torstai 13. joulukuuta 2012

Liminuunuu?

Kyllä, luitte ihan oikein tuon otsikon. Raskaus on tosiaan tehnyt tehtävänsä ja pehmittänyt mun aivot, telkkarissa mainostettiin K-marketin tarjouksessa olevia miniluumutomaatteja ja mä innoissani selitin Otolle että nyt haetaan niitä liminuunuutomaatteja monta rasiallista! Eikä toi ollut ainoa sammakko mun suusta tällä viikolla, tai varmaankaan edes tänään. Onneksi mun päätoiminen virkani on tällä hetkellä kotiäitiys ja mun keskustelukumppanina toimii suurimman osan ajasta tuo 1-vuotias joka ainakin toistaiseksi nyökyttelee melko hyväksyvästi lähes kaikelle mitä sanon riippumatta siitä sanonko sen oikein vai väärin. Tänään tosin vastauksena kaikkeen on ollut aikalailla painokas päänpudistus tai lohduton itku kun Tiaralle iski ensimmäinen ihka oikea flunssa, tähän asti kun on ollut vain kerran pieni nuha ja yksi vauvarokko. Kuume nousi korkealle eikä ruokakaan pahemmin maistunut neidille, nestettä sentään onneksi sain uppoamaan vähän pitkin päivää kun annettiin juoda pillillä. On se kyllä niin inhottavaa katsoa kun pienellä on paha olla, heti aamulla huomasin että ei oo kaikki kyllä nyt kunnossa kun mentiin sohvalle istumaan ja sen sijaan että Tiara olis hyörinyt ja pyörinyt ympäri sohvaa se makoili mun kainalossa puoli tuntia höpöttelemässä ja puristi sormesta tiukasti kokoajan. Aika sisukkaita sissejä nuo muksut silti on, vaikka posket helottivat tulipunaisina ja silmät suunnilleen seisoivat päässä kuumeen takia niin täällä se neiti silti veteli vähän väliä ympäri kämppää ja halusi piirtää ja lukea ja purkaa kirjahyllyn sisältöä ahkerasti. Saatiin onneksi kuume laskemaan särkylääkkeellä ja nyt Tiara tuhisee tyytyväisenä omassa sängyssään, toivottavasti huomenna olisi parempi päivä jo! Jos jotain positiivista pitää sanoa niin ainakaan tämä flunssa ei iskenyt sitten jouluaattona, vaan onneksi näin etukäteen.
                Tänään ajattelin kertoa vähän masukuulumisia, tai no ei mulla mitään hirveän mullistavaa kerrottavaa ole muuta kuin että paksusti voidaan ja avokadohimo on vaihtunut oliivienhimoon. Tämä on varmaankin viimeinen masupostaus ennen rakenneultraa, siihen kun ei ole enää kuin muutama hassu päivä joten ajattelin että jos haluatte niin arvailkaa ihmeessä tämän postauksen kommenttiboxiin tyypin sukupuolta ja saa laittaa perustelutkin arvaukselle jos sellaisia keksii! Mullakin on vain selittämätön tunne sukupuolesta, ilman minkäänäköisiä fiksuja perusteluja että pelkkä arvaus riittää oikein hyvin myös. Mä kerron mun tyttö-/poikaolosta vasta sitten ultran jälkeen sillä nyt en halua vaikuttaa mitenkään omilla ajatuksillani teidän veikkauksiin, mutta ajattelin tehdä näin toivottavasti viimeisten sukupuolesta epätietoisten päivien kunniaksi näitä perinteisiä tyttö/poika -"testejä" ihan huvin vuoksi, näkeepähän sitten ensi viikolla että osuivatko ne oikeaan!

Kiinalaisen syntymäkalenterin mukaan meille tulee poika
Vau.fi Tyttö vai Poika -testin mukaan meille tulee poika

TYTTÖ

* Vatsasi on levinnyt sivulle.
* Mielesi tekee makeita ja herkkuja ja hedelmiä.
*Olit yhdynnässä muutamaa päivää ennen ovulaatiopäivää
* Viiva vatsassasi päättyy napaan.
* Vauva potkii hillitysti.
*Edellinenkin lapsesi on tyttö.
* Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta.
* Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne.
* Säärikarvasi kasvavat samaa vauhtia kuin ennenkin.
* Kätesi on aiempaa pehmeämmät.
* Vauvasi sydämen syke on yli 140. 
* Olet normaalia kiukkuisempi.
* Vauvasi hikottelee usein.
* Ikenet verestävät odotusaikanasi

 4/14 tyttö
 
POIKA
 
 * Vatsasi on pystyssä, eikä se näy takaapäin. 
 * Himoitset suolaista ruokaa, lihaa ja juustoa. 
 * Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan. 
 * Viiva vatsassasi jatkuu aina rintojen korkeudelle. 
 * Vauvan potkut ovat voimakkaita. 
 * Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi on poika. 
 * Et kärsi pahoinvoinnista ja hehkut kauniina.
 * Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä. 
 * Säärikarvasi kasvu on kiihtynyt. 
 * Kätesi kuivuvat helposti.
 * Vauvasi sydämen syke on alle 140. 
 * Olet rauhallinen ja hyväntuulinen. 
 * Vauvan isä lihoo odotusaikanasi.
 * Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät.

7/14 poika

Multa toivottiin vertailua ensimmäisen ja toisen raskauden kesken ja mun mielestä se oli hauska idea, joten ajattelin nyt tähänastisten kokemusten valossa kertoa mikä on mennyt samalla ja mikä eri tavalla näissä raskauksissa. Moni asia on mennyt eri tavalla tällä kertaa: Tiaraa odottaessani mä kärsin ensimmäisellä ja toisella kolmanneksella rajuista aurallisista migreeneistä useaan otteeseen, nyt toisessa raskaudessa mulla on ollut paljon vielä ensimmäistä raskautta enemmän kovaa päänsärkyä, mutta vähemmän niitä aurallisia (=eli näköhäiriöt sisältäviä)  migreenikohtauksia. Ensimmäisessä raskaudessa mua inhotti kahvi, jo pelkkä ajatuskin sai närästyksen polttelemaan kurkussa, nyt taas kahvi maistuu ihan normaalisti. Tällä kertaa mulla ei ainakaan vielä ole ilmestynyt Linea Negraa, Tiaraa odottaessani se taas tuli aika varhain näkyviin ja jatkui navan yli. Uuden tulokkaan syke on ollut reilusti alhaisempi kuin Tirriäisellä, ainakin viimeksi vauvan syke oli 144 ja Tiaralla se huiteli aina 155-160 välillä. Tämä vauva on myös ollut paljon rajumpi liikkeissään ja liikkeet alkoivat tuntumaan reilusti aikaisemmin kuin ensimmäisessä raskaudessa. Ensimmäinen maha tuntui levinneen joka suuntaan ja se näkyi takaakin selvästi, tässä raskaudessa masu on pysytellyt lähinnä vain edessä ja ollut aika säännöllisen muotoinen pallo.
                        Vaikka moni asia on mennyt eri tavalla, on myös ollut samanlaisiakin juttuja paljon! Sinappisilli on ollut mun salainen ruokahimoni molemmissa raskauksissa. Alussa oli molemmilla kerroilla jatkuva 24/7 ällötys  ja mitään ruokia ei tehnyt mieli, mutta pahoinvoinnista en silti ole kärsinyt ollenkaan. Alkuraskauden väsymys on ollut myös yhtä voimakasta molemmilla kerroilla, sellaista että nukuin 12-16h yössä ja ainakin yhdet päikkärit joka päivä, mieluummin kahdet jos vain oli siihen mahdollisuus. Keskiraskaus taas on ainakin toistaiseksi ollut mulla yhtä pirteää aikaa kuin viimeksikin eli mahtavaa vastapainoa alkuraskauden saamattomuudelle. Molemmissa raskauksissa vauva on tykännyt hengailla navan oikealla puolella paljon ja työnnellä pyllyä masusta ylös. Paino on myös noussut viikko viikolta grammalleen samaan tahtiin kuin viime kerralla, vaikkakin nyt tokassa raskaudessa painoa on ainakin toistaiseksi vähemmän kuin viimeksi näillä viikoilla koska aloituspaino oli pienempi.

Sellaisia pohdintoja! Mä oon ihan hämmästynyt siitä miten moni asia on mennyt eri tavalla kuin viimeksi, vaikka kyllähän noita samankaltaisuuksiakin oli paljon! Nyt voisin laittaa vielä masukuvaa, tuntuu että toi rantapallo on taas viikossa kasvanut ainakin tuhat kertaa isommaksi, vai mitä ootte mieltä?


Kiitos kaikille eiliseen postaukseen kommentoineille rohkaisevista sanoista ja tuesta! Mä alankin nyt vastailemaan teidän kommentteihin ennenkuin siirryn lepuuttamaan mun pehmenneitä raskausaivoja Criminal Mindsin ja konvehtirasian pariin. Hyvää yötä kaikille ja ihanaa alkavaa viikonloppua jo etukäteen!

94 kommenttia:

 1. Mun mielestä sulla on niin selkeä poikamasu ku olla voi :)

  VastaaPoista
 2. Veikkaan poikaa :) mm. mahanmuodon perusteella, se on pitänyt itselläni ja monilla tutuilla paikkansa, yksi poikkeus taitaa kyllä ainakin olla..

  VastaaPoista
 3. Mä veikkaan poikaa kuten oon miljoonasti sanonutkin :D <3

  VastaaPoista
 4. Mulla on vaa sellanen tunne nyt kyllä että toinen tyttö tulee!

  VastaaPoista
 5. ihanaa <3 oon niin tohkeissani teidän kaikkien puolesta <3

  VastaaPoista
 6. ihanaa <3 oon niin tohkeissani teidän kaikkien puolesta <3

  VastaaPoista
 7. mäkin veikkaan poikaa, vaikka suhtaudunkin noihin mahanmuoto-juttuihin vähän epäilevästi. :D semmonen fiilis vaan ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niin no en mäkään tiiä noista mistään ennustuksista et onko ne ihan höpöhöpöä :D!

   Poista
 8. Oot kyllä sairaan kaunis kun hymyilet tuolla tavalla luonnollisesti:)! Oot kyllä muutenki mutta susta vaan näkee nykyään kuinka aidosti oot onnellinen ! Hyvää joulun odotusta teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, miten kauniisti sanottu :)!! Hyvää joulunodotusta sullekin :)

   Poista
 9. Kattelin noita masukuvia ja ajattelin, että "onpas maha kasvanut sitten viime kuvista" ja sitten huomasin, että niinhän tuota itsekin oot sanonu. :) Poikaa minäkin veikkailen, mutta niin kuin varmasti itsekin ajattelet, niin ei kai sillä sukupuolella kuitenkaan niin väliä, kunhan vauva on terve. :) Hyvää tulevaa viikonloppua teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo musta kans tuntu et viikossa tapahtui kunnon humahdus kasvussa! :D Ei mulle joo ole mitään väliä sillä sukupuolella, kummassakin kun on puolensa :) Se että olisi terve on kaikkein tärkeintä! Kiitokset :)

   Poista
 10. Voi surku tota Tiaraa, pikaista paranemista! :( <3 Sulla on noissa masukuvissa hiukset tosi kivasti, oot jotenki niin onnellisen hehkuvan ja nätin näkönen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiaralle meni paranemisterkut perille ja se paranikin, mut ite tulin sit kipeeksi :( Kiitoksia hirmuisen paljon ihana <3

   Poista
 11. Veikkaan poikaa! :) IHANA maha. Tuli niin ikävä omaa masua :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana masu, oli siellä poika tai tyttö<3 :D Ja muistan niin tuon masuikävä-tunteen! :D

   Poista
 12. Hmmm mä veikkaan kaikesta huolimatta toista tyttöä, mutta tempperamenttista sellaista :-D

  VastaaPoista
 13. Veikkaan niinku moni muukin poika! :)

  Mä en tykännyt ollenkaan ennen lukea tälläisiä "tyttö vai poika" juttuja. Mut viimeisen kuukauden aikana olen lukenut kaikki jutut ruotsiksi sekä suomeksi. Olen myös katsonut tota kiinalaista synnytyskalenteria. Vastaukset ovat tuleet niinku olen itse sisälläni tuntenutkin. Halaun viel pitää kaikilta salaisena mitä olen tuntenut yli puolet raskauden ajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän että haluat pitää tiedon salassa! :) Mä en itse pystyisi kun oon niin innoissaan aina! :DD

   Poista
 14. Täällä kans joku vaisto sanoo että ois poika :) täällä kanssa tää toinen raskaus on mennyt niin eritavalla kun tuo ensimmäinen, ja maha tuntuu kasvavan eteenpäin, tässä raskaudessa on jopa sitä inhottavaa pahoinvointia ollut mutta nyt pikku hiljaa on muuttunut vain ällötykseksi onneksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että pahoinvointi on helpottanut! Sun oireiden perusteella mä veikkaan teille poikaa myös :D!

   Poista
 15. poika! poika se on, se on on! :D

  VastaaPoista
 16. Mä en uskalla veikata, jos sanon että poika, niin tulee tyttö ja toisin päin. :DD

  VastaaPoista
 17. Veikkaan kaksosia, no ei vaines.. tuliskohan toinen tyttö ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah kaksoset ois kyllä hurja ylläri tässä vaiheessa :DD!

   Poista
 18. Hmm,taitaa mennä tää mun veikkaus metsään mut musta tuntuu et teille tulee toinen tyttö :) ja perusteluina..on vaa sellane ''mielikuva'' :D
  Ja Tiaralle pikaista paranemista! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiara parani onneksi jo vaikka tulinki itte kipeeksi :(! Hahaa mielikuva mullakin vaan on :D!

   Poista
 19. mie veikkaan tyttöä vaikka poikamasulta näyttääkin!:) tiarasta tulee kyllä huippu isosisko tulokkaalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D No niin siitä tulee, meidän ihana neiti<3

   Poista
 20. Ihanaa Iina! Musta niin tuntuu, että sieltä on tulossa potrakka poika tällä kertaa :) <3

  VastaaPoista
 21. Vooi mikä ihana masu! Poika sieltä varmaan tulee ;)
  Pikaisia paranemisia Tiaralle <3

  VastaaPoista
 22. Vitsit toi sun vattas on kasvanu!:) se on muuten kiva, ku laitat uuden vatsan jaTira vatsan vierekkäin, niit on kiva vertailla!:) Mulla ois sulle postaustoive; mitä uusia vauvantarvikkeita aiotte ostaa ja mitä käytätte tiaralta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä, otti kunnon kasvuspurtin :)! Joo ajattelin tehdä noita vertailujuttuja vielä lisää kunhan raskaus etenee :) Ja kiitokset postaustoiveesta, idea on kiva :)!

   Poista
 23. Sulla on ihana masu! Veikkailen poikaa :)

  VastaaPoista
 24. Mul on ollu koko ajan sellainen tunne et tyttö. Oon yleensä "ennustanu" sukupuolet hyvin mut voi olla et nyt menee pielee:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sit voit olla oikeessakin ;D Sen näkee sitten :)!

   Poista
 25. Hurjasti kasvannu sun masu ainaki täält katottuna :)))

  VastaaPoista
 26. Voi Iina sun kaunista mahaa<3 ei auta yhtään omaa vauvakuumetta/raskausmahan kaipuuta!

  Poikaa mä teille veikkaan, sum maha on mielestäni melko samanmuotoinen ku mun mahat on ollu, ja molempina kertoina on tullut poika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia<3 :)Hihi hauska nähdä pitääkö noi mahanmuotoennustukset paikkansa :)!

   Poista
 27. Mä veikkailen poikaa ! Ja ihan ilman mitään perusteluja. :)
  Mulla oli tuon kuopuksen odotusaikana alusta asti niiiiin poika olo etten osannut edes kuvitella häntä tytöksi ja poikahan sieltä tuli. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on nyt ollut tosi selkeä tunne kyllä tietystä sukupuolesta, jännä nähdä osunko oikeaan :)!

   Poista
 28. mä oon ihan varma että pikkuveli sieltä Tiaralle tupsahtaa :)

  VastaaPoista
 29. Mäkin veikkailen poikaa. :) Jostain kumman syystä. Mun kohdalla nuo kaikki testit puolsivat tyttöä, siis tässä meneillään olevassa raskaudessa. Ja höpöhöpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, nuo testit on kyllä ihan höpöhöpöjä oikeesti :D!

   Poista
 30. Mä ajattalen yleensä tyttöä, koska on Tiara, mut nytkun aloin funtsimaan sillee syvällisemmin, niin tuntuu, et se on poika. Myös se, kun katson sun masua yms niin tulee mieleen, et siel on poika.
  Kallistun kyllä poikaan, mutta tää on villi veikkaus.
  Mutta oli se sitten tyttö, taikka poika, niin IHANAA se on silti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeassa oot että kumpi tahansa on maailman ihanin<3 :)

   Poista
 31. Niin, ja sun masu oikeasti on nyt aivan eri maata, kuin aiemmin. Viime raskaudessa oli niin tyttömaha. Sellai levee ja sellai ku se oli :DDD Nyt se on just tollai pystymaha, eikä ollenkaa levene.
  Minä Jarno Kalevi miespuolisena täällä analysoin vahvasti mielipiteitä :D hauskaa!!! :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Jarno Kalevi<3 Mulla on niin kamala ikävä sua!!!<3

   Poista
 32. Poikamasu sulla taitaa olla :) ihanan onnelliselta näytät kuvissa! Sun blogi on kiva ja tykkään sun kirjotustyylistä sekä kuvista :) paljonpaljon onnea ja enkeleitä elämään ja odotukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla että tykkäät :) Tuli hyvä mieli sun kauniista kommentistasi! Ihanaa joulunaikaa sulle :)!

   Poista
 33. Mun on pakko veikata tyttöä, ihan vaan siksi että suurin osa veikkailee poikaa. :D

  VastaaPoista
 34. Musta tuntuu et teille tulee poika :) ja voi että ku selailin taas näitä vanhoja postauksia ja sitten luin tän: http://couturecouturee.blogspot.fi/2011/09/maailman-kaunein-pikkuneiti.html
  mulle tuli vaan niin hellyyttävä olo kun se oli niin pikkuinen ja hento ja kaikkea ja nyt tiara on jo tuollainen iso ja taitava tyttö :) en tiedä mistä tää mun herkkyys nyt johtuu, mut oon oikeasti vaan niin onnellinen teidän puolesta :)
  ihanaa joulunodotusta teille kaikille ja tirriskä on best <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voooi ihana<3 Nyt kyllä herkistyin itekki ku menin katteleen pikkuvauvaTiaran kuvia tuosta postauksesta<3 Kiitos paljon ja maailman kivointa joulunaikaa sulle<3 Ihana kommentti oikeesti!!

   Poista
 35. Kuules Iina. On kiva lukea juttujasi, mutta mua on vaivannut pitkään se että kun tekstiä on niin paljon, olisko mahdollista vähän jakaa kappaleita kun kuitenkin aihekin vaihtuu tiuhaan? Olisi lukijaystävällisempää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä kyllä käytän kappalejakoa teksteissäni, mutta se on kyllä totta että tämän uuden leveämmän sivuasettelun myötä kappaleet ovat jonkinverran pidentyneet, ihan siitä johtuen että näyttää vaan tyhmältä jos on n. 2-3 rivin mittaisia kappaleita hullu määrä. Koetan kiinnittää asiaan huomiota jatkossakin :)

   Poista
 36. Veikkaan poikaa.:)

  Meillä esikoinen oli masussa äidin mielestä tyttö ja isän mielestä poika. Tulos oli poika.
  Toinen lapsi oli vaikeampi. Äidin mielestä se oli poika ja isän mielestä tyttö. Tulos oli tyttö.

  Tutkimuksethan osoittaa, että esikoisen kohdalla vanhemmat odottaa omaa sukupuolta olevia lapsia, koska se on tutumpaa. Näin myös meillä. (Tosin isät useammin hyväksyvät tytön esikoiseksi paremmin, kun se on (ainakin myöhemmin) "isin pikku tyttö") Toisen lapsen kohdalla voi vaikuttaa esikoisen sukupuoli ja omat toiveet yhtä paljon.

  Meillä isillä ei ollut mitään syytä miksi hänellä oli tyttö olo kakkosen kohdalla (ei kertonut ainakaan), mutta minulla poika olo oli selvä. -Meillä on poika ja se on tuttua. Eihän tämä voi muukaan olla? (ja olihan se kuitenkin. <3)

  Heitän ainakin omalta osaltani härän pyllyyn kaikki veikkaukeni!:D (vaikka silti veikkaan poikaa teille);D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jänniä noi tutkimukset mistä kerroit, kuulostaa kyllä ihan loogiselta! :) Mulla osui viimeksi veikkaus ihan oikeaan, mutta nyt en tiedä vielä mitä tuleman pitää! :D Otolla ei ole ollut veikkauksia kummallakaan kerralla, ainakaan ei ole myöntänyt vaan on luottanut ainoastaan mun intuitioon :) Saa nähdä miten käy :)! Oli se tyttö tai poika niin rakas on varmasti<3

   Poista
 37. Oletteko miettineet nimiä? Pojalle ehdottaisin nimeä Teo ja tytölle Tina :)

  VastaaPoista
 38. Kommenttispämmäänmutta en malta odottaa sitä millaisen nimen keksitte seuraavalle lapselle! Varmasti yhtä uniikki ja ihana kuin Tiara, oli sitten tyttö tai poika :)

  VastaaPoista
 39. En nyt ihan satavarma ole onnittelinko jo vaiko oonko vain muuten elellyt mukana fiiliksissä -tunnetusti kun olen maailman surkein kommentoija, vaikka silloin tällöin täällä piipahtelenkin eläen mukana- eli varmuuden vuoksi; äärettömästi onnea, ihanaa! : --- ) Raskausmahasi on kaunis, muista se! : --- )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥