maanantai 31. joulukuuta 2012

Rakas masu


Se on pallo. Pyöreä, pinkeä ja ihana. Viikkoja on tänään kasassa jo 22+1 ja vihdoin voin vähän hengähtää ja hellittää sitä hurjaa pelkoa joka mulla on koko tämän ajan ollut. Voidaanko meitä  todella siunata niin suurella onnella että saataisiin kaksi tervettä lasta? Tämä kysymys on varjostanut mun ajatuksia ja koko raskausaikaa ihan alusta asti. Perus suomalaista pessimistisyyttä vaiko silkkaa realismia, en tiedä mutta jokatapauksessa mä en ole uskaltanut nauttia ja olla onnellinen täysillä. Tiaraa odottaessa olo oli niin varma, vaikka toki välillä pelottikin, mutta oli mulla silti kova luotto siihen että kaikki sujuu ihan ongelmitta. Ensikertalaisena en montaakaan asiaa edes osannut vielä pelätä ja niin vain alusta asti olin varma että kyllä meille vauva tulee. 
             Tällä kertaa en edes uskonut koko raskautta kunnolla todeksi ennen kuin näin terveen tyypin np-ultrassa vaikka sitäkin ennen oltiin jo varhaisultralla varmistettu raskaus. Rakenneultra ja edelleen terveeksi todetun vauvan näkeminen helpottivat pelkoa ehkä vähän, mutta toisaalta se miten paljon todentuntuisemmaksi raskaus ja vauva sen myötä muuttuivat on ollut pelottavaa, alussa kun pystyin vain sulkemaan koko asian mielestäni ja keskittymään muuttokiireisiin ja Tiaraan. Menettämisen pelko vain kasvaa päivä päivältä ja rakkaus pientä masutyyppiä kohtaan on niin suurta ja vahvaa että sydäntä raastaa. 22 viikkoa on raskaudessa tärkeä merkkipaalu; tästä eteenpäin meidän lapsella on mahdollisuus selvitä vaikka synnytys käynnistyisikin. Mä olen nyt vihdoin antanut itselleni luvan rakastaa ja luvan nauttia, luvan olla onnellinen siitä mitä meille on annettu. Mitä tahansa voi aina tapahtua, mutta enemmän mua sattuisi jos en uskaltaisi elää täysillä niitä hetkiä jotka me ollaan saatu ja saadaan viettää yhdessä tulevaisuudessa. 
                 Tänään meillä oli aamulla neuvola ja saatiin jo kaikki Kelan lippulappuset täytettäviksi. Aika on mennyt ihan hurjan nopeasti, vastahan mä plussasin ja nyt on vain 18 viikkoa jäljellä. Kokemuksesta tiedän että vaikka odottavan aika tuntuu pitkältä niin oikeasti päivät ja viikot juoksevat eteenpäin vähintäänkin valon nopeudella ja pian iso masu on pelkkä muisto vain. Siksi mä aion ottaa näistä edessä olevista viikoista kaiken irti, paijailla masua sydämeni kyllyydestä, nauttia pikkutyypin ihanista liikkeistä ja kaiken hempeän ja vauvantuoksuisen hypistelystä. Aion aloittaa vuoden 2012 (EDIT 2013 olisko!! :D) positiivisen odottavalla mielellä! Tästä piti alunperin tulla tavallinen neuvolakuulumispostaus kun aikaisin aamulla aloitin kirjoittamaan, mutta tyypin liikkeitä tunnustellessani ja masua tuijotellessani äidinrakkaus otti vallan ja sai mut kirjoittamaan sen sijaan tämän.  Teki hyvää saada purkaa ajatuksia, jotka jo viikkoja ovat mua vaivanneet. Ehkä joku muukin äiti tunnistaa samoja pelkoja ja ajatuksia itsestään?

Me suunnataan tänään ystävien luo Espooseen juhlimaan uutta vuotta, äsken nautittiin herkullinen ateria yhdessä koko perheen kesken ja Tiaran mentyä nukkumaan me hipsitään Oton kanssa juhlimaan ja mun äiti jää tänne valvomaan neidin unta. Hirvittää lähteä ja jättää Tiara "hoitoon", ollut tässä taas niin monen kuukauden tauko missään käymisestä että tuntuu suorastaan ylitsepääsemättömän vaikealta ajatella ovesta ulos lähtemistä ilman pikkuneitiä, mutta ehkä mä onnistun! Huomenna mä tulen kertomaan sitten kaiken oleellisen mitä tarvitsee tietää But I'm a human not a sandwichin siirtymisestä Kideblogeihin ja 2.2. keskiviikkona sitten löydättekin kuulumisia jo uudesta osoitteesta! Mielettömän mahtavaa Uudenvuodenaattoa kaikille, pitäkää hauskaa ja olkaa varovaisia rakettien kanssa!                 

36 kommenttia:

 1. ihana seurata sun masun kasvatusta <3

  oon todella lapsirakas tyyppi ja hoidankin tuttujen lapsia todella usein työni ohella. vuosi sitten mun maailma romahti ku sain tietää että sairastan sairautta, jonka takia mulle lapsen saaminen on miltei mahdotonta.. nyt on kauheeta, koska mulle ja miehelleni lapsi olis enemmän ku toivottu :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä edes mitä voisin sanoa, muuta kuin että paljon voimia teille ja mä toivon ainakin hurjan paljon että teille joskus oma lapsi suodaan!<3 Kiitos ja ihania uusia tuulia vuodelle 2013 teille :)!

   Poista
 2. Hehe vuoden 2012 ;D
  Aivan ihana postaus!
  En edes muistanutkaan miten itsekin pelkäsin paljon että asiat ei sujuiskaan niin hyvin..! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun sanoit! :DD Kiitos paljon<3 Ja se pelko on kyllä kammottavaa :(!

   Poista
 3. "Aion aloittaa vuoden 2012 positiivisen odottavalla mielellä!"

  Iina hei, sovitaanko että 2013 :D

  VastaaPoista
 4. Täysin samoja ajatuksia :/ mut eiköhän kaikki mee hyvin molemmilla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi me ollaan voitu jutella kaikesta tässä samalla, vertaistuki saa omat ajatukset tuntumaan ihan hömpiltä ja uskomaan enemmän siihen että kaikki menee hyvin<3 Kiitos Karo ihana että oot ollut tukena :)<3

   Poista
 5. Mua pelotti ihan älyttömästi koio raskausajan. Vasta sitten ku Liam synty ja lääkärit tarkistivat hänet niin pystyin uskomaan että mulle syntyi terve poika. Mutta pelko ei loppunut siihenkään vaan voimistui päivä päivältä ainakin siihen saakka että Liam oli puolivuotias. Nyt oon pikkuhiljaa oppinu nauttimaan enemmän sen pelon sijaan, mutta uskon että seuraavassa raskaudessa jos mulle se suodaan pelkään samalla tavoin :( mutta niinku sanoit niin nauti! Ja tosi hyvää uuttavuotta teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin muistan myös tuon kauhean pelon Tiaran ensimmäisiltä kuukausilta, ja mulla on se taas edessä :(! Pitäisi pelätä oikeasti vähemmän ja nauttia enemmän, ei se pelkääminen auta mitään vaikka jotain pahaa tapahtuisikin, eikä pelkäämällä voi suojella itseään tässä asiassa :/ Mutta sanoppa se niille rakkauden ja hormonintäyteisille aivoille jotka laittaa sut aamuyön pimeinä tunteinakin tarkistelemaan hengittääkö se pikkuinen omassa sängyssään ja onko kaikki hyvin :D Kiitoksia ihana<3

   Poista
 6. Täällä kanssa tuo ajatus että voiko enää olla mahdollista että meitä siunattaisiin toisella terveellä lapsella! Mutta päivän tohinoissa kumminkin unohtaa aika nopeasti kaiken. :) silti tuo välillä tupsahtaa mieleen. Hyvää uutta vuotta teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, arkiaskareissa se unohtuu äkkiä vaikka tupsahteleekin välillä tietysti mieleen. Kaikkea hyvää teidän Uuteen vuoteen ja kiitoksia paljon<3

   Poista
 7. Hyvää ja onnellista uutta vuotta teidän perheelle! :)

  VastaaPoista
 8. Mulla oli myös kamalia pelkoja että lapset ei oo terveitä. Molemmista raskausista kerroin ihan alussa vaan muutamalle hyvälle ystävälle, lopuille vasta sitte kun ne ite huomas. :D Kakkosen kohdalla uskalsin kertoa julkisesti vasta rakennenultran jälkeen. :) Edelleen mua kyllä pelottaa, että jos lapsilla on jotain mikä ilmenee vasta vanhemmalla iällä, kuten tytön aika hidas puheen kehitys vaivaa mua joka päivä :/

  ja ihana tuo sun masu! :)

  Hyvää uutta vuotta teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitinä olo on kyllä pelottavinta maailmassa, eikä se pelko mene ohi vaikka ne lapset ois 60-vuotiaita :( Pitää vaan toivoa että kaikki sujuu hyvin! Kiitos paljon ja kaikkea hyvää teille :)

   Poista
 9. Ihana postaus! Niin ja ihanaa uuttavuotta koko teidän ihanalle perheelle! ♥ :)

  VastaaPoista
 10. Hitsi tuo siun masu on söpö, ihanan pyöreä jo nyt! :) Alussa miusta tuntui, että masu kasvaa kauheaa vauhtia, mutta aika taas tuntui menevän tosi hitaasti. Nyt taas meinaa mennä viikoissa sekasin, ja miettii, että miten myö ehitään laittaa vauvalle kaikki valmiiksi, kun nyt mennään rv 30+5. Hurjaa, vastahan sitä plussattiin. ;) ♥ Ja pelkoihin liittyen täytyy vaan tokaista, että kelläpä niitä pelkoja ei ois raskauden suhteen, oli ensimmäinen tai toinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Niin äkkiä se aika kyllä kuluu, ihan järkyttävän nopeasti! :) Ja joo olihan mullakin hurjat pelot jo eka raskaudessa, nyt vaan jotenkin tuntuu että ne on nousseet ihan uusiin sfääreihin kun on sitä ennenaikaisuusriskiä yms ekan raskauden takia :( Ihanaa uutta vuotta teidän perheelle!

   Poista
 11. Ihana masu ja ihanaa uutta vuotta teille! :)
  Täälläkin noi pelot on kyllä vaivanneet, varsinkin kun alusta asti on ollut yhtä sun toista kipuilua ja kaikkea ikävää. :/ En uskaltanut kertoa kavereillekaan alussa mitään, kun odotin pessimistisenä keskenmenoa koko ajan. Noh, eipä tullut keskenmenoa ja koitan kovasti luottaa siihen, että tää menee hyvin vaikka pelot nostaakin päätään jatkuvasti. Enää 14 viikkoa ja tää pieni on täysiaikainen, eihän se ole enää paljon mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasinpa saada sydärin tässä sun kommenttia lukiessani, nimittäin enää 14 viikkoa siihen että tää masuasukki on viikoiltaan yhtä vanha kuin Tiara syntyessään :D 14 viikkoa, sehän on jotain 3kk!!! Onneksi kaikki on mennyt meillä molemmilla hyvin vaikka muakin pelottaa edelleen varsinkin tuo ennenaikaisuusriski ensimmäisestä raskaudesta johtuen.. Pitää vain luottaa siihen että kaikki menee hyvin ja sun sanat kyllä piristi! Ihanaa uutta vuotta teille<3

   Poista
 12. Mä just yks päivä mietin että ootte varmaan ihan just sen 22 viikon rajapyykin yli, onnea siitä! ♥ :) Nautihan nyt ihan täysillä!
  Vitsi sun maha on muuten (ihanan!!) iso :) Mun mahan kasvuspurtti taisi puolestaan loppua nyt ja tääkin loppuaika menee säälittävän kasvun merkeissä ja lopussa kukaan ei taaskaan varmaan usko että oon viimesilläni :D Kade!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ei oo kyllä teilläkään enää montaa viikkoa samaan meriittiin :)! Mustakin tuntu että masun kasvu hidastui hetkeksi just vähän ennen puoltaväliä, mut nyt taas on tullu viikossa hullu spurtti :DD Ehkä sullakin vielä masun kasvu kiihtyy? ;) Mut mä oon kyllä varmaan lopussa sulle kade jos sulla on paljon pienempi maha ja rutkasti helpompi olo kuin mulla jättipötseineni :D

   Poista
 13. Tunnistin hyvinkin noi ajatukset omikseni! Meille tulossa kolmas, ja olo on ollut alusta saakka epätodellinen, ja kun ultrissa sai kuulla, että taas on terve vauva tulossa, niin kyllä sitä tulee niin suuri kiitollisuus tästä kaikesta<3 Mulla menossa rv26 ja kyllä tuli kans huokaistua helpotuksesta kun viikot alkoi olemaan sen verran, että pieni vois jo selvitä jos syntyis. Toivotaan kuitenkin, että sekä siellä että täällä vauvelit malttais pysyä sinne kunnolla turvallisille viikoilla saakka masussa!

  Mukavaa odotusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, hurjasti paljon onnea kolmannesta terveestä pienestä :)!<3 On se kyllä iso helpotus kun tietää että on edes mahdollisuuksia! Ja toivotaan todella, onhan se parempi syntyä turvallisilla viikoilla kuin ihan liian aikaisin!

   Mukavaa odotusta sinnekin :)

   Poista
 14. Ihana teksti, voi että <3 päästä vaan rohkeasti pelosta irti ja nauti raskaudesta! Oon ihan varma että terve vauva sieltä tulee, koska sen ootte ansainnu ja se on teille tarkotettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kiitos ihana, sun kauniista sanoista :)<3 Osaat kyllä piristää! Kiva että tykkäsit tekstistä ja mahtavaa vuotta 2013 sulle!

   Poista
 15. http://just-hangingout.blogspot.fi/2013/01/haaste-bloggaajalta-bloggaajalle.html

  Haastan sut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Mä en valitettavasti tällä hetkellä ainakaan kerkeä haasteita toteuttamaan kun on tämä siirto käynnissä, mutta pidän tän mielessä ja koitan tehdä vähän myöhemmin :)

   Poista
 16. Aivan ihana masu! <3

  Selailin noita vanhoja postauksia ja löysin mainintaa matkarattaista mut en sit mitään lisätietoo tai kuvaa. Eli jos teillä nyt sellaset on niin toivoisin et voisit esitellä ne ja kertoo vähän plussia ja miinuksia. Ja sit kiinnostais kanssa et ootteko aatellu ostaa ennen uuden tulokkaan syntymää jotkut sisarusrattaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos<3

   Mä oon tekemässä postausta hankintalistalla olevista/jo meiltä valmiiksi löytyvistä lastentarvikkeista ennen uuden vauvan syntymää eli sitten kerron lisää :)! Kiitos postausttoiveesta!

   Poista
 17. Toivon teille oikein ihanaa ja onnellista pikkutytön odotusta! Muistan vieläkin kuinka odottaessani jännitin ja pelkäsin aivan viime metreille saakka, että meneekö kaikki hyvin. Mutta oikeassa olet, stressaamalla ja jännittämällä voi menettää paljon ikimuistoisia hetkiä. Joten nauti masusta! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥