maanantai 28. toukokuuta 2012

Kodin muutoksia

Eilinen helluntai me vietettiin ulkoillen ja siivoillen koko asuntoa kesäkuosiin. Tiara auttoi kiltisti levittämällä kirjat ja lelut aina uudelleen joka kerta kun sain ne kerättyä imurointia varten, ihana pallero! Me ostettiin makuuhuoneeseen uudet matot ja siirrettiin makuuhuoneen harmaat matot olohuoneeseen koska vanha punainen matto vaan alkoi tulla jo korvista ulos, muutenkin ollaan yritetty karsia suurin osa punaisista jutuista pois sisustuksesta nyt ja korvattu niitä enemmän vihreällä ja harmaalla, mutta kaipaisin silti vielä lisää limenvihreitä ja pinkkejä elementtejä meidän sisustukseen. Mutta tältä täällä näyttää tällä hetkellä:


Mä rakastin noita harmaita mattoja makkarissa, ne oli ihanan pehmeät jalan alla aina aamuisin unenpöpperössä, mutta noi vihreät matot antaa ihanan kevyemmän vaikutelman mun mielestä. Ne on paljon kesäisemmät ja mä ainakin tykkään!




Olkkari on tällä hetkellä ihan kesken, se on huone joka edelleen kaipaa eniten muutosta meidän kodissa. Pieniä, nopeasti toteutettavia muutoksia joita aion tehdä, on ainakin tuon dvd -hyllyn siirtäminen jonnekin muualle, eihän me edes ikinä katsota dvd:itä, sekä muutaman julisteen kiinnittäminen seinille. Lisäksi tuo olkkarin sänky vaatii ehdottomasti oman kunnollisen päiväpeiton ja muutamia koristetyynyjä. Tai paras vaihtoehto olisi vuodekulmasohva, mutta me ollaan päätetty ettei osteta tänne kotiin enää uutta sohvaa koska me kuitenkin aiotaan muuttaa tästä vuoden sisällä ja ei sitten tiedä millainen olohuone uudessa kodissa on, eikä myöskään haluta hävittää tuota sänkyä koska sen voi sitten edelleen jättää mun äidille vierassängyksi Tiaran huoneeseen.
                     Tiaran lelut vie nykyään huomattavasti enemmän tilaa kuin aiemmin, mutta toisaalta pian on aika myös viedä sitteri ja leikkikaari varastoon ja leikkimattokin on jo kuopattu kun eihän toi neiti siinä pysy paikallaan enää. Tällä hetkellä Tiaralla on olkkarissa kaksi omaa lelukoria ja kirjahyllyn alahylly täynnä lempparikirjoja jotka se saa helposti itse otettua. Vietiin myös olkkarista naulakko pois koska eihän kesällä tarvitse takkeja ja niin saatiin vielä hyvä kolo Tiaran sitterille ja lelukaarelle siksi aikaa kun niitä vielä käytetään. Tällä hetkellä sitterillä tosin ei enää ole muuta virkaa kuin se että syötetään siinä Tiaralle iltapuuro niin neiti saa mukavasti olla lokoisassa asennossa eikä piristy enää juuri ennen nukkumaanmenoa.



Musta tuntuu että vaikka Tiara tulevaisuudessa saakin oman huoneen niin suuri osa leluista ja kirjoista tulee silti säilymään olohuoneessa (ainakin siihen asti että barbitalot ja Baby Bornin skootterit (no okei en osta kyllä baby bornille skootteria vaikka se olikin kieltämättä ihan söpö AM- lelumainoksessa, mut eihän vauvat nyt herranjumala aja skootterilla :DD) alkaa valtaamaan tilaa. Musta on ihanaa että kaikki perheenjäsenet hengailee yhdessä samassa tilassa vaikka tekisivätkin omia juttujaan, vaikka toki Tiara saa sitten omassa huoneessaankin leikkiä jos niin haluaa. 

Miten teillä säilytetään lasten leluja ja kirjoja? Leikkivätkö teidän lapset enemmän omassa huoneessa vai olohuoneessa?

30 kommenttia:

  1. Meillä empun huone on olohuoneen vieressä ja oviaukko on niin suuri että se on melkein samaa huonetta. Lelut on helppo heittää sinne "piiloon", mutta emppu voi ne sieltä halutessaan tuoda olkkariinkin. Olkkarissahan me pääasiassa leikitään.
    Tiara on supersöpö! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit että tommonen olis kätevä ratkasu :D! On se kyllä sulonen neitokainen<3

      Poista
  2. Meillä on suurin osa Joelin leluista Joelin huoneessa, mutta kaikki "lempilelut" eli useiten käytössä olevat on olkkarissa tv tason alla hyllyssä, josta Joel saa ne itse otettua esille :) Samasta syystä, mekin vietetään eniten aikaa olkkarissa ja siten on kiva kun Joelilla on omiakin leluja siellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kuulostaa semmoselta ratkasulta joka varmaan tulee meilkin olemaan sitten käytössä kun on neidille oma huone :)!

      Poista
  3. Meilläkin kaikki lapsen lelut säilytetään olkkarissa mm. nuken yhdistelmävaunut, nuken kantokoppa ja sänky, pari laatikollista leluja ja kirjoja, polkuauto, iso kasa pehmoleluja jne :D Hyvin ne tähän mahtuu kun niillä on omat hyllynsä ja paikkansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mut sehän on vaan hyvä jos kaikki isotkin lelut saa helposti mahtumaan olkkariin :)!

      Poista
  4. Meillä on niin pieni talo, että lastenhuone järjestely on aikas vaiheessa tai siis lisäosaa odotellessa :D Eli nyt lasten sängyt ja lelut ovat ylhäällä, eikä Ariel osaa kiivetä vielä turvallisesti portaita eli suurin osa leluista on olohuoneessa (senkin takia, ku Leo niitä rahtaa alas).Olen samaa mieltä, että pienetkin muutokset asunnossa virkistävät mieltä, vaikka se olisikin vain sen maton vaihto, niin kyllä kummasti muuttuu huoneen ulkonäkö :) Itse en malttaisi odottaa olkkarin lattian uusimista ja seinien maalaamista, kun sitten saisin sisustaa ilolla omalla maulla, ku nyt on entisten asukkaiden sisustus seinillä.. Hauskat värit nuo pinkki ja vihreä. Itsellä harmaa on pääväri, mutta piristän tekstiileillä vuoden aikojen mukaan sisistusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oispa meilläkin oma talo :D! Ja se on ihan totta, pienetkin muutokset piristää omaa mieltä, vaikkei muut edes niitä niin huomaisikaan :) Olispa ihanaa kun sais remontoida oikein olan takaa kämpän just semmoseksi kun haluaa! Mä tykkään kans harmaasta tosi paljon ja siihen on tosi helppo yhdistää muita värejä :)

      Poista
  5. Kivoja muutoksia kesäisempään! Ps. jostain syystä hieman hajosin Baby born -skootterikohdassa :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)! Ja hahaa joo mä olin vaa niin sillee "WTF" ku näin sen skootterin :D Siis oli mullaki mun baby bornille pulkka mut kylhän vauvat voi pulkkailla, se ei oo mikään skootteri sentään XD

      Poista
    2. No NIINPÄ? Kenen kuningasidea on ollu että "hei laitetaan tälle vauvanukelle skootteri tähän näin!" :'DD

      Poista
  6. Muistan oman hämmennykseni silloin 6-vuotiaana kun baby bornille alkoi ilmestyä kaiken maailman härveleitä skootterista lumilautaan, eikai sitä nyt oikeaakaan vastasyntynyttä viedä lumilautailemaan?!?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah jooo :DD mullaki oli Baby Bornille just pulkka mut s eon sentää ihan ok koska vauvatki voi pulkkailla :D

      Poista
  7. Meilläki laitettu sivuun reilu kuukaus sitte leikkimatto, kun vei vaa tilaa yksinään tossa ja sitterissä ei oo neiti suostun olee muutamaa kuukautee :)
    Tytsyllä on omassa huoneessa, hyllyssä osa leluista ja kirjoista joita joskus lähtee repimää, mutta enimmäksee olkkarissa leikitää, jossa on korissa lelut ja kirjat :))

    ps. noi karvaset matot on ihanii! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä Tiara viihtyy vielä ihan tyytyväisenä sitterissä, vaikka osaakin jo liikkua paljon itse, hassua miten erilaisia vauvat on noissa jutuissa :) Ja mäki tykkään karvamatoist, haluaisin niitä lisää!

      Poista
  8. Tosi kivat muutokset, paljon paremmin sopii noin!:) aaa taas aloin haaveilla tollasesta pörrömatosta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia paljon :) Ja mäki haaveilen pörrömatoista, noi kaks ei riitä mulle :D!

      Poista
  9. Meillä säilytetään lelut sellasseessa hyllykössä joihin saa erilaisia koreja, tai voi jättää ilman koreja ! (: Meillä lapsille leikkihuone, mutta toki ne tavarat sieltä välillä lentää minne sattuu (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä ihan totta, muistan omasta lapsuudestakin että vaikka kuinka ois lelut omassa huoneessa kaikki nii kyllä ne useimmiten tulee olkkariin ja joka paikkaan raahattua :D!

      Poista
  10. Onko se sun miehes jossain kaupassa töissä, vai kui te joka päivä melkee meette sitä kauppaa vastaa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä nyt vastaan tähän taas Iinan puolesta ettei kukaan vahingossakaan keksi mitään tyhmiä huhuja tähän liittyen. :D Ei, mä en ole missään kaupassa töissä, me vaan käydään koko perhe yhdessä kaupassa koska se on helpompaa. :D

      Poista
  11. Tosi kivoja muutoksia ootte tehneet kämppään! Mulle kans iskenyt kevään myötä taas innostus sisustaa kämppää. Ja kauhukseni olen huomannut että limet ja keltaiset tyynyt/matot/verhot kiehtois! :D Tiedän kuitenkin että kaduttais syksyllä. Tykkään vihreestä, mutta lime ei oo mun juttu, enemmänkin sellainen vaalea oliviin vihreä ja tummemmatkin oliivin sävyt.

    Meillä poika (1v8kk) leikkii jo jonkin verran omassa huoneessaan itsekseen. Lisäksi meillä on eteisaulassa/käytävällä, joka tuossa leveän olohuoneen oviaukon edessä, lipaston alalaatikossa pojan leluja. Enemmän tuossa aulatilassa leikkiinkin, siitä kun näkee sekä olkkariin että keittiöön. Näkee siis mut koko ajan.

    Kirjat pojalla on omassa huoneessaan, iso kirjahyllyllinen lastenkirjoja. Olen krijafriiki ja säästänyt lähes kaikki omat lapsuuden kirjanikin. Lisäksi on iso korillinen pahvisivuisia vauvakirjoja, joita poika itsekseen tykkää lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Onkohan tää keväinen sisustusinto joku yleinenkib naisten ongelma :D! Ja siis mäkään en oo ennen innostunut vihreestä kauheesti, mut nyt jotenki se kolahtaa eniten ja pinkki ja keltanen kans :D!

      Toi onkin kätevä kun on aula josta näkee joka paikkaan, oispa meilläkin :D! Mä oon kans kirjafriikki ja mullakin on omat kaikki kirjat tallella, mä oon miettiny et haluisin tehdä postauksenkin mun lemppari lapsuudenkirjoista mut en tiiä kiinnostaisko ketään :D

      Poista
  12. repesin tolle "eihän vauvat nyt herranjumala aja skootterilla" :DDDD mut toi on kyl totta.. ihan hämärää ku niile tehdään kaikkia "aikusten tavaroita" (kuulostipa pervolta XD) mut joo ihania kuvia taas<3 ootko muuten käyny solariumis tai käyttäny itseruskettavaa ku oot jo noin ihanan ruskee ? :) tiara on kyl supersuloinen pallero<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha no niin :D Se on oikeesti tosi kummallista ja joo aikuisten tavarat kuulostaa kyl harvinaisen pervolta XD Kiitoksia paljon<3 Ja siis solarium ja itseruskettava, ne on mun rusketuksen takana, en mä Suomessa muuten ruskettuis todellakaan näin paljoa :D Tiara on sulosin<3 Hauskaa kesää sulle ja olipa tää mun vastauskommentti nyt todella sekava XD

      Poista
  13. Mistä nuo harmaat matot on? Ihanat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on Kodin ykkösestä vissiin, kiitoksia paljon :))

      Poista
  14. eihän noissa huoneissa nyt ees tapahdu mitään muutosta:D katoin makkarin kuvia monta kertaa ees taas et mitä noissa on tapahtunu:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun olis tehnyt mieli vastata aika pisteliäästi, mutta en halua alentua kanssasi samalle tasolle joten tyydyn vain nätisti kysäisemään että luitko noita tekstejä ollenkaan? :)

      Poista

Kiitos kommentistasi♥