keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Raatona flunssassa, pirteänä pakkasessa

 
Bloglovin oli unohtanut että mun blogini on mun oma, joten siksi tuo linkki tässä postauksen alussa että sain tunnistauduttua uudemman kerran tämän blogin kirjoittajaksi!
Flunssa on viimeinkin suunnilleen selätetty ja joulufiilis on alkanut palailemaan kun voi taas keskittyä muuhunkin kuin vain aivasteluun, niistämiseen ja palelemiseen. Viikonloppu meni kyllä aivan hämärän peitossa, sohvalla makoillen nenäliinapaketti kourassa, onneksi sentään Tiara kerkesi parantua ennen kuin flunssa iski kunnolla meihin muihin. Vähän taisi neidilläkin silti olla flunssan jäljiltä veto poissa kun se niin kiltisti hengaili mun kanssa sohvalla koko lauantain kun Otto oli töissä. Levitettiin sohva isoksi, löhöiltiin yökkäreissä, lueskeltiin ainakin miljoona kirjaa sekä vino pino naistenlehtiä ja katsottiin piirrettyjä telkkarista. Lauantaina illalla mun äitikin tuli Oulusta onneksi tänne niin sunnuntaina Tiarallakin oli sitten seuraa ja mä sain levätä ihan rauhassa. Maanantaina mulla oli jo vähän parempi olo ja minä, Tiara ja äiti käväistiin kahvilla vanhan lukioaikaisen luokkakaverini kanssa Kampin Johdossa. Oli hauska tavata kaveria monen vuoden takaa! Mä söin superherkullista mango-kana toastia ja join mansikkasoodaa pitkästä aikaa. Tiara maisteli kylmäsavulohibagelia mun äidin lautaselta ja tykkäsi hirmuisen kovasti. Nyt voisin laittaa kuvapläjäystä viikonlopulta ja maanantailta, sekä asukuviakin pitkästä aikaa!

Ihana Tipa, äidin pikku yökkärisohvaperuna! Ja mun maailman parhaat ampparivillasukat oli myös pakko ikuistaa kuvaan, taattua laatua by mummo! Mä rakastan noiden pirteää väriä, ne päällä ei voi palella.

Armeijanvihreä paita -ZARA
Villakangas shortsit - Stc (One Way)
Platform nilkkurit - DinSko
Käsikoru - Snö of Sweden
Neule sukkahousut - Lindex

Tänään suunnattiin heti aamuisella Tiaran, äidin ja Mörkön kanssa ulkoilemaan kirpsakkaan pakkassäähän. Mä en voi käsittää että tuosta neidistä on tullut noin iso, Tiara käveli tänään ihan itse melkein 400 metriä kun oltiin matkalla puistoon. Rattaat oli mukana mutta Tiara ihan itse halusi tepsutella koko matkan. Eihän se eteneminen ihan yhtä nopeaa ole kuin meillä aikuisilla mutta eipä meillä ollut kiirekään, Mörkökin sai haisteltua koirakavereiden terkkuja ihan rauhassa kun edettiin taaperon tahdissa. Niin ja Tiarakin harjoitteli Mörkön talutusta mutta flexi ei oikein pysynyt tumppukädessä yhtä hyvin kuin pysyy sisällä paljaassa kädessä. Musta on ihanaa asua juuri täällä minne ollaan muutettu, ei nimittäin kovin monessa paikassa Helsingissä tulisi mieleenkään antaa 1-vuotiaan kävellä ihan itsekseen ilman että pitää kädestä kiinni mutta meiltä on kotiovelta mukava rannassa kulkeva kävelyreitti ilman yhtäkään tienylitystä suoraan leikkipuistoon. On ihanaa kun on turvallista, kaunista ja rauhallista. Täällä silmä lepää ja hiljaisuuskin on samaa luokkaa kuin meidän mummolassa silloin kun se sijaitsi vielä 2000:n asukkaan maalaiskunnassa.


Hurjan paljon kiitoksia kaikille meitä onnitelleille vielä, olette kyllä ihania! Niin ja siitä nimidilemmasta, me keksittiinkin jo eilen neitokaiselle mitä mahtavin nimi. Oltiin unohdettu eräs nimi ihan kokonaan ja siitä se sitten lähtikin, nyt vain pitäisi malttaa pitää salassa tuo ihana nimi ristiäisiin asti jotka mitä luultavimmin ovat touko-, kesä- tai viimeistään heinäkuussa. Eli ihan liian kauan vielä siihen nähden miten paljon mun tekisi jo nyt mieli kuuluttaa nimeä koko maailmalle! Mutta ehkä mä kestän jotenkin. 

Huomenna olisi tarkoitus jatkaa taas jouluvalmisteluja, piparitalo on jo valmiina ja kinkku odottaa pakkasessa sulamaan nostamista. Ihan huikeaa että jouluun on enää viisi yötä! Piparisatsi numero kolme ja jouluruuat pitää vielä valmistaa kaikki, mutta siivous on onneksi jo hyvällä mallilla ja melkein kaikki lahjatkin ostettu ja paketoitu. Pikkusiskolle pitää vielä joku paketti käydä hakemassa, kenties ensimmäinen oma mekko koossa 50 tai vaikkapa Pentik-pupu ekaksi unileluksi (tai molemmat). Viikonloppuna aion ahkeroida jotta jouluaattona voin keskittyä ainoastaan syömiseen, syömiseen ja Lumiukko -piirretyn katseluun telkkarista. Sitten jatkan taas syömistä! Ajattelin kirjoittaa mahdollisesti erillistä postausta meidän joulumenusta, mutta mitä herkkuja teidän on ehdottomasti saatava joulupöydässä? Mulla ne olisivat normaalisti se paljonpuhumani graavilohi sekä mäti, mutta tänä jouluna mä toivon että itsetehty sienisalaatti lohduttaisi kinkun, uunilohen ja laatikoiden lisäksi edes vähän kun en niitä saa.

Ihanaa keskiviikkoiltaa kaikille!

43 kommenttia:

  1. No onpa Tiara kyllä söpö pinkissä, jos on muutenkin! ;)

    VastaaPoista
  2. voi vitsi kun sun piti mennä sanomaan noin tosta nimestä, nyt mäkin palan halusta tietää mikä se on ! :D

    VastaaPoista
  3. Heh. Luin tuossa ''Pikkusiskolle pitää vielä joku paketti hakemssa, kenties ensimmänen oma mekko koossa 50...'' Ensin ajattelin, että eihän sulla pitänyt olla mitään sisaruksia, ja sitten mietin EKA OMA mekko, häh? Ja sen jälkeen, että onpas sinun pikkusisko isompi kokoisempi kuin sinä joka on ainakin kaukana tuosta luvusta. Kunnes tajusin, että nyt puhutaankin TIARAN pikkusiskosta. :D Hyvää ja rauhaisaa joulua sinnekin päin Suomea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mietin ihan samaa ! :D:D:D

      suloinen tiara !

      Poista
    2. Niin luin mäkin :------D Vaikka sen itse kirjoitin! Pitää siis välttää pikkusisko -nimitystä jatkossa :DDD Kiitoksia paljon<3 :)

      Poista
  4. voi niin söpö toi ulkohaalari, ainaskin tiaran näkee kunnolla kaikki jo kaukaatakin :-)mäkin haluaisin joskus mun lapselleni tuollaisen... tosin lapsii en oo hommaamassa vielä nyt kyllä ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Tiara on kyllä kävelevä heijastin :DD! Suosittelen noita Molo Kidsin haalareita jos joskus tulevaisuudessa on haalarille tarvetta :D!

      Poista
  5. mä olin viime jouluna sen verran pahis et söin vähän graavilohta ja maksalaatikkoa, olin raskaana viikolla 8 ;) mut monihan ei pidä muuten mistään suosituksista kiinni, ainoastaan noista ruoka ja ohan se hyvä. mutta en voinnu vastustaa kiusausta ! pyydä jotain savukalaa pöytään niin ehkä se vähän korvais sitä menetettyä graavilohta? itse suutun jos ei ole kalkkunaa tarjolla jouluna. verisesti suutun :D mut ei meidän äiti raaski olla tekemättä sitä mulle eli voin hyvin mielin odotella joulua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon niin hysteerinen etten uskalla syödä edes savukalaa kun ei ole mahdollisuutta itse savustaa ja kaupan savustetuista en voi olla varma että miten ne on säilötty esim kuljetuksen ajan :( Mutta päätin tehdä itse uunilohta ja nautin sitten ensi jouluna taas kaikista tutuista herkuista :) Mä en oo koskaan syönyt kalkkunaa jouluna, haluaisin kyllä maistaa kun oon monen kuullut kehuvan :)!

      Poista
  6. Ihana postaus! :) Jäi vaan mielettömästi häiritsemään yks virhe tuolla tekstissä.. sanot pari kertaa että "mörkön", sen sijaan siinä pitäis olla "mörön". Hah pikkutarkkaa mutta oli iiihan pakko huomauttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah oli ihan pakko vastata tähän ekana :D Kun ainakin mun mielestä myös koirat ansaitsevat sen verran kunnioitusta että niiden nimet on erisnimiä kuten ihmistenkin nimet, toisinsanoen niitä ei kuulu taivuttaa :D Mua just häiritsee aina jos joku sanoo että "mörölle" tai "mörön" :D

      Poista
    2. Näinpä! Jos jonkun nimi on Säde niin kuulostaahan se hassulta jos joku sanoo että "olin tänään Säteen kanssa." Ei kuulosta siltä että puhuisi ihmisestä :D Ite sanoisin tossa että Säden kanssa!

      Poista
    3. En malta odottaa tuota nimeä!! Ääää! Veikkaan kumminkin että vähintään yhtä ainutlaatuinen kuin "Tiara"? (;

      Poista
    4. Nyt meni kyllä jälkimmäinen kommentti vähän väärään kohtaan :'D

      Poista
    5. Munkaan mielestä Mörköä ei kuulu taivuttaa mutta esim tuo Säde kuuluu, tunnen yhden Säteen ja en todellakaan tiedä ketään joka sanois Meen Sädeen kanssa :DDD Mut sit taas esim oman tyttöni nimi Helmi, niin sitä ei kuulu sanoa että olin tossa Helmen kanssa vaan ihan Helmin. Eli riippuu aika paljon nimestä.

      Poista
    6. Sehän on ihan perus kielioppia että erisnimiä ei kuulu taivttaa, mutta sekin on totta että jotkun nimet vaan tulee taivutettua siitäkin huolimatta! :D Tai en itse ikinä sanoisi että "kävinpä tuossa Otton kanssa kaupassa" vaikka sen kieliopin mukaan kuuluisikin mennä niin :D Mutta jos lähdetään vaikka siitä että perussääntö on ettei taivuteta, mutta poikkeuksia löytyy :) (Mörkö tosin ei kuulu niihin :D). Linkku: Mä en malta odottaa että saan paljastaa nimen!!! :D

      Poista
  7. Ihana postaus! Noi villasukat on aivan ylisöpöt! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että tykkäsit!! :) Ja ne on kyllä ihan parhaat! :D

      Poista
  8. Aww Tiara on niiiiin suloinen! Ja meilä on parvekkeella samanlainen lyhty kun teillä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä<3 Ja aijaa! Toi on kivan yksinkertainen :)

      Poista
  9. Tiaralle just sopivan kokoinen koira :)

    Mulla oli tosi vaikeaa pitää nimet salassa. Jotku läheiset tietävät nimet, kun en kestänyt enään olemaan hiljaa. Loput saavat vasta tietää myöhemmin. ^^ En ole päättänyt viel milloinka paljastan nimet... synnytyksen jälkeen vai ristiäisten jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah joo Mörkö on just sopiva taaperonkin talutettavaksi :D Me kerrotaan nimi vasta ristiäisissä, mutta tosi monet kertoo jo heti syntymän jälkeenkin :) Tee niinkuin susta tuntuu hyvältä!

      Poista
  10. vähä jännä ku nyt ootte siivonnu ja myöhemmin sit teette ruokaa :D meillä on toistepäin: mahollisimman lähellä joulua siivotaan jotta ei kerkeä sotkeutua ja ruuat on tehty pakkaseen :-DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja muute, haluisin kysyy sun lukiotaustastasi sen verta, että kävitkö lukion normaalisti kolmeen vuoteen, ja valmistuit keväällä (olikohan sitte ööö mun laskujen mukaan keväällä 2010?)? jaja osallistuitko vanhojentansseihin ja penkkareihin? entäs mitä aineita kirjoitit ja millä tuloksin?

      sori jos on kauhee henkilökohtaisia kysymyksiä!!

      Poista
    2. No mä yleensä siivoan keittiön muutenkin useaan kertaan päivän aikana niin ei se ruuanlaitto joulusiivoukseen meillä vaikuta, siivoaa vaan jäljet sitten kun ruuat on tehty :)

      Kyllä mä kävin lukion ihan normaalisti kolmessa vuodessa ja valmistuin 2010 :) En tanssinut vanhojentansseja enkä myöskään osallistunut penkkareihin, noista oon kirjoitellut enemmänkin täällä joskus aiemmin noista lukioajan jutuista niin en jaksa nyt mitään pitkää selostusta tehdä! Mutta siis kirjoitin ruotsin (E), äikän (C), englannin (M) ja historian (C) :)

      Poista
  11. Mun mielestä joulupöydässä kuuluu tottakai olla kinkkua ja sen lisäksi ainakin sienisalaattia ja juustoja! Sitten tietenkin perus laatikot ja muut, jota meidän jouluateriaan kuuluu. Om nom! :) Mulla on aika samanlaiset suunnitelmat jouluaatolle eli ajattelin ainakin syödä, syödä, syödä ja syödä. :D Aaton jälkeisinä päivinä ajattelin syödä vielä vähän lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi juusto! Ens vuonna meidän joulupöydässä on myös juustoja, tänä vuonna en saa pahemmin niistäkään nauttia :D Sienisalaatti meiltäkin löytyy<3 Syöminen on joulunaikaan parasta puuhaa (ja muutenkin)!! :D

      Poista
  12. Mä tykkään syödä kaikkea jouluruokaa vähäsen: mul on aina ollu lautasella monta pientä "nökärettä" ruokaa. Mutta monesta pikkunökäreestä kertyy suuri joulumaha :'D Lohi on kyllä nam! Samoin silli. Ja mummini tekemä kotijuusto.<3 Kinkku ja perunalaatikko on mulle itsestäänselvyyksiä. Ja sit fetasalaatti, jota meil on viime vuosina ollu jouluisin, on kivan raikasta. Heh, luettelen kohta kaikki ruuat! Nyt tuli nälkä...
    Btw, toi Tiaran pinkki haalari on kyl hauska! Ihan ku "huutomerkki" maastossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon ihan samanlainen, kaikkea pitää ottaa vähäsen :)!! Fetasalaatti onkin kiva raikas tuulahdus perinteiseen jouluruokapöytään :) Mullakin tuli nälkä vaikka äsken söin! :D

      Tiara on kyllä joo oikein hyvin näkyvä tuossa haalarissaan :D!

      Poista
  13. Mä odotan innolla jouluaattoa ja sitä ruokaa ( ja vähän lahjojaki!:D) meidän joulupöytään kuuluu laatikot, kinkku, erilaisiin salaatteja, graavikalaa ym. Mut parasta on syödä seuraavana päivänä hapankorppuu, jonka päälle pistetään kinkkuu ja sinappii!:P mikään ei voita sitä makuyhdistelmää!!:) NAMNAM! Mitä sä oot muuten toivonu joululahjaks?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä syön kans aina välipäivinä kinkku-sinappileipiä mut itte suosin joululimppua, pitääkin kokeilla tänä vuonna myös tota hapankorppua kun kerran suosittelit! :D Ja mun joululahjatoiveita löytyy enemmän tästä postauksesta: http://couturecouturee.blogspot.fi/2012/11/joulupukkii-joulupukkii.html :D Olin ajoissa liikkeellä kun tuon marraskuussa jo kirjoittelin :D!

      Poista
  14. Meidän jolupöytään on aina kuulunu kinkku,laatikot,salaatit ja kalat.Tänä jouluna mäkin joudun jättää syömättä sen graavilohen ja harmittaahan se,mut sitten ens jouluna syön sitä oikein hyvällä ruokahalulla!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nautiskellaan ensi vuonna oikein hyvällä ruokahalulla molemmat! :)

      Poista
  15. Tiara on kyllä söpönen! Onnea tyttölupauksesta! :) keksitte varmasti tytölle ihanannimen, mutta rakastan itsekin keksiä nimiä niin ajattelin kirjoittaa jotain nättejä nimiä omasta mielestäni. Alecia, Alisa, Frida, Freija, Adela ( meidän Edenasta ( kirjotan blogia tytön toisella nimellä) meinas tulla Esme-Adela) , adina,Edita, isla.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä<3 Kiitoksia hirmuisesti! Tiaran kolmas nimi on Alessia, tuli tuosta Aleciasta mieleen ;D Mutta siis tosi kauniita nimiä ehdotit, Freijaa/Frejaa ja Islaa oon miettinyt itsekin mutta tämä nyt päätetty nimi ei ole kumpikaan niistä :) Ja ihana nimi myös teidän tytsyllä! :)

      Poista
  16. Sinihomejuustopunajuurilaatikko ♥

    (Mikä sanahirviö!)

    VastaaPoista
  17. ompas toinen suloinen!♥

    http://this-is-my-life-katja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  18. Ihana Tiara, ihana masu ja aina niin nätskä sinä. :)
    Tehän keksitte lopulta nimen kuitenkin äkkiä. Me mietittiin vielä silloin ennen kastetilaisuutta, että miten päin pojan nimet laitettaisiin. :D

    Me ei miehekkeen kanssa kumpikaan tykätä joulun perinne safkoista, joten meillä on aina vähän soveltamista. Tänävuonna vetästään nassuun varmaan uunilohta, sisäfileetä, salaattia ja jotain muuta hyvää. :)

    http://live-enjoy-and-love2.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww voi kiitoksia, hirmuisesti liian paljon :D<3

      Me keksittiin joo nyt aika nopsaan kun muistui tuo yksi molemmille tärkeä nimi mieleen, Tiarankin nimi oli kyllä aika nopea päätös aikoinaan :D Kummallakin vaan tuli jotenkin sellainen tunne molempien neitien nimien kohdalla että "se on siinä" ja sitten sitä lakattiin pähkäilemästä :D

      Uunilohta tulee meillekin, kun en graavia saa nyt syödä :) Sisäfilee ja salaatti kuulostaa hyvältä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi♥