tiistai 13. marraskuuta 2012

Tiaran talvipukeutuminen

Mä ajattelin nyt esitellä Tiaran tän talven ulkovaatteita ja -asusteita kun niistä usein tulee kysymyksiä! Tiaran kanssa kun olen itse päivisin kotona eikä tarvitse vielä varautua päiväkotien hardcore -ulkoiluihin niin me ollaan ainakin tähän asti pärjätty todella hyvin yhdellä laadukkaalla haalarilla ja yhdellä toppatakilla kaupunkireissuja varten. Rattaissa meillä palvelee hienosti edelleen myös viime talvelta tuttu Emman lämpöpussi joka on ollut ihan loistava juurikin shoppailureissuilla ja ulkona nukutuilla päiväunilla. Kapungille ei tarvitse pukea paljoa päälle kun sujauttaa ipanan matkan ajaksi vain pussiin ja sitten vaikka kauppakeskuksessa pyöriessä senkuin vain aukaisee pussin ja ottaa pipon pois niin on Tiarallakin miellyttävää olla. Yllättävän hyvin Tiara edelleen mahtuu tuohon lämpöpussiin talvivarusteineen kaikkineenkin myös vaikka luulin että lämpöpussille ei viime kevään jälkeen enää olisi ollut käyttöä. Eli jos nyt joku vanhempi siellä miettii että kannattaako ostaa vauvalle tai taaperolle lämpöpussia talveksi niin suosittelen ehdottomasti! Ja tuo Emman lämpöpussi ei edes ole kovinkaan kallis, mutta silti todella lämmin ja siis myös tilava eli sinne mahtuu isompikin tyyppi. Me ostettiin omamme muistaakseni Lastentarvikkeesta, mutta saa niitä varmaan muistakin Emma -merkkiä myyvistä lastentarvikeliikkeistä. Mutta nyt niihin talvivaatteisiin!

Talvihaalari on ostettu Babyshopista jo elokuussa kun pelkäsin niin kovasti että ne loppuvat kesken juuri tuossa ihanan pinkissä värissä! Koko on haalarissa 86 ja se osoittautui tismalleen sopivaksi, on vielä ihan vähän reilu (Tiara pystyy kuitenkin helposti liikkumaan haalarissa, lähinnä hihat on ihan vähän pitkähköt) mutta loppukeväästä varmaankin jo aika kinttana, eli koko 80 olisi ollut aivan liian pieni vaikka moni meidän kokovalintaa epäilikin. Molo kidsin haalarit on todella niukkaa mitoitusta ja ainakin mun käsityksen mukaan niiden ikämääritelmät eri kokojen kohdalla pitää aika hyvin paikkansa. Koko 86 on määritelty olevan 12-18kk vanhoille ja ainakin meillä se piti kutinsa ja Tiara kasvaa siis keskikäyrällä.
             Kenkinä Tiaralla on perinteiset Kuomat, mun mielestä ne on oikein sopivat 1-vuotiaalle taapertajalle, tukee hyvin jalkaa, on lämpimät ja musta väri sopii kivasti pinkin haalarin kanssa. Kuomista puheenollen, niissä on aivan järkyttäviä hintaeroja eri kauppojen välillä! Me ostettiin omamme Citymarketista kauppareissulla hintaan 36 euroa (eivät olleet edes tarjouksessa) ja seuraavana päivänä Stockmannilla pyöriessäni huomasin niillä olevan siellä hintaa 62 euroa! Samat mustat pikkulasten kuomat ja lähes 30 euron hintaero on mun mielestä jo aika pöyristyttävää. En voi muuta sanoa kun että onneksi tajusin skeptisyydestäni huolimatta vilkaista Cittarin kenkäosastoa ennen Stockmannia. Cittarista ovat muuten myös neidin tumput, mustat perus Lassiet ja nekin käy kivasti haalarin kanssa ja ovat pitäneet vettä ja likaa oikein mainiosti. Ei näy tahran tahraa! Kuten ei haalarissakaan vaikka sillä on möyritty kurassa ja hiekassa ja märässä lehti-nurmikko-sotkussakin.
                Kaupunkikamppeista ei varmaan paljoa tarvitse kertoa; niissä on tärkeintä se että lämpöpussista ulkona oleva osa on hyvin suojattu ja että ne näyttävät kivalta. Zaran toppatakki on lämmin ja tyylikäs, sekä helppo riisua tai laittaa kiinni vaikka pikaisen ulkokautta tapahtuvan kaupanvaihdoksen ajaksi parilla napilla joita takissa on vetoketjun lisäksi. Harmaiden lapasten kaltaisia meillä on laatikollinen eri väreissä, otin nuo harmaat tuohon nyt esimerkiksi vain. Valkoinen nallelakki on hurjan pehmeä ja hurmaavan suloinen! Sellainen meiltä löytyy myös mustassa värissä ja mustan kaulaliinan sekä lapasten kera, en vain viitsinyt niitä ottaa kuvattavaksi tällä kertaa kun Tiara on onnistunut sotkemaan ne kahvilareissulla, mutta ainakin Instagramissa niistäkin on kuvia nähtävillä! H&M:n muka-uggit olivat ihan must-have täksikin talveksi, jalkaahan nuo eivät tue yhtään mutta kaupunkikengiksi juuri sopivat kun ei neidin tarvitse niillä itse tepastella vaan istuskella vaunuissa vain ne jalassa. 
                Alimmassa kuvassa on välikerrosvaatteita (vai millä nimellä noita oikeasti kutsutaan?) ja niitä meidän pitäisi varmaankin hommata lisää. Villapuku olisi tärkeä, muuten meillä on oikeastaan kaikki tarpeellinen. Kypärälakkeja ehkä pitäisi hommata pari lisää vaikka ne onkin mun ikuisia inhokkeja! Niin kamalia mutta niin käytännöllisiä. Toistaiseksi ollaan nollakeleillä kyllä selvitty tuolla megalämpimällä haalarillakin ihan helposti mutta jos -30 asteen paukkupakkaset päättävät tänä talvena vierailla Suomessa niin olisi ihan mukavaa olla siihen varautunut sillä villahaalarilla. Fleece ja villakaulurikin onneksi lämmittävät ja polvipituiset villasukat myös. Fleece ostettiin alunperin välikausihaalarin alle mutta sopii se hyvin talvihaalarinkin alle puettavaksi, vielä ei tosin ole ollut tarvetta kun Tiaralla on ollut ihan sopiva olotila sisävaatteet+haalari -yhdistelmälläkin.

Toivottavasti tässä nyt oli tarpeeksi kattavasti kaikki sepustettu! Kyllä mulla jäi laatikollinen pipoja esittelemättä ja villasukkakokoelma myöskin, mutta ehkä se niiden esittely ei olisi ollut niin tarpeellistakaan. Loppukevennykseksi vielä pari kuvaa meidän pukemista rakastavasta (ja siinä aika hyvä olevasta) neidistä:


Miten te puette lapsenne tänä talvena? Mitkä on parhaat varusteet nollakeleillä, entäs paukkupakkasilla? Muita joiden lapset rakastavat pukemista?

Hyvää yötä kaikille!

35 kommenttia:

  1. Toi haalari on niiiiiin ihana! Meillä on tällä hetkellä käytössä ihan vaan äitiyspakkauksen haalari, mikä on juuri oikean kokoinen tällä hetkellä. Harmaa väri tietty pikkasen harmittaa, varsinkin kun ite pidän värikkäistä haalareista. Enkä viitsinyt nyt ostaa uutta haalaria, kun toi oli niin sopivan kokoinen. Ens talvena aion kyllä panostaa sitten ja ostan kaupan värikkäimmän haalarin pojalle! :D Ja meiltä löytyy myös kuomat, vaikka ihan vielä ei kävelläkkään. Tukea vasten kyllä seisoskellaaan jo ahkerasti :)

    Ja ihana Tiara kun pistää sukkaa jalkaan oikein kieli ulkona :'D ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ainiin ja sitä piti sano, että täällä vihataan pukemista yli kaiken! :D kauhee huuto joka kerta ja naapurit varmaan luulee, että me kidutetaan lasta.. :D sama homma vaipan vaihdossa kans!

      Poista
    2. On se kyllä ihana, oon onnellinen että ostettiin! :D Meillä on äp haalari vieläkin käyttämättömänä, laput kiinni ja kaikki kun se ei missään vaiheessa ollut Tiaralle sopiva, mutta ehkä sitten tälle kakkoselle olisi? :D Kuomat on just hyvät :) Ja kyllä ne kengät varmasti tulee tarpeeseen tän talven aikana jos kerran nyt jo hienosti seisoskellaan ;D

      Ja voi harmi! Meillä oli pahin pukemis inho just ennen kesäkelejä viime keväänä, kesän jälkeen pukeminen on kiinnostanut Tiaraa niin paljon muutenkin että se ei enää ole ollut yhtään hankalaa :D Mutta äkkiä ne vaiheet tulee ja menee, saattaahan meilläkin uhmiksen myötä tulla taas pukemistaistelut mukaan kuvioihin :D

      Poista
  2. Tuo kuva missä Tiara vetää sukkaa jalkaan <3 sulin jo silloin, kun näin kuvan fb:ssä! :) ylisöpö! <3

    VastaaPoista
  3. Heh..Meillä istutaan kans samalla lailla jalat ristissä! :)

    VastaaPoista
  4. awwww maailman ihanin toi tiara joka laittaa sukkaa jalkaan <3 pikkuset on niiiiin söpöjä ku haluu pukee itte, vaikka aina ne kengätkään ei niihin oikeihin jalkoihin mee! <3

    VastaaPoista
  5. Minkä kokoiset kengät Tiaralla on käytössä? Meillä lähes samanikäinen tyttö (1v1kk) ja talvikengät on kokoa 22 ja mahtuu vielä villasukkakin kenkään. Tuli vaan mieleen kun mulla ei oo mitään hajua et minkä kokosia kenkiä n. 1v lapset yleensä käyttää, että ilman kokeilua en yleensä uskalla kenkiä ostaa tytölle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä 1v4kk tytöllä kengän koko 24 :) Ostettiin vähän kasvunvaraa, 23 olis ollu just sopiva, mutta joulun jälkeen olis varmaan saanu lähteä kenkäkaupoille. Ja nyt mahtuu villasukka ja lisäpohjallinen. Ja sovittaahan niitä pitää aina! Vaikka minäki jo tiesin, että varmaan 24 on hyvä, mutta kun noissa kengissäki koot kuitenki vaihtelee.

      Poista
    2. Meillä on Tiaralla koko 21 Kuomissa ja niissä on hullut kasvunvarat vielä ja villasukka mahtuu oikein hyvin :D!

      Poista
  6. Vauvakuume nousee noista kuvista! Onneksi ei tarvitse odottaa kovin kauan ennenkuin meillekkin tulee ensimmäinen vauva ♥ LA on 26 joulukuuta :)
    Jestas sentään, en voi tätä vieläkään uskoa. Minusta tulee äiti!

    Muuten, onnittelen teidän toiselle tulokkaalle. Milloin hänen pitäisi tulla ulos? :)
    (olet varmasti sen jo kirjoittanut tänne blogiisi, mutku en muista!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii onnea tosi paljon ja ihania viimeisiä odotusviikkoja :))♥

      Kiitoksia paljon!♥ Meillä on loppukeväästä laskettu aika, ja en oo tarkkaa aikaa kertonu täällä kyllä että ei oo sun muistissa vikaa :D!

      Poista
  7. oikee muotileidi! ♥

    VastaaPoista
  8. mikä sun instagram on?:) ihana tiara!:)

    VastaaPoista
  9. Apua, kuolin noille vikoille kuville :D ihana Tiara!!! On se niin iso jo :)

    VastaaPoista
  10. Oikeesti toi villasukan pukemis kuva on yli söpö!:)

    VastaaPoista
  11. Ainiin, kerroin tästä sun blogista yhelle mun kaverilla, jolla on suunnilleen saman ikänen poika kun Tiara ja se heti innostu ja rupes ettii muitakin äiti blogeja:D

    VastaaPoista
  12. Hei onko siinä Emman lämpöpussissa reikiä valjaita varten? Oon sitä muutaman kerran kattellut ohimennen Prismassa mutten oo tehnyt vielä lähempää tuttavuutta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On reijät! :D Ja niitä reikiä on monta tai silleen et sopii varmaan mihin tahansa valjaisiin hyvin :D!

      Poista
  13. haha voi että niin ihana toi kuva missä Tiara kiskoo villasukkaa jalkaan :) :D

    VastaaPoista
  14. Oi kun Tiara laittaa niin keskittyneesti kieli poskella tota sukkaa jalkaan♥ :D

    VastaaPoista
  15. Mikään muu ei oo parasta ja hauskinta katseltavaa kuin pikkunen yrittää pukee itteä :D Sulosta! Aina on kengät väärissä jaloissa tai housut päässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah älä muuta sano :D!! Tiara tosin on ymmärtäny tosi hyvin jo et mikä kuuluu mihinkin, mut kengät on aina just väärissä jaloissa ja sit lapasii se pitää sukkina ja toisinpäin :D!

      Poista
  16. Ihana Tiara kun vetää itse sukkaa jalkaan :-) Pakko hieman päteä kun blogissani fiksu anonyymi vinkkasi minulle tämän että UGG on kenkämalli joten voit unohtaa tuon muka sanan, uggit ovat nuokin siis :-) Ugg Australia on rekisteröity kenkämerkki joka myy Ugg mallin kenkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha on se kyllä<3 :D Ja oot aivan oikeessa, siinä on vaan se että mieluummin sanon muka-ugg kun kuuntelen pätemistä ei-niin-fiksuilta siitä että "noi ei oo oikeet uggit" :D paitsi että mulla ei enää ole anonyymikommentointi päällä, joten tuskinpa tuollaisia tulisi enää :) Sitä vaan on oppinut niin varovaiseksi :D

      Poista
  17. Loskakeleillä oon laittanut kurahousut haalarin päälle, vaikka kuinka olis vettä pitävä haalari. Yksinkertaisesti siitä syystä, että ne kurahousut kuivuu huuhtomisen jälkeen nopiampaa :D

    Paukkupakkasilla aivan ehdoton on ruskovillan alulapaset ja alukypärälakki. Täällä Lapissa saaki olla käytössä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥