sunnuntai 4. marraskuuta 2012

R niinkuin

Raskaus! Ihana raskaus ja ihana masu joka on kasvanut vähintäänkin tuplanopeudella viimekertaiseen verrattuna! Toinen raskaus on edennyt aivan omalla painollaan, täysin eri tavalla kuin ensimmäinen raskaus. Ensimmäinen raskaus täytti kaikki mun ajatukset ja haaveilin pikkuisesta vauvasta ahkerasti. Nytkin mä olen äärimmäisen onnellinen odotuksesta ja siitä että meille tulee toinen pieni, mutta voi miten onkaan niin helppoa unohtaa edes olevansa raskaana kun koittaa pyörittää arkea taaperon kanssa muuttorumban keskellä. Saattaa kulua päivä tai parikin ennen kuin muistan edes koko asiaa! Ensimmäinen kolmannes on humpsahtanut ohi aivan huomaamatta, ja nyt vaan edelleenkin väsyneenä odottelen että milloin se energinen keskiraskaus alkaa kun ei sitä näy eikä kuulu. 
         Mun alkuraskautta on tällä(kin) kertaa varjostanut jatkuva päänsärky, valonarat silmät ja ainakin muutaman kerran viikossa iskevät migreenikohtaukset. Aina puhutaan vain raskauspahoinvoinnista, mutta kyllä voin kertoa että on tämä päänsärkykin aikamoista taistelua ollut! En uskalla vielä sanoa että se olisi helpottanut, vaikka viime viikkoihin onkin jo muutamia päänsäryttömiä päiviä kuulunut, mutta toivon kovasti että se menisi pian ohitse. Viime kerralla päänsäryt loppuivat niihin aikoihin kun aloitin blogin kirjoittamisen, eli viikolla 16+ joten olen lohduttanut itseäni sillä että tässä ei toivottavasti ole enää montaa viikkoa kärvisteltävänä. Mutta tietenkin; jokainen raskaus on erilainen kuten sanonta kuuluu ja mikään ei ole varmaa. Mutta pakko on jaksaa uskoa siihen että pian se loppuu!
               Vaikka päänsärky onkin inhottavaa niin ei tästä mikään valituspostaus ole tulossa, vaan päinvastoin. Meidän tuleva pikkuinen on hartaasti toivottu ja odotettu ja niin kovin rakastettu jo masussakin.  Mä oon enemmän kuin onnellinen siitä että aika tuntuu vilistävän ihan mieletöntä vauhtia, en nimittäin millään malttaisi odottaa että saan oman pienen murusen syliin! Mutta olen silti onnellinen että tässä on vielä reilusti viikkoja jäljellä, ehditään kunnolla valmistautua pikkuisen tuloon ja Tiarakin ehtii kasvaa ja saa olla äidin ja isin ainoa vauva vielä vähän aikaa. Mä oon kyllä aivan varma että meidän neidistä tulee ihan loistava isosisko! 



Mä olen iloinen siitä että nyt toisella kertaa olen osannut ottaa odottamisen rennommin kuin ensimmäisellä kerralla, enkä ole ollut aivan niin hysteerinen joka asiasta. Ruuasta olen edelleenkin tarkka ja noudatan neuvolan suosituksia prikulleen, mutta muuten olen ollut aika rennosti enkä ole ylianalysoinut jokaista pientä liitoskipua tai selkäsärkyä. Siltikin on edelleen niin vaikea uskoa todeksi sitä että meille on annettu näin paljon onnea ja en voi muuta kuin toivoa että kaikki sujuu hyvin! Se on tämä suomalaisen pessimistinen ajattelutapa siitä ettei kaikkea saamaansa onnea muka ansaitsisi, ja se istuu (ainakin minussa) hyvin tiukassa. Mutta yritän olla ajattelematta sillä tavoin ja olla vain kiitollinen siitä kaikesta mitä meille on annettu.
             Viimeksi mä jaoin mun raskauden todella yksityiskohtaisesti mun blogissa teille kaikille, mutta tällä kertaa en aio toimia samoin. Osittain johtuen siitä, että raskaus ei tällä hetkellä näyttele pääosaa mun elämässä kuten viimeksi, vaan on vain yksi osa sitä Tiaran  (ja toki kaiken muunkin) rinnalla ja osittain johtuen siitä, että blogin vierailijoiden määrä on kasvanut niin uskomattoman suureksi, että raskauden jokainen yksityiskohta tuntuu liian henkilökohtaiselta jaettavaksi. Mä toivon että ymmärrätte tämän! Vaikka te lukijat olettekin ihania ihmisiä ja mielelläni kertoisin teille vaikka ja mitä, on valitettavasti olemassa myös niitä ilkeitä ihmisiä joiden en soisi tietävän meidän elämästä pienintäkään murusta, mutta joiden tiedän niitä silti koettavan onkia niin täältä blogista kuin muualtakin. Siksi siis tällainen ratkaisu. Mutta varmasti raskaus tulee silti täällä näkymään, ehkä paljonkin, mutta ei samassa mittakaavassa kuin viimeksi. But I'm a human not a sandwich ei siis tule muuttumaan takaisin raskausblogiksi vaan käsittelee meidän kaikkien elämää ihan kuten tähänkin asti!

Mä siirryn nyt sohvalle kasvattelemaan pötsiä (ja kaikkia muitakin vartalonosia) valkosuklaalla ja pipareilla ja toivotan teille kaikille upeaa alkanutta marraskuuta ja ihanaa alkavaa viikkoa! Kuulumisia ja mahdollisesti ensimmäistä kurkistusta meidän uuteen muutonjälkeiseen kotiin luvassa ensi viikolla!

49 kommenttia:

  1. Oi ihana massu <3 ihanan muhkee jo, tuntuu et oma pötsi on samaa kokoa vaik viikkoja tääl jo kohta 22! No ehkä parempi niin et mahdun kuukauden päästä viel hääpukuunkin :D

    Ja nuista päänsäryistä! Täällä sama ongelma, onneks alkanu viimein helpottaan. Oli välistä kyl tuskaset pari viikkoa ku aamulla heräs ja ensimmäisenä tuns vaan sen jäätävän säryn. Oli siis aivan jatkuvaa eikä mitkään keinot oikeen tehonnu /:

    Ihanaa odotusta ja masun kasvattelua sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih kiitoksia paljon<3 Ja ihanaa odotusaikaa sullekin sekä paljon onnea tulevien häiden johdostakin jo etukäteen :)!!

      Siis noi päänsäryt, voi piru että niiden kanssa on meinannu lähtee järki! Toivottavasti mullakin nyt pian helpottais, onneksi sulla on jo helpottanu :) Ihanaa talvea sinne<3

      Poista
  2. vaikken teitä tunnekkaan, olin niin iloinen kun luin ekan postauksen uudesta masusta ! toivon kaikkea hyvää uudelle vauvalle ja raskausajalle ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vooi kiitoksia hirmuisesti ja kaikkea hyvää sinnekin :)♥

      Poista
  3. Onnea vielä koko teijän perheelle! Ja kiva kun monipuolinen linja jatkuu. On mukava kuulla ihmisten arjen puuhista tai sattumuksista tai mistä kunkin mielestä nyt on vain mukava kertoa...:) Miten muute Tiara on suhtautunut masuun? :) (Haha, ja heti aloin udella! :DD)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :)!! Mustakin on kivaa kun ei ole trkasti rajattu blogin aihealuetta vaan voi kertoa mitä ikinä mieleen juolahtaakaan :D Kiva että siis tykkäät! Tiara ei oikeastaan oo masua vielä noteerannut mitenkään, lähinnä räpeltänyt mun napakorua ja sit oon kertonut että masussa on vauva ja se on kattonut mua niinkuin idioottia :--D mut on tässä vielä aikaa!

      Poista
  4. Voi että! IHANA MASU <3 ! tulee ihan ikävä omaa. 8(
    Ja mä oon kyllä sitä mieltä, että sinä (ja Otto + tietenkin Tiara) ootte niin ihanan positiivisia ihmisiä että kyllä te ootte ansainnut ihan kaiken hyvän mitä nyt tuleekaan :)
    Vaikket nyt kerrokkaan yksityiskohtaisesti raskaudesta niin oisi silti kivaa saada tänne raskauskuvia! :))
    Tsemppiä sulle loppuraskauteen ja jaksamista varsinkin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihan hirveesti sun kauniista sanoista :) Aivan ihana kommentti ja tuli kyllä niin hyvä mieli!!<3 :) Kyllä tänne raskauskuvia tulee varmasti jonkinverran, onhan päivänasutkin aina olleet jonkinmoinen osa mun blogista ja niissähän se masu vääjäämättäkin näkyy + tietysti kyllä musta on muutenkin kiva fiilistellä kasvavaa pötsiä ja ottaa mukataiteellisia kuvia :D! Ihanaa joulunodotusta sinne :)

      Poista
  5. Aivan ihanaa<3 tekis mieli silittää sun masua tossa ekassa kuvassa! :) Oon niin ilonen teidän puolesta Iina<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Neea<3 Ikävä, milloin me oikeen nähdään!!<3

      Poista
  6. meillä on LA 30.3.13 eli olen jotakuinkin kahdellakymmenellä viikolla eikä raskaus näy ulospäin niin, että kukaan ulkopuolinen huomaisi mitään vaikka olisi tiukkaa trikoota päällä! vaikka olen normaalipainoinen ja odotan jo kolmatta :D tosin edellisestä on jo 9vuotta, eli vatsalihakset on varmaankin palautuneet muioden kudosten ohella niin että on melkein kun ekaa odottaisi, eli ei vatsa pömpähdä heti esiim... ekan ja tokan lapsen ikäero oli vain 1.4v, ja silloin taisi toista odottaessa maha pullahtaa nopeasti esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen kans että se vaikuttaa jos on suht lyhyt aika edellisestä synnytyksestä, siis siihen masun kasvuvauhtiin! Paitsi mulla kyllä pullahti Tiarankin odotusaikana masu kunnolla näkyviin reilusti ennen puoliväliä :O! Ihanaa odotusaikaa sinne :)

      Poista
  7. Ihana masu, oon kade! Mulla ei edelleenkään näy juuri mitään, mutta onneksi dopplerilla kuuluu hyvin äänet. <3 Justiinsa miehen kanssa niitä kuunneltiin ja fiilisteltiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ja hei mä oon kade teidän dopplerista!! Itehän en oo kuullu sydänäääniä viel kertaakaan kun ei meillä oo kotidoppleria ja seuraava neuvolakin on vasta joskus ikuisuuden päästä!! :(

      Poista
  8. Miten ihana postaus. Mäkin oon tosi onnellinen teidän puolesta! <3

    Voi ehkä kuulostaa creepyltä tai jotain (:D) mutta kun oon jo aika pitkään tätä blogia seurannut niin alkaa tuntumaan siltä että oppii tuntemaan teitä aina enemmän ja enemmän ja oikeasti välittää näistä jutuista mitä tänne tulee! Ei ole ikinä kiva kuulla ikäviä juttuja, mutta sitten taas nämä ihanat asiat pistää oikeasti iloiseksi ja osaa iloita teidän puolesta :)

    Iloitse vain kaikesta onnesta mitä saatte ja nauttikaa siitä yhdessä :) Ja kiitos kun me lukijat saadaan tämänkin verran kulkea teidän matkassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanuus!<3 Ei se kuulosta creepyltä, siinähän se blogien viehätys piileekin kun seurailee tarkkaan jonkun elämää ja pääsee tavallaan osaksi sitä niin sitten blogin asiat alkaa tuntua merkityksellisiltä vaikkei ne itseä oikeasti koskisikaan :D!

      Piristit kyllä mua, oot ihana ja kiitos ihan itsellesi vaan :)! On ilo jakaa palasia elämästä tuollaisten lukijoiden kanssa :)

      Poista
  9. Tympeää tuo raskaudenaikainen migreeni, itsekin kärsin kumpaakin tyttöäni odottaessa. :/ toisillahan se helpottaa odottaessa, olisi ollut kyllä kiva kuulua niihin onnellisiin. Jaksuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, siis niin kamalaa!! Mulla ei normaalisti ole migreeniä ollenkaan, raskausaikoina vain on ollut molempina kertoina :(( Kiitos! :)

      Poista
  10. uiui, pitää tulla taas käymään heti ku ehin <3

    VastaaPoista
  11. Samaa tuun sanomaan ku kaikki muutkin, niin ihana masu<3 Toivottavasti sun pääkivut alkaa jo pian helittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana!<3 Kyllä ne toivottavasti! :) Tsemppiä sinne viimesille viikoille :)!

      Poista
  12. oi että, onpa sulonen masu ü paljon tsemppiä raskauteen! ja ihanaa ku vaikutat niin onnelliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon<3 :) Onnellinen mä kyllä oonkin! :D Ihanaa joulunodotusta sinne!

      Poista
  13. Aivan valloittavan ihana masu! Olen niin onnellinen teidän puolesta.:) (pssst. hieman myös kateutta havaittavissa) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihan hirmuisen paljon :)!! Ja hei mä lupaan et näistä päänsäryistä ei kannata olla kateellinen :D!

      Poista
  14. Miten suloinen tuo sun maha! Ääh, mulla se näyttää edelleen, ainakin paljaana, vain vähän roikkuvalta läskiltä. :< Oon kyllä katkera. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana!<3 Ja hei höpönhöpön en usko että näyttää! Sulla on varppina aivan ihana masu :) Mä oon katkera ku saat ennen mua oman pikkusen syliiin<3 :D

      Poista
  15. Tsemppiä raskausaikaan! Sulla näkyy tosi kauniisti jo raskausmasu :)

    Itsekin alkukevään vauvaa odottavana jaan kyllä monia tuntemuksia, joista kirjoitat! Ei meinaa ees muistaa raskautta, kun on taapero ja keittiöremontti ja kodinhoito kontolla. Ainoat "muistuttajat" on jo nyt harmillisen iso vatsa ja mukavat supistukset, joista kärsin viikottain -.- Toivottavasti päänsäryt helpottaa pian ja pääset nauttimaan täysillä elämästä ja raskaudesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia kovasti :)<3 Ja onnea odotukseen sinnekin päin!

      Se on hassua miten ensimmäisen raskauden aikaan ei muuta voi ajatellakaan kun tulevaa vauvaa ja itse raskautta ja nyt toisen kohdalla tilanne on aivan päinvastainen! Mua kans pelottaa että tulee iso masu jo ihan pian kun se nyt on jo näinkin "kookas", supistuksetkin on mua tällä viikolla alkaneet kiusaamaan, pahin pelko olis vuodelepo kevääseen asti :( Toivotaan että kaikki menee hyvin meillä molemmilla :)!

      Poista
  16. Voi vitsi Iina oon kyllä niin onnellinen teidän puolesta! <3 Ihana masu ja sä oikeen säteilet! Voin uskoo että Tiarasta tulee niin loistava isosisko :) Limppu lähettää Tiaralle pusuja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanuus, piristit mua!<3 Tiarasta tulee kyllä loisto sisko oikeesti ;D Ja Limpulle pusuja takaisin<3

      Poista
  17. Voi että mikä masu! :)

    Tulee ikävä omaa pallomahaa, vaikka oon sanonu ettei enään ikinä :D meillä poika 2v ja tyttö 4kk. Kyllä vilinää riittää, mut nyt jo paljon helpompaa kun alussa, kun tytölläkin selvä päivärytmi.

    Miten muuten Tiara on ottanut kasvavan mahan vastaan? :) ymmärtääkö, että siellä kasvaa vauva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah mä oon ihan samaa mieltä nyt kun sä että ei ikinä enää :DD Mutta varmana tulee mullekin joskus taas se masuikävä! :D MUkavaa että teillä sujuu hienosti, meillä tulee sama ikäero eli 1v8kk, toivottavasti meilläkin sujuu hyvin sitten :)

      Tiara ei ymmärrä kyllä masusta hölkäsen pöläystä, lähinnä kiinnostaa mun napakoru jota olis kiva repiä :D Katotaan josko sille jotenkin sais selvennettyä tilannetta vielä ennen vauvan syntymää :D! Vinkkejä otetaan vastaan :D

      Poista
  18. onneaonneaonnea:-)) en kerinny siihe ekaa "paljastus" postauksee onnittelemaan, niin nyt vihdoinkin sit ! vaikka olinki joskus lukenu että haluatte perheenlisäystä, niin tuli iha yllärinä tää:D mut helpompiha se näin lyhyellä välillä on! haluutteko muuten tietää vauvan sukupuolen ku se on mahdollista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos hirmuisen paljon :)!!<3 Kyllä me halutaan tietää sukupuoli jos se vain ultrassa näkyy :)

      Poista
  19. Niiiin ihana maha! Meinaatteko selvittää lapsen sukupuolen jos siihen on mahdollisuus? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon<3 Kyllä me mielellään selvitetään se jos se vaan ultrassa tosiaan näkyy sopivasti sitten :D

      Poista
  20. Mä oon lukenut melkein vuoden sun blogia, nykyään entistä ahkerammin.. :-) Tuli tosi hyvä mieli tästä postauksesta, nauti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana että jaksat lueskella :)! Mä koitan nauttia,kunhan noi päänsäryt menis ohi!

      Poista
  21. onnea ihan tosi paljon! asunnosta että perheenlisäyksestä:) ihanaa nähdä kuinka onnellisia ootte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon<3 :) Ihanaa että te lukijat olette noin mahtavan kannustavia ja iloitsette meidän mukana :)

      Poista

Kiitos kommentistasi♥