihmeessä muutkin tykkäämässä Kideblogeista facebookissa täällä vielä kun ehditte ennen uuden upean äitiblogiportaalin julkaisua, luvassa nimittäin niitä yhteistyökumppaneiden huikeita palkintoja jotka arvotaan kaikkien ennen julkaisua tykänneiden kesken. Ja jos jollakin on mennyt But I'm a human not a sandwichin siirtyminen blogiportaaliin ohitse, voi siitä käydä lukemassa lisää täällä!

Mä alan nyt kokkailemaan tonnikalasalaattia itselleni, olen sitä tässä kaksi päivää himoinnut vaikka normaalisti inhoan tonnikalaa. Kummallisia lieveilmiöitä aiheuttaa kyllä tämä raskaana oleminen! Ihanaa loppuviikkoa kaikille ja hyvää yötä!

27 kommenttia:

  1. Ah kiitos postauksesta <3 Tänään just pohdin että millonhan se Iina taas postaa. Näitä on aina yhtä ihana lukea. Ja ihanan tirriskän ihana hammashymy, aaw sulan! :3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kommentista! Kivaa että tykkäät lueskella mun höpinöitä :)♥ Tiara on kyllä sulosin pikku virnistelijä :)

      Poista
  2. Hui en oo kommentoinu tänne sun blogiin piitkäään aikaan! Toi Tiaran haalari on niin ihanan värinen että mäki haluan samanvärisen ja yhtä pirtsakan takin itelleni! :D Ja Tiara, miten joku voikaan olla noin sulonen?! <3 :) Ja säki Iina niiin nätti! :) Nii ja paljon paljon onnea vielä tulevan vauvan johdosta! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etpäs ookaan, kiva että nyt kommentoit :)! Hahah Tiaran haalari on kyllä makein mitä oon koskaan nähnyt, kelpais mullekin :D Ja kiitoksia hirmuisen paljon♥♥ Ihanaa joulunodotusta sulle!

      Poista
  3. voi ihana Tiara, mä en kestä!!! :) toivottavasti päästään kohta kylään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on<3! :) Ja voi niin mäki toivon, ei olla nähty liian pitkään aikaan!

      Poista
  4. sun blogi on oikeesti mun lemppari <3 tuun aina niiiiiiin iloseks kun huomaan että on tullu uus postaus!! ja vauvakuume vaan nouseee entistä enemmän! oot niin kaunis ja tiara on niin söpö<3 en oo koskaan aikaisemmin kommentoinu mut nyt oli ihan pakko! onnea uudesta raskaudesta, mä hypin tyyliin sohvalla ku ilmotit asiasta! :D ihailen sua niin paljon, keep on going oot ihan huippu bloggaaja/äiti <3
    - kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos♥ Ihana kuulla että tykkäät ja jaksoit kommentoida :)!! Ihan mieletön kommentti, en ees tiedä mitä sanoa tai miten tarpeeksi kiittää :)) Hyvää joulunodotusta sinulle ja iso kiitos vielä :)♥

      Poista
  5. Sää kirjotat kyllä niin kivasti! Jaksaa kaikki postaukset helposti ja mielenkiinnolla lukea :) Hajosin kyllä tossa kohassa missä sun tekis mieli syyä tota vaahtoa XD Tuli sellane mielikuva että yks ois vaa iha mielissään suu vaahdossa haha!

    Ja muute ihana lahna-asento Tiaralla noissa kuvissa :'D<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanuus! Kiva kuulla :)♥ Ja hahahh en kyllä oikeesti aio syödä sitä :DD!! Tiara on ihana pikku laiskiainen keinussa♥

      Poista
  6. Varo vaan ettet raskaushimimoissas syö sitä vaahtoa!:DD Jotkuthan voi syödä vaiks saippuaa raskaana ollessaan, ku on niin hirveet himot!;p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah en mä oikeesti aio syödä, mut siis oon kans joo lukenu noista et tekee mieli vaikka mitä ihme juttuja hiekasta shampooseen ja että jotkut oikeesti on syönyki XD Mä en pystyis!

      Poista
  7. kauhistuin. Miten PIENI oikeesti oot jos tai kun RASKAUSMASUNKIN kanssa koon34 vaatteet on liian isoja?huh huh..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis äitiysvaatteissa on mitoitus ihan eri kuin normaalivaatteissa, äitiysvaatteiden koko 34 esim vastaa normaalivaatteiden kokoa 36 tai 38 joka on mulle liian suuri, mun vaatekoko on 32/34 normaalisti :)

      Poista
  8. Oot niin kaunis! <3 Hehkuva mamma. :) Mä haluaisin käyttää mekkoja raskausaikana, en vaan tunnu löytävän sopivia. Tissit ei meinaa mahtua mihinkään... Siksi turvaudun suurimmaksi osaksi näin raskauspukeutumisen osalta H&M:n äitiysvaateosaston housuihin, riittävät mulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpsis, itte oot kaunokainen!<3 H&M:n äitiyshousut on kivoja, niitä mäkin käytän heti kun ne alkaa olla sopivia! :D Ja voi kun mullaki olis joskus ongelmana että tissit ei mahdu jonnekin :D Sen sijaan mulla usein on paidoissa/mekoissa tyhjä pussi tissien kohdalla :--------D

      Poista
  9. Mistä oot ostanut tota hiusmarenkia? Kuulosti niin hyvälle, että mun on pakko saada itelleni myös tota :-) Mulla on niiiin lättänät hiukset, kun olla voi ja haluan tuuheet hiukset! Jos ne saa vielä noin yksinkertaisestikkin :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä Hairlekiinista ostin mistä tuon Tangle teezerinkin :)! Se on oikeesti tosi hyvä ja yksinkertainen tuote t. toinen lättätukka :D!

      Poista
  10. Mulla on kans toi tangle teezer ja mä en oo mitään isoo eroo kyllä mun entisiin hiusharjoihin huomannu, eli ei se musta niin ihmeellinen ole. Tuntuu että repii hiuksia enempi vaan pois:D Mutta tota marenkijuttua haluan kyllä ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa :O Mun mielestä se on todella hyvä ja oon sentään kokeillu vaikka ja mitä niin kampaajaopintojen kuin pidennyskierteenkin aikana :O No mutta hiuksia on kyllä erilaisia, kaikille ei sovi kaikki :) Ja tuo hiusmarenki on kyllä ihan parasta :)

      Poista
  11. Moi Iina! Oikein paljon onnea uudesta vauvasta, ja pakko sanoa myös että Tiara tulee aina vain söpömmän näköiseksi kasvaessaan :) Tää blogi on vaan loistava ja vaikutat tosi ihanalta tytöltä (ja parhaalta nuorelta äidiltä!), mutta uusissa kuvissasi näytät pelottavan laihalta :( Toivottavasti pysyt terveenä ja kaikki on hyvin! Ja ai niin, noi vaaleammat hiukset sopii sulle.. Mutta joo oon ihan koukussa tähän blogiin, kirjoitat kiinnostavasti ja elävästi ja kuvat on aina kivoja (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii! Kiitoksia ihan hirmuisen paljon, ihana kuulla että tykkäät :)!♥ Mä oon ihan terve ja painoakin on vihdoin pitkän laihtumiskierteen (ei siis laihdutus-)jälkeen alkanut tulla onneksi lisää :) Eiköhän mulla tässä raskauden aikana tule taas se +18kg kuten viimeksi :D

      Poista
  12. Nuo sun hiukset on niin kivat :-) Paljon paremmat kuin ne tummat pitkät hiukset. Värjäsin jotain neljä vuotta mun hiuksia tummiksi ja viime kesänä vihdoin tajusin vaalentaa ne omaan sävyyn! Olisi pitänyt tajuta jo aiemmin :-D -Sini

    VastaaPoista
  13. Kaunis mekko muuten tuo luonnonvalkoinen! :) Hyvin sopii myös raskauden aikana käytettäväksi, parempihan se on että voipi käyttää mekkoa masun kanssa ja ilmankin. ^^

    Ja onnittelut huimasta lukijamäärästa!

    VastaaPoista
  14. Tosi ihana toi mekko, ja käy sulle ihanasti ! ja toi sun tukka on nyt aivan loistava :) ihanan värinen ja pitunen ja kaikkea ! Näytät paljon enemmän sellaiselle 'tyylikkäästi äitimäisen naiselliselle' kuin sillä pitkällä mustalla tukalla :) Ja ihania kuvia Tiarasta ! Onnea raskauden kanssa !

    http://jattask.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  15. tämä blogi on vaan jotenki niiin paras! :)

    Ihana Tiara. <3

    VastaaPoista
  16. apuaaa pakko ostaa minunkin tuota tuuheuttavaa juttua jos se kerta toimii noin hyvin! terveisin toinen lättänähius jonka hiuksia ei saa tuuheaksi millään. voisitko taas joskus tehä postauksen jossa esittelet vaikkapa peruspäivänä käyttämiäsi kosmetiikkatuotteita (+ kaikki suihkugeelit muotovaahdot yms) :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥