keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Anonyymikommentoinnin esto

Syksyllä otin anonyymikommentoinnin pois päältä, koska kyllästyin kuuntelemaan sitä kaikkea lokaa jota mun niskaan päivittäin heitettiin. Päätös oli parhaita, joita bloggaamisen aikana olen koskaan tehnyt, blogin kirjoittelu muuttui taas ahdistavasta puuhasta ihanaksi kun ei tarvinnut miettiä että mitä kuraa sinne kommenttiboxiin on tällä kertaa ilmestynyt. Silti jäin kaipaamaan niin monen mukavan anonyymikommentoijan kommentteja, jotka usein piristivät päivää. Minulla oli myös ikävä keskustelua, sitä keskustelua joka on koko tämän yli puolentoista vuoden ajan ollut se suola ja sokeri, kirsikka kakun päällä tässä blogissa. Mielipiteiden innokasta vaihtoa puolin ja toisin. Teräviä huomioita, lukuisia tarinoita ihanien lukijoiden elämästä ja arkipäivästä, kokemusten jakamista. Mä en haluaisi että mun blogista puuttuu se keskusteluosio täysin, sillä vaikka kehuvat ja iloiset kommentit ovatkin upeaa luettavaa eikä niihin kyllästy koskaan, on mukavaa tietää myös herättäneensä ajatuksia ja käynnistäneensä keskustelua jostain ajankohtaisesta aiheesta. 15 720 julkaistua kommenttia, viisitoistatuhatta ajatusta on mun blogissani jo jaettu, niin hyvässä kuin pahassa. Ilman anonyymikommentointia määrä olisi varmasti tuhansia pienempi, enkä tosiaankaan voi kieltää etteikö minua harmittaisi se että kommentit vähenevät ainakin puolella kun eston laittaa päälle. Mutta valitettavasti en näe muuta ratkaisua kuin estää anonyymikommentoinnin jälleen kerran.
              Mä en ole saanut mitään niin hurjan törkeitä, ilkeitä tai inhottavia kommentteja tämän vapaan kommentoinnin aikana kuin joskus aikoinaan, mutta en keksi yhtäkään syytä miksi mun pitäisi päivästä toiseen jaksaa iloisen asiallisesti vastata vaikkapa täysin provomielessä esitettyihin loukkaaviin kysymyksiin tai uteluihin meidän yksityisasioista. Sydänverta en vielä ole joutunut vuodattamaan, enkä niin aio joutua tällä kertaa tekemäänkään, sen verran olen viisastunut. Sen näkee kommenteista jo nyt että niiden sävy muuttuu vain ilkeämmäksi kokoajan ja en halua ottaa sitä riskiä että joku laukoo taas jotakin niin typerää että uhraan sille jopa kyyneliä tai edes pahoitan mieleni. Anonyymikommentoinnin sallimisen piti olla vain yhden postauksen etuoikeus, nimenomaan keskustelun herättämiseksi, mutta myönnän että jäin taas koukkuun siihen että kommentteja tuli paljon. Onhan se mieltä hivelevää kun kommenttiboxissa lukee viiden sijaan viisikymmentä tai sata ja saa lukea roimasti enemmän ihmisten mielipiteitä ja kertomuksia. Siksi annoin tämän jatkua, vaikka niitä inhottavaan sävyyn laitettuja kommentteja tuli jo heti alusta asti ja päätös oli selkeästi virhe.
                     Mä häviän itse paljonkin siinä että estän kommentoinnin teiltä anonyymeiltä, yllämainittujen syiden ja sen lisäksi että teidän kaikkien mukavien tyyppien ihanat jutut jäävät lukematta, mä joudun myöskin pelkäämään sitä että ilkeät spekulaatiot meidän yksityisasioista leviävät av-palstoille joita mun ei itse olekaan niin helppo kontrolloida. Viimeksi tuon eston aikaan luin mm. yhtäaikaa spekulaatiota siitä että olenko raskaana vai en, siitä että olen lihonut jumalattomasti ja siitä että olen liian laiha - kaikki samaan aikaan ja kaikki silloin kun raskaus ei näkynyt millään tavalla eikä mun paino tai ulkonäkö muutenkaan ollut muuttunut mitenkään kuukausiin. Lukuisista ilmiannoista huolimatta kesti silti  viikkoja ennenkuin keskusteluketju poistui palstalta. Jokainen itse raskaanaollut osaa kuvitella miten pahalta tuntuu kun omaa erittäin aikaisessa ja epävarmassa vaiheessa olevaa raskautta retostellaan julkisesti, ei todellakaan hyvältä. Raskaus on ehkä yksityisin asia jota maailmasta löytyy ja siitä pitäisi saada kertoa tasan silloin kuin itse haluaa. Ei ainakaan silloin kun joku valopää, joka on kuullut asiasta joltain kumminkaimantutuntoverilta, joka on kuullut asian ihmiseltä, jolle itse olen asian luottanut vaikkei olisi selkeästi pitänytkään, päättää sitä alkaa jakelemaan  ikävään sävyyn anonyymisti keskustelupalstalla.  
                  Mutta vaikka tässä onkin myös huonot puolensa, mä oon päässäni edelleen punninnut ne hyödyt suuremmiksi. Vaikka joudunkin pelkäämään mitä tämän jälkeen löydän mahdollisesti liikenteenlähteistäni bloggerissa (ehkä sen pahamaineisen vauva-lehden av-palstan taas, ehkä demi.fi:n) mä en ainakaan joudu päivittäin, tai joka kerta kun bloggerin avaan lukemaan edes sitä yhtä ärsyttävään sävyyn kirjoitettua kommenttia, enkä myöskään pelkäämään että mun silmille pamahtaa joku törkeä loukkaus. Kommenttienvalvontaa kun mun on pakko seurata itse kokoajan mutta palstat voin sentään onneksi halutessani jättää lukematta. Mun ei myöskään tarvitse vastata typeriin, täysin vittuilumielessä laitettuihin kysymyksiin eikä perustella kenellekään miksi mä haluan meikata vaikka olisin vain kotona tai miksi juon kupillisen kahvia päivässä, nämäkin asiat kun esimerkiksi ovat jonkun mielestä suorastaan verrattavissa rikollisuuteen.
                    Mua harmittaa aivan hirveästi teidän ihanien tyyppien kommenttien poisjäänti, varsinkin kun teidänkin maineenne samalla tahriintuu vaikka niitä inhottavia anonyymejä ei olekaan kuin pari valittua. En oikeastaan edes tiedä kumpi olisi pahempaa, se että ilkeitä anonyymejä olisi monta vai tämä nykyinen tilanne jossa ilkeät kommentit tulevat usein ryppäinä, samasta ip-osoitteesta muutaman minuutin sisällä. Onko kauheampaa se että on yksi vaikeasti pakkomielteinen vai se että on monta jotka haluavat tahallaan "vähän ärsyttää"?  En tiedä, enkä varmastikaan tule koskaan saamaan siihen vastausta. Mutta näillä mennään, en tiedä haluanko anonyymien kommentointioikeutta palauttaa enää kun tämä(kään) kokeilu ei sujunut asiallisissa merkeissä. Toivon siis taas kerran että te mukavat tyypit jaksatte nähdä sen vaivan että luotte itsellenne Google-tilin ja tulette kommentoimaan kuten ennenkin ja lisäksi toivon että ymmärrätte mun päätöksen!                     

64 kommenttia:

 1. Voi sua! :( en tajua miten joku haluais loukata sua. En keksi mitään muuta syytä kuin kateus, koska et ole kyllä mitään ilkeää tai kovinkaan provosoivaa sanonut täällä blogin puolella? Maailma on täynnä kamalia ihmisiä. Sun pitäis saada tästä blogista enemmän hyvää, sen oot ansainnu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi SUA ihanaa! :)<3 Kiitos sun kauniista sanoista, taas kerran!

   Poista
 2. Mun mielestä teit ihan oikein! Jos sä et halua ilkeitä kommentteja, ei sun niitä tarvitse saada. Kaikkea hyvää teidän perheelle, ootte ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia hirmuisesti ja kaikkea hyvää myös sulle :)<3

   Poista
 3. ymmärrän =) onneks otit pois sen anokommentoinnin,sulla on parempi olla. :)

  VastaaPoista
 4. Ihan oikeen. Kyllä sullekin pittää tulla bloggailusta hyvä mieli kuten meille sun blogia lukiessa. :) kuka jaksaa ilmanaikusta kakkaa niskaan jatkuvasti. Rakentava kritiikki on erikseen ja sitä voi antaa nimen kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, rakentava kritiikki on suorastaan toivottua, mutta turhanpäiväinen kakka ei :D!

   Poista
 5. Ymmärrän sua täysin! Miten joku edes viitsii tehdä tollasta? Jos ei pidä jostain blogista niin ei sitä tartte lukea! Mä ainaki luen tätä ja tein oikein tunnuksenki nyt vihdoin ja viimein! Oon lukenu blogias kyllä jo ainakin yli vuoden mut aina anonyymina kun se tunnuksen teko on tuntunu niin vaikeelta :D mut eipä se vaikeeta edes ollu! Jatka samaan malliin!
  Ihanaa joulunodotusta<3
  Terkuin, toinen jouluhullu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että jaksoit tehdä tunnuksen niin saan jatkossakin nauttia sun mukavista kommenteista :)! Kiitos hirmuisesti ja ihanaa joulunodotusta jouluhullu-toverille ;D<3

   Poista
 6. Ymmärrän sua täysin! Miten joku edes viitsii tehdä tollasta? Jos ei pidä jostain blogista niin ei sitä tartte lukea! Mä ainaki luen tätä ja tein oikein tunnuksenki nyt vihdoin ja viimein! Oon lukenu blogias kyllä jo ainakin yli vuoden mut aina anonyymina kun se tunnuksen teko on tuntunu niin vaikeelta :D mut eipä se vaikeeta edes ollu! Jatka samaan malliin!
  Ihanaa joulunodotusta<3
  Terkuin, toinen jouluhullu!

  VastaaPoista
 7. Ymmärrän sua täysin! Kuka edes viitsii jättää semmosia kommentteja? Jos ei jostain blogista tykkää ni ei sitä tartte lukee! Itekin tein just tän google tilin! Aikasemmin oon seurannu sua vaan anonyymina ku oon kokenut tän tunnuksen tekemisen niin hankalaks (mitä se ei kyllä ollu).
  Jatka samaan malliin ihanaa blogiasi ja oikein ihanaa joulun odotusta teille!
  Terkuin, toinen Jouluhullu (isolla J:llä) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho tulihan se mun ekaki kommentti! Myönnän, en vielä ihan osaa ;D

   Poista
  2. Hahah eipä se oo niin vakavaa, parempi monta kommenttia kuin ei yhtään! :D

   Poista
 8. Teet ihan oikein :) Ei kenenkään tarvi lukee niitä ilkeitä kommentteja, ei sun, eikä tän blogin lukijoiden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, ei se oo lukijoillekaan varmaan kiva mitään turhia provoiluja täältä lueskella kokoajan :)

   Poista
 9. Mie kanssa laitoin estot anonyymeille vaikka en hirveästi ilkeitä kommentteja edes saanutkaan mutta oon niin herkkä että ajattelin jo varmuuden vuoks ennaltaehkästä sitä. Anonyymitki voi tehä tänne bloggerii tunnukset, ei oo hirveen iso vaiva jos haluaa kommentoida :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta että ne kannattaa kyllä blokata heti alkuunsa jos on herkkä :) Raskausaikana oon itsekin kyllä sen verran herkkä että mieluummin en ota riskejä!

   Poista
 10. hyvä päätös kulta :) <3 kukaan bloggari ja varsinkaan sinä et ansaitse saada paskaa niskaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua ihanaa murua<3 :) Et säkään kyllä tommosta ansaitsis eikä kukaan muukaan!

   Poista
 11. kyllä niitä mukavia kommentoijia riittää ihan tunnistautuneenakin, musta toi on hyvä päätös ja toivottavasti se pitää. kritiikkiä saa aina ja pitääkin antaa jos huomaa jonkun asian olevan ei niin toimiva mutta silkka ilkeys ei kuulu tohon. ja just tollaset turhan päiväset henk.koht utelut. mukavaa illan jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä oon kuin sinäkin :) Kritiikki on suorastaan toivottua, mutta silkka ilkeys ja utelut eivät asialliseen kritiikkiin kuulu! Mukavaa iltaa sinnekin :)

   Poista
 12. Hei, anteeksi ettei tää nyt kuulu mitenkään sun kirjoituksen sisältöön, mut mietin sitä ku nois välilehdis sun ja tiaras kohdalla ei ole sisältöä, niin pitäiskö niissä olla vai ootko ottanu ne tiedot tarkoituksella pois siitä? : ) mietin vaan ku tykkään hirveesti lueskella kans semmosia yhteenvetoja :-) Tähän postaukseen liittyen, ymmärrän kyllä miks otit anokommentoinnin pois, se on surullinen fakta et näinki suositus blogis joku aina haluu tulla provoo ja aiheuttaa pahaa mieltä, täst maailmast aina löytyy niit jotka saa siit sairasta mielihyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoituksella oon ottanut tiedot pois uudistaakseni sivut totaalisesti, mutta laiskuuksissani ja tällä huonolla muistilla se uudistusten toteuttaminen on jäänyt! Koitan saada ne valmiiksi mahdollisimman pian :)

   Poista
 13. Mä oon kommetoinu sun blogiin anonyymisti nyt noin vuoden ja ymmärrän täysin miksi haluat tuon ratkaisun tehdä, mutta mulle henk.koht kommentointi ja keskustelu on liian tärkeää tässä blogissa! Oot mahtava ja valovoimainen nuori nainen ja piristät mun päivää aina sun mahtavilla postauksilla joten oli pakko tehdä bloggertunnus ja se oli onneksi näin helppoa! :-D

  Toivotan hyvää jatkoa tälle blogille ja odotan innolla tulevia postauksia joihin kertoa omia mielipiteitä<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä ihana ihana kommentti! Kiitos hirmuisen paljon sun kauniista sanoistasi :)<3 Mahtavaa että jaksoit tehdä tunnukset ja mäkin odotan innolla sun tulevia kommentteja! :)Ihanaa joulunaikaa sulle<3

   Poista
 14. Ihan hyvä vaan estää anojen kommentoiti.


  t. kyrsiintynyt...

  VastaaPoista
 15. Yleensä en sano mitään mihinkään mutta nyt kutkuttaa niin ehkä sitten tämän kerran:) Jokainen tekee varmasti blogia omaksi ilokseen, niinpä mielestäni saa myös itse päättää kuinka paljon sontaa jaksaa lukea. Jos pitäisin itse niin en luultavasti jaksaisi ollenkaan.En ole asiaan perehtynyt mutta jos kuitenkin haluat antaa anonyymikommentoinnille mahdollisuutta niin olisiko mahdollista kieltää vain joidenkin tiettyjen ip-osoitteiden kommentointi?

  Tähän loppuun on todettava että jatka samaan malliin. Olen seurannut blogia Tiaran syntymästä alkaen ja tykkään tyylistäsi :)Jos saa esittää toiveita niin haluaisin kuulla eroa tämän ja Tiaran raskauden ajalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että kommentoit ja kiitoksia kovasti, ihana kuulla että tykkäät :)! Toteutinpas myös toiveesikin uusimmassa postauksessa, toivottavasti tykkäsit :)!

   Mä en ole hirveän osaava näissä ip-osoitejutuissa, mutta toivon että tähän asiaan tulee korjaus kunhan blogi siirtyy portaalin myötä uudelle alustalle :)

   Mukavaa joulunodotusta sinnepäin!

   Poista
 16. Mä tein ihan saman viikko takaperin, ja vaikka mulla onkon vain 400 kävijää per päivä, niin tuohon määrään mahtuu kyllä yksi jos toinenkin idiootti. Postauksen voit käydä lukemassa tuolta, jos kiinnostaa! Hyvä päätös, ehdottomasti! Ehkä tässä nämä ilkeät kommentoijat saavat juuri sen mitä he haluavat?

  http://miopoikanimio.blogspot.fi/2012/12/nyt-lahti.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn lukemassa, kiva kun linkkasit :)! Mä uskon taas että tämä esto ärsyttää niitä ilkeilijöitä kun heillä ei ole enää keinoa ärsyttää mua ;D

   Poista
 17. Mä alotin ite just bloggaamisen ja kappas vaan eka kommentti jonka sain oli anonyymi joka haukkui mua :/! Tuli heti sellanen olo et onks tää bloggaaminen nyt sit kiva juttu, mutta kyllä sen jälkeen on tullut todella mukavia kommentejakin :)! Oon seurannu tosi pitkään blogeja, mm. sun blogia ja tulee ain paha mieli ku näkee jotain niin turhia ja ilkeitä kommentteja!
  -Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmph olipas tympeä aloitus blogiuralle! No mutta onneksi et lannistunut siitä, toivottavasti vältyt jatkossa ikäviltä kommenteilta ja saat kirjoitella rauhassa :) Kyllä mullekin tulee paha mieli myötätunnosta kun jossain toisessa blogissa näen ilkeyksiä!

   Poista
 18. Mun mielestä tää on pelkästään hyvä juttu. Mulla monesti jää kokonaan kommentoimatta, jos kommenttiboksin ilmapiiri on ärsyttävä. Ja se harmittaa kun olis kuitenkin monesti paljon sanottavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä olekaan tullut ajatelleeksi tuolta kannalta, mutta hyvä huomio :) Kiva että tää oli sun mielestä hyvä päätös!

   Poista
 19. Just tälläistä inhoan bloggaamisessa, ku tuntemattomat tyypit tulee kommentoimaan kaikenlaista negatiivistä vaikkei tunne bloggaajaa.. On tosi lapsellista viel anonyymisesti haukkua ihmistä joka mielellään kirjoittais päivät pitkät. Tulee pahamieli tälläisestä nettikuisauksesta!!

  Tsemppiä sinulle! Teit oikein, ei kannata lukea ollenkaan negatiivisyyttä. Olet aivan ihana ihminen! Haha kirjoitin eka että "olen aivan ihanan ihminen". :DD Sinua kyllä ajattelin kun kirjoitin sen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kauniisti sanottu ja ihanalta ihmiseltä vaikutat itsekin :)! On kiva kun jaksat aina kommentoida ja piristää!

   Poista
 20. Se on niin kumma kun anonyyminä voidaan sanoa mitä tahansa, mutta omalla nimellä kukaan ei uskalla sanoa mitään. Jos jollain on jotain negatiivista sanottavaa vois sen sanoa rehellisesti omalla nimellään, asiallista palautetta otat varmasti vastaan oli se positiivista tai negatiivista.
  Haukkumista tai muita ilkeyksiä ei kenenkään tarvitse kestää.

  Toivottavasti pystyt nauttimaan raskaudesta ja muutenkin elämästä pikkuisen tyttösi kanssa vaikka joillakin onkin pakkomielle toisen elämän pilaamisesta.

  Blogiasi on todella kiva lukea etenkin kun minun tytölläni ja Tiaralla on niin pieni ikäero. Tästä(kin) blogista oli hurjasti apua ja viihdytystä itselleni pitkien imetysmaratonien aikana.
  Toivottavasti jaksat jatkaa blogin kirjoittamista kauan, täällä on ainakin yksi tyytyväinen lukija. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, asiallista palautetta otan kyllä enemmän kuin mielellään vastaan niin negatiivista kuin positiivistakin, mutta haukkuminen ja puhdas ilkeily on asia erikseen :)

   Kyllä mä pystyn nauttimaan, se on paras kosto ilkeilijöille että on itse onnellinen ;D

   Ihan mielettömän ihanaa kuulla että tykkäät mun blogista :)! Kiitos todella paljon ja kyllä varmasti aion jaksaa kirjoitella vielä hamaan tulevaisuuteen asti! Mukavaa joulunodotusta teille :)

   Poista
 21. Pakkohan sitä oli nähdä vaivaa ja ottaa käyttämätön blogger-profiili takasin käyttöö, onhan tässä kyse nyt kummiskin maailman parhaasta blogista ! ;D

  Terkuin: entinen anonyymi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanasti sanottu :D Kiitoksia tosi paljon ja kiva että jaksoit ottaa tunnukset takaisin käyttöön!

   Poista
 22. Ohan se hyvä, että poistit anonyymi kommentoinnin jos se häiritsi. Mutta minäkin olen muutaman kerran anonyymisti kommentoinut ennen kuin hankin google-tilin. Silloinkin yritin antaa ihan vaan rakentavaa ja ystävällistä palautetta, kun mun sisällä nyt sattuu asumaan pieni ituhippi.

  Elämä ei vaan aina ole ruusuilla tanssimista ja niitä elämän huonoja puolia ei voi kokonaan välttää missään. Tämä blogi olisi hieman elämän makuisempi, jos ihmiset kirjoittaisivat oikeita mielipiteitään, muutenkin kuin anonyymina. En tietenkään tarkoita mitään ilkeyksiä, se on vain typerää. Tai ehkä tämä blogi ei vain ole minua varten, vaikka muuten kirjoitatkin tosi kivasti.

  Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikeastaan ymmärrä sitä että miten törkeät, asiattomat ja täysin perusteettomat anonyymikommentit liittyy millään tavalla siihen että "elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista"? Enkä myöskään ymmärrä että millä tavalla asialliset anonyymikommentit kuten esimerkiksi ne joita sanot itse kirjoittaneesi, liittyvät tähän mun kirjoitukseen?

   Itsehän en siihen voi vaikuttaa että mitä ihmiset päättävät tänne nimettömänä tai omalla nimellään kommentoida, mutta sitä mielipiteiden esille tuomista itsekin peräänkuulutin tekstissäni :) Mäkin niitä mielipiteitä tänne kaipaan ja sitä keskustelua myös. Sitä taas en sitten ymmärrä että miten se liittyy mun blogin (ts. mun kirjoitukset) elämänmakuisuuteen mitä muilla ihmisillä on sanottavana mun kommenttiboxiin?

   En oikeastaan ymmärtänyt kommenttiasi ollenkaan, en siis ottanut sitä mitenkään pahalla, en vain ymmärtänyt mitä ajoit sillä takaa :) Mutta tsemppiä jatkoon sullekin!

   Poista
 23. Oikein teit! Kenenkään ei tarvitse kestää tuolaista meininkiä. :< Itelläkin on anonyymiesto pääl, vaikka onkin hyvin vähän lukijoita. Olen kuitenkin melkoisen herkkä ihminen, että en varmaan kestäisi anonyymien haukkumisia.

  http://sehanontaana.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan oikein että suojelee itseään ilkeyksiltä, varsinkin jos tietää olevansa herkkä!

   Poista
 24. Tiara oli päässyt vauva lehteen :)

  VastaaPoista
 25. Terkkuja rakenneultrasta, meille on tulossa pieni ja terve poika! :) En malta odottaa teidän ultrakuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi onnea poikalupauksesta ja ihanaa että kaikki oli hyvin :)!!Ja voi kuule en malta mäkään, voikun olis jo ultrapäivä!!!!

   Poista
 26. Mulla on edelleenkin sellanen kauhee pelko, et mitä tulee kommentoijalta, kun kommentti menee tarkastettavaksi. Mulla siis hyväksyy jo kommentoineiden kommentit automaattisesti, mutta jos on eri ip, eri nimi jne, menee automaattisesti tarkastukseen. Onneksi wordpressissä näkee klikkaamalla mitä muita kommentteja anolta on tullut. Yllätys onkin ollut se, ettei ne anot oikeasti ole mitään anoja, ne on muita bloggareita suurimmaksi osaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa kätevä tuollainen ominaisuus! :)Ja ikäväkseni oon itsekin tässä kuluneen vuoden sisällä huomannut että usein ilkeäksi anoksi on paljastunut toinen bloggaaja, viime aikoina on saanut lukea jos jonkinmoisesta draamasta ympäri blogimaailmaa.. Inhottavaa miten kaksinaamaisia ihmiset osaavat olla!

   Poista
 27. Voi että kun ihmiset osaa olla kateellisia ja ärsyttäviä :D Noloa touhua, mutta onneksi olet sen yläpuolella! Terkkuja vaan koko perheelle♥

  VastaaPoista
 28. Mä en ymmärrä miks jotkut tulee kommentoimaan jotain ilkeää... Ei mulla ole ainakaan mitään syytä mollata mulle tuntematonta ihmistä, koska en siis oikeasti tunne häntä. Hoidatte Tiaraa tosi hyvin (ja varmasti uutta vauvaakin), niin ei ole edes mitään syytä siihen. Onneks mun blogiin ei tule melkein koskaan tollasia paska kommentteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet onnekas ettei sulle tule ikäviä kommentteja! Enpä sitä kyllä ymmärrä mäkään, mutta ihmisiä kun löytyy niin moneen lähtöön :( Kiitos kauniista sanoistasi :)!

   Poista
 29. Parempi niin, ei kenekää tartte niellä sellast paskaa, mitä sait niskaa.

  VastaaPoista
 30. hyvä päätös! :) mä anonyymien paskakommenttien takia päädyin poistamaan koko blogini..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, onpa inhottavaa että jouduit luopumaan omasta harrastuksestasi tuollaisen takia :(!!

   Poista
 31. tiedän että se vituttaa ja ärsyttää kun anonyymit kommentoi loukkaavia asioita
  omaan blogiin. mutta teit hyvän päätöksen kun laitoit estot niille tyhmille!
  mä en keksi mitään muuta syytä kun että, ne olis katelliisia sulle sun elämästä
  kun pitää tulla anosti tänne huutelemaan. ei vissiin ole pokkaa omalle nimellä tulla julkisesti sua haukkumaan? koska itse en keksi tästä blogista tai susta mitään pahaa sanottavaa.
  päinvastoin, sun blogia on aina ihana lukea ja tiaran kuulumisia on mahtava seurata (:
  itse hölmönä poistin koko blogin anonyymien seurauksena. en vaan enään jaksanut kuunnella sitä paskaa kun tuntu ettei kellään olee koskaan mitään hyvää sanottavaa. mutta koita olla välittämättä niistä idiooteista jotka ei omista elämää, ja niiden elämäntapana on saada vaan sulle paha olo.
  jatka samaan malliin, niin tää tyttö lupaa pysytellä lukijalistalla vielä piiitkäään !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiei, toi on kyllä niin inhottavaa jos on oman blogin joutunut poistamaan tuollaisen turhan kakan takia :( Kiitos tsempeistä ja kauniista sanoista! tsemppiä sulle ja toivottavasti joskus uskallat aloittaa bloggaamisen uudelleen, vaikka sitten anokommentit estettynä :)!

   Poista

Kiitos kommentistasi♥