maanantai 3. joulukuuta 2012

Ei niin idyllinen ravintolareissu

Eilinen ravintolareissu olikin aika spektaakkeli metrolakon ja hurjan kylmän ilman vuoksi! Meidän matka ravintolaan joka olisi normaalisti n. 20 min matkan päässä kesti yhteensä 1,5 tuntia kun piti käyttää korvaavaa bussilinjaa metron sijasta, paluumatka kesti suunnilleen "vain" tunnin kun paluumatkan bussi ei ollut ihan niin hidas ja mennyt ihan yhtä väärää reittiä kuin menomatkan bussi. Oli ehkä hieman turhauttavaa käyttää matkoihin yhteensä 2,5h kun normaalisti niihin olisi yhteensä mennyt reippaasti alle tunti! Vaikka Helsingin metro yhdellä hieman haarautuvalla linjallaan on esimerkiksi länsinaapurimme pääkaupungin Tukholman metroon verrattuna aika surkuhupaisa, huomaa sen tarpeellisuuden kyllä tälläisinä viikonloppuina paremmin kuin hyvin ja muistaa taas vähän arvostaa metrolinjankin olemassaoloa. Mutta ehkäpä teitä ei niin kovasti kiinnosta meidän matkustustavat vaan voisin kertoa vaikka meidän viikonlopusta vähän muutenkin! Kreikkalaisessa ravintolassa oli mielettömän hyvää ruokaa ja parasta seuraa, ilta oli siis oikein onnistunut! Tiara vetäisi bussimatkan aikana hyvät päikkärit ja olikin koko ravintolareissun ajan kuin naantalin aurinko houkutellen vieraiden pöytien täditkin ihastelemaan itseään.
                 Kyllähän mä itsekin tiedän että Tiara on hurmaavan valloittava tyyppi ja varmasti varastaa monien sydämen, eikä mua ollenkaan haittaa keskustella mun tyttären ihanuudesta tuntemattomienkaan ihmisten kanssa. Mutta varsinkin näin flunssa-norovirus-mikälie -tautikautena mun mielestä olisi ihan mukavaa jos kaikki eivät tulisi kysymättä lääppimään Tiaran naamaa  tai hipelöimään ahkerasti sormiruokailua harrastavan ipanan kätösiä. Eilenkin ensin bussissa muutama mummeli hiplasi Tiaran naamaa ja sitten ravintolassa parikin kertomansa mukaan itsekin n. varhaisteini-iässä olevan mukulan hieman terästetyltä glögiltä tuoksahtavaa äitiä tuli ensin ihastelemaan Tiaraa ja sitten paijaamaan sen naamaa ja ottamaan kädestä kiinni ja kaiken tämän loppuhuipennuksena vielä kysyivät saako Tiaraa ottaa syliin! Olenkohan mä ihan hysteerinen vai ärsyttääkö jotain muutakin äitiä se kun tuntemattomat hipelöivät heidän lapsiaan täysin kysymättä? Kyllä mä sen ymmärrän että vaikkapa vauvakerhossa kaikki lapset leikkivät keskenään ja syövät samoja leluja eikä siinä mitään, mutta että aikuiset ihmiset  tulee toista tökkimään! Apua, mikähän näissä sunnuntaipäivissä on kun ne saavat mut tällä tavalla paasaamaan? Nyt kyllä on pakko siirtyä vähän iloisempiin juttuihin ja laittaa muutama kuvakin eilisillalta! Mun ja Oton yhteiskuvat ovat taas tapansa mukaan oikein onnistuneita mielenkiintoisia mutta onneksi edes ruoka-annokset näyttivät ja maistuivat hyvältä!

Tässäkin ravintolassa oli tietysti se perus lastenlista nakkeineen, lihapullineen ja ranskalaisineen, lihapullat onneksi olivat sentään samoja hyviä kreikkalaistyylisiä lihapullia kuin omassa alkupala-annoksessanikin, mutta ihmetyttää vain se vähän että miksei niitä iänikuisia ranskalaisia voi korvata vaikkapa kuorellisilla lohkoperunoilla tai perunamuusilla. No mutta Tiara tykkäsi kovasti ja se on pääasia! Neidille maistui myös mun tsatsiki ja Oton halloumijuusto oikein hyvin, ehkäpä ensi kerralla pitääkin tilata Tiaralle lastenlista-annoksen sijaan jokin alkupala-annos, ne kun ovat yleensä suhteellisen sopivan kokoisiakin tuon ikäiselle syöjälle! Syömisestä puheenollen, huomattiin tänään että Tiaralle on jossain vaiheessa ilmestynyt kaksi poskihammasta ylös! Ihmekään kun neiti popsii nykyisin jo isotkin ruokapalat oikein hyvin! Hauskaa miten Tiaralle on tulleet kaikki tähänastiset kahdeksan hammasta aina pareittain, nämäkin poskihampaat olivat kummallakin puolen yläleukaa ja tismalleen yhtä paljon puhjenneet ulos ikenistä, eli jo melkein kokonaan. Milloinkohan Tiaralle tulee lisää alahampaita kun niitä on tällä hetkellä siellä  vasta kaksi ja ylhäällä kuusi? No eikai niillä kiire ole vielä tullakaan mutta on hassun näköistä kun ylhäällä on jo yli puolet hampaista ja alhaalla ei vielä melkein ollenkaan! Loppukevennyksenä mulla on vielä kuvia meidän eiliseltä pulkkailureissulta ja muutama tonttukuva jotka vihdoin sain Tiarasta napattua ja tilattua joulukortitkin. Linssinsuojus on mahtava lelu Tiaran mielestä ja sen avulla sain tytsyn pysymään jopa pari minuuttia hymyillen paikoillaan!

Päädyttiin tuollaiseen Stigan limenvihreään peruspulkkaan kun kaupassa testaillessa Tiara osasi siinä jo oikein hyvin istua ja ajateltiin että tuo soveltuu sitten paremmin jo tänä talvena mäenlaskuun kun sekä Otto että Tiara voivat istua pulkassa yhdessä! Katsellaan jos sitten ensi talvena on tarvetta vauvapulkallekin kunhan toinenkin pikkutyyppi on syntynyt ja nähdään millainen hän onkaan luonteeltaan että viihtyykö pulkassa.

Nyt mä painelen viimeinkin untenmaille! Mulla on parikin postausideaa takataskussa ja tuun heti postailemaan kunhan vain ehdin, toivottavasti mahdollisimman pian. Ensi torstaina maailman paras Netta saapuu meille muutamaksi päiväksi Jyväskylästä ja ohjelmassa on luvassa ainakin hurjasti joulushoppailua, hyvää ruokaa ja varmaankin myös naurua huvittaville vanhoille yhteiskuville alkaen vuodesta 2007. Hui, siitäkin on jo viisi vuotta! Mutta nyt siis hyvää yötä, ihanaa alkanutta joulukuuta ja ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

36 kommenttia:

  1. Sun blogi on aivan ihana! Käyn joka päivä kattomassa ootko postannu :) Ootte aivan huippuja, hyvää joulunodotusta teille<3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, miten ihana kuulla tuollaista palautetta :)!! Hyvää joulunodotusta sullekin huipputyyppi! :)<3

      Poista
  2. Ihania kuvia ja herkullisen näköistä ruokaa. Mä en muuten tykkää et lasten annoksissa on just jotain ranskiksia. Okei, harvoinhan niitä syödään mut vois olla just vaikka oikeista perunoista tehtyjä uuni/lohkoperunoita tms.

    Mä en kans tykkää jos tullaan hiplaileen lapsen käsiä/naamaa, mut taidankin olla aika ylihysteerinen kaikkien pöpöjen kans nimimerkillä käsidesiaddikti :D Lapsella pitää aina olla jotku ohkaiset käsineet kädessä jos istuu kaupan kärryissä, kun meillä niitä ei ainakaan desinfioida kuin hyvä jos kerran vuodessa. No, eipä oo ylimääräisiä tosin sairastettu... Vielä.

    Ihanan paljon lunta! Meillä vaan pakkasta joku 15, illalla kävi melkein 20 asteessa! Lunta ei juuri nimeksikään, ei onnistu vielä pulkkailu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)!! Joo siis oon niin samaa mieltä että vaikka just lohkoperunoita (jos sitä perunaa on lastenlistalle aina pakko änkeä), mikä pakko niitä ranskalaisia on aina laittaa..

      Meilläkään ei onneksi oo pahemmin sairasteltu vaikka mä en ihan yhtä tarkka ole ollut kuin sä, mutta siitä en kyllä yhtään tykkää että vieraat aikuiset ihmiset tulee lääppimään :( Ja en oo tullu vielä ees ajatelleeksi tuota kärryjen desinfioimista, Tiara on toistaiseksi ollut vaan sylissä/vaunuissa kaupassa niin en oo tajunnut :DD! Mut hyvä että huomautit!

      Toivottavasti tekin saatte pian lunta ja pakkaset vähän hellittäis, kylmä on tosin täälläkin ollut! Mukavaa viikkoa teille :)

      Poista
  3. Oi minkä näkösiä ruokia!

    Mut joo, kyllä mä sen voin vähän ahistavaks uskoa jos tuntemattomat tulee omaa lasta kysymättä käpälöimään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä hyviä! :) Ja sitä se tosiaan on... :D

      Poista
  4. Haha, noi sun ja Oton yhteiskuvat!:D Oliks Tiara ihan paniikissa lumesta, ku eks hän saanu syksyllä puittenlehdistä hepulin?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh joo älä vaan, me ei koskaan onnistuta :DD! Ja Tiara ei panikoinut lumesta pulkan kyydissä mutta ei suostunut seisomaan lumessa kyllä :D Joo kyllä se hepuloi niistä lehdistä silloin! :D

      Poista
    2. Voi Tiaraa!:) Hän on vähän hidas syttymään näihin vuodenaikojen vaihteluille!:D

      Poista
  5. Valtterilla on sama pulkka :) Hyvin istuu siinä ja nautti kyllä eilen kun sai siinä istua ♥

    http://murmelin-matkassa.blogspot.fi/

    Tässä nyt se mun uudestaan aloitettu blogi ;)

    Hyvin muute sopii kirkas pinkki ja toi limen värinen pulkka yhteen ;D ♥ Sielläki näyttää olevan ihan törkeen paljon lunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kiva pulkka ja hyvin tollaset pienetkin pirpanat pysyy kun se selkänoja oli sopiva :) Kiva kun linkkasit! Ja mustakin toi väriyhdistelmä oli hauska, sen takia valittiinkin juuri tuo limenväri :D! On täällä kyllä hurjasti lunta, onneksi tiet sentään on aurattu :)!

      Poista
  6. Mä teen ravintoloissa just noin, että otan Karrille annoksen alkupaloista. Ne on yleensä just sopivan kokoisia ja mä yritän välttää sitä ranskalaiset+pakastenugetit meininkiä mikä lastenlistoilla on. Me mennään kuitenkin ravintolaan syömään hyvin, joten miksi lapsi sitten joutuisi syömään jotain paskaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon aivan samaa mieltä, pitää kyllä ens kerralla tajuta ajoissa tuo että alkupalankin voi tilata lapselle eikä vain jälkiviisastella :D!

      Poista
  7. "loppukevennyksenä mulla on vielä kuvia meidän eiliseltä putkailureissulta ..." siis luin kokoajan putka ja en päässy siitä yli, huomaa et nää aamut ei oo mun vahvimpia..

    mutta tohon lapsen lääppimiseen (vai miten se pitäis sanoa) oon yhtä helposti ärsyyntyvä siinä. onneks se on jo vähän ohi ku esikoinen ärsyyntyy yhtä helposti ku äitinsä lähestyvistä tuntemattomista hössöttäjistä. sama juttu oli sillon masun silittelijöistä, ärsyttävää !! ja musta toi vieraan lapsen syliin ottaminen on outoa. tulee heti ihme skenaarioita mieleen et joku varastaa mun lapsen jnejne. joo oon ehkä kans hysteerinen mutta mielummin varovainen ku sitten sen vastakohta. hyvältä näyttää ruoka annokset, mikä ravintola oli siis tarkkaan ottaen kyseessä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahh :DD Onneksi ei sentään jouduttu putkaan!

      No Tiara ei itse vielä tajua ärsyyntyä mutta mä kyllä ärsyynnyn sen puolesta! Ja mahan silittelijät aivan sama juttu, mä en kans yhtään tykkää jos tullaan mun mahaa lääppimään niinku se ois joku yleinen nähtävyys :D Musta on kans outoa jos joku haluaa ottaa vieraan lapsen syliin! Kävi kans jo kunnon saippuaooppera-lapsikaappausskenaariot mielessä, hyi! NImenomaan mieluummin vähän liian varovainen kuin se että oikeasti tapahtuisi jotain inhottavaa! Ravintolan nimi oli Thalassa :)

      Poista
  8. Voi miten suloinen pikku tonttu!:)
    Ihanaa joulunodotusta teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tipa kyllä on ihana pikkutonttu<3 Ihanaa joulunodotusta sullekin :)!

      Poista
  9. Mä luulen, et jos vaan sanois et haluaa sen annoksen muusilla/perunoilla/millä vaan, niin sen sais :) Ei se oo tyhmä ku kysyy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sen varmaan saisikin, mutta se vaan ärsyttää että miksi kaikissa ravintoloissa automaattisesti oletetaan että lapsille ei kelpaa mikään kunnon ruoka ja on pakko tarjota tuollaista moskaa kuten ranskalaisia :D

      Poista
  10. Ootte ihana väripilkku Tiaran haalarin ja pulkan kanssa tuola lumen keskellä! :)

    VastaaPoista
  11. Inhoon sitä jos joku tuntematon koskee minuun ilman lupaa, niin entäs sitten lapseen. Tuollasessa tilanteessa sanoisin varmaan ystävällisesti että oleppa koskematta lapseeni, vai miltäpä rouvasta tuntuisi jos minä tulisin häntä yhtäkkiä ravintolassa paijaimaan ja silittelemään.. niin :D
    Piristyn aina niin paljon sun blogistasi, olet ihana! Ja niiiiin paaaaljon onnea toisesta pienokaisesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah olisi varmaan pitänytkin sanoa just noin, noh ens kerralla sitten :D! Ihana kuulla että täältä löytyy piristystä, kiitoksia hirmuisen paljon<3 :) Ja ihanaa joulunodotusta sinulle!

      Poista
  12. Toi Tiaran haalari on kyllä niin mahtavan värinen, oikein väripilkku tuolla lumen keskellä :)

    Mua on ainakin ahdistanu yleisillä paikoilla ihmiset ketkä tulee "lääppiin" joonan naamaa, jossain vaiheeessa joka ikisellä kauppareissulla kun joona isut kärryissä ja aina hymyili kaikille mummeleille niin ne tuli kassajonossa sitä ihasteleen. ei siinä mitään että tulee jutteleen se on ok, mutta tosiaan se että pitää koskee lapsen paljaaseen käteen/naamaan niin ei kiva. vauvakerhot ja muut avoimet päiväkodit yms. on musta kans asia erikseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihanan pirteä, nyt kun on tullut lunta niin loistaa vielä kirkkaammin :D

      Ja mä oon aivan samaa mieltä sun kanssa että juttelemaan voi tottakai tulla ja se on ihan mukavaakin mutta lääppiminen on ei-ei! :)

      Poista
  13. tiiätkö vielä millo laskettu aika on?

    VastaaPoista
  14. mitä sanoit sille kun se kysy saako ottaa syliin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No me oltiin kaikenlisäksi just pukemassa Tiaraa niin sanoin vaan kohteliaasti että jos nyt ei kesken pukemisen ottaisi syliin kun meillä oli kiire bussiin :)

      Poista
  15. Ihana tonttu-Tiara! :)

    Mua kans ärsyttää suunnattomasti noi lääppijät! Pojan ollessa pienempi kaupassa moni meinas alkaa koskee naamaa mut tokasin nopeesti et poika on kipee ni sit eivät koskenu! Nyt 2v:nä sanoo ite ettei saa :D ja tyttöä onneks ketää ei oo vielä yrittäny ku isoveli vahtii ;)

    VastaaPoista
  16. mää olin ravintolassa töissä, niin huomas että ylläri moni vanhempi tilautti lapsille vaan pelkkiä ranskalaisia! että tähän ollaan vissiin sitte tultu.... Ja mää en varmaan ossais olla kohtelias, jos joku tullee härppimään mun lasta.. en yhtään ihmettele miks sua ärsyttää!

    VastaaPoista
  17. Kerran joku mummeli tuli lääppimään Leon poskia kun oltiin kaupassa enkä oikein katsonut sitä hyvällä :D

    Tosta sylistä ottamisesta; Olin menossa lastenhuoneeseen vaipan vaihto puuhin ja takanani oli vanhempi rouva joka heitti ilmaan kommentin "voin pitää lastasi jos haluat ite käydä vessassa". Oli suu ammollaan että mitä?! Kiltisti sanoin että "osaan käydä lapsi mukana vessassa". Kaikenmoisia ihmisiä sitä onkin !

    Ja toinen mistä en tykkää niin on masujen hilpaajat jotka luulevat että vauvamasu on jokin yleinen nähtävyys mitä voi tulla silittelemään. Ei ei ja ei.

    Ihanaa joulun odotusta! <3

    VastaaPoista
  18. Mulle on onneksi sattunut kohdalle vain sellaisia, jotka ovat tyytyneet sanallisesti ihailemaan meidän tytskyä. En haluaisi minäkään että joku random alkaa tuosta vaan käpälöimään, tosin meillä meneekin niin päin että tyttö saattaa itse mennä halaamaan ventovieraita kun ei ymmärrä.. :D

    -Äiti 22v

    VastaaPoista
  19. Ihania tonttukuvia Tiarasta! :-)

    VastaaPoista
  20. Noi tonttukuvat ! :D <3 suloisia

    VastaaPoista
  21. Ensiksi, kun Luna oli ihan pieni, vastasyntynyt mua ahdisti metrossa tuijottavat ihmiset. Vaikka vaunuissa oli harso edessä niin jostain kolosta oli pakko kurkkia. Eikö lapsi perkele saa rauhassa nukkua? Jos olisin halunnut, että häntä tuijotellaan olisin hankkinut jonkun näyttelykoiran enkä lasta.

    Toiseksi, kaiken huippu oli kun istuin kahvilassa imettämässä niin joku rouva tuli siihen ihastelemaan.. Se oli ihan okei, kunnes hän päätti alkaa silittelemään lapseni poskea! Luonteeni mukaisesti sanoin "painu nyt muualle, älä koske lapseeni jos et huomaa että imetän" kai nyt pieni vauvakin tarvitsee oman ruokarauhansa? Voi olla, että olin epäkohtelias mutta en halua ventovieraiden koskettelevan lastani, varsinkin jos hän on rinnallani.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥