lauantai 5. marraskuuta 2011

Perjantaikuulumisia

Eilen mulla ei vaan ollu yhtään inspistä tulla postaileen niin jätin suosiolla välistä ja hengailin Oton kanssa koko illan telkkaria katsellen. Nyt kun Otolla alkaa olla pikkuhiljaa vähän parempi olo niin eiköhän mulle tänään sit tullu taas kamala nuha ja kurkkukipu ja nyt on sellanen fiilis et kuumekki on nousemassa. Kivaa, eihän siitä ookaan ku viikko ku paranin. Mut muuten tänään on ollu aivan ihana päivä! Mulla on paljon kuvia koko päivältä joten tää on vähän niinku tällanen meidän päivä kuvina -postaus, tässä on ensin mun ja pikkuneidin asut kun lähdin vaunujen kanssa kauppaan:



Päivän asu:
Paita - Gina Tricot
Neule - Zara
Housut, Takki ja Kengät - H&M
Pipo - Carlings

Pikkuneidillä:
Toppahaalaripussiasia - Lindex
Pipo - H&M
Kypärälakki - Name It
Tuttinauha - Lundmyr of Sweden



Ihana pikkuneiti otsa kurtussa tuijottaa :DD♥

Kauppareissun jälkeen kotona odotti varmaan ihanimmat postit pitkään aikaan! Ei yhtään valkosia kirjekuoria, ainoastaan kolme juttua joita odotin ihan innoissaan, nimittäin uusin Vauva -lehti, paketti äidiltä ja pikkuneidin ristiäiskutsut Smartphotolta! Tämmösiä:


Äidin lähettämästä muumipaketista löytyi ihana tonttuasu pikkuneidille jouluksi♥
 Jouluksihan me mennään siis Ouluun mutta ajattelin et otan pikkuneidistä tonttukuvat tossa puvussa ja teetän niistä joulukortit. Ja sitten otetaan toi asu Ouluun jouluksi mukaan! Tossa vauvalehden mukana tuli viel semmonen vistaprintin etukuponki jolla saa ilmaseks kymmenen joulukorttii omalla valokuvalla, ihan sika hyvä tarjous. Tietty postikulut pitää maksaa mutta kumminkin ajattelin käyttää hyväkseni ton etukupongin.

Ja tämmöset on meidän ristiäiskutsut, ne on tuolta sisältä violetit ja sielläkin on kuvia mut en viitsinyt sisäpuolesta ottaa kuvia kun siellä lukee kaikki meidän osotteet ym muita tarkkoja tietoja :D Mitäs pidätte? Mä halusin tollaset pirteet enkä sellasia ihan perinteisiä. Ihastuin tohon kukkateemaan ku noi värit sopi täydellisesti just tohon kuvaan ku on tollanen pinkki-puna-violetti body ja kelta-oranssi kirahvi. Ja toi on nii sulonen kuva pikkuneidistä. Mun mielestä nää kutsut on rennot ja iloset niinku meidän ristiäisetkin tulee olemaan.
                              Ostin kauppareissulla pitkästä aikaa leipomistarvikkeita ja niinpä sitten pyöräytin ruuan jälkeen omenapiirakan. Ja tällä kertaa vähän paremmalla menestyksellä kun  viimeksi. Tuli ihan mielettömän hyvää ja vaikka tälki kertaa mokasin unohtamalla maidon tosta pohjasta nii ei sitä huomannu millään tavalla eikä tullu kuivaa, vaniljakastikkeen kanssa just passelia mut hyvää ilmankin:

Nii mulla tosiaan oli maito esilläki vielä mut silti unohdin sen, how is that possible?

Ihan vähän liian kauan oli uunissa ja tohon keskelle humpsahti pikkusen liikaa kanelia mut aika hyvä parannus edelliseen! :D Ja joo älkä välittäkö tosta likasesta keittiöstä, leipoessa tulee vähän sotkua :D
Sillä aikaa kun mä leivoin nii arvatkaas mitä pikkuneiti teki? Se tuijotti tunnin (!!!) ajan teletappeja. Mä vaa läpällä kokeilin että älyäisköhän se jo kattoo ku se aina innossaan tuijottaa tietokoneen ruutua jos se on jossain lähettyvillä. Laitoin youtubesta niit teletappipätkii jotain 10min pitusia ja aina ku se pätkä loppu nii alko tyytymätön ähinä ja heti ku kävin laittaa uuden pätkän nii se seuras tyytyväisen hiljasena mitä ruudulla tapahtuu. Eihän se kovin hyvin viel tietenkään nää mut varmaan ne värit ja äänet kiinnosti. Olin ihan yllättyny että se seuras niin tiiviisti koska se on vasta nyt tyyliin viimesen viikon aikana alkanu seuraileen mitä ympärillä tapahtuu, ennen se vaan tuijotteli seiniä :D. Alko muuten häiritsee ihan kauheesti ku huomattiin et se Tiivitaavin ääni on vissiin salkkariseppo, ainaki kuulosti ihan samalta. Aina ku Tiivitaavi puhu nii tuli mieleen vaan Seppo sanomassa samaa asiaa XD.



"Jeee tappivanukasta!!!"
Teletappien ja maidon jälkeen neidille maistui päiväunet masullaan:




Ihan hassua miten joku voi nukkua tollasessa asennossa! Tai siis vauvalle varmaan toi on ihan luonteva asento mut itte en ainakaa vois olla tollei pylly pystyssä. Hassun näköstä kyllä. Nyt pikkuneiti nukkuu nätisti omassa sängyssään ja ainakin toistaseksi selällään. Päätettiin nyt silleen et nukutetaan edelleen selällään ihan varmuuden vuoksi koska pelkään ihan hirveesti sitä kätkytkuolemaa ja yöllä en oo samanlailla vahtimassa kokoajan ku päivällä koska yöllä nukun itekki. Sitten kun pikkunen osaa itse kääntyä masulleen nii sitten tietysti saa nukkua mitenpäin haluaa.

Nyt mä kyllä voisin itekki kipitellä pikkuhiljaa nukkumaan, on sen verran heikko olo. Toivottavasti tää flunssa ei tulis kunnolla päälle mut jos tulee niin sit pitää vaan levätä. Hauskaa viikonloppua kaikille ja toivottavasti kukaan muu ei oo kipeenä!♥

37 kommenttia:

  1. Siis etkö sä tienny että "Seppohan" se just Tiivi-Taavin äänenä on? :D Ja sit oliks se Nalle Puhin äänenä myös. :DD

    Ja ihanii noi kuvat taas teidän pikkusesta! ♥

    VastaaPoista
  2. hei mua kiinnostais tietää että kun nukutatte pikkustanne selällään, niin kai käännätte sen pään kuitenkin sivulle? jos pää on ihan "suorassa", vanhempana on sitten takaraivo ihan lytyssä kun vauva-aika vaikuttaa niin paljon pehmeään kalloon.

    mun äidin takaraivo on ihan lytyssä koska aina on pää ollut suorassa selinmakuulla. mitkään ponnarit ym. näyttää siis ihan tyhmältä, joten äiti päätti hoitaa tän eri lailla omilla lapsillaan. mulla&mun veljellä on nyt siis kummallakin tosi kauniin muotoset takaraivot :)

    VastaaPoista
  3. Pakko kommentoida et musta on tosi ihanaa et vaikka saat tosi paljon kommentteja joka päivä niin jaksat vastata niihin kaikkiin erikseen : ) Jotkut bloggaajat jättää kommentit lähes kokonaan huomioimatta mut sulla toi vuorovaikutus sun ja lukijoiden välillä pelaa ihan älyttömän hyvin. Jatka samaan malliin, sulla on ihana blogi :)

    VastaaPoista
  4. Hehehe mää nukun vieläki tollee ouvosti toine polvi koukussa ja käsi tossa tolleen :D siis peppu pystyssä. Näyttää tyhmälle, joo :D Mut se on varmaa siitä ko oli pienenä maha nii kipee, et tossa asennossa se ainoastaa oli rento eikä ihan sika kippee :/

    VastaaPoista
  5. Mua kans häiritsee kun monessa lasten ohjelmassa on "sepon" ääni niin ei voi olla ajattelematta että se ois se :DD

    VastaaPoista
  6. hahahaa apua oon nukkunu pienenä samal lailla : D

    VastaaPoista
  7. Ihana pieni pampula <3

    VastaaPoista
  8. Ooi! Ihania kuvia! :) Ja hyvännäkönen omenapiirakka ;) Nam! Joo,ite en nukkunu tos asennos mut veli kylläki :D Ainaki kuvien ja vanhempien juttujen perusteella :D
    Ja kummatki ootte taas niin nätteinä kauppaan menossa♥ :))

    VastaaPoista
  9. oi miten ihanasti pikkunen nukkuu :) aivan yli söpö<3 Koitahan nyt parannella siellä, kauhee flunssa kausi ollut nyt liikkeellä. :/ hyvää viikonloppua sinne, ja ainiin toi omenapiirakkahan on tosi hyvän näköinen ! <3

    VastaaPoista
  10. alko tekemään sikana mieli omenapiirakkaa! :p Tosi ilosen värisiä noi teidän ristiäiskortit, en malta oottaa et saadaan kuulla nimi :D pieni on niin kaunis<3

    VastaaPoista
  11. ihana höpö nukkuu pylly pystyssä :D muistan itsekki pienenä varmaan eskariin asti tykkäsin nukkuu tolleen. en tiiä miten se on mahdollista? mutta niin se vaan oli :D

    VastaaPoista
  12. Jep, jep. Seppo todella on Tiivi-Taavi ja Nalle Puh.

    Tuli vaan mieleen tosta selällään nukuttamis -kommentista, että joskus vissii jossain dekkarissa, jossa vertailtiin tyttöja ja poikia, kerrottiin, että tytöillä on paljon useammin noita "lyttytakaraivoja", koska tyttöjä yleensä enemmän vauvana makuutetaan sylissa tms. ja poikia pidetään enämmän pystyasennossa. Siis miettikää miten aikasin sukupuoliroolit tulee esille!
    Samaisessa dokumentissa oli huoneessa vauva, jolla oli ensin vaalean punaiset vaatteet päällä ja myöhemmin vaihettii siniset. Sit huoneeseen aina päästettiin yks aikuinen ja seurattiin mitä tapahtuuu. Vaaleanpunaisilla vaatteilla vauvalle lässytettiin, kehuttiin kauniiksi jne ja sinisillä jutut oli tyylii "oletpas vahva poika". Ja vauvahan oli tosiaan koko ajan sama.

    Tulipas romaani...

    VastaaPoista
  13. voi tiiäkkö, teletapilla taitaa olla dubbaajana salkkariseppo :D tai siis joskus oli, onhan noista teletappiajoista jo kauan. muistan vieläki tiivitaavin äänen vaikka oon kuullu sen varmaan 10 vuotta sitte viimeks..

    VastaaPoista
  14. Moikka!
    Mä en tahtoisi kritisoida tai tehdä pahaa mieltä, mutta noin pienen lapsen ei kannattaisi katsella mitään tv-ohjelmia. Lapsen aivot eivät pysty käsittelemään aikuisen lailla sitä ärsykkeiden tulvaa, joka noistakin ohjelmista tulee (ääni, liike, värit yms.). Esim. teletapit ovat aikuisen mielestä ihan hidastempoinen ja rauhallinen ohjelma, mutta lapsen aivot eivät ole vielä tarpeeksi kehittyneet ottamaan kaikkea sitä vastaan. Ohjelmien katselu voi aiheuttaa levottomuutta ja joidenkin tutkimusten mukaan vaikuttaa jopa keskushermostoon (?!) ja joidenkin suositusten mukaan alle 2-vuotiaan ei kannattaisi katsoa telkkaria ollenkaan. Voit googlata lisää, jos aihe kiinnostaa. Vaikutat niit huolehtivalta äidiltä, että ajattelin vaan mainita asian, joka päällimmäisenä jäi tästä postauksesta mieleen.

    Kaikkea hyvää teille! :)

    VastaaPoista
  15. voi miten sulonen tuo teidän tyttönen on! Ihania nuo missä otsa kurtussa :))

    VastaaPoista
  16. ihania kuvia <3 hopla on kans semmonen mielenkiintoinen ohjelma pienille :)

    VastaaPoista
  17. Todella hienot ristiäiskutsukortit! Ei aina tarvi olla vaaleanpunaisia/vaaleansinisiä kortteja, toisin kuin monet vielä nykyäänkin tuntuu ajattelevan :)
    Ihana sitten kuulla, mikä pienokaisen nimeksi tulee. Ehkä sekään ei ole mikään kovin perinteinen...?

    VastaaPoista
  18. Meillä Ippu (1v) nukkuu edelleen noin pylly pystyssä :D Hassun näköstä!

    VastaaPoista
  19. ihanan ilmeikäs vauva teillä :D siis silleen et se ei möllötä passiivisesti vaai sillä on todella "aikuismaisia" ilmeitä, söpöä :)

    VastaaPoista
  20. Kuten joku jo tuolla yllä sanoi, niin tosiaan alle 2-vuotiaan ei olisi hyvä katsoa telkkaria ollenkaan. Myös vauvan ollessa hereillä kannattaisi pitää telkkari kiinni ja nukkuessa pienellä volyymillä :)

    Teillä on kyllä suloinen neiti! Meidän oma on jo 2-vuotias ja toinen vasta syntymässä viimeistään kuukauden päästä, ollaan myös suhteellisen nuoria (22). Tykkään kauheesti lukea sun blogia juurikin sen takia, että olet niin vastuuntuntoisen äitin oloinen ja postauksesi on ihanan pirteitä! :)

    VastaaPoista
  21. Ihana blogi! Olen ihan tykästynyt :)

    Silti olen aivan samaa mieltä kuin Noora ja edellä oleva anonyymi. Kun kerroit soittavasi vauvalle Smurffeja ja nyt katsovan teletappeja niin mietin, että oletko tosissasi. Miten voi tulla mieleen, että vauva kaipaa sellaista viihdykettä. Mielestäni kaikki järki sanoo, ettei sellaiset ole vauvalle tarkoitettu. Kyllähän vauvalle toki kuuluu laulaa ja soittaa tuutu-lauluja jossain kohtaa. Mutta kyllä lapsesi ehtii tämän kaiken vielä kokemaan. Tuli sellainen olo, että tahdot lapsesi kokevan tällaisiä asioita vähän turhan aikaisin.

    Tämä kommentti oli aika kärkäs, koska olin oikeasti huolissani. Mutta pidän sinua kyllä muuten parhaana äitinä pienelle prinsessallenne :)

    VastaaPoista
  22. Nyt mun on kyllä pakko kommentoida tuohon telkkarin katteluun ja musiikin kuunteluun, varsinkin tossa ylemmässä kommentissa olevaan kohtaan "Kun kerroit soittavasi vauvalle Smurffeja ja nyt katsovan teletappeja niin mietin, että oletko tosissasi. Miten voi tulla mieleen, että vauva kaipaa sellaista viihdykettä."

    Jo mahassa olevat vauvat kuulee musiikin ja syntyessään muistaa ne tutut biisit, mä en ymmärrä minkä takia se musiikin soittaminen olis pahaks lapselle?? enpä oo ikinä kuullu että siitä olis mitään haittaa, jo pienetkin vauvat nauttii musiikista.

    No tuosta telkkarin kattelusta oon kuullu että ei suositella, mutta mä luulisin että se tarkottaa lähinnä päivittäistä jatkuvaa kattomista. Kyllä mä oon ainakin antanu Joonan pienempänäkin kattoo hetken muumeja (se yleensä jakso kattoo vaan sen tunnari kohan ja se oli siinä) enkä usko että satunnaisista kerroista mitään haittaa tulee oleen. Eri asia jos pitäis lastansa tunti tolkulla joka päivä telkkarin/tietokoneen eessä mutta en usko että sä oot niin tehnyt :D

    VastaaPoista
  23. Mä en tuohon vauvan musiikinkuunteluun ota kantaa, kun en siitä sen enempää tiedä. Siinä on kuitenkin ärsykkeenä vain se ääni, eikä aivot varmaan ylirasitu kun ei äänen kanssa samaan aikaan ole kuvaa/värejä/liikettä ja muuta vastaavaa. En tosiaan tiedä, mutta näin äkkiä ajateltuna. Tietystihän oman äidin/isän laulu on vauvalle se eniten turvaa tuova musiikinlaji, mutta eiköhän kotona taustalla soiva musiikki ole ihan ok, kunhan tosiaan volume on aika hiljaisella eikä aina kuuntele Smurffien kaltaista jumputusta vaan myös aitoa laulua ja soittimia. :)

    VastaaPoista
  24. Kaverini soittaa kaksostytöilleen jatkuvasti musiikkia esim. lastenhuoneessa. Meillä kuunnellaan vain silloin tällöin (radio saattaa olla päällä hiljaisena taustamusiikkina) ja ihan yhtä iloisia ja musiikkiarakastavia muksuja ovat ;) Kukin tyylillään.

    Telkkarista katsotaan nykyisin Muumeja ja Pikku Kakkosta. Vauva-aikana en niitä näyttänyt, oikeastaan vasta sitten kun lapsi itse "huomasi" telkkarin. Sitä ennen riitti omat lelut ja yhteiset touhut. Ennemmin laitan lapsen sinne leikkimatolle leluja katselemaan, kuin annoin katsella yksi telkkaria. Toinen kaverini kyllä näyttää suosivan tuota telkkarin katselua pienelle tytölle ja tuntuu ettei sitten oikein osaa leikkiäkään, kun ovat tottuneet siihen television tarjoamaan viihteeseen.

    Meilläkin nukuttiin peppu pystyssä (ja taidetaan välillä nukkua vieläkin). Itsekin olen miettinyt että pitäisikö joskus ihan hyvikseen kokeilla onko se tosiaan niin mukava asento ;)

    VastaaPoista
  25. Ristiäiskutsut on just rennot ja hienot! :) Ite oon ihan kyllästynyt jo jäykkiin ja tavanomasiin, melekeen pistää ärsyttäänki jo sellaset. Ei mitään pahaa että näkyy vähä omanlaisuus niissä :)

    Höh, sielläki flunssaa. Meillä kans lapset ja ite sairaana, joten isin superterveellisilläuuniroskaruualla taijetaan mennä vkonloppu... O.O Paljos siellä helsingissä(kö?) on nyt asteita? :) ihana seurata täältä (espanjasta) suomen säätä ja pukeutumista, täällä on vielä about +22astetta, syksy "kohta" varmaan tulee vasta.

    VastaaPoista
  26. Mä muistan kun olin pieni, niin äiti ei antanut pikkusisarusten, kun ne oli vauvoja, katsoa mitään televisiota tms, kuulemma suurempi riski sairastua myöhemmin epilepsiaan!

    VastaaPoista
  27. Tyttö on teidän molempien näköne! Niin suloinen ku se katsoo kameraan otsa kurtussa <3

    VastaaPoista
  28. Tuosta ei voi kyllä enää sulosempaa lasta olla! :)

    VastaaPoista
  29. Lapseni sairastui 1,5v. ikäisenä epilepsiaan ja sairaalassa kyseltiin tosi tarkkaan minkä ikäisenä lapselle on alettu näyttämään lastenohjelmia.
    Meidän lapsen kohdalla näillä asioilla ei ollut tekemistä keskenään, koska lapsi ei ollut juurikaan tv:tä katsellut ennen epilepsiaan sairastumista, mutta lääkärit sanoivat, että on tutkittu, että liian aikainen tv ohjelmien katsominen lisää riskiä sairastua epilepsiaan. Suositusikä on lääkäreiden mukaan 2 vuotta.
    Toivoisin, että tutkit asiaa netistä ja mietit parempaa puuhaa vauvalle. Vaikutat muuten todella hyvältä äidiltä ja uskon, että et pidä lastasi jatkuvasti tietokoneen ruutua tuijottamassa. Toivottavasti et ota kommentteja pahalla, vaan otat ne vastaan uutena tietona.

    VastaaPoista
  30. Sun blogi on ihana ja niin on tuo tyttökin:) Ja ihania vaatteita neidillä-mulle voit myydä kun jää pieniksi;D

    -Tessa

    VastaaPoista
  31. Anonyymi 0.51: En tienny et se on tiivitaavi! :D:DD Mut nalle puhin tiesin :D Se on just hyvä Nalle Puhina! Ja kiitos♥

    Anonyymi 1.06: Mäki oon jostain lukenu tosta takaraivohommasta mut onneksi meillä pikkunen kääntää itte aina pään sivulle jos nukkuu selällään :) Ei ois kiva jos tulis lyttytakaraivo! :D Se on kyl jännä miten pehmee se vauvan kallo on ja miten helposti siihen jää joku tietty muoto :O!

    Pihla: Aww kiitos paljon♥ Musta on ihanaa et mulle tulee kommentteja ja ihmiset jaksaa oikeesti miettiä niiden kommentteja :) Se vuorovaikutus on kyl ehdottomasti parasta tässä blogin pitämisessä! Ja musta on kiva vastata kommentteihin, mun mielestä siinä ei ois mitään ideaa et ensin kyselen kaikkee ja sit ihmiset vastailee ja kommentoi ja sit en ees itte vastais mitään, se ois tosi tyhmää!

    Anonyymi 2.15: Haha hassua et pystyt viel isompanaki nukkumaa tossa asennossa! :D Mut se on varmaan just se että oot nii tottunu siihen :) Ja onneksi on joku asento missä on hyvä nukkua, se on kaikkein rasittavinta jos menee sänkyyn ja tuntuu ettei missään asennossa oo hyvä nukkua! :D

    Ansku: Hahah älä vaan! :D Mut siinä Nalle Puhin hahmossa se on oikeesti aika hyvä :D

    Kata: Aijaa :DD toi on kai monien vauvojen suosikkiasento sit! :D

    Anonyymi 9.04: On se meidän söpöliini♥ :D

    Aino: Kiitos paljon♥♥ :) Toi omppupiirakka oli jo vähän parempi ku se mun edellinen räpellys, ehkä seuraavassa ei sit menis enää mitään pieleen :D

    Fani: Voi kiitos ihana♥ Ja mulla ei taaskaan tullu onneksi toi flunssa kunnolla päälle, meni parilla finrexinillä ohi mut saas nähdä millon se sit iskee kunnolla.. Hyvää viikonloppua sullekin♥ :)

    H: Kiitos! :) Mäkään en millää jaksais enää oottaa et saan paljastaa nimen mut pitää viel muutama viikko odotella :D Ja on se meidän kaunokainen♥

    Chemicalle: Haha lapset taitaa tykätä hassuista nukkuma-asennoista :D Muistan kyl itekki et aina pienenä nukuin ihan ihmeellisissä asennoissa :D Aikusena ei pysty enää :D

    Minä vaan: Onpa hassua kyllä! Meillä kyl ollaan alettu pitään neitiä nyt enemmän pystyssä kun kannattelee jo paremmin päätä mut tosi hassua et tytöillä on enemmän niitä ku pojilla :o Ja jännä toi testi kyllä et noi eri tavalla kohdellaan samaa vauvaa ku sillä on eriväriset vaatteet.. Mä kyllä lässytin mun kummipojallekki sillon ku se oli ihan vaavi :DD Ja romaanit on parhaita kommentteja ku on paljon asiaa! :D

    Olivia: Haha mä en muistanu ollenkaan tiivitaavin ääntä ennen ku eilen kuulin sen :D Pai oli mun suosikki pienenä♥ :D

    Noora: Hei! Mä kirjoitinkin tohon seuraavaan postaukseen jo tästä aiheesta pidemmästi vastauksen kaikkiin näihin samankaltaisiin kommentteihin mutta kiitos vinkistä ja kaikkea hyvää sullekin :)

    Derya: Kiitos höpsö oot ihana ♥

    Sini: Se on meidän kurttuotsa! :D:D♥

    Anonyymi 12.04: Kiitti♥ Ja pitääpäs pistää muistiin tuo Hopla :)

    Seagull: Voi kiitos♥ Ja mä halusin kans jotain erilaista ku tuntuu et aina on vaa niitä vaaleenpunasia/-sinisiä :D ei niissäkää mitää vikaa ole mut vaihtelu virkistää! Ja nimi ei kyllä oo hirveen perinteinen, sen verran voin paljastaa :)

    S.: Hahah aijaa :D On kyl, vauvat on nii söpöjä ku ne nukkuu tolleen, nii isommat ku pienemmätki :D

    Anonyymi 12.36: Haha sillä on kyllä aina hyviä ilmeitä, nauretaan niille aina ihan kippurassa :D Kyllä se joskus möllöttääki passiivisena ja tuijottelee vaan seinää mut useimmiten se kyl ilmeilee kokoajan :D

    Anonyymi 12.43: Meillä on pikkuneiti tottunu jo masussa kaikenlaisiin ääniin ja musiikkiin ja ei olla hissuteltu syntymän jälkeenkään. Mun mielestä se on hyvä et neiti osaa nukahtaa vaikka kattois leffaa tai imuroiskin :) Mut kukin tavallaan :) Ja onnea raskaudesta! Ihana kuulla että tykkäät blogista ja toivottavasti et lopeta lukemista vaikka itsekin sanoin hieman kärkkäämmin tuossa tämänpäivän postauksessa.. Kaikkea hyvää teidän perheelle ja onnea loppuraskauteen :)

    VastaaPoista
  32. Sade: Kiva kuulla että tykkäät blogista ja toivottavasti tykkäät jatkossakin :) Mä en koe mitenkään kiirehtiväni vauvan kasvatuksessa, musta on vaan kiva kokeilla uusia juttuja ja nähdä mistä vauva pitää :) Ja jos meillä "kuunnellaan smurffeja" se tarkottaa lähinnä sitä et smurffit soi taustalla pienellä volumella tietokoneen omista kaijuttimista ja mä hoilottelen nuotin vierestä päälle. Ei me täällä mitään musiikkia huudateta kovalla, vaikka en usko et siitäkään olis mitään haittaa jos vähän kovemmalla musiikkia soittais, pikkuneiti ainakin tykkää kun on äidin sylissä ja äiti tanssii musiikin tahtiin :) Uskon kyllä et huomaan jos vauvaa ahdistaa tai hän ei pidä jostain mitä me tehdään, vielä sellaista ei kuitenkaan ole tapahtunut. Mutta kukin tavallaan. Arvostan huolenpitoasi mutta itse oon sitä mieltä et jokainen kasvattaa omalla tavallaan ja enemmän kyllä kannattaisi olla huolissaan sellaisista lapsista joilla on oikeasti hätä (vanhemmat alkoholisteja, narkkareita, perheväkivaltaa, hyväksikäyttöä ym).. Mut kaikkea hyvää sulle :)

    Anna: Mä oon niin samaa mieltä sun kanssa joka asiasta! Meillä soi kotona aina musiikki raskausaikana, nykysin ei soi enää edes joka päivä mutta vaikka soisikin niin en usko et siitä olis haittaa koska en oo ikinä kuullu normaalista lapsesta tai vauvasta joka ei nauttis musiikin kuuntelusta. Ja kun ei se meillä mitenkään kovalla koskaan oo se musiikki. Ja nimenomaan en usko mäkään et satunnainen muumien, teletappien tai ihan yhtään minkään kattelu on vaaraksi, eriasia jos jokapäivä tuijottelis niitä :)

    Noora: Ja niin mäkin uskon että musiikinkuuntelusta ei ole mitään haittaa kunhan sitä ei pidä hirveen kovalla ja tarvitseehan se vauva hiljaisuuttakin että ei sitä kokoajan kannata soittaa :) Ja oman isän tai äidin laulu on varmasti vauvasta mukavaa vaikka itse ainakin nuotin vierestä laulankin, noh ei oo neiti ainakaan vielä valittanu! Itte kyl tarhaan mentyäni aloin valittaa äidille jos se laulo väärään nuottiin jotain tarhassa opittua laulua :D Ja meillä kyllä soi useimmin joku ihan muu kuin smurffit, oli vaan hauska fiilistellä niitä pitkästä aikaa :)

    Jonna: Meillä ei vauva kuuntele yksin musiikkia ainakaan vielä toistaiseksi, varmaan odotan parivuotiaaksi ennen kuin laitan musiikkia silleen että lapsi leikkii omassa huoneessaan, tai sitten kun hän osaa itte pyytää musaa. Ja niin meilläkin yleensä vauva on leikkimatolla tai sitten leikitään itse hänen kanssaan, ei se telkkari mikään hyvä kaveri vielä näin pienelle vauvalle ole :) Ja nii pitääpä kokeilla tota asentoa ku näyttää noin mukavalta :DD

    Neea: Kiitos :) Mäki tykkään ku noi on erilaisemmat :) Ja voi että oon kyllä kade kun ootte Espanjan lämmössä! Täällä on ollu hirveä myrskytuuli kokopäivän ja varmaan kylmin päivä koko syksynä, muuten on ollu suunnilleen kymmentä astetta päivisin nyt muutaman viikon ajan et aika lämmintä tähän vuodenaikaan nähden kumminkin kun Suomesta on kyse :D Koittakaa parantua siellä! :) Ja mukavaa kun jaksat kommentoida! :)

    Anonyymi 17.52: Joo mäkin oon kuullu tosta epilepsiariskistä mut uskoisin et se tarkoittaa sitä et usein (viikoittain, päivittäin) tuijottelee telkkaria eikä sitä et joskus satunnaisesti :)

    Anonyymi 18.35: Meidän pikku kurttuotsa :DD♥ Ja sille on kyl tullu tasasesti piirteitä meiltä molemmilta, aika hauskaa ettei oo vaan jommankumman näkönen :)

    Anonyymi 20.17: Aww kiitos meidän neidin puolesta, siltä märkiä kuolapusuja! :D

    Anonyymi 20.37: Toivoisin että luet seuraavan postaukseni, siinä olen kommentoinut nyt aika laajasti tätä aihetta. Ikävää että teille tuli epilepsia mutta onneksi tiesit että ette ainakaan itse ole vaikuttaneet sen puhkeamiseen :) Jaksamista! Ja toivottavasti sinäkään et ota pahalla tuota minun postausta :)

    Tessa: Voi kiitos paljon♥ Ja oon miettinykki et pitäiskö mun tehdä sellanen blogikirppis sit neidin vaatteista kun ne jää pieniksi :D

    VastaaPoista
  33. aaargh miten kaavoihin kangistunutta porukkaa!
    Meidän Karoliina on "katsonut" telkkaria yms ihan vauvasta asti, ja jopa monta kertaa viikossa, eikä tytössä (nyt 8v) ole mitään vialla!
    Tiedä sitten vaikka myöhemmin sairastuisi epilepsiaan! -.-
    Onhan sipsitkin vaarallisia, tupakka tappaa, ja saippuaankin voi liukastua!

    VastaaPoista
  34. Mukava etta jaksat siltiki teha postauksia ja kerrot teian ihan normaalista arkielamasta! Sun blogia on niin uskomattoman mukava lukea:) Niin ja parempi se, etta piat vaikka paivan tai pariki taukoo jos tuntuu ettei oo fiilista kirjottaa, ku etta tuut tekemaan parin rivin postauksia joissa "valitat" ettei oo kirjotettavaa:) Tajuat varmaan mita tarkotan, semmosia bloggaajia nimittian on ja niitten blogeihin valitettavasti kyllastyy aika pian. Mutta ei pelkoakaan etta tahan kyllastyis, tata jaksaa AINA lukea!
    Niin ja nuista teletapeista, osa ihmisista kattoo telkkaria vauvasta asti ja osa tuskin ikina. Mutta kukin tavallaan, mun mielesta ei ihmisilla oo oikeus puuttua toisten kaytantoihin. Etenki jos on kyse nuin mitattomasta asiasta eika esim. perhevakivallasta, minka nostitki jossain kommentissa esille. Niin etta ole vain rohkeasti oma itsesi! Ja muista tama klisee joka on niin totta: oot paras mahdollinen aiti omalle lapselles:)

    VastaaPoista
  35. Tää sun blogi on ihana! ja pikkuneiti on niiin söpö että :) Toi tonttupukukin on tosi sulonen!

    VastaaPoista
  36. Voi kuinka söpösti pikkunen nukkuu, oon itse nukkunut aivan samalla tavalla pienenä ! ;)
    -Juuli

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥