maanantai 3. joulukuuta 2012

Kodikkaampi?

Viime kotipostauksesta on paria päivää vaille kuukausi ja tämän kuukauden aikana ollaan mun mielestä saatu aika hyvin asetuttua tänne. Kaikki tavarat ovat löytäneet omat paikkansa ihan kunnolla  ja muutama taulukin ollaan saatu ripustettua seinille. Mattoja täällä kaivataan edelleen kipeästi, mutta kaikki aikanaan. Muutama lisäverho ja seinäkoriste toivat mun mielestä sitä kaivattua kodikkuutta jo tarpeeksi tähän hätään. Tällä kertaa esittelyyn pääsee myös meidän makuuhuone (joka edelleen on keskeneräinen, mutta ei niin pahasti kuin viimeksi) ja kylpyhuone joka on kuukaudessa onneksi ehtinyt tyhjentymään hurjista pyykkivuorista. Enköhän tässä postauksessa jo kertonut ihan tarpeeksi kattavat selostukset, joten tällä kertaa antaa kuvien puhua puolestaan (tai vastaan). 

                     
Olohuoneeseen ilmestyneitä lisäjuttuja ovat siis kaikki seinillä olevat asiat eli lehtiteline, Marilyn -taulut ja valkoinen metallisydän jotka ovatkin kaikki tuttuja jo vanhasta kodista.  Tuo sydän on mulle rakas vaikka se olikin joku alle kympin löytö Tiimarista viime vuonna, mutta se on vaan jotenkin niin söpö ja herkkä. Oman osansa huomiosta olohuoneessa vie nyt tietysti myös tuo eilen koristeltu joulukuusi, josta onkin sitten lisäjuttuja aivan omassa postauksessaan.
Keittiön jouluiset tonttuverhot näkyvät ehkä vähän paremmin tässä luonnonvalaistuksessa ja tuovat mun mielestä todella sitä kaivattua kodikkuutta. Saatiin myös tuo ihana Tigerin ruokailuväline -kello seinälle viimeinkin ja lisäksi otin tuohon pöytätasolle esille muutamia jouluisia purkkeja jotka ajattelin täyttää mummuni reseptien mukaan itsetehdystä taikinasta valmistetuilla tortuilla ja pipareilla, Hanna-tädin kakuilla ja ehkäpä myöskin Anniinan blogista bongaamillani super herkullisen näköisillä joulukonvehdeilla. Enkelipurkin päällä seisoskelevat kolme tonttua olen itse päiväkoti- ja kouluaikoina väkertänyt, tekeeköhän Tiara mulle joskus lisää tuollaisia?


Oton työpistettä koristaa nyt tuo meidän vanha magneettitaulu johon ajattelin laittaa joulukortit kivasti esille kunhan niitä alkaa postiluukusta kolahtelemaan (toivottavasti)!

Tässäpä sitten meidän makuuhuonekin ensiesittelyssä, kuten myös vaatehuone joka on niin täyteen ahdettu kuin olla ja voi mutta silti siisti, kerrankin. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen onnistunut pitämään vaatehuoneen siistinä jo yli kuukauden päivät, kun on unelmakoti niin siihen siisteyteenkin mielellään panostaa. Meidän vanhan kodin kylpyhuoneessa päällekkäin olleet kaksi valkoista korihyllykköä pääsivät nyt vierekkäin ja saivat päälleen valkoiset tasot, ja voila - kengillä on hyvä säilytyspaikka. Paitsi että eivät ne kyllä läheskään kaikki noihin mahtuneet mutta edes osa! Jos vaatehuone olikin täyteen ahdettu niin makuuhuone ammottaa tyhjyyttään. Kivat koristetyynyt, pehmoinen matto lattialle ja kiva iso taulu seinälle sängyn taakse tekisivät jo ihmeitä.


Tiaran huoneen ikkunaa koristavat mun äidiltä saadut ihanat tontut joiden ikkunaan ripustaminen oli mun lempipuuhaa aina pienenä. Hyvin ovat tontut säilyneet ehjinä ja käyttökelpoisina lähemmäs 20 vuotta vaikka ovatkin pahvista valmistettuja. Saatiin myöskin tuo Tiaran kukkalamppu seinälle niin on neidillekin pikkulamppu joulukuusen ja valopallojen lisäksi.


Kylppärissä ei kovinkaan hirmuisesti olla sisusteltu kun se oli jo valmiiksi aika kiva, värikäs matto, pinkit kylpypyyhkeet ja Tigerin pallonaulakko paria tarpeellista koria varten riittävät mun mielestä ihan hyvin. 

Ei täällä vielä valmista ole, lähellekään, mutta voiko koti koskaan olla valmis? Ei mun mielestä ainakaan, varsinkaan lapsiperheessä jossa tilanteet muuttuvat kokoajan. Ensi kevään aikana meidän makuuhuoneeseen muuttaa taas pinnasänky, mikä laittaa koko huoneen kuviot aivan uusiksi. Tiaran huoneeseen tulee limenvihreän pinniksen tilalle lastensänky. Olohuoneeseen luultavasti saapuu taas vauvalelujen arsenaali sulostuttamaan näkymää kirkkaine väreineen ja vilkkuvine valoineen. Kylpyhuoneeseen tarvitaan taas hoitotaso. Mutta kaikki aikanaan, tähän me ollaan tyytyväisiä tällä hetkellä ja keväällä tehdään toivottavasti hyviä valintoja uusien huonekalujen ja sisustusjuttujen kanssa. Täällä näyttää ja tuntuu meiltä, kodilta.

57 kommenttia:

  1. Mistä toi Tiaran huoneen lipasto on:)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla Ikeasta. :) Ja Iina, ihana koti teillä. :)

      Poista
    2. Juu Ikeasta on :)! Kiitoksia Viivi<3 :)

      Poista
  2. Tosi kivan näkönen :) Ihana lastenhuone.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana koti, tuolta vois napata niin paljon ihania sisustus ideoita ja ratkaisuja erinäisiin asioihin! Tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kivasti sanottu, tuli hyvä mieli :) Kiitos tosi paljon! :)

      Poista
  4. Teidän koti näyttää tosi kauniille ja tottahan se on, ettei koti ole koskaan valmis :). Pikkuhiljaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia vain :)! Ja mun mielestä ois tylsää jos joskus ois "valmis" koti, kun sit ei vois enää sisustaa ;)

      Poista
  5. Tulevan hoitotason saisitte kätevästi kylpyhuoneessa olevan pesukoneen päälle hankkimalla siihen hoitoalustan. Me olemme säästäneet tilaa, kun ei tarvitse erillistä hoitopöytää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti juuri tätä samaa ehdottaa! Meillä on ainakin toiminut tosi hyvin! Esim. elloksella myydään mielestäni "hyvännäköisiä" hoitoalustoja, missä päälliset saa pestyä koneessa :) Alustaa voi käyttää sitten myöhemmin vaikka lattialla kun vauvaa ei enää uskalla pitää korkealla vaipanvaihdon ajan :)

      Poista
    2. Hei kiitos tuosta Ellos-vinkistä, meillä oli Tiaralla pesukoneen päällä sellainen Ikean puhallettava hoitoalusta ja siihen tuli reikä samantien vaikkei ainakaan tietääkseni mikään terävä esine siihen osunut tms :D Se on ihan totta että on helpointa kun ei tarvi erillistä hoitopöytää :)

      Poista
  6. Ihanan näköstä! ♥

    Millon on muuten laskettu aika, vai etkö halua kertoa sitä täällä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon :)♥ Mä en kerro täällä sitä, kyllä mä sit ilmoittelen kun tyyppi on syntynyt ;D Loppukeväällä :)

      Poista
  7. mistä on ihanat sohvalla olevat pallotyynynpäälliset? :)

    -jenni

    VastaaPoista
  8. Tosi kaunis koti! Ja mun lempipuuhaa oli myös pienenä ripustella ikkunoihin ja seiniinkin juuri tuollaisia tonttuja, mitä on Tiaran huoneen ikkunassa! :) vieläköhän löytyisi edes yksi ehjä kappale, vois sitten käyttää sitä mallina ja ite tehdä muutaman lisää.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :)!! Noi tontut on kyllä hauskoja! Jos et löydä niin pistä viestiä, voin lähettää postissa yhden :D!

      Poista
  9. On kyllä niiin ihanan näköstä teillä!Tosi kivasti sisustettu :)

    VastaaPoista
  10. Kivan näköinen koti teillä! :) Meillä on edelleenkin hyvin keskeneräistä, vaikka jo lähemmäs kaksi kuukautta ollaan tässä asusteltu. Lompakonnyörit kiristää liikaa. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)! Ja voi harmi! No mutta itsetekemälläkin saa paljon kivaa aikaiseksi ihan pikkurahalla (mä en tosin osaa ommella/omista ompelukonetta)ja kannattaa katsella huutiksen ym. valikoimia jos huonekaluille on tarvetta :)! Esim. Tiaran huoneen lipasto ja meidän ruokapöytä on käytettyinä ostettuja/saatuja :) Lipastosta maksoin 40 euroa ja pöytä tuli äidiltä ilmaiseksi kun äiti taisi olla jo sen kolmas tai neljäs omistaja :--D

      Poista
  11. Ihan älyttömän kaunis koti teillä! :)

    VastaaPoista
  12. Hei hyvältä näyttää! Ihan teiltä :)

    VastaaPoista
  13. Kaunis koti teillä!:) Onko teillä kallis vuokra tuossa? asun ite oulussa ja oon miettiny muuttoa helsinkiin, mutta sielä vissiin on tosi kalliit vuokrat?:D
    Muuten, muistan nähneeni sut sillon ku asuit oulussa, kuljit laanilasta samalla bussilla monesti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tarkkaa summaa en viitsi täällä paljastaa, mutta tiedät itse varmaan mikä on Oulun hintataso niin jos sanon että meidän kodin vuokralla maksaisi Oulussa uuden 5h+k omakotitalon lainanlyhennyksiä ihan kevyesti niin osaat varmaan suhteuttaa :D On täällä tietysti halvempiakin asuntoja, esim Helsingin kaupungilla ja hoasilla yms. mutta niissä on sitten usein kunto/ympäristö sen mukaiset.. Lähtökohtana ehkä se että alle 600 euron on ei taida saada edes alle 20m2 yksiötä (paitsi opiskelija-asuntoja) ja kolmioiden vuokrat on halvimmillaan tonnin luokkaa mut sillon puhutaan jostain laitakaupungin pahamaineisista lähiöistä..

      Hahah aika hauska et ollaan kuljettu samalla bussilla :D Laanilassa oli kiva asua, mulla oli maailman hienoin tapetti mun huoneessa ja vitsit mä ikävöin sitä! :D

      Poista
    2. Vaikka hesassa on korkeemmat vuokrat niin on siellä vastaavasti paaljon suuremmat asumistuet sun muut esim kotihoidontuen kuntalisä jne. Että ei sielläkään kovin moni itse vuokraansa läheskään kokonaan maksa. Oulussa taas kun vuokrat pienemmät on vastaavasti tuet pienemmät.
      Eli ei tarvitse olla rikas vaikka helsingissi haluiskin asua ;D

      Poista
    3. Niin no me ei olla oikeutettuja mihinkään asumistukeen tms niin en niistä tiedä :) Mutta onhan se selvää että ei helsinkiläiset mitään kroisoksia ole sen enempää kuin muutkaan että kyllä täällä ihan normaalituloilla pärjää :D

      Poista
  14. Ihanan kotoisan näköinen koti, tuolla asuisi mielellään :)

    Mites, onko Tiara saunaihmisiä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, miten kivasti sanottu! :) Tiara on itseasiassa ollut vasta kerran saunassa kylpyammeensa kanssa ja silleen ainakin tykkäs tosi paljon, mut pitää seuraavaks ottaa se ihan lauteelle istumaan ja kattoa mitä se sanoo :D

      Poista
  15. Tosi kaunis koti teillä, ihanasti värejä, vaikka muuten aika vaalean sävyinen onkin! :) Aika paljon tilaa näyttäis olevan, ainakin näyttää tosi tilavalta miun mielestä. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon :)! On meillä ihan tarpeeksi ainakin toistaiseksi tilaa, katotaan sitten kun kakkonen syntyy että miten me mahdutaan :D!

      Poista
  16. Onpas teillä ihana koti! :)

    VastaaPoista
  17. Kuolen noille kamera verhoille <3<3 jotain niiiiiin ihanaa (:

    VastaaPoista
  18. Aika mustavalkoinen asunto, vai onko se tarkoituskin? Jokin kirkas tehosteväri piristäisi kummasti kokonaisuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojaa, mulle riittää noi punainen, pinkki ja limenvihreä ainakin toistaiseksi tehosteväreinä ihan kivasti :) Mustavalkoinen on kiva koska sitä on helppo muunnella, esim näin joulunaikaan just kun ollaan lisätty sisustukseen punaista :)

      Poista
  19. Kiva asunto. Tiiätkö kuka on rakennuttaja tuossa asunnossa? On niin kivasti suunniteltu, esim. nuo ikkunatasot, mahtuu just kynttilöitä siihen. Tosi monessa kämpässä kun ei enää tehdä ikkunalautoja tai ns. syvennyksiä.

    onko toi leikkikeittiö citymarketista? saako siitä uunin auki, minkä korkuinen on? Oon vähän samanlaista miettinyt meidän tytölle, tosin täytti just 2v, että olisko tuo jo liian pieni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon! Mä en tiedä ollenkaan, oiskohan joku perus NCC tai joku? Mutta oon kyllä samaa mieltä että on kiva kun saa noita kynttilöitä yms laiteltua ikkunalaudalle :) Paitsi muissa huoneissa kun makkarissa ne on niin matalalla et Tiara yltäis ottamaan kaikki koristeet jos laittaisi :D

      Leikkikeittiön Tiara sai lahjaksi mun kaverilta, mut meil on ainakin saman sarjan ostoskärryt jotka on Cittarista eli varmaan niitä saa sieltä :) Uunin saa auki, mutta toi on tosi pieni ja matala, just passeli tollaselle 1-vuotiaalle :D Me ajateltiin 2v-lahjaksi hankkia varmaankin BRIOn hella kun ne taitaa olla vähän korkeampia...

      Poista
  20. Apua, mistä ootte hankkinut tuon lattialla seisovan vaateripustushengarijutun?! Ollaan siskon kanssa etitty isälle lahjaks tuollasta ja jo luultu, että isukki on ihan itse omassa pikku päässään keksiny tuollasen olemassaolon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on Oton alunperin eli ihan en mee takuuseen mut mulla on sellainen mielikuva et se ois Ikeasta :)! Kannattaa siis kurkkia Ikean valikoimia :D

      Poista
  21. Ihana koti teillä ♥

    VastaaPoista
  22. Ihanan valoisa koti!

    Olen jo pitkään lukenut, koskaan aikaisemmin en ole kommentoinut, mutta tämä blogi on kyllä ihana piristys päivään! Onnea odotukseen :)

    VastaaPoista
  23. Älyttömän kivalta näyttää, ainut asia minkä itse muuttaisin olis sohvan paikka seinänvierustalle, nyt se vie kaiken valon ja yleensäkkin sohvan takamuksen katselu ei omaan silmään nappaa sitten millään.. Tämä toki vain oma mielipiteeni :)

    Tykkäilen blogistas ihan hirveän paljon ja huomaa kuin oot kehittyny kirjottamisessa ja kuvien laatukin parantunut! Ihanan luonnollisella hymyllä kaikki kuvat, ai että!

    VastaaPoista
  24. Voi miten ihana asunto teillä on =) Tuo Tiaran huone on kyllä somin ;)

    VastaaPoista
  25. Teillä on kyllä niin kaunis ja kodikas koti! :) Ihana!

    VastaaPoista
  26. Teidän koti on ihan unelma</

    VastaaPoista
  27. Tiaran huone on ihana <3 Toki on myös muutkin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥