torstai 31. toukokuuta 2012

Chilli ipana

Tällä viikolla ollaan Tiaran kanssa otettu tosi rennosti, ei olla tehty mitään kovin erikoista ja ollaan vaan völlätty kotona suurimmaksi osaksi ja on ollut ihanaa vain olla. Nuorempana yksin asuessani mä en useinkaan ollut kotona, koska mä en vaan osannut enkä tykännyt olla yksin, mutta nykyään kun on maailman parasta seuraa niin mä viihdyn kotona oikein hyvin. On upeaa saada seurata oman pienen kehitystä ja sitä on kyllä tällä viikolla tapahtunut taas niin hurjan paljon! Tiara edelleen liikkuu ryömimällä, mutta tällä hetkellä se tapahtuu niin että Tiara ryömii yhden "askeleen" eteenpäin jonka jälkeen nousee konttausasentoon, siitä karhukävelyasentoon ja sitten taas takaisin masulleen. Se on tosi huvittavan näköistä, mutta tosta se lähtee! Tiara myös nousee jo melkein istumaan itse konttausasennosta ja istuma-asennosta Tiara osaa jo mennä konttausasentoon ja suojeluheijasteetkin löytyy kun neiti ottaa kädellä vastaan jos meinaa horjahtaa.
              Tiara kyllä edelleen osaa ryömiä ihan normaalistikin ja jos sillä on kiire jonnekin (vaikka lelun tai maitopullon luokse) niin se kyllä ryömii ihan tavallisesti. Tiara on kans oppinut ainakin mun mielestä, että mitä tarkoittaa "tule tänne" tai "tule äidin luo" koska aina jos oon vaikka keittiössä ja Tiara olkkarissa ja kutsun sitä niin se ryömii mun luo. Ja pari päivää sitten kun olin vessassa (nami, vessajuttuja!) ja Tiara kitisi hetken niin mä sanoin että "tule äidin luo, äiti on täällä" niin se ryömi sinne vessaan, vaikka oli ollut parvekkeen edessä leikkimässä eli ihan toisella puolella kämppää. 
         Ja pakko kyllä vielä kertoa yksi juttu, mä en tiedä että osaako Tiara sanoa "äiti" vai onko nuo kaikki kerrat ollu vahinkoja, mutta maanantaina ekan kerran Tiara sano "äidiii", tiistaina sanoi uudestaan kerran, tosin noi molemmat kerrat oli yleisen ölinän seassa, mutta Tiara samalla ryömi mua kohti ja taputti mun jalkoja. Eilen neiti sitten sanoi kaksi kertaa peräkkäin "äidiii" ja sitten kun sen jälkeen sanoin muutaman miljoona kerran "sano äiti" niin sieltä tuli vielä kerran "äidiii". Mä oon itse oppinut 8,5kk iässä sanomaan äiti ensimmäisen kerran (stalkkasin mun neuvolakortista), mutta jotenkin silti tuntuu ihan hullulta että Tiara muka osaisi jo sanoa äiti! Ehkä se on vain vahinko, ehkä ei, mutta eiköhän se tässä tulevien viikkojen aikana selviä jos Tiara sen tosissaan osaa sanoa. Tässä olis vähän kuvamateriaalia meidän etevästä neidistä ja vihdoin onnistuin nappaamaan kuvan niistä kahdesta pienestä hampaastakin<3

"Hei kaks kärpästä yhdellä iskulla, pesen kädet ja hampaat yhtä aikaa, eiku!"
"Siellä mun kaksi hammasta on ja ne on hienot!"
"Hampaiden pesu on kiiiiivaaaaaaa!"
Naminami maitoo<3

"mmmmmmmm maitooo<3"
Aamulla naurattaa aina!
"Sohvi on ihan paras!"
"Hehe heheee hehehe!"

"Kyl se täst lähtee hei!"
"Hahaa kato mitä mä osaaaaaan!"
."Vähän väsyttää mut kyl mä hetken viel pysyn...! Melkeen!"

"Ihan tyhmää, ei natsannu!"
"No ei se haittaa mä koklaan koht uudestaa, nyt chillaan tässä nii näytän siltä et vaan hengaan, vaik oikeesti mietin pääni puhki et miten mä voisin oppia konttaamaan!"
"No plehat on vinossa mut ei se mun menoa hidasta!"
"WIHIIIII!"
Tiara on nyt kahtena yönä alkanut itkemään hetki nukahtamisen jälkeen, koska meidän neiti on niin ihana pikku palikka ettei se osaa enää nukkua masulleen vaikka pikkuvauvana osasikin. Tiara siis unissaan kääntyy masulleen, eikä laita päätä tyynyyn vaan jää hengaamaan siihen asentoon ja sitten sitä harmittaa niin kauan että sen käy kääntämässä. Hereillä ollessaan Tiara on osannut kääntyä masulta selälleen siitä asti kun se oli vastasyntynyt, mutta nyt unissaan se taito on ilmeisesti unohtunut. Viime yönä Otto sitten laittoi Tiaran peiton silleen vähän myttyyn neidin selän taakse (Tiara nukkui kyljellään) ja sitten sujui taas yö niinkuin normaalistikin; 21.30-8.00 nukuttiin! Mutta mä vähän aavistelinkin että sitä mukaa kun liikkumataito paranee niin yöt saattaa muuttua levottomammiksi. Mut toivotaan että tää peittosysteemi nyt auttais edelleen ainakin toistaiseksi, sitä odotellessa kun Tiara oppii seisomaan!

Mulle on tullu joku tapa tästä että pari päivää taukoa, sitten kaksi postausta samana päivänä, koska mulla on taas tässä kesken toinenkin postaus! Mut mun mielestä ainakin on ihan kiva että en sotke kaikkia juttuja samaan postaukseen vaan teen kaksi eriä, toisen nyt esim. Tiarasta ja toisen sitten musta itsestäni niin lukijatkin voi vaikka valita sen mukaan mikä itseä kiinnostaa! Mutta tulen siis postailemaan, pian lisää esim. mun asusta lauantaina oleviin Nonan ylppärijuhliin! Hauskaa iltapäivää kaikille :))<3

Miten teidän muksut on liikkuneet 8kk iässä? Kuinka nopeasti ovat oppineet konttamaan sen jälkeen kun ovat ekan kerran nousseet itse konttausasentoon? Mitä teidän pirpanat tykkää hampaiden pesusta?

51 kommenttia:

 1. onks noi lasit tiaralle pienet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän alkaa olla mutkun ne on niin suloset ettei raaski luopua, eikä ne vielä ainakaan purista onneksi :D

   Poista
 2. Niin ihana ja söpö Tiara taas kuvissa! Ilmeet on ihan huippuja!

  Meillä poika oppi suunnilleen saman ikäisenä ryömimään kuin Tiara. Pitkään sitten menikin ryömimällä. Oisko joskus 11kk iässä alkanut lopulta konttaamaan hetkittäin. Ennen konttaamisen opettelua oppi istumaan itse, nousemaan tukea vasten seisomaan ja jopa seisomaan nousemisen ilman tukeakin. Konttausasentoon poika alkoi nousta istumaan oppimisen aikoihin eli joskus 9kk iässä.

  Konttaamisen opittuaan panttasikin sitten kävelyn kanssa aika pitkään. 1v3kk iässä otti ekat askeleet ilman tukea. Taidosta ja tasapainosta ei ollut kyllä kiinni oppiminen. Enemmänkin ongelma oli se että kun kerran konttaamalla pääsi lujaa ja joka paikkaan mihin pitikin niin miksi ihmeessä pitäisi opetella kävelemään, sehän on hitaampaa! :D

  Hamapaiden pesusta meillä ei oo tykätyy oikeen ikinä. Sujuu kuitenkin kun antaa toisen itsekkin harjata välillä... tai harjan pureksimiseksihan se menee, mutta kuitenkin! :) Joka aamu ja ilta ollaan kuitenkin kiukutteluista huolimatta harjattu. Uskon että siinä onkin syy miksi antaa harjata vaikka ei tykkä. Tietää ettei kiukuttelu mitään auta, vaan hampaat jokatapauksessa harjataan.

  Tulipas romaani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiara on kyllä ilmeikäs neiti :D

   Mä oon itse ollut pienenä ihan samanlainen että opin kaiken muun ennen konttaamista, paitsi mä en tainnut kontata ollenkaan että ryömimästä aloin suoraan nousta seisomaan ja kävelemään :D Ja mä oon myös oppinut vasta 1v -synttäreiden jälkeen kävelemään!

   Lapset on niin erilaisia, en mä usko että Tiarakaan sitä rakastaa kun äiti niitä hampaita harjaa, mutta tykkää kun saa itse leikkiä sillä niin antaa sitten tehdä senkin. Ja pakkohan ne hampaat on kiukutteluista huolimatta tosiaan pestä :) Kiva että jaksoit kirjoittaa pitkän kommentin, ne on aina mukavia! Ihanaa kesää teidän perheelle :)

   Poista
 3. Aivan ihana hymytyttö! <3 Luen aika montaa vauva-blogia ja täytyy kyllä sanoa, että tekstien ja kuvien perusteella Tiara on kyllä aivan ehdottomasti hyväntuulisin vauva!! Saatte olla kyllä ylpeitä ja onnellisia pikkuisestanne! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin me kyllä ollaan, Tiara on meidän maailman ihanin kulta vauva ja siitä ei voi muuta olla kuin maailman onnellisin ja ylpein<3 Kiitos ihanasta kommentista :)

   Poista
 4. Meillä 7kk neuvolassa ei edes ryömitty vielä kunnolla, mutta siinä seuraavan kuukauden aikana tyttö oppi ryömimään, konttaamaan, nousemaan pystyyn, kävelemään tukea vasten ja nousemaan itse istumaan. Samaan rytinään tuli vielä eka hammas :D Hampaiden pesusta tyttö ei muuten välitä, antaa kyllä pestä muualta mutta ainokaista hammasta (jolle tulee tosin jo kaveri viereen) varjellaan hartaasti eikä siihen millään saisi koskea :D

  Meillä tais mennä joku pari-kolme viikkoa konttaamisen oppimiseen siitä kun typy alkoi ekoja kertoja nousemaan kontilleen.

  -kinuski

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, meillä oli vähän sama! Tiara oppi ryömimään 7kk -neuvolasta seuraavana päivänä :D! Ja sen jälkeen on tullut konttausasento, ekat kaksi hammasta ja polvilleen nouseminen tukea vasten sekä melkein istumaan nousu :D! Ehkä tää kehitys tästä jatkuu vielä nopsaan tahtiin vaikkei mikään kiire olekaan :) Ja meillä toistaiseksi hampaiden pesu sujuu, mut saapa nähdä kuinka kauan :D! Terveisiä ja ihanaa kesää teidän perheelle :)

   Poista
 5. Tiara on kyllä erityisen kaunis lapsi! :)

  VastaaPoista
 6. meidän poika on pian 6 kk, ja osaa jo peruuttaa ja kieppua ympyrää, eteenpäin ei vielä osaa ryömiä, mutta luulen että alkaa suoraan konttaamaan kun osaa jo mennä konttaus asentoon..
  kaksi hammastakin tuli alhaalle jo 3kk ikäisenä, ja tykkää tosi paljon hampaiden pesusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän on tullut aikaisin hampaita:) Musta on ihanaa että Tiara oli vielä ihan äitin vauva tuossa iässä, vauva-aika kun on niin lyhyt :D Tiara osasi kans pyöriä napansa ympäri ja peruutella vajaa6kk iässä mut hampaat tuli vasta pari viikkoa sitten :)

   Poista
 7. Noista ekoista kuvista huomaa, että Tiaralla on tosi nätskät silmät! Koko tyttö on kyllä tosi kaunis :)

  VastaaPoista
 8. Meillä poika nousi itse istumaan ja lähti konttaamaan viikkoa vajaa 6kk. Tukea vasten seisoi alle 7kk ja tasan 7kk seisoi ilman tukea. Kärryn kanssa lähti kävelemään samoihin aikoihin. Tuetta kävelemään lähti kuitenkin vasta 1v2kk.
  Hampaat pestään 2 kertaa päivässä ja aina ruuan jälkeen xylitoli-pastilli. Poika muistaakin muistuttaa aina pastillista itse, eikä varmana unohdu koskaan ;)
  Hampaiden harjaus oli ensimmäisen vuoden hirveetä taistelua ja rääkymistä, mutta ku ei antanut koskaa periksi vaan hampaat harjattiin huudoista piittaamatta niin nykyään sujuu jo hienosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläpä on oltu aikaisin liikkeellä! Taitava poika :) Ja munkin pitää varmaan hommata sitten noita pastilleja kun Tiara on vähän isompi, ihana poika kun itse muistuttelee :D! Hauskaa kevättä teille :)

   Poista
 9. Mikset sä ikinä käy juhlimassa? Tekiskö se susta huonomman mamman

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä elämässä on lapsen syntymän jälkeen niin paljon kaikkea muuta mikä tuo onnen, että yökerhossa bailaaminen ei välttämättä enää ole se juttu? Toisia voi napata enemmän illanistujaiset yms :)

   Poista
  2. Ei ne baarit tai alkoholi tunnu enää niin sellaselta et ois pakko päästä jonnekin... ja et se rentouttais mua et pääsen juhlimaan. Joskus harvoin on niin, et tulee "tuulettunut olo". Eli oon ollut jotain kaks kertaa juhlimassa tässä 6kk aikana. On vaan kiva viettää aikaa pikkusen kanssa ja tehdä meille sopivia juttuja yhdessä. Lapsen tulon jälkeen juhliminen meni prioriteeteissä alemmas. Joskus on sit kiva käydä vaikka näkemässä kaveria ilman vauvaa.:)

   Ei juhliminen tee huonoa äitiä mun mielestä, kunhan sitä ei oo kuitenkaan liikaa. Jokainen viettää vapaa-aikansa niin kuin parhaalta tuntuu.

   t. 6kk vanhan pojan äiti

   Poista
  3. Ei se tee huonompaa äitiä jos joskus käy juhlimassa, ja käynhän mäkin. Mutta nykyisin mulla ei ole mitään tarvetta lähteä juhlimaan ellei ole jotakin oikeasti hyvää syytä, kuten vaikka jonkun synttärit tms. Jos mä lähden juhlimaan niin se ei ole siksi että tarvitsisin vapaata Tiarasta vaan just siksi että on joku hyvä syy :)

   Mä oon käynyt muutaman kerran (ehkä 3-4?) kertaa juhlimassa Tiaran syntymän jälkeen ja suunnilleen saman tahdin aion pitääkin että parin kk välein voi käydä jos on jotain kivaa häppeninkiä :D Ei mulla ole mitään sitä vastaan jos joku käy useamminkin mutta musta itsestä tää ratkaisu tuntuu hyvältä :)

   Poista
 10. Meillä poitsu nousi ekan kerran seisomaan tukea vasten 7kk ikäisenä ja otti ensi askeleensa muutama päivä 8kk jälkeen :) Muutenkin meidän poika ollut tuon liikkumisen suhteen etuajassa (perinyt isältään jäntevyyden). Nosteli päätänsä tosi hyvin ja kantavasti jo 2-3vk iässä ja istui 3kk ikäisenä itse.. :D

  Ihana tyttönen teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui ompas teillä tosiaan ollut liikkuvainen poika! Tiara on ollut kans tosi jäntevä ihan pienestä asti ja kannatellut päätään tosi hyvin ennenaikaisuudestaan huolimatta. Mä en tiedä onko se ennenaikaisuus vaikuttanut Tiaran liikunnalliseen kehitykseen, että olisko Tiara voinut oppia aikaisemminkin liikkumaan jos olisi ollut täysiaikainen? Kiitoksia ja hauskaa kesää teille :)

   Poista
 11. Moikka, meidän poika rupesi konttaamaan ja istumaan ilman tukea tasan 6kuukautisena, ja kävelemään tasan 9kuisena, hassua :D mutta puhetta ei tule ei niin millään. ikää nyt 1v 4kk :) tev.mami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiks se usein mee niin että joko puhe tai liikkuminen tulee ensin vahvempana :) Terkkuja teidän perheelle :)

   Poista
 12. Oijjoi! Toivotaan että sieltä suusta kuuluu kohta ihan selkee "äiti!" Ja miksei myös "isi" (:

  Tossa ekassa aurinkolasikuvassa on kyllä niin selkee poseeraus meneillään :D Tiarasta taitaa tulla isompana aika linssilude! Ja on varmaan nytkin jo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, toivotaan!

   Tiara on siis niin linssilude kun voi vaan olla :DD!!

   Poista
 13. Meilläki on nyt sen jälkeen ku Juho rupes ryömimään niin ihan kunnolla alkanu tapahtuun... Eli nyt Juho jo konttaa (välillä niinki nopeeta että hyvä että perässä pysyy), nousee ite istumaan ja nousee tukea vasten. Myös kävely on alkanu sujumaan tosi hyvin ku vaan ite pitää tietenki käsistä kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiarallaki on sujunu kävely tosi hyvin kun on vaan pitäny käsistä kiinni, Tiara alko ottaan askeleita talutettaessa 5kk iässä :D! Eiköhän meilläkin pian konttaus suju, jos ne vaikka konttais kilpaa sit kun tullaan Ouluun juhannuksena :D! Terkkuja!

   Poista
 14. Meidän Eelis nous konttausasentoon jo ennenkuin kunnolla lähti ryömimään.(eteenpäin siis, taaksepäin kyllä mentiin jo:D) n6-7kk iässä. Sitten kaikki tapahtuikin rytinällä vajaa 7kk:Sena ryömittiin kunnolla eteenpäin, melkeen samantien sit päästiin jo konttaamallakin eteenpäin mut vain satunnaisesti.. ryömimällä mentiin edelleen vielä 8kk:Sena kun sit osattiin jo noussa istumaan sekä tukea vasten polvilleen ja heti perään tukea vasten seisomaan(+tukea vasten kävely) :D

  Eelis ei meinannut siis konttaamaan alkaa ollenkaan, mutta mummolavierailulla kun kynnyksiä joutui koko ajan ylittämään hoksas et ei tää oo hauskaa ku vatta raahaa ja käy kipeää eli :D (silloin n. 8kk iässä kun seisoikin jo)

  Meän poika on vaan sen verta arempi et kun opittiin tukea vasten liikkumaan niin ilman tukea kävelemiseen menikin kaks kuukautta. Nyt poika täytti 1v. ja kävelee jo pitkiä matkoja, sit välistä pyllähtää ja takasin pystyyn <3

  Hampaiden pesu on lempipuuhaa, Kun Eelis näkeekin hammasharjan on käsi ojossa ja sanoo "anna" :D Ite tieten tahtois aina, mut kyl sit antaa äitin ja isinkin välistä vähän harjata.. (tällä hetkellä 8hammasta omaava pikkumies :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah mä oon itte ollu lapsena ihan samanlainen et en meinannu kontata ollenkaan kun ryömimästä piti suoraan alkaa kävelemään sitten! Mut onneksi teillä mummolan kynnykset opetti sitten konttauksen :D Kuulostaa ihanan suloselta teidän poika! Ja hyvä että tykkää hampaidenpesusta, se on tärkeetä et ne tulee putsattua hyvin :D Tiarakin tykkää, ainakin toistaiseksi, toivottavasti jatkossakin :D! Terveisiä ja kivaa kesää teidän perheelle :)

   Poista
 15. Luin just pari päivää sitten omaa vauvakirjaa ja mä oon alkanu konttaamaan jo 5,5 kk iässä. (4,5kk iässä noussu ekan kerran konttausasentoon) Ja aattelin että hui jos meidän vaavi alkaa liikkumaan samaan tahtia niin olen kyllä suu pyöreenä! Otin ensi askeleet 7,5kk iässä ja 8,5 kk iässä kävelin jo sujuvasti!! Hurjaa :D Mutta äiti aina sanokin, että mulla oli kiire veljen kanssa leikkimään joten piti vähän topputellakkin liikkeelle lähtö. Saa nähä miten meidän Mintun kanssa käy :) Voihan se olla jo, että Tiara on matkinu äiti sanaa kun kerta ymmärtää sen merkityksen tuolleen "tule äitin luokse" lauseissa :) Lähiaikoinahan sen varmaan tietää, jos alkaa toistelemaan sitä enemmänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootpa ollut taitava vauva! Ja niinhän se taitaa olla että aina pienemmät sisarukset oppii nopeammin kuin esikoiset koska isommilta sisaruksilta saa aina mallia :) Ja mua jänskättää nyt kans että mitenhän tää tästä etenee, kyllä se ainakin tosiaan sen ymmärtää että "tule äitin luo" ja tulee kyllä :) Katsellaan, katsellaan :) Ihanaa kesää teille!

   Poista
 16. Meijän Bella ei vieläkää ryömi eteenpäin ja on siis 8kk,peruuttaa kyllä vauhilla ja siitä menee konttausasentoon ja yrittää nousta seisomaan jotenkin niin vaikean ja hassun näkösesti et ei huh huh :D Nousee kyllä vatsalihaksillaan selin makuulta istumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta varmaan teidän Bella pian oppii konttaamaan sitten, eihän kaikki vauvat edes ryömikään :D Ja ompa sillä vahvat vatsalihakset sitten!

   Poista
 17. Meijän Bella ei vieläkää ryömi eteenpäin ja on siis 8kk,peruuttaa kyllä vauhilla ja siitä menee konttausasentoon ja yrittää nousta seisomaan jotenkin niin vaikean ja hassun näkösesti et ei huh huh :D Nousee kyllä vatsalihaksillaan selin makuulta istumaan :D

  VastaaPoista
 18. meillä konttasi poika 7kk ikäisenä jo vauhdilla eteenpäin, vähän reilu 8kk ikäisenä löytyi poika seisomassa pinnasängystä, 9kk kävelee tukea vasten ja nyt on 11kk ja kävelee jo ilmantukeakin, eli vauhtia riittää :D
  ensin ajattelin et voi kun poika kävelisi jo niin olisi helpompaa, nyt ajattelen että olisipa edes hetken paikoillaan, kun ei enään vaunuissakaan suostu olemaan vaan pitää itse kävellä, varsinkin kaupassa repimässä hyllyiltä tavaraa alas :D

  Hampaiden pesu on aivan kauheaa puuhaa meidän pojan mielestä :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah mä tiedän ton tunteen kun toisaalta odottaa hirveesti että oppis uusia taitoja mut sitten kun se lapsi oppii ne taidot niin toivoo vaan että se ois vielä paikallaan pysyvä "äitin vauva" :DD!

   Poista
 19. Tiara on kyllä suloinen :) ois kiva nähä semmonen video missä tiara ryömii?:)

  VastaaPoista
 20. Mun tyttönen alkoi kontata vasta sen jälkeen, kun oli jo oppinut seisomaan tukea vasten, ja ikää oli 8,5kk. nyt 9kk ikäisenä kävelee tukea vasten ja konttaa hurjaa vauhtia, tuntuu että tuo pötkylä on aivan yhtäkkiä oppinut kaiken yhtäaikaa <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se vissiin tuntuu menevän et kuhan ensin oppii sen jonkun ison jutun niin kaikki loput tulee sit rytinällä perässä :D! Hauskaa kesää teidän perheelle!

   Poista
 21. naurattaa noi kaks alimmaista kuvaa:D söpöö, pienet lasit?=D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne nyt mitenkään erityisen pienet ole, ne on vaan vinossa :)

   Poista
 22. Meidän 7kuinen ryömii, nousee istumaan, seisoo tukea vasten (jos hänet siihen laittaa) ja konttausasennon. Kontata osaa pari askelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiarakin on seissyt tukea vasten jo 5kk iästä asti :) Ja meillä kans kontataan pari askelta!

   Poista
 23. Heissuli.
  Viiden lapsen äitinä olen huomannut että jokainen lapsi lähtee liikkumaan kun tuntee olevansa siihen valmis.
  Kolme poikaani ovat alkaneet ryömimään kunnolla noin 6kk ikäisenä ja konttimaan 7kk ikäisenä.Kävelemään pojat oppivat noin 10kk ikäisenä ilman tukea.
  Kaksi tyttöäni ovatkin olleet huomattavasti nopeampia liikkumisen suhteen :) Ryömimään alkoivat 4kk ikäisenä ja konttimaan pikkuisen reilu 5kk ikäisenä.Molemmat neidit ottivat ensiaskeleet päivälleen 7kk ikäisenä.
  Tytöt ovat ainakin meillä olleet paljon rohkeempia liikkumaan kuin pojat.Mutta jokainen lapsihan lähtee kun on siihen valmis :)

  Olet aivan ihanan mahtava äiti Tirriskälle haluan toivottaa teidän koko perheelle mukavaa kesää :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin se varmasti on, ei ketään voi pakottaa liikkumaan ellei hän itse ole valmis :D! Teillä on kyllä kaikki lapset olleet sitten aikaisin valmiita liikkumaan :)! Kiitosd ihanasta kommentista ja aivan mahtavaa kesää teidänkin perheelle<3

   Poista
 24. Voi Tiara on niin ihanan hymyileväinen tyty! :)
  Mun poika, joka on nyt vähä reilu 8 kuukauden ikäinen (muuten päivälleen samanikäinen kuin Tiara) oppi ryömimään n. 5,5 kk ikäsenä ja nousi eka kerran konttausasentoon puolivuotiaana. Konttaamaan lähti sit jotain pari viikkoa sen jälkeen kun oli eka kerran itse noussut konttausasentoon. Nyt se sit menee jo kovaa konttaamalla ja osaa jo nousta seisomaan kaikkea vasten ja käveleekin vähän esim. sohvaa tukena käyttäen. Koko ajan saa kattoa perään ettei loukkaa itteään :)Osaa onneksi useimmiten laskeutua hienosti pyllylleen jos on ollut jossain seisomassa!
  Hampaiden pesu on meidän poitsun mielestä huippuhauskaa! :) aina iloisena aukasemassa suuta kun vain näkeekin hammasharjan. Toisinaan koittaa vaan pureskella harjaa, jolloin hampaiden harjaus on hieman haastavaa. Usein haluais myös ite "auttaa" pitämällä harjasta kiinni. :)
  Mutta lapset oppii asioita omaan tahtiinsa, toiset aiemmin ja toiset hieman myöhemmin. Kaikki ajallaan! Terkut meidän poitsulta Tirriskälle ja hauskaa kesää teidän koko perheelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä<3
   Ja aijaa vähän hassua et meillä on tismalleen samanikäiset vauvelit! Teidän pojalla on kiire näkemään maailmaa kun on noin hienosti jo oppinut liikkumaan :)! Ja hampaiden pesu on suosikki meilläkin ja Tiara tykkää kun saa aina lopussa itsekin harjailla :) Ja niin se on että kaikki oppii omaan tahtiinsa, ei mulla ole mikään kiire toisten tahtiin mukaan, musta on vaan mukavaa kuulla muiden tarinoita :) Hauskaa kesää teillekin ja Tirriskältä terkut takasin :)<3

   Poista
 25. Meillä esikoinen lähti ryömimään 7-kuisena, konttaamaan 10-kuisena ja kävelemään 1 v 3 kk. Mutta hän sanoi ensimmäiset oikeat sanat jo 8-kuisena, ja kun oppi kävelemään hän puhui jo kahden sanan lauseilla. Toinen taas lähti ryömimään 6-kuisena ja melkein heti sen jälkeen oppi konttaamaan ja käveli ennen 1-vuotissynttäreitä. Mutta nyt kun ikää on hänellä 1 v 3 kk, hänellä on vain pari oikeaa sanaa! Eli toiset oppii toisia asioita nopeammin ja toiset taas toisia! Ei se motoriikka ole ainoa taito, vaikka sitä taidetaankin useimmiten vertailla.

  VastaaPoista
 26. Ja lisään vielä, että teidän tyttönen taitaa olla todella leppoisa eikä mikään kauhean temperamenttinen tyttö. Kaveripiirissä ja varsinkin noiden omien lasteni kohdalla olen huomannut, että lepposampi ja kaikin puolin helpompi esikoinen oli varovaisempi liikkeellelähdön kanssa, mutta oppi paljon aikaisemmin puhumaan kuin vauhdikkaammin liikkelle lähteneet kaverinsa ja kovin temperamenttinen ja vaativaluonteisempi pikkusiskonsa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi♥